Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)  (Read 235209 times)

0 Members and 14 Guests are viewing this topic.

November 02, 2011, 09:28:53 PMReply #180

Offline Ξάδελφος

Re: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)
« Reply #180 on: November 02, 2011, 09:28:53 PM »
Moυ εκανε τρομερα μεγαλη εντυπωση το ποσο ελαφρυα ειναι ! Οι ζαντες ειναι σιγουρα σιδερενιες.Δε νομιζω να ειναι αλουμινιο ο σκελετος.
Σε ποδηλαταδικο που ειχα συζητησει σημερα σχετικα μου ειπε οτι ηταν απο τα πολυ καλα και ελαφρυα ποδηλατα της εποχης .
Δεν εχω μεγαλες απαιτησεις ,απο το MTB που εχω (ενα GT), παει σαφως καλυτερα στην ασφαλτο,ειναι ρετρο,δεν εδωσα μια ,και το γουσταρω απιστευτα.
Μου θυμιζει ενα παλιο Mercier που ειχα πιτσιρικας τη δεκατια του 80.

Υ.Γ.  Eska ηταν το ποδηλατο του θειου σου?
« Last Edit: November 02, 2011, 09:35:09 PM by dimsabas »

November 02, 2011, 10:17:16 PMReply #181

Offline dimsabas

« Reply #181 on: November 02, 2011, 10:17:16 PM »
Ναι, έτσι λέγεται! Μπράβο που το ξέρεις, εγώ δεν την είχα ξανακούσει πριν έρθω σε επαφή με το συγκεκριμένο κουρσάκι. Είναι αυτό στα δεξιά:

Δεν πάει άσχημα, απλά είναι πολύ πίσω από ένα σύγχρονο ποδήλατο της ίδιας κατηγορίας. Αριστερά είναι ένα Ideal που αγόρασα πέρσι μεταχειρισμένο για τη γυναίκα μου και για να έχω και γω κάτι πιο χωμάτινο, αφού το GT μου δεν κάνει για φυτεμένη πέτρα, μου σπάει τα παϊδια. Το Ideal έχει και πίσω ανάρτηση, ισοπεδώνει τα πάντα στο χώμα, αλλά κατά τα άλλα, είναι ένα μπάχαλο και μισό. Πολύ μικρό για το δικό μου σωματότυπο, κιβώτιο μπάχαλο, σκουριασμένες ζάντες και δε συμμαζεύεται. Εδώ φαίνεται καλύτερα, που το οδηγάει ένας ξάδερφός μου:

Στο βάθος της πρώτης φωτογραφίας φαίνεται ένα ολοκαίνουριο Cube που αγόρασε ο εν λόγω ξάδερφος. Κάπου στα 420 ευρώ τού πήγε, αγορασμένο κατευθείαν από τη Γερμανία. Κάπου στο 500άρικο θα είχε από εδώ. Πανέμορφο είναι, μου πέφτει το σαγόνι όποτε το βλέπω. Δεν ξέρω τι λέει από κιλά, δεν είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, αλλά είναι από τα ποδήλατα που δεν μπορείς να τα φανταστείς λασπωμένα. Το λευκό φινίρισμα στο ελαστικό και η ματ βαφή είναι όλα τα λεφτά. :excited: :excited:

Πάρτε και φωτογραφία μπόνους από εκδρομή στην Αίγινα τον περασμένο Μάιο, με το Berlingo να χωράει 5 mountain. :giveheart:

ΥΓ. Πριν δύο χρόνια πούλησα σε τιμή-χάρισμα σε καλό φίλο μία κούρσα Velosolex που είχε αγοράσει καινούρια το 70κάτι ο πατέρας μου για τη μητέρα μου. Μου είχε πει ότι τότε κόστισε 2 μέσους μισθούς. Κάπου στο διχίλιαρο θα λέγαμε σήμερα. Της έχει αλλάξει λάστιχα και είναι αξιόμαχη. Θα την κάνω κάποια βόλτα και θα δημοσιεύσω φωτογραφίες. ;) Με τη λόξα βέβαια που γίνεται τώρα με τα ποδήλατα, αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, δε θα του την έδινα με τίποτα.

ΥΓ2. Ο παραπάνω ξάδερφος έχει κι ένα GT 20ετίας, από τότε που ήταν στο Λύκειο. Δε θυμάμαι το ακριβές του όνομα, pro...κάτι λεγόταν και μου έχει πει ότι ήταν το πρώτο mountain που έβγαλε η GT. Εννοείται σιδερένιο και χωρίς αναρτήσεις. Το αναφέρω γιατί βλέπω ότι υπάρχει μια νεκροφιλία στο φόρουμ... :P :P

November 02, 2011, 10:30:47 PMReply #182

Offline Ξάδελφος

« Reply #182 on: November 02, 2011, 10:30:47 PM »
Αυτο το Eska που εβαλες στη φωτο ειναι δεκαετιας 70 γι αυτο και δεν εχει μπροστα σασμαν.5 ταχυτο ειναι λογικα.
Τα χρονια εκεινα ηταν πολυ ακριβα τα ποδηλατα. %Mercier,Velosolex,Philips,Eska,Carraro,Peugeot,Κawahara,Βianchini,Masi,Raleigh,Santour,Simplex,Faggin,Honjo,Sprint κ.α.  ηταν χειροποιητα ποδηλατα  με εξαιρετικα κραματα ατσαλιου.
Ti κι αν ειναι πια ξεπερασμενα? Ποσα αλλα πραγματα ειναι ξεπερασμενα αλλα η διαχρονικη τους αξια,η ποιοτητα τους και η ρετρο αισθητικη τους δεν τα κανει μοναδικα ! 

November 03, 2011, 10:20:31 AMReply #183

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #183 on: November 03, 2011, 10:20:31 AM »
Τα CUBE ειναι πανεμορφα αλλα ειναι και πολυ ακριβα, εχει και ο Vasmav απο οτι θυμαμαι. Προσφατα πηρε ενας φιλος το STEREO SUPER HPC SL δεν ξερω ποσο το πληρωσε, δεν μας λεει, απο το λιγο που το δοκιμασα στην Παρνηθα, ηταν εξαιρετικο, βεβαια δεν ηταν στο μεγεθος μου για να το ευχαριστηθω. Αυτο που λες για τα double suspension Δημητρη οτι κατατροπώνουν τα παντα στο χωμα δεν ειναι και απολυτο, μιας και στην ανηφορα σε ταλαιπωρουν αρκετά.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

November 03, 2011, 02:45:12 PMReply #184

Offline dimsabas

« Reply #184 on: November 03, 2011, 02:45:12 PM »
κατατροπώνουν τα παντα στο χωμα ... στην ανηφορα σε ταλαιπωρουν αρκετά.

Δε διαφωνούμε πουθενά. Το ότι έχουν ασύλληπτη άνεση στο χώμα δεν αναιρεί και δεν αναιρείται από την ταλαιπωρία στην ανηφόρα. Άσχετο το ένα με το άλλο. Συμφωνώ και στα δύο. ;)

November 03, 2011, 04:09:44 PMReply #185

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #185 on: November 03, 2011, 04:09:44 PM »
Τα CUBE ειναι πανεμορφα αλλα ειναι και πολυ ακριβα, εχει και ο Vasmav απο οτι θυμαμαι. Προσφατα πηρε ενας φιλος το STEREO SUPER HPC SL δεν ξερω ποσο το πληρωσε, δεν μας λεει, απο το λιγο που το δοκιμασα στην Παρνηθα, ηταν εξαιρετικο, βεβαια δεν ηταν στο μεγεθος μου για να το ευχαριστηθω. Αυτο που λες για τα double suspension Δημητρη οτι κατατροπώνουν τα παντα στο χωμα δεν ειναι και απολυτο, μιας και στην ανηφορα σε ταλαιπωρουν αρκετά.
ναι CUBE έχω και γω και είμαι πολύ ευχαριστημένος, αν και όντως είναι αρκετά τσιμπημένα. Το δικό μου είναι το attention του 10
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

November 03, 2011, 04:31:37 PMReply #186

Offline Ξάδελφος

« Reply #186 on: November 03, 2011, 04:31:37 PM »
κατατροπώνουν τα παντα στο χωμα ... στην ανηφορα σε ταλαιπωρουν αρκετά.

Δε διαφωνούμε πουθενά. Το ότι έχουν ασύλληπτη άνεση στο χώμα δεν αναιρεί και δεν αναιρείται από την ταλαιπωρία στην ανηφόρα. Άσχετο το ένα με το άλλο. Συμφωνώ και στα δύο. ;)

Eγω εχω hardtail και το πηρα για να μη με ταλαιπωρει στην ανηφορα.Αν εκανα ξανα την επιλογη θα επαιρνα με αναρτηση.
Πλεον η αναρτησεις κλειδωνουν και το μειονεκτημα αυτο εξαφανιζεται.Απ την αλλη η αναρτηση πισω καταπονει ασυλληπτα πολυ λιγοτερο το κεντρο της ζαντας ,τη ζαντα ,το σκελετο και τον αναβατη.

November 03, 2011, 04:34:33 PMReply #187

Offline dimsabas

« Reply #187 on: November 03, 2011, 04:34:33 PM »
420 το αγόρασε ο ξάδερφος και μου είπε ότι τα αντίστοιχα Ideal ήταν ανάμεσα στα 350 και στα 400 ευρώ. Όχι αξιομνημόνευτη διαφορά.

Ναι, για χώμα οπωσδήποτε πίσω ανάρτηση. Και το κλείδωμα δώρο. ;) ;)

November 03, 2011, 04:58:14 PMReply #188

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #188 on: November 03, 2011, 04:58:14 PM »
εντάξει ρε παίδες και με hardtail κάνεις δουλειά στο χώμα, το χω δουλέψει αρκετά το τατοι με τον κύβο και δεν είχα κανένα προβλημα. Εντάξει κοπανιέσαι, και δεν μπορείς να πας σιγουρα τοσο γρήγορα όσο κάποια ποδήλατα με πίσω αναρτηση, αλλά μέχρι εκεί. Για μένα είναι πιο σημαντικό ενα καλό μπροστά πηρούνι, παρα μια διπλή ανάρτηση
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

November 03, 2011, 05:02:09 PMReply #189

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #189 on: November 03, 2011, 05:02:09 PM »
Εγω παντως οσα εχω δοκιμασει με διπλη αναρτηση μου φαινονταν καπως κουραστικα στην αναβαση ακομα και κλειδωμενα.Να ηταν η ιδεα μου ?
Παντως εγω δεν θα επελεγα ξανα ΜΤΒ ετσι και αλλιως δεν το χρησιμοποιω τοσο πολυ σε χωμα, θα επελεγα ενα πιο ασφαλτινο ποδηλατο!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

November 03, 2011, 05:07:20 PMReply #190

Offline Ξάδελφος

« Reply #190 on: November 03, 2011, 05:07:20 PM »
Oταν πηρα το GT εβαλα καλυτερη μπροστα αναρτηση πιρουνι και σε σκατζα με την υπαρχουσα εδωσα στον ποδηλατα τη διαφορα.
Με το Hardtail GT εχω κανει τα αισχη στα βουνα. Αν ειχε ομως πισω αναρτηση θα ηταν ευκολοτερο.
Το ιδιο ποδηλατο Γιαννη hard taIL σε σχεση με καποιο που εχει αναρτηση πισω ,ειναι πιο ελαφρυ.
Με την τελευταια φραση σου συμφωνο απλυτα.Πλεον κι εγω θα επελεγα ασφαλτινο,δεν πηγαινω πια στα βουνα.

November 04, 2011, 03:11:51 PMReply #191

Offline xenos

« Reply #191 on: November 04, 2011, 03:11:51 PM »
Να κάνω μια ερώτηση? Τα ποδήλατα γιατί έχουν ακριβύνει τόσο?  :????: Έλεγα να το ρίξω στην άθληση μπας κ χάσω κ κανένα κιλό, πήγα να πάρω το ξεχασμένο mb μου και το έχουν σουτάρει από καιρό χωρίς να με ρωτήσουν εννοείται.  :good: Κάνω μια γύρα στα site και βλέπω κάτι 500άρικα...  :axe: Τι παίζει? Λόγω κρίσης ακρίβυνε το σπορ?  :-\
« Last Edit: November 04, 2011, 03:20:35 PM by xenos »
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

November 04, 2011, 03:29:49 PMReply #192

Offline dimsabas

« Reply #192 on: November 04, 2011, 03:29:49 PM »
Είναι το πρώτο σοκ που παθαίνει κάποιος που δεν ασχολείται με τον χώρο και νομίζει ότι τα ποδήλατα θα κοστίζουν από 100 (τα μέτρια) ως 200 (τα καλύτερα) ευρώ. Όποιος έχει μια ελάχιστη επαφή, ξέρει ότι οι τιμές που παίζουν στην αγορά δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με 2-3-4 χρόνια πριν. Εκεί ήταν πάντα Ξενοφώντα τα καλά ποδήλατα. Υπάρχουν και μετριότητες από το Praktiker με 150 ευρώ, αλλά για ΜΤΒ, κάτω από τα 350 ευρώ που κοστίζουν τα φθηνότερα Ideal, δε θα βρεις. Τώρα, για να κοιτάς ποδήλατα των 500 ευρώ, πάει να πει ότι θες να αποκτήσεις κάτι πολύ αξιόλογο. Σκέψου ότι το Cube που έβαλα παραπάνω κοστίζει 420 (με τα μεταφορικά). ;)

November 04, 2011, 03:37:46 PMReply #193

Offline pib

« Reply #193 on: November 04, 2011, 03:37:46 PM »
και με 500 δεν θα αποκτησεις κατι πολυ αξιολογο οπως λεει ο Δημητρης απλα κατι καλο...

εκτος αν βρεις καμμια πολυ καλη ευκαρια σε στοκ απο παλιοτερο μοντελο κτλ...

November 04, 2011, 03:43:45 PMReply #194

Offline xenos

« Reply #194 on: November 04, 2011, 03:43:45 PM »
Δλδ η πιτσιρικαρία σήμερα τριγυρίζει με ποδήλατα των 500+ε?
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...