!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)
ioannis:
αυτα κανουν και πολυ καλο drift... :exaclty: :D
Ξάδελφος:
--- Quote from: pib on December 02, 2010, 10:52:23 AM ---
--- Quote from: Ξάδελφος on December 02, 2010, 10:20:52 AM ---
--- Quote from: pib on December 02, 2010, 09:53:28 AM ---
--- Quote from: Ξάδελφος on December 02, 2010, 09:36:49 AM ---
Ακομη εχω ενα Mercier αρχων τις δεκαετιας 80.
--- End quote ---
καν το fixaki :yeah:
--- End quote ---
Which means?. :????:
--- End quote ---
ε ειναι ολοκληρη φιλοσοφια googlare fixed gear bikes θα βρεις πολυ πραμα και στο youtube
με λιγα λογια μονοταχυτα ποδηλατα πολης κατα κυριο λογο, παντελως μινιμαλ χωρις φρενα η ενα μπροστινο γιατι πισω ειναι με γραναζι fixed και σταματαει με κοντρα (skid)
η ''μοδα' αυτη ξεκινησε απο τους bike messengers και γενικα εμενα μ αρεσει σαν φιλοσοφια γιατι απλα ανεβαινεις και κανεις ποδηλατο ουτε ταχυτητες ουτε τιποτα + οτι εχεις πληρη ελεγχο του ποδηλατου μονο με τα ποδια
υγ: δεν ξερω αν ειδες το ποστ μου στη 1η σελιδα κι εμενα mercier του 85 ειναι το frame ;)
--- End quote ---
Το ειδα το ποδηλατο σου ,καλη περιπτωση. "special tour de france".
Θα το ψαξω το θεμα fixed.
Τα μονοταχυτα συνηθως τα κανουν για απλοτητα,ευκολια στη συντηρηση και χαμηλο βαρος.
Το μειον ειναι οτι με το τεραιν που εχουν τα μερη μας δηλ ανηφορες-κατηφορες ,θελει πολυ γερα ποδια και εγω μετα τις εγχειρησεις στα γονατα δυστυχως δεν τα εχω.
Παντως ειναι καλη φαση αυτη η απλοτητα.
..To Mercier δεν το πειραζω δεν το χαλαω ειναι αμαρτια.Εμενα το frame ειναι παλιοτερο νομιζω 82-83.Το 87 μου το χε αγορασει ο πατερας μου απο ποδηλαταδικο,μεταχειρισμενο .Ηταν πανακριβα τοτε τα καλα ποδηλατα και ακριβα τα μετρια(πχ Velamos).
Η ροδα με κοντρα ειναι γ@μ@τη !!!.
Basilmx5:
Θα το ψαξω το θεμα fixed.
Τα μονοταχυτα συνηθως τα κανουν για απλοτητα,ευκολια στη συντηρηση και χαμηλο βαρος.
Το μειον ειναι οτι με το τεραιν που εχουν τα μερη μας δηλ ανηφορες-κατηφορες ,θελει πολυ γερα ποδια και εγω μετα τις εγχειρησεις στα γονατα δυστυχως δεν τα εχω.
Παντως ειναι καλη φαση αυτη η απλοτητα.
[/quote]
Θυμαμαι μικροι σαν πιτσιρικια ειχαμε τετοια ποδηλατα... Νομιζω ποιο πολυ φτιαχνανε τετοια ποδηλατα οχι λογω μειωσης βαρους αλλα πιο πολυ να μη "μπλεξουν" με "τεχνολογιες" φρενων κ ταχυτητων κ τετοια...
Σταματαγε ριχνοντας το βαρος σου στο πεταλι κ εκανε ωραιες "κωλιες"... :llol:
Ξάδελφος:
--- Quote from: Basilmx5 on December 02, 2010, 12:32:36 PM ---Θυμαμαι μικροι σαν πιτσιρικια ειχαμε τετοια ποδηλατα... Νομιζω ποιο πολυ φτιαχνανε τετοια ποδηλατα οχι λογω μειωσης βαρους αλλα πιο πολυ να μη "μπλεξουν" με "τεχνολογιες" φρενων κ ταχυτητων κ τετοια...
Σταματαγε ριχνοντας το βαρος σου στο πεταλι κ εκανε ωραιες "κωλιες"... :llol:
--- End quote ---
Ολα τα ποδηλατα ηταν ετσι δηλαδη χωρις ταχυτυτες,εκτος απο:
-τα κουρσακια και
-εκεινα που μοιαζαν με κροςς και ειχαν σασμαν μεσα στο κεντρο της ροδας,ενα μεγαλο λεβιε στο κεντρικο σωληνα στο σκελετο και ετσι αλλαζαν ταχυτυτες(3 ταχυτα συνηθως).
Αυτο που λες Βill " Σταματαγε ριχνοντας το βαρος σου στο πεταλι κ εκανε ωραιες "κωλιες"... :llol: "
Ηταν η λεγομενη κοντρα.Ειχε ενα ταμπουρο μεσα στο κεντρο της πισω ροδας και σταματουσε με πισωπεταλια.
Ουτε μανετες ,ουτε συρματοσχοινα να σπανε ,ουτε τιποτα.Εν ολιγοις παντα ειχες φρενο.. :exaclty:
Ενα απο τα ωραια μου ποδηλατα ηταν ενα σπαστο Peugeot .Μονοταχυτο.Μεσα δεκαετιας 80.Διακοπες στη Ζαχαρω.Ειχε πεσει απο ενα αυτοκινουμενο τροχοσπιτο και ο βλαξ ο τουριστας φοβουμενος μπελαδες το παρατησε κι εφυγε.Το περιμαζεψε ο θειος μου μου φτιαξαν οτι ζημια ειχε και το ειχα χρονια.
Διπλωνε κι εμπαινε στο πορτμπαγαζ μια χαρα.Προπερσι μου το κλεψαν.
pib:
τα fixakia δεν σταματανε ετσι ξαδερφε δεν υπαρχει ταμπουρο πισω ουτε τιποτα απλα θελει τεχνικη να μαθεις να σταματας η οπως λεει ο Βασιλης η απλα κοντραροντας τα πεταλια ουσιαστικα λειτουργουν οπως τα ποδηλατα πιστας.. ο λογος που αφηνεις ενα φρενο μπροστα οπως εγω (αλλοι δεν βαζουν καθολου) ειναι 1ον οτι στα πολλα χλμ με skidding δεν σταματας γρηγορα αν τυχει κατι και 2ον σαν backup αν σπασει καμμια αλυσιδα ;)
παρε κι ενα videaki
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=F0AFpq6jFok[/youtube] :yeah: :yeah:
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version