Σάκη, καταρχάς το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει πως κάποιος από εμάς έχει σίγουρα λάθος και ο άλλος είναι σωστός.
Δεν έχω πάρει απλά μια βόλτα όλες τις μηχανές που σου προανέφερα, πίστεψε με είχα γράψει αρκετά χλμ στην κάθεμια ώστε να μπορώ να αναπτύξω άποψη.
Δεν φάσκω και αντιφάσκω, θέλω ένα παπάκι, ναι δίκυκλο για να κάνω το πολύ 10-20km την ημέρα, ξέρω τους κινδύνους και δεν έχω σκοπό ούτε να πηγαίνω με 90km/h (2) ούτε να πλαγιάζω το παπί (1) lol..έχω πέσει από μηχανή με 20km/h χωρίς να φταίω εγώ και τα χτυπήματα έκαναν καιρό να φύγουν με πολύ πόνο..πήγαινα με το αμάξι με 15km/h και με χτύπησε αμάξι με 80km/h στην πόρτα του οδηγού, έκανα 3 σβούρες, καβάλησα ένα πεζοδρόμιο, έσπασα 4 κολονάκια, και καρφώθηκα πάνω σε μια πέτρινη μάντρα...μάντεψε, μετά απο 4 ώρες που ξεμπέρδεψα από τα διαδικαστικά ήμουν στο κρεβατάκι μου και κοιμόμουν χωρίς μια γρατζουνιά..
Δεν υπάρχει περίπτωση τρακάρισμα με μηχανή με οποιαδήποτε μηχανη να είναι πιο ανώδυνο σε σχέση με το αμάξι, με το οποιοδήποτε αμάξι.!!
Για το 3ο έχεις δίκο.
Το 4ο δεν θα το σχολιάσω, γιατί δεν με ενδιαφέρει, έχω τελειώσει εγώ με "βόλτες" με 180km/h με μηχανές, και προφανώς δεν έχω τέτοιες ορέξεις για το παπί/scooter που θέλω να πάρω.
Οι μηχανές ΕΙΝΑΙ επικίνδυνες, αυτό είναι fact, δεν σε βάζει σε σκέψεις που ο Rossi δεν οδηγάει μηχανή εκτός πίστας? κάτι θα ξέρει

Οδηγάω και εγώ μηχανή από τα 14, έχω μπει και σε πίστα, δεν είμαι 30 όμως, είμαι πιο μικρός και δόξα τον θεό έκανα τις χαζομάρες μου χωρίς να την "πληρώσω" ακριβά.
Παιδεία δεν έχουν οι Έλληνες οδηγοί, όχι αυτός που δεν οδηγάει μεγάλη μηχανη.
Πίστεψε με είμαι από τους ανθρώπους που αν πήγαιναν να μείνουν π.χ. στην Γερμανία πρώτα για μηχανή θα έψαχνα και μετά για σπίτι..αλλά όχι εδώ, έχω και την παιδεία και τα @@ να οδηγήσω street μηχανή στο όριο, αλλά δεν θέλω να παίζω κορώνα-γράμματα την ζωή μου κάθε φορά που θα βγαίνω για μια "βόλτα" αναψυχής, χίλιες φορές να μου φύγει το αυτοκίνητο και να σπάσω κανένα φτερό/προφυλακτήρας etc etc παρά να σέρνομαι στην άσφαλτο για Χ μέτρα και μετά ένας θεός ξέρει που θα σκάσω.
Η μηχανή είναι επικίνδυνη, αλλά πιο επικίνδυνος είναι ο καθένας που δεν σε σέβεται, και λίγοι είναι αυτοί που σέβονται ένα δίκυκλο στον δρόμο, εγώ το έμαθα με τον άσχημο τρόπο και "άλλαξα μυαλά", κάτι που εύχομαι να μην σου τύχει ποτέ.!!
Φιλικά, Γιώργος