Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δύο τροχοί (Μηχανές)  (Read 225848 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

March 18, 2015, 11:42:52 AMReply #1005

Offline selito

Re: Δύο τροχοί (Μηχανές)
« Reply #1005 on: March 18, 2015, 11:42:52 AM »
Καλύτερα παπί για κοντινές αποστάσεις.

why is that?

Στο εξοχικό κατά καιρούς είχα και scooter και παπί, οι αποστάσεις πάνω κάτω ίδιες με αυτές που προανέφερα..δεν είδα καμία ουσιαστική διαφορά υπέρ του παπιού
Never dream about success, only work for it.

March 18, 2015, 12:14:41 PMReply #1006

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4592
  • "What one man can do, another can do"
« Reply #1006 on: March 18, 2015, 12:14:41 PM »
Σαν ποιότητα κύλισης το scooter είναι καλύτερο,αλλά σαν κόστος συντήρησης το παπί υπερέχει.
Έχω παπί 10 χρόνια και αλλάζω λάδια και φίλτρο κάθε 1000 χλμ.Κόστος κοντά στο 10άρικο.Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να ρυθμίσεις βαλβίδες,να καθαρίσεις καρμπυρατέρ,φρενά κ.λ.π.
Είναι  τα πάντα πιο φθηνά,είναι πιο ανθεκτικό στην σκληρή χρήση,ή αγορά είναι γεμάτη από μεταχειρισμένα ανταλλακτικά κ.α.
Το scooter το πονάς πολύ περισσότερο, ιδίως αν το πάρεις καινούργιο.
Όσον αφορά το SHSH300 είναι το ΚΑΛΎΤΕΡΟ scooter με διαφορά αλλά είναι πανάκριβο-σε χώρο φόρτωσης υστερεί, συνειδητά επειδή διαθέτει μεγάλους τροχούς.
Γνώμονας σε αυτήν την επιλογή είναι καθαρά το κόστος και η αξιοπιστία και το παπί τα έχει στο τσεπάκι του και τα 2.
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

March 18, 2015, 12:18:54 PMReply #1007

Offline selito

« Reply #1007 on: March 18, 2015, 12:18:54 PM »
Σαν ποιότητα κύλισης το scooter είναι καλύτερο,αλλά σαν κόστος συντήρησης το παπί υπερέχει.
Έχω παπί 10 χρόνια και αλλάζω λάδια και φίλτρο κάθε 1000 χλμ.Κόστος κοντά στο 10άρικο.Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να ρυθμίσεις βαλβίδες,να καθαρίσεις καρμπυρατέρ,φρενά κ.λ.π.
Είναι  τα πάντα πιο φθηνά,είναι πιο ανθεκτικό στην σκληρή χρήση,ή αγορά είναι γεμάτη από μεταχειρισμένα ανταλλακτικά κ.α.
Το scooter το πονάς πολύ περισσότερο, ιδίως αν το πάρεις καινούργιο.
Όσον αφορά το SHSH300 είναι το ΚΑΛΎΤΕΡΟ scooter με διαφορά αλλά είναι πανάκριβο-σε χώρο φόρτωσης υστερεί, συνειδητά επειδή διαθέτει μεγάλους τροχούς.
Γνώμονας σε αυτήν την επιλογή είναι καθαρά το κόστος και η αξιοπιστία και το παπί τα έχει στο τσεπάκι του και τα 2.

:good:

Έχεις κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο/-α παπί να προτείνεις?

March 18, 2015, 12:33:30 PMReply #1008

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
« Reply #1008 on: March 18, 2015, 12:33:30 PM »
Θα σου προτείνω να μείνεις μακριά από Innova πρώτης γενιάς, τα οποία χτύπαγαν μπιέλα-ξεφτίλα για μηχανάκι της Honda.
Τα καλύτερα είναι τα Yamaha Crypton 135cc αλλά τα σηκώνουν τα κλεφτρόνια για πρωινό,οπότε προσοχή στο parking.
Έχω ένα Kawasaki Kaze r 115c.c. το οποίο αγόρασα καινούργιο το 201? και του πίνω το αίμα με καλαμάκι καθημερινά.
Αν σκοπεύεις να το κρατήσεις πάρε κάτι καινούργιο.
Honda,Yamaha, Modenas, αποτελούν σίγουρες λύσεις.

12/11/1953 - 24/12/2023

March 18, 2015, 12:44:01 PMReply #1009

Offline selito

« Reply #1009 on: March 18, 2015, 12:44:01 PM »
Δεν έχω σκοπό να το κρατήσω στην Πάτρα..πολύ!

Λογικά θα το έχω εδώ όσο καιρό θα είμαι ακόμα (2-3 χρόνια) και μετά θα πάει στο εξοχικό ως αντικατάσταση για το ήδη υπάρχων (modenas kriss 115cc, μοντέλο του 2000 με 13.000Km, κάνει κάθε καλοκαίρι χλμ, ούτε 1.000), οπότε το να πάρω καινούριο μου φαίνεται λίγο κρίμα και υπερβολή.

Τα χέρια μου πιάνουν, ειδικά σε μηχανάκια που είναι όλα τόσο πιο μικρά από τα αμάξια και πιο εύκολα, service μονος, καθαρισμούς μόνος, μικροεπισκευές μόνος..οπότε και "κακό" να μου βγει το μτχ θα μπορώ να το μαζέψω!

Σκέφτομαι για ένα Daytona Sprinter 125cc, υπάρχει κάποια γνώμη/εμπειρία για το συγκεκριμένο?

(το ενδεχόμενο του pxc δεν το έχω αποκλείσει ακόμα..θα δούμε)

March 18, 2015, 01:02:16 PMReply #1010

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
« Reply #1010 on: March 18, 2015, 01:02:16 PM »
Το Modenas που έχεις μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το Kaze r που έχω.Δάνεισε η Kawasaki τον κινητήρα στην Modenas.
Με 13000 χλμ. φίλε το λες και σχεδόν καινούργιο.Κρατά αυτό και δούλεψε το.Από τα καλύτερα παπιά που έχουν βγει.,Πιο τίμιο πεθαίνεις.
Εκτός και αν θέλεις να μπεις σε έξοδα.

12/11/1953 - 24/12/2023

March 18, 2015, 01:25:51 PMReply #1011

Offline selito

« Reply #1011 on: March 18, 2015, 01:25:51 PM »
Το Modenas που έχεις μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το Kaze r που έχω.Δάνεισε η Kawasaki τον κινητήρα στην Modenas.
Με 13000 χλμ. φίλε το λες και σχεδόν καινούργιο.Κρατά αυτό και δούλεψε το.Από τα καλύτερα παπιά που έχουν βγει.,Πιο τίμιο πεθαίνεις.
Εκτός και αν θέλεις να μπεις σε έξοδα.

Είναι πραγματικά καινούριο, ειδικά φέτος που του έκανα και μεγάλο service [λάδια, φίλτρα, μπουζί, υγρά φρένων, λάστιχα (φόραγε ακόμα τα μαμά!!), μπαταρία]

Το θέμα είναι πως το συγκεκριμένο παπί βρίσκεται στην Λευκάδα (όπου και το εξοχικό) και είναι πλήρως ασύμφορο να το πηγαινοφέρνω με μεταφορική (γιατί δεν το κάνω αυτό οδικώς με τίποτα) κάθε καλοκαίρι..καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να βγει καλοκαίρι χωρίς παπί εκεί.!!  :exaclty:

Γι'αυτό σκέφτομαι την αγορά ενός άλλου, να είναι το ένα μόνιμα εδώ και το άλλο μόνιμα εκεί..

March 18, 2015, 01:58:42 PMReply #1012

Offline Sakis

« Reply #1012 on: March 18, 2015, 01:58:42 PM »
Δεν ξέρω τι budget διαθέτεις, αλλά έχεις σκεφτεί και το ενδεχόμενο να πάρεις ένα μεταχειρισμένο Kawasaki ninja 250cc.
Είναι οικονομικό για μέσα στην πόλη, είναι kawasaki σκυλί δεν καταλαβαίνει τίποτα, έχει και τελική 170χλμ και μπορείς να πας και μακρινές βόλτες έως και κοντινά ταξίδια μέχρι και δικάβαλος. Πιστεύω θα το ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο από ένα παπί.

ΥΓ. εγώ έχω ένα Yamaha fazer 600 χρόνια τώρα και πίστεψε με το ΜΧ5 γενικά το κυκλοφορώ ελάχιστα, θα έλεγα ότι σαν πρώτο όχημα έχω την μηχανή και έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα μαζί της και κάποιες χώρες του εξωτερικού μαζί της. Οπότε η συμβουλή μου είναι αν πάρεις κάτι λίγο πιο μεγάλο και δεις τα οφέλη που σε παρέχει μια μηχανή θα καραγουστάρεις και εκτός πόλης.
Όποιος νομίζει ότι ο έρωτας είναι το μεγαλύτερο συναίσθημα..... μάλλον δεν έχει κερδίσει κόντρα

Turbo NC 1,8
http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,8083.0.html

March 18, 2015, 02:24:15 PMReply #1013

Offline selito

« Reply #1013 on: March 18, 2015, 02:24:15 PM »
Δεν ξέρω τι budget διαθέτεις, αλλά έχεις σκεφτεί και το ενδεχόμενο να πάρεις ένα μεταχειρισμένο Kawasaki ninja 250cc.
Είναι οικονομικό για μέσα στην πόλη, είναι kawasaki σκυλί δεν καταλαβαίνει τίποτα, έχει και τελική 170χλμ και μπορείς να πας και μακρινές βόλτες έως και κοντινά ταξίδια μέχρι και δικάβαλος. Πιστεύω θα το ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο από ένα παπί.

ΥΓ. εγώ έχω ένα Yamaha fazer 600 χρόνια τώρα και πίστεψε με το ΜΧ5 γενικά το κυκλοφορώ ελάχιστα, θα έλεγα ότι σαν πρώτο όχημα έχω την μηχανή και έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα μαζί της και κάποιες χώρες του εξωτερικού μαζί της. Οπότε η συμβουλή μου είναι αν πάρεις κάτι λίγο πιο μεγάλο και δεις τα οφέλη που σε παρέχει μια μηχανή θα καραγουστάρεις και εκτός πόλης.

Σάκη, γενικά σαν άνθρωπος είμαι λάτρης των 2 τροχών πολύ πιο πολύ από τα αυτοκίνητα.
Έχω οδηγήσει κατά καιρούς gsxr750, zx6r, r1, cbr1100xx..και ταπεινή μου γνώμη είναι πως το ninja250 είναι η ντροπή των μηχανών..δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να δώσω τόσα λεφτά για ένα wannabe street με λάστιχο σαν το modenas μου..με τα ίδια λεφτά θα προτιμούσα να πάρω ένα DukeII.
Δεν ψάχνω ούτε μηχανή να φτάνω τελικές, ούτε να κάνω ταξίδια, αν έψαχνα κάτι τέτοιο θα πήγαινα ή σε bmw ή σε yamaha ΜΕΓΑΛΟΥ κυβισμού.

Δεν έχω στόχο όμως να σκοτωθώ γιατί πέρα από την πλάκα ο συνδυασμός μηχανή και Ελλάδα είναι ό,τι πιο επικίνδυνο και γι'αυτό απλά ψάχνω κάτι να μου προσφέρει οικονομία και ευκολία στην καθημερινή μου μετακίνηση.

Ταξίδια προτιμώ να τα κάνω με το αμάξι, έχω κάνει πιο παλιά με μηχανή και συμφωνώ πως η αίσθηση είναι το κάτι άλλο αλλά δεν θέλω να παίζω με τις πιθανότητες να με κλαίει η μάνα μου ούτε οι κολλητοί μου..φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά ;)

Υ.Γ. ήμουν λίγο εριστικός, το ξέρω αλλά έχω χάσει καλούς φίλους από μηχανές και δεν θέλω να ξαναέρθω σε παρόμοια κατάσταση. Οι μηχανές αυτές είναι για να τους πίνεις το αίμα, και στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιους δρόμους ούτε ευσυνείδητους οδηγούς...το μόνο μέρος που μπορείς πραγματικά να τις χαρείς είναι στην πίστα και πουθενά αλλού (εκτός αν θέλεις να κάνεις πάνω κάτω πάνω κάτω την Εγνατία ή την Αττικη- και να φας και το δωράκι απο την τροχαία)

Φιλικά πάντα  :exaclty: :exaclty:

March 18, 2015, 03:19:32 PMReply #1014

Offline Sakis

« Reply #1014 on: March 18, 2015, 03:19:32 PM »
Φίλε Selito φάσκεις και αντιφάσκεις σε αυτά που λες.
Θεωρείς τις μηχανές επικινδυνες και σκοτώστρες αλλά παρόλα αυτά θέλεις να αγοράσεις δίτροχο, έστω και παπάκι δεν πάυει να είναι δίτροχο άρα και επικίνδυνο. Λευκάδα πήγα πέρυσι με την μηχανή και οι δρόμοι που έχετε εκεί είναι τρις χειρότεροι, οπότε είτε οδηγάς παπάκι είτε οποιαδήποτε άλλη μηχανή το ίδιο επικίνδυνο είναι. Αν και πιστέυω με ένα ON OFF θα ήταν πιο ασφαλές στην Λευκάδα.
Και για να λέμε το αληθές, το παππάκι είναι 10 φορές πιο επικίνδυνο από μια μεγαλύτερη μηχανή.
1) έχει πολύ μικρές ροδίτσες με πολύ μικρό λάστιχο προδιαγραφόν για τον π@υτσο που σημαίνει ότι σε ένα απλό πλαγιασματάκι σε βρεγμένο δρόμο (όχι κατα αναγκη λόγο βροχής) οι πιθανότητες να γλυστρίσεις και να πέσεις είναι εκθετικά πολύ περισσότερες σε σχέση με μια μεγαλη μηχανή που τα λάστιχα της κοστίζουν 380ευρώ η δυάδα είναι δίγομα με τεχνολογίες τελευταίας γενιάς.

2) Τα φρένα σε ένα παπάκι είναι τελείως κλαιν μαιν, το οποίο μπορεί να πιάσει ταχύτητες μέχρι και 90χλμ και δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει με την καμία σε ένα εκτάκτου ανάκγης φρενάρισμα εάν χρειαστει, αντίθετα μια μεγάλη μηχανή έχει φρενάρισμα καλύτερο και από το μχ5 σε πολλές περιπτώσεις

3) το παππάκι δεν έχει καθόλου δύναμη να τραβήξει σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνει κάποια απότομη επιτάχυνση ή κάποιον ελιγμό για να αποφύγεις κάποιο εμπόδιο είτε έιναι αυτοκίνητο, λεωφορείο είτε οτιδήποτε άλλο.

4) οι μηχανές δεν είναι απικίνδυνες από μόνες τους περισσότερο από ότι ένα αμάξι, λόγο μικρότερου όγκου μπορείς να αποφύγεις πολλές επικινδυνες καταστάσεις με κάποιον ελιγμό ενώ με το αμάξι αντίστοιχα απλά θα πατούσες φρένο και θα έκανες το σταυρό σου να είναι όσο πιο ανώδυνο γίνεται το χτύπημα. Τα φρένα της μηχανής αφού έχεις οδηγήσει όπως λες μεγάλες μηχανές θα ξέρεις ότι είναι πολύ καλύτερα από των αυτοκινήτων και χρειάζεσαι πολυ λιγότερο χρόνο και απόσταση για να φρενάρεις με ότι αυτό συνεπάγεται για την ζωή σου. Το δικό μου το fazer πιστεύω ότι φρενάρει καλύτερα από όλα τα μχ5 του forum εδώ μέσα. Όσον αφορά το κράτημα/πάτημα της μηχανής στο δρόμο είναι κλάσεις καλύτερο και ασφαλέστερο σε σχέση με ένα αμάξι, πάνε με 180χλμ με ένα συμβατικό αμάξι ή έστω και με το ΜΧ5 και πάνε αντίστοιχα με 180χλμ με ένα R6 και έλα πες μου σε ποιο από τα δύο παίζει το τιμόνη και κουνιέται πιο πολύ στο δρόμο και πιο από τα δύο σε προσφέρει πιο μεγάλη αίσθηση ότι το ελέγχεις και το πας όπου θες εσύ και δεν σε πάει όπου θέλει αυτό.

Τέλος θα πρέπει να πούμε και το πιο σημαντικό ότι στο 90% παίζει ρόλο ο οδηγός, αν εσύ πηγαίνεις κύριος οι πιθανότητες να σκοτωθείς είναι ελάχιστες (όχι απιθανες), αν όμως κάνεις σούζες ή πηγαίνεις γαμιώντας με σφίνες και κάνεις κόντρες μέσα στην πόλη τότε ναι όντως φλερτάρεις με τον Χάρο. Το ίδιο ισχύει όμως και με το ΜΧ5 αν οδηγάς σαν κύριος είναι αφαλές αυτοκίνητο αν όμως πηγαίνεις με τις μπάντες όλη την ώρα κάποια στιγμή θα το φάς το κεφάλι σου.

Η φιλοσοφία ότι οι μηχανές είναι επικίνδυνες για μένα ισχύει σε όσους δεν είχαν ποτέ μεγάλη μηχανή δικιά τους για καιρό ώστε να καταλάβουν όλα αυτά που αναφέρω πιο πάνω γιατί με το να πάρεις μία βόλτα ένα R1 εμένα δεν μου λέει τίποτα για κάπποιον που θέλει να πιστέυει ότι έχει άποψη για τις μηχανές. Γι αυτό και όσοι πήραν στην ζωη τους μεγάλη  μηχανή ποτέ δεν μπορέσανε να ξαναφανταστούνε την ζωή τους χωρις μηχανή.

Υ.Γ. Μπορεί το ύφος μου να είναι εριστικό αλλά οδηγάω μηχανή από 16 χρονών και τώρα είμαι 30 και ξέρω πολύ καλά τι παίζει στο χώρο των μηχανών, χωρίς παρεξήγηση
Όποιος νομίζει ότι ο έρωτας είναι το μεγαλύτερο συναίσθημα..... μάλλον δεν έχει κερδίσει κόντρα

Turbo NC 1,8

March 18, 2015, 03:41:02 PMReply #1015

Offline lordin

« Reply #1015 on: March 18, 2015, 03:41:02 PM »
Καμία μηχανή ( 2 ρόδες ) δεν έχει καλύτερο κράτημα από ένα αυτοκίνητο. Επίσης οι μηχανές φρενάρουν εύκολα και σε μικρότερες αποστάσεις, όχι γιατί έχουν καλύτερα φρένα, αλλά γιατί έχουν 10 φορές λιγότερο βάρος από ένα αυτοκίνητο.

Αν είναι να τρακάρεις είτε με 20 χλμ είτε με 120 καλύτερα να είσαι στο mx5 παρά σε μηχανή, παπάκι ή σκούτερ.

1.8 Sunlight Silver Turbo
->TD04-19T Turbocharger
->Tochigi Fuji LSD/4.44 MotorKlasse FGR
->235/40/17 Federal RS-R / EVO 8 Enkei Wheels
->Hawk HP Plus Pads
->BC Coilover : Type RS 7/5
->RX-8 Cosmo Sway Bars

To be continued
YouTube Channel
https://www.youtube.com/user/civikakias

March 18, 2015, 03:44:48 PMReply #1016

Offline saldale

« Reply #1016 on: March 18, 2015, 03:44:48 PM »
Αν είναι να τρακάρεις είτε με 20 χλμ είτε με 120...

Πολύχρονος Μάρκο!
MY09 - Noisy Combative Exclusive Classy

March 18, 2015, 03:46:47 PMReply #1017

Offline lordin

« Reply #1017 on: March 18, 2015, 03:46:47 PM »
Αν είναι να τρακάρεις είτε με 20 χλμ είτε με 120...

Πολύχρονος Μάρκο!

Ευχαριστώ Αντώνη!  :llol: :llol:
1.8 Sunlight Silver Turbo
->TD04-19T Turbocharger
->Tochigi Fuji LSD/4.44 MotorKlasse FGR
->235/40/17 Federal RS-R / EVO 8 Enkei Wheels
->Hawk HP Plus Pads
->BC Coilover : Type RS 7/5
->RX-8 Cosmo Sway Bars

To be continued
YouTube Channel
https://www.youtube.com/user/civikakias

March 18, 2015, 03:53:30 PMReply #1018

Offline Sakis

« Reply #1018 on: March 18, 2015, 03:53:30 PM »
Καμία μηχανή ( 2 ρόδες ) δεν έχει καλύτερο κράτημα από ένα αυτοκίνητο. Επίσης οι μηχανές φρενάρουν εύκολα και σε μικρότερες αποστάσεις, όχι γιατί έχουν καλύτερα φρένα, αλλά γιατί έχουν 10 φορές λιγότερο βάρος από ένα αυτοκίνητο.

Κολλάμε στις λέξεις, το αποτέλεσμα είναι ότι σταματάνε πιο γρήγορα και αυτό ίσως σου σώσει την ζωή.
Όσο για το πάτημα, οδήγα ένα καινούριο αμάξι συμβατικό με 180χλμ και οδήγα και μια καινούρια supersport μηχανή με 180 στον ίδιο δρόμο και μετα έλα να μου πεις που θα είσαι πιο σφιγμένος και θα φοβάσαι πιο πολύ.

Αν είναι να τρακάρεις είτε με 20 χλμ είτε με 120 καλύτερα να είσαι στο mx5 παρά σε μηχανή, παπάκι ή σκούτερ.

Και σε τεθωρακισμένο τανκς να είσαι αν έρθει η ώρα σου τίποτα δεν σε σώζει και όλα τα άλλα που λέμε είναι απλά κουβέντα να γίνεται.
Απλά δέχομαι σαν απάντηση "φοβάμαι να οδηγήσω μεγάλη μηχανή γιατί νιώθω ότι δεν έχω την παιδεία για να την οδηγήσω "
αλλά δεν δέχομαι σαν απάντηση "οι μηχανές είναι σκοτώστρες"

Turbo NC 1,8

March 18, 2015, 04:06:15 PMReply #1019

Offline selito

« Reply #1019 on: March 18, 2015, 04:06:15 PM »
Σάκη, καταρχάς το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει πως κάποιος από εμάς έχει σίγουρα λάθος και ο άλλος είναι σωστός.

Δεν έχω πάρει απλά μια βόλτα όλες τις μηχανές που σου προανέφερα, πίστεψε με είχα γράψει αρκετά χλμ στην κάθεμια ώστε να μπορώ να αναπτύξω άποψη.

Δεν φάσκω και αντιφάσκω, θέλω ένα παπάκι, ναι δίκυκλο για να κάνω το πολύ 10-20km την ημέρα, ξέρω τους κινδύνους και δεν έχω σκοπό ούτε να πηγαίνω με 90km/h (2)  ούτε να πλαγιάζω το παπί (1)  lol..έχω πέσει από μηχανή με 20km/h χωρίς να φταίω εγώ και τα χτυπήματα έκαναν καιρό να φύγουν με πολύ πόνο..πήγαινα με το αμάξι με 15km/h και με χτύπησε αμάξι με 80km/h στην πόρτα του οδηγού, έκανα 3 σβούρες, καβάλησα ένα πεζοδρόμιο, έσπασα 4 κολονάκια, και καρφώθηκα πάνω σε μια πέτρινη μάντρα...μάντεψε, μετά απο 4 ώρες που ξεμπέρδεψα από τα διαδικαστικά ήμουν στο κρεβατάκι μου και κοιμόμουν χωρίς μια γρατζουνιά..

Δεν υπάρχει περίπτωση τρακάρισμα με μηχανή με οποιαδήποτε μηχανη να είναι πιο ανώδυνο σε σχέση με το αμάξι, με το οποιοδήποτε αμάξι.!!

Για το 3ο έχεις δίκο.

Το 4ο δεν θα το σχολιάσω, γιατί δεν με ενδιαφέρει, έχω τελειώσει εγώ με "βόλτες" με 180km/h με μηχανές, και προφανώς δεν έχω τέτοιες ορέξεις για το παπί/scooter που θέλω να πάρω.

Οι μηχανές ΕΙΝΑΙ επικίνδυνες, αυτό είναι fact, δεν σε βάζει σε σκέψεις που ο Rossi δεν οδηγάει μηχανή εκτός πίστας? κάτι θα ξέρει ;)

Οδηγάω και εγώ μηχανή από τα 14, έχω μπει και σε πίστα, δεν είμαι 30 όμως, είμαι πιο μικρός και δόξα τον θεό έκανα τις χαζομάρες μου χωρίς να την "πληρώσω" ακριβά.

Παιδεία δεν έχουν οι Έλληνες οδηγοί, όχι αυτός που δεν οδηγάει μεγάλη μηχανη.

Πίστεψε με είμαι από τους ανθρώπους που αν πήγαιναν να μείνουν π.χ. στην Γερμανία πρώτα για μηχανή θα έψαχνα και μετά για σπίτι..αλλά όχι εδώ, έχω και την παιδεία και τα @@ να οδηγήσω street μηχανή στο όριο, αλλά δεν θέλω να παίζω κορώνα-γράμματα την ζωή μου κάθε φορά που θα βγαίνω για μια "βόλτα" αναψυχής, χίλιες φορές να μου φύγει το αυτοκίνητο και να σπάσω κανένα φτερό/προφυλακτήρας etc etc παρά να σέρνομαι στην άσφαλτο για Χ μέτρα και μετά ένας θεός ξέρει που θα σκάσω.

Η μηχανή είναι επικίνδυνη, αλλά πιο επικίνδυνος είναι ο καθένας που δεν σε σέβεται, και λίγοι είναι αυτοί που σέβονται ένα δίκυκλο στον δρόμο, εγώ το έμαθα με τον άσχημο τρόπο και "άλλαξα μυαλά", κάτι που εύχομαι να μην σου τύχει ποτέ.!!

Φιλικά, Γιώργος