!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)
A1D3L:
Πριν ενάμιση μήνα παρέλαβα το ελληνικό, χειροποίητο, στα μέτρα μου, ατσάλινο ποδήλατό μου, φτιαγμένο, από την Okto Cycles και το Δημήτρη Αδαμόπουλο. Είμαι φίλος των σιδερένιων σκελετών, κυρίως από αισθητικής άποψης, αλλά και από χρηστικής, αφού είναι πιο άκαμπτα από τα αλουμινένια και για μια ζωή, σε αντίθεση με τα καρμπον. Το ποδήλατο ειναι φτιαγμένο με μούφες ανοξείδωτες, seat και chain stays και πηρούνι ανοξείδωτα (KVA stainless) και Columbus (δε θυμαμαι τώρα ποια σειρά, ίσως Zona). Φοράει Campagnolo Athena 11 Ultra Torque, Brooks B15 limited edition, HPlusSon TB14 τροχούς κλπ. Η μισή μαγεία για μένα ειναι το ψάξιμο για το concept της βαφής, η αναζήτηση περιφερειακών, το ταίριασμα κλπ. Καταλαβαίνω πως δεν τη βρίσκουν όλοι έτσι, απλώς μου φαίνεται πως αν ειναι να δώσει κανεις λεφτά, καλό θα ειναι να το κανει όσο πιο "δικό του" μπορεί ή θέλει.
Παραθέτω ένα λινκ, από το μαγαζί που το συναρμολόγησε που έχει και κάποιες φωτογραφίες.
http://48x17.com/en/products/english-antonis-okto-kva-stainless-complete-roadbike/
Έχω ξεκινήσει συλλογή από ατσαλάκια (Faggin, Colnago Super, Cinelli Supercorsa, εκτός από ενα Hetchins Experto Crede, με vibrant stays, που ήδη το εχω ανεβάσει κι εδώ). Προσπαθώ να βρω ίσια μεν, χρέπια δε, γιατί θα τους κανω πλήρη ανακατασκευή με period correct πράγματα κλπ. Αν εχει κάποιος κανά σιδερικό που δεν τον ενδιαφέρει, ας με έχει υπόψη...
Φίλε Gas21, θα σου πρότεινα να παρεις ένα Cinelli Supercorsa, ενα Colnago Master (ή κάτι εφάμιλλο ποιοτικά), να το ντύσεις με σύγχρονα περιφερειακά και να αγνοησεις αλουμίνια, αναρτήσεις και δισκόφρενα. Το πιο σημαντικό ειναι να βρεις το νούμερό σου. Όσο πιο σωστή γεωμετρία (για τα γούστα και τα μέτρα σου) βρεις, τόσο θα το ευχαριστηθείς. Βασικά θα πηγαίνει μόνο του!
Συγγνώμη αν έγινα δογματικός. Καλή τύχη με την επιλογή σου! Θα ανεβάσω και φωτογραφίες, από τα σιδερικά μου, κάποια στιγμή.
luigid:
--- Quote from: A1D3L on June 24, 2015, 03:59:57 AM ---Πριν ενάμιση μήνα παρέλαβα το ελληνικό, χειροποίητο, στα μέτρα μου, ατσάλινο ποδήλατό μου, φτιαγμένο, από την Okto Cycles και το Δημήτρη Αδαμόπουλο. Είμαι φίλος των σιδερένιων σκελετών, κυρίως από αισθητικής άποψης, αλλά και από χρηστικής, αφού είναι πιο άκαμπτα από τα αλουμινένια και για μια ζωή, σε αντίθεση με τα καρμπον. Το ποδήλατο ειναι φτιαγμένο με μούφες ανοξείδωτες, seat και chain stays και πηρούνι ανοξείδωτα (KVA stainless) και Columbus (δε θυμαμαι τώρα ποια σειρά, ίσως Zona). Φοράει Campagnolo Athena 11 Ultra Torque, Brooks B15 limited edition, HPlusSon TB14 τροχούς κλπ. Η μισή μαγεία για μένα ειναι το ψάξιμο για το concept της βαφής, η αναζήτηση περιφερειακών, το ταίριασμα κλπ. Καταλαβαίνω πως δεν τη βρίσκουν όλοι έτσι, απλώς μου φαίνεται πως αν ειναι να δώσει κανεις λεφτά, καλό θα ειναι να το κανει όσο πιο "δικό του" μπορεί ή θέλει.
Παραθέτω ένα λινκ, από το μαγαζί που το συναρμολόγησε που έχει και κάποιες φωτογραφίες.
http://48x17.com/en/products/english-antonis-okto-kva-stainless-complete-roadbike/
Έχω ξεκινήσει συλλογή από ατσαλάκια (Faggin, Colnago Super, Cinelli Supercorsa, εκτός από ενα Hetchins Experto Crede, με vibrant stays, που ήδη το εχω ανεβάσει κι εδώ). Προσπαθώ να βρω ίσια μεν, χρέπια δε, γιατί θα τους κανω πλήρη ανακατασκευή με period correct πράγματα κλπ. Αν εχει κάποιος κανά σιδερικό που δεν τον ενδιαφέρει, ας με έχει υπόψη...
Φίλε Gas21, θα σου πρότεινα να παρεις ένα Cinelli Supercorsa, ενα Colnago Master (ή κάτι εφάμιλλο ποιοτικά), να το ντύσεις με σύγχρονα περιφερειακά και να αγνοησεις αλουμίνια, αναρτήσεις και δισκόφρενα. Το πιο σημαντικό ειναι να βρεις το νούμερό σου. Όσο πιο σωστή γεωμετρία (για τα γούστα και τα μέτρα σου) βρεις, τόσο θα το ευχαριστηθείς. Βασικά θα πηγαίνει μόνο του!
Συγγνώμη αν έγινα δογματικός. Καλή τύχη με την επιλογή σου! Θα ανεβάσω και φωτογραφίες, από τα σιδερικά μου, κάποια στιγμή.
--- End quote ---
Μερακλιδικα πραματα,μπραβο σου που το ψαχνεις.
saldale:
Αντώνη άσε τα ποδήλατα και πάρε ένα ίσιο μεν, χρέπι δε mk1.
A1D3L:
Αντώνη, είσαι μέσα στο μυαλό μου, μού φαίνεται... :police: :angel:
saldale:
Ξέρει κανείς αν υπάρχουν λάστιχα για 16 ιντσών ζάντα, που να μην είναι τρακτερωτά ή έστω οχι τόσο πολύ?
Αναφέρομαι σε παιδικό ποδήλατο και όπου και αν έψαξα υπάρχουν μόνο τρακτερωτά (MTB).
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version