Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Ασφαλής Τρόπος Πώλησης/Αγοράς Αυτοκινήτου  (Read 22720 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

June 02, 2010, 01:56:57 PMReply #30

Offline pooru ni san

Παιδιά ήρεμα, μην τον μπερδεύετε περισσότερο...

Εχει μπερδευτει το παιδι με την τραπεζικη επιταγη κ την προσωπικη επιταγη,αφου ειπαμε ΟΧΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΓΗ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ,απο εκει κ περα αν ειναι τραπεζικη επιταγη ασ ειναι εμου του ιδιου,αρκει να μην την χασεις(η αν την χασεις να τη βρω εγω)....... :gl:

Στην τραπεζική επιταγή εκδότης είναι η έκάστοτε τράπεζα, αυτή σου παρέχει τα εχέγγυα πως θα σε καλύψει πλήρως για το ποσό την ίδια στιγμή. Άρα το "εμού του ιδίου" δεν παίζει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Στο "Σε διαταγή" θα είναι συμπηρωμένο το όνομα του αγοραστή και αυτός στη συνέχεια θα ΠΡΕΠΕΙ να την οπισθογραφήσει και να στην δώσει. Αν όχι τότε μπορεί αμέσως να δηλώσει πως του την έκλεπψαν και εσύ όχι μόνο δε θα πάρεις τα χρήματά σου αλλά θα έχεις και άλλα.

kakswei...: Εκτός αν πάτε κατευθείαν και καταθέσετε την επιταγή στον λογαριασμό σου (δλδ θα έχει χρήματα), μην πάρεις τέτοια επιταγή!!! Με τπτ όμως!

Και κατευθείαν αν πάει δεν καταλήγει κάπου.
Αν η επιταγή είναι της ίδιας τράπεζας που θα την καταθέσει, αν δεν έχει χρήματα μπορεί να ζητήσει ο kakwkei να τη σφραγίσουν. Αυτό μόνο, τίποτε άλλο ενώ εν τω μεταξύ θα έχει κάνει την μεταβίβαση.
Αν είναι άλλης τράπεζας η επιταγή τότε θέλει 2 ημέρες για να πάρει τα χρήματά του (αν τα έχει ο άλλος στον λογαριασμό του).

Με λίγα λόγια, ΜΟΝΟ τραπεζική επιταγή να δεχθείς και όχι από μεταχρονολογημένη από το προσωπικό μπλοκ του αγοραστή.

June 02, 2010, 02:37:06 PMReply #31

Offline xenos

kakswei...: Εκτός αν πάτε κατευθείαν και καταθέσετε την επιταγή στον λογαριασμό σου (δλδ θα έχει χρήματα), μην πάρεις τέτοια επιταγή!!! Με τπτ όμως!

Και κατευθείαν αν πάει δεν καταλήγει κάπου.
Αν η επιταγή είναι της ίδιας τράπεζας που θα την καταθέσει, αν δεν έχει χρήματα μπορεί να ζητήσει ο kakwkei να τη σφραγίσουν. Αυτό μόνο, τίποτε άλλο ενώ εν τω μεταξύ θα έχει κάνει την μεταβίβαση.
Αν είναι άλλης τράπεζας η επιταγή τότε θέλει 2 ημέρες για να πάρει τα χρήματά του (αν τα έχει ο άλλος στον λογαριασμό του).

Νόμιζα ότι μπορεί να κάνει κατευθείαν κατάθεση σε λογαριασμό (όπως και κατευθείαν να πάρει τα χρήματα). Αν δεν ισχύει, ζητώ συγγνώμη για την βλακεία μου.  :nono:
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

June 02, 2010, 02:45:01 PMReply #32

Offline Konstantinos

Pooru ni san....θα μου κάνεις τη χάρη να έρθεις στη Νομική 21 του μήνα που δίνω αξιόγραφα να γράψεις αντί "εμού του ιδίου" :P Όπως τα λέει είναι ακριβώς..Για μένα προς θεού μακριά από μεταχρονολογημένη του προσωπικού μπλοκ...
🔰 2007 Mazda Mx-5 1.8 NC1 Roadster
☘️2012 Alfa Romeo Giulietta 940 1.4TB

June 02, 2010, 03:16:49 PMReply #33

Offline pooru ni san

Pooru ni san....θα μου κάνεις τη χάρη να έρθεις στη Νομική 21 του μήνα που δίνω αξιόγραφα να γράψεις αντί "εμού του ιδίου" :P Όπως τα λέει είναι ακριβώς..Για μένα προς θεού μακριά από μεταχρονολογημένη του προσωπικού μπλοκ...

Aπό αυτό το κτίριο (στη Σόλωνος αν είσαι στην Αθήνα) έχω ξεμπλέξει μερικά χρόνια τώρα και δε θα ήθελα να έχω καμία άλλη σχέση  :D

Νόμιζα ότι μπορεί να κάνει κατευθείαν κατάθεση σε λογαριασμό (όπως και κατευθείαν να πάρει τα χρήματα). Αν δεν ισχύει, ζητώ συγγνώμη για την βλακεία μου.  :nono:

Δεν λες βλακείες, απλώς είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα. :good:
Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει με προσωπική επιταγή του αγοραστή από την "Χ" να λάβει άμεσα τα χρήματά του ο kakwkei είναι η επιταγή που θα εκδοθεί να ζητηθεί για είσπραξη σε ταμείο της ίδιας "Χ" τράπεζας και με την προϋπόθεση πάντα να είναι διαθέσιμα τα χρήματα στον λογαριασμό του αγοραστή.

June 02, 2010, 03:35:51 PMReply #34

Offline mx5mk1

Για το θέμα της Επιταγής θα ζητήσεις απαραίτητα:

"δίγραμμη, μηχανογραφημένη επιταγή της ίδιας της τράπεζας με το όνομά σου και το πατρώνυμο (για παράδειγμα, Κώστας Παπαδόπουλος του Γεωργίου) και υπογεγραμμένη από τον διευθυντή του υποκαταστήματος"

Τέλος

June 02, 2010, 03:46:53 PMReply #35

Offline kakwkei

'' Στην τραπεζική επιταγή εκδότης είναι η έκάστοτε τράπεζα, αυτή σου παρέχει τα εχέγγυα πως θα σε καλύψει πλήρως για το ποσό την ίδια στιγμή. Άρα το "εμού του ιδίου" δεν παίζει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Στο "Σε διαταγή" θα είναι συμπηρωμένο το όνομα του αγοραστή και αυτός στη συνέχεια θα ΠΡΕΠΕΙ να την οπισθογραφήσει και να στην δώσει. Αν όχι τότε μπορεί αμέσως να δηλώσει πως του την έκλεπψαν και εσύ όχι μόνο δε θα πάρεις τα χρήματά σου αλλά θα έχεις και άλλα. ''  <--

<-- Ολα οκ παιδια, αυτο εννοουσα λεγοντας επιταγη εμου του ιδιου! Τραπεζικη επιταγη που να λεει 'σε διαταγη του ταδε πληρωστε το ταδε ποσο, που την εκδωσε η Eurobank!! Κ εβαλε και την υπογραφη του πισω, οποτε ολα οκ!!!! Εννοειται πως δεν θα δεχομουν επιταγη απo μπλοκακι!!

Elise S2? Sold....
and now what??