!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)
Gas21:
Ευχαριστώ παιδιά!!
Φιλε luigid πολλα ξερεις! thanks!
Γιαννη (Houzik) τα βλεπω και τα cannondale!
Γιαννη ( jskyline) εισαι τοσο αντικειμενικος με τα cube οσο με τις BMW ; :P
HOUZIK:
--- Quote from: luigid on June 23, 2015, 03:01:59 PM ---
--- Quote from: jSkyline on June 23, 2015, 12:52:03 PM ---
--- Quote from: HOUZIK on June 23, 2015, 12:22:13 PM ---Επίσης μιας και θα πας σε μεγάλο μέγεθος να περιμένεις οτι θα ζυγίζουν τουλάχιστον +1kg πάνω
--- End quote ---
Δεν ξερω αν ισχυει αυτό για το αλουμινιο παντως στο δικο μου που ειναι συνδυασμος καρμπον αλουμινιο η διαφορα ηταν μερικα γραμμάρια.
--- End quote ---
Διαφορα θα υπαρχει αλλα οχι σε τετοια επιπεδα.200 με 300 γραμμαρια και αν.
Το μονο που αλλαζει ειναι στον σκελετο και ισως σε ενα μακρυτερο παλουκοσελο.Αν πουμε οτι ο σκελετος ζυγιζει 2 κιλα,αποκλειεται η διαφορα να φτασει το ενα κιλο απο το μικροτερο στο μεγαλυτερο μεγεθος.
--- End quote ---
Δεν το διατύπωσα καλα...
Η διαφορά του σκελετού απο L σε XL ειναι όντως κάποια γραμμάρια, αλλα όπως συμβαίνει συνηθως με τα specs των κατασκευαστών το πραγματικό βάρος ειναι αρκετά πιο πανω απο το ανακοινωθέν...
πχ cube φιλου σε XL: +1,5kg
cannondale φιλου: + 1,2kg
το δικο μου cannondale: +0,8kg
luigid:
--- Quote from: HOUZIK on June 23, 2015, 05:55:09 PM ---
--- Quote from: luigid on June 23, 2015, 03:01:59 PM ---
--- Quote from: jSkyline on June 23, 2015, 12:52:03 PM ---
--- Quote from: HOUZIK on June 23, 2015, 12:22:13 PM ---Επίσης μιας και θα πας σε μεγάλο μέγεθος να περιμένεις οτι θα ζυγίζουν τουλάχιστον +1kg πάνω
--- End quote ---
Δεν ξερω αν ισχυει αυτό για το αλουμινιο παντως στο δικο μου που ειναι συνδυασμος καρμπον αλουμινιο η διαφορα ηταν μερικα γραμμάρια.
--- End quote ---
Διαφορα θα υπαρχει αλλα οχι σε τετοια επιπεδα.200 με 300 γραμμαρια και αν.
Το μονο που αλλαζει ειναι στον σκελετο και ισως σε ενα μακρυτερο παλουκοσελο.Αν πουμε οτι ο σκελετος ζυγιζει 2 κιλα,αποκλειεται η διαφορα να φτασει το ενα κιλο απο το μικροτερο στο μεγαλυτερο μεγεθος.
--- End quote ---
Δεν το διατύπωσα καλα...
Η διαφορά του σκελετού απο L σε XL ειναι όντως κάποια γραμμάρια, αλλα όπως συμβαίνει συνηθως με τα specs των κατασκευαστών το πραγματικό βάρος ειναι αρκετά πιο πανω απο το ανακοινωθέν...
πχ cube φιλου σε XL: +1,5kg
cannondale φιλου: + 1,2kg
το δικο μου cannondale: +0,8kg
--- End quote ---
Ναι οντως αυτο ισχυει,διοτι συνηθως ανακοινωνουν το μικροτερο βαρος που πετυχαινουν με τα καλυτερα περιφερειακα και μετα οσο κατεβαινεις σε ποιοτητα,ανεβαινει το βαρος.
Υπαρχουν εταιρειες πχ.Giant που δεν αναφερουν καν βαρος
jSkyline:
--- Quote from: Gas21 on June 23, 2015, 05:15:18 PM ---Γιαννη ( jskyline) εισαι τοσο αντικειμενικος με τα cube οσο με τις BMW ; :P
--- End quote ---
Ενταξει εκει δεν μιλαμε για απωλεια αντικειμενικότητας αλλα για μισος! Το 90% των περιπτώσεων που εχω κινδυνευσει οδηγικα εχει βρεθει απεναντι μου καποιος με BMW! Επισης μεχρι και ολα τα ατυχηματα που ειχα με αμαξια στο παρελθον σχετιζοταν με τη συγκεκριμενη εταιρεια. Ασε που το προβλημα δεν ειναι η ιδια οι μαρκα οσο οι ιδιοκτητες!
Παντως για να στο θέσω διαφορετικά γενικά στα ποδήλατα ειμαι πολύ υπερ των Αμερικάνων (οπως και στα αμαξια με τους Ιαπωνες). Ποτέ μου δεν ειχα σε εκτιμηση οποιαδηποτε Γερμανική κατασκευή, τα θεωρω απιστευτα ακομψα. Αυτό ακριβως το αδιαφορο μου βγαζουν και τα ποδήλατα τους δλδ τα CUBE! Πολύ ξεχωριστοι ειναι κλασσικά οι Ιταλοι, αλλα στα Bianchi δεν μπορω με τιποτα αυτο το γελιο γαλαζοπρασινο και τα Colnago ειναι απλησιαστα!
Γιάννη ετσι οπως το θετεις φυσικα και ισχυει, γενικα το χαμηλό βαρος σίγουρα επηρεάζει την οδηγηση αλλά οχι μόνο θετικά και αρνητικά καποιες φορές. Οποτε Κώστα μην ασχολεισαι καν με αυτό τα κριτήρια ας ειναι κατα 90% τι σου αρέσει εμφανισιακά! Παιζει σημαντικό ρολο και για οταν το βαρεθεις και απλα το εχεις στο γκαραζ για χαζεμα!
Gas21:
Εννοειται οτι θα επιλεξω αυτο που μ αρεσει και στο ματι κιολας!Δεδομενου οτι δε θελω να δινω φραγκο σε Γερμανο πλεον,θα παω προς specialized.
Τωρα για το βαρος ,δε μπορω να μαι σιγουρος παρα μονο αμα τα ζυγισω ο ιδιος.πχ ο τσιρικος λεει οτι το scott metrix 20 2013 ειναι 9.8 kg ενω σε ξενα site διαβαζω 11kg.
Ευχαριστω πολυ ολους!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version