Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Eιναι το Mx5 καταλληλη βαση για drift car?  (Read 31352 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

June 10, 2010, 09:37:09 AMReply #45

emilmx

• Guest
Re: Eιναι το Mx5 καταλληλη βαση για drift car?
« Reply #45 on: June 10, 2010, 09:37:09 AM »
αυτό ισχύει για όλα τα μοτερ

εγώ κάθε 3τη φορά στην πίστα ανεξαρτήτως απο τα ποσά χιλιόμετρα εχω κάνει 1000-2000 θα τα πετάξω
και τα λάδια πάντα στα 2500χιλ πέταμα και άλλα

για αυτό το λόγο βάζουμε την πίεσή λαδιού να βλέπουμε τη κάνει 

June 10, 2010, 09:48:26 AMReply #46

Offline lok502

« Reply #46 on: June 10, 2010, 09:48:26 AM »
Μπορώ να αναφέρω για επικό Audi 80 που έτρεχε χωρίς λάδι για πολύ καιρό και δεν έβγαλε άχνα (στο περίπου, μετά από κάποιο σημείο ακουγόταν ένας βομβητής που ακόμα και στο συγνεργείο δεν ήξεραν τί είναι - ξεσύνδεσαν τον πίνακα οργάνων και ακουγόταν!). Μιλάω σοβαρά, το αυτοκίνητο άντεχε χωρίς λάδι (εντάξει όχι για χρόνια αλλά για 1 μήνα δεν είχε σταγόνα κυριολεκτικά, όταν το είχα πάει συνεργείο ο μάστορας έφριξε όταν έβγαλε τη βίδα του κάρτερ και έσταξε λίγη μούργα) και για κάμποσο καιρό τα μπροστά τακάκια ήταν ανύπαρκτα.. Άλλες εποχές.. (επίσης είχε ίσως το πιο γαμάτο κιβώτιο που έχω δοκιμάσει, λίγο μεγαλύτερες διαδρομές από του Μιάτα αλλά σαφέσταση μηχανική αίσθηση, έπαιρνε πανεύκολα καρφωτές και έχανε ελάχιστες στροφές στις αλλαγές)

Μπακ ον τόπικ...

Το Μιάτα (ειδικά το ΝΑ) τουλάχιστον σε προειδοποιεί για το πότε θέλει λάδι συνήθως.

Σχετικά με το drift car, μιλάμε για 100% πιστάδικο αυτοκίνητομ, δηλ. χωρίς πινακίδες και να μην κυκλοφορεί στο δρόμο; Γιατί υπάρχει μεγάλη διαφόρα από ένα αυτοκίνητο που θα πρέπει να κάνει έστω και κάποια χλμ στο δρόμο... Ένα drift car που δεν μπορεί να στρίψει και είναι στημένο κούτσουρο-σαύρα και με το παραμικρό να γυρίζει είναι επικίνδυνο στο δρόμο.

Miata NA 1.6 1992

Bilstein Shocks/ Vogtland springs
Carbotech XP10 F/R
Toyo R888 195/50/15
Mythos/FM Frame Rails
    +    

Miata NA 1.8 1996

Tokico Shocks/ FM springs
Advanti Storm 15x8/ BFG Rival 205/50/15
Torsen
Mishimoto aluminum radiator
Boss Frog Clearview SH Rollbar
FM Frame Rails+Butterfly
RB Sways + Brace

June 10, 2010, 10:02:38 AMReply #47

Offline xenos

« Reply #47 on: June 10, 2010, 10:02:38 AM »
Σχετικά με το drift car, μιλάμε για 100% πιστάδικο αυτοκίνητομ, δηλ. χωρίς πινακίδες και να μην κυκλοφορεί στο δρόμο; Γιατί υπάρχει μεγάλη διαφόρα από ένα αυτοκίνητο που θα πρέπει να κάνει έστω και κάποια χλμ στο δρόμο... Ένα drift car που δεν μπορεί να στρίψει και είναι στημένο κούτσουρο-σαύρα και με το παραμικρό να γυρίζει είναι επικίνδυνο στο δρόμο.

Αυτό είναι το ερώτημα και η απάντηση έχει δοθεί αρκετές φορές. Αν είναι για διακρίσεις σε πίστες ντριφτ και μόνο, τότε δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή.
Αλλα, σύμφωνα με αυτό:

δεν εχω οδηγισει ποτε πισοκουνα και θα ηθελα  να μαθω περισοτερο την πισω κινηση! με λιγα λογια θα ηθελα στο μελλον να φτιαξω και ενα driftamakso  με το καλο!  ;)

μάλλον ο άνθρωπος δεν θέλει αυτοκίνητο μόνο για πίστα. Ας μας πει ο ίδιος...  :-\
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

June 10, 2010, 10:13:01 AMReply #48

Offline mx5mk1

« Reply #48 on: June 10, 2010, 10:13:01 AM »
Αγαπητέ Jimmy,

από τα 4 post σου καταλαβαίνω ότι δεν έχεις ντριφτάρει ποτέ, αλλά θα ήθελες να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο που να ντριφτάρει.

Ρωτάς όμως στον τίτλο αν το mx5 κάνει για "drift car" .

Κάνε τον κόπο να μας απαντήσεις αν σκοπεύεις, αφού μάθεις να ντριφτάρεις, να εξελίξεις το αυτοκίνητό σου σε επίπεδο πανελλήνιου πρωταθλήματος drift-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΙΣΤΑ. (και όχι μόνο) ή το θέλεις για πίστα με φίλους μια στο τόσο, για ανοιχτή βόλτα με την κοπέλα, για πλαγιολισθήσεις σε μια στριφτερή διαδρομή.

Αν θέλεις ένα αξιόπιστο, οικονομικό και σβέλτο roadster τότε μην κοιτάξεις αλλου, πάρε miata (καλύτερα 1800cc 6τάχυτο)

Αν θέλεις μια βάση για drift machine (για πλαγιολισθήσεις ισχύος διαρκείας και αγώνες πρωταθλήματος) τότε πάρε μια ///M3

:good:

----------Καλημέρα Ξένο, μαζί γράφαμε-------
« Last Edit: June 10, 2010, 10:15:47 AM by mx5mk1 »

June 10, 2010, 02:10:28 PMReply #49

Offline jimis

« Reply #49 on: June 10, 2010, 02:10:28 PM »
lipon euxaristo olloys gia tis apadisis poy moy dosate! kati allo tora.amma 8a parw bmw e30 kai einai antiloti h mixani pos to pernas kteo? den einai apikidina na se piasoyne? ::-

June 10, 2010, 02:18:51 PMReply #50

emilmx

• Guest
« Reply #50 on: June 10, 2010, 02:18:51 PM »
lipon euxaristo olloys gia tis apadisis poy moy dosate! kati allo tora.amma 8a parw bmw e30 kai einai antiloti h mixani pos to pernas kteo? den einai apikidina na se piasoyne? ::-

πολλή άπλα δεν περνάει !!!

June 10, 2010, 02:22:21 PMReply #51

Offline jimis

« Reply #51 on: June 10, 2010, 02:22:21 PM »

πολλή άπλα δεν περνάει !!!

diladi na prosefxese min se piasi h mpatsaria...

June 10, 2010, 02:25:26 PMReply #52

Offline jimis

« Reply #52 on: June 10, 2010, 02:25:26 PM »
sorry που εγραψα με αγλικους χαρακτιρες!  :oops: :oops:

June 10, 2010, 03:37:20 PMReply #53

Offline xenos

« Reply #53 on: June 10, 2010, 03:37:20 PM »

H ηλικία σου αν επιτρέπεται...  :????: :????: :????: :-\ :-X
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

June 10, 2010, 05:09:26 PMReply #54

Offline jimis

« Reply #54 on: June 10, 2010, 05:09:26 PM »

H ηλικία σου αν επιτρέπεται...  :????: :????: :????: :-\ :-X

20 den pezi kanena rolo auto pistebw...

June 10, 2010, 08:36:17 PMReply #55

Offline nmwisima

« Reply #55 on: June 10, 2010, 08:36:17 PM »
Φίλε Τζίμη, έλεος. Το φόρουμ έχει κανόνες. Γράφε με ελληνικά. :nod:

June 10, 2010, 08:59:02 PMReply #56

Offline lathreos

« Reply #56 on: June 10, 2010, 08:59:02 PM »
:llol: :llol: Γεια σου ρε Κώστα... κάπου είχα διαβάσει! Σιγά τη φιλοσοφία που διάβασες... :llol: :llol:
Και ομως μπορει να σου φαίνεται τοσο αστείο αλλα αυτο που ειχες γραψει μου ειχε κανει μαγαλη εντύπωση επιδη δεν ειχα σκεφτει οτι όντως ειναι ετσι σε σύγκριση με τα αλλα αμαξια  :????:
Mx5 1,6 stock
Piaggio X9 210 malossi :P
Yamaha R1 '05

June 10, 2010, 09:00:10 PMReply #57

Offline Ξάδελφος

« Reply #57 on: June 10, 2010, 09:00:10 PM »

Οταν φτιαξεις το driftαμαξο με το καλο,που θα σπερνει στις πιστες εισαι σιγουρος οτι θα περνα ΚΤΕΟ νομιμα?.

Μιας και εισαι απειρος (αυτο δεν ειναι κακο,μην το εκλαβεις ετσι) παρε ενα μιατα σε οσο το δυνατον σε καλυτερη κατασταση για τα χρηματα που διαθετεις,οδηγησε το οσο μπορεις παραπανω μαθε αυτο και την πισω κινηση οσο μπορεις καλυτερα και σιγα σιγα αναβαθμιζεις και τ αμαξι.Μ ενα κοντο κι ενα μπλοκε το μιατα ακομη και το 1600αρι κανει παπαδες(αρκει βεβαια να σ αρεσουν οι παπαδες). Ξεκινα απο εκει,μαθε καλα να το οδηγεις,εξαντλησε τα ορια του(που ειναι πολυ ψηλα και με μικροεπεμβασεις ακομη ψηλοτερα)και μετα ψαχνεσαι για εκατονταδες ιππων και θρυλικα περασματα.Φιλικα στα λεω για να μην καταληξεις καβαλα σε καμια μαντρα ή κανενα δεντρο και στην καλυτερη(τη χειροτερη δε θελω να τη σκεφτω) μετα κλαις τη μοιρα σου με καμια Χρυση Ευκαιρια στο χερι ψαχνοντας για αμαξι.
Φιλικα στα λεω.

June 10, 2010, 09:19:30 PMReply #58

Offline Neko

« Reply #58 on: June 10, 2010, 09:19:30 PM »
Ειναι το ΜΧ5 καταλληλη βαση για drift car?
H απαντηση ειναι:ΟΧΙ
Το ΜΧ5 σου δινει αλλα πραγματα που αλλα αυτοκινητα δεν το εχουν σ'αυτο το βαθμο(και εχω αλλαξει πολλα ;))
Ειναι αμαξι που σε κανει να το αγαπησεις και αμα εχεις μερακι και γουστο να το κανεις ξεχωριστο! Θα σου δωσει την ευχαριστηση τις πισω κινησης (αμα εχεις μπλοκε πιο πολυ) αλλα σαν drift car κατα την γνωμη μου κοιτα καπου αλλου (Bmw E30,200SX,AE86 η ακομα και για ενα Starlet για αρχη)
Mazda nbfl 04 -blue matt aluminium 3m- japan racing 16x9 et10-205/45/16- ap1 air dam kit-flares-danelatos exaust-coilover Vmaxx-stuke splitters- spoiler lip Ground Zero-Ccr Works roll bar-Mevic carbon HT-ducktail carbon-DIY spoiler HT-sideskirts-

June 10, 2010, 10:07:40 PMReply #59

Offline lok502

« Reply #59 on: June 10, 2010, 10:07:40 PM »
Με τα νέα δεδομένα αλλάζει το θέμα.

Έχουμε ηλικία οδηγού 20 και drift car που θα οδηγείται στο δρόμο και θα πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ.

Ξέρω ότι ο φίλος jimis μπορεί να τσαντιστεί αλλά νομίζω η εξίσωση που ακολουθεί τα λέει όλα

20 + "καθαρόαιμο" drift car + που να κυκλοφορεί στο δρόμο = μεγάλο πρόβλημα

Και τα 3 μαζί νομίζω δεν γίνονται, διάλεξε 2.

Καταλαβαίνω πως θα νιώθεις γιατί κι εγώ στα 20 θα ήθελα ένα hardcore τέρας (στα 20 ήθέλα CRX και πριν το καν πάρω να είχε τον Β18 με 200 άλογα μίνιμουμ, τρομάρα μου!) και ευτυχώς που δεν το είχα.. Δεν σε ξέρω ως άτομο αλλά σε τέτοια ηλικία ο ενθουσιασμός επικαλύπτει την σωστή κρίση του οδηγού (όχι του "παππού" στο δρόμο αλλά και του οδηγού αγώνων) και νομίζω πως με αυτοκίνητο στημένο μόνο για το πλάι και με αδήλωτα μοτέρ κλπ αν δεν έχεις ατύχημα θα έχεις προβλήματα και με την αστυνομία (να πιάσουν πιτσιρικά με φτιαγμένο αμάξι και αδήλωτο μοτέρ να κάνει παντιλίκια ξέρεις τί λουκούμι είναι για την τροχαία; μισό βιβλίο παραβάσεις και χιλιάδες ευρώ πρόστιμα...)

Miata NA 1.6 1992

Bilstein Shocks/ Vogtland springs
Carbotech XP10 F/R
Toyo R888 195/50/15
Mythos/FM Frame Rails
    +    

Miata NA 1.8 1996

Tokico Shocks/ FM springs
Advanti Storm 15x8/ BFG Rival 205/50/15
Torsen
Mishimoto aluminum radiator
Boss Frog Clearview SH Rollbar