Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων  (Read 198377 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

February 04, 2010, 12:55:14 PMReply #1455

Offline george 1323

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων
« Reply #1455 on: February 04, 2010, 12:55:14 PM »
Ολα πλην των μιατα ειναι για τον ουτσο, προσθιοκινητα, μπροστοβαρα, καυβαδες... οτι δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια...

Αν ήθελα αγνή αίσθηση, θα προτιμούσα 1000 φορές ένα Rallye με κλουβί από οποιοδήποτε σημερινό GTi... κι αν ήταν και λίγο σκαλισμένο στο μοτέρ, θα έριχνε στα καινούρια και σε γκάζι.
Ρε Βασίλη, πώς φτάνεις σε τόσο άκυρα συμπεράσματα; Εκτός αν κρίνεις ε..ξ ιδίων... λες να θέλαμε Cors :axe: :axe:a OPC ή οποιοδήποτε άλλο προσθιοκίνητο και να μην το είχαμε αγοράσει; Αφού το Miata είναι ακριβότερο, πώς λες ότι δε τα φτάνει η αλεπού;
Επειδή βλέπω ότι πάει να δημιουργηθεί κάποια ένταση κι είναι κρίμα να χαλάμε τις καρδιές μας, ας έχει ο καθένας την άποψή του για τα άλλα μοντέλα, ας είναι όμως πιο προσεκτικός όταν βγαίνει να αφορίσει τις συμφορουμίτες του. Ειδικά όταν η κοινή λογική είναι μαζί τους: μπροστοκίνητο που δεν είναι καν κορυφαίο στην κλάση του vs το πιο καλοπουλημένο (κι ένα από τα πιο καλοστημένα) roadster όλων των εποχών. ;)

Γιώργο, έλα μια φορά στην πίστα να δεις τι μπορεί να κάνει ένα σωστό Starlet και θα αναθεωρήσεις. :excited:
Να το δω το starlet αλλα δεν μου λεει κατι σε γενικες γραμμες  ρε Δημητρη,πολλα αυτ/τα με καταληλες επεμβασεις κανουν πραγματα στην πιστα.....απο εκει κ περα να προχωραμε κ λιγο σε αλλα κοματια...το εγοστασιο παραγει συνεχως.....δεν βλεπω ταινια του Δαλιανιδη που σκανε τα χτ στην barbarela.... :axe:

February 04, 2010, 01:07:31 PMReply #1456

Offline Basilmx5

« Reply #1456 on: February 04, 2010, 01:07:31 PM »
Αν ήθελα αγνή αίσθηση, θα προτιμούσα 1000 φορές ένα Rallye με κλουβί από οποιοδήποτε σημερινό GTi... κι αν ήταν και λίγο σκαλισμένο στο μοτέρ, θα έριχνε στα καινούρια και σε γκάζι.
Ρε Βασίλη, πώς φτάνεις σε τόσο άκυρα συμπεράσματα; Εκτός αν κρίνεις εξ ιδίων... λες να θέλαμε Corsa OPC ή οποιοδήποτε άλλο προσθιοκίνητο και να μην το είχαμε αγοράσει; Αφού το Miata είναι ακριβότερο, πώς λες ότι δε τα φτάνει η αλεπού;
Επειδή βλέπω ότι πάει να δημιουργηθεί κάποια ένταση κι είναι κρίμα να χαλάμε τις καρδιές μας, ας έχει ο καθένας την άποψή του για τα άλλα μοντέλα, ας είναι όμως πιο προσεκτικός όταν βγαίνει να αφορίσει τις συμφορουμίτες του. Ειδικά όταν η κοινή λογική είναι μαζί τους: μπροστοκίνητο που δεν είναι καν κορυφαίο στην κλάση του vs το πιο καλοπουλημένο (κι ένα από τα πιο καλοστημένα) roadster όλων των εποχών. ;)
Αν κρινω τι εξιδιων κ φτανω στα ακρα? Δεν μειαωσα κανενα αυτοκινητο. Ολα τα αυτοκινητα ειναι καλα γιαυτο που εχουν φτιαχτει οι ιδιοκτητες τα χρησιμοποιουν λαθος... Δεν ανεφερα οτι θελεις το opc κ δεν το πηρες αλλα δεν χρειαζεται να αναφερονται τα πραγματα λες κ ολα τα αλλα ειναι σαπιλες..
Δεν δημιουργηθηκε καμια ενταση προσωπικα εκτος αν οποιαδηποτε αποψη πλην αλλη απο αυτη που εχεις, κ δεκτη ειναι απολυτα, δεν πρεπει να ακουγεται... Δεν αφορισα την αποψη σου οποτε δεν υπαρχει θεμα να μιλας εκμερους των συμφορουμιτων μου...
Αποψεις λεμε Δημητρη μην παρεξηγιεσαι... δεν συμφωνουν ολοι με ολους κ με οτι κανουν... κανεις ομως δεν ειναι αγενης..

Ξαδερφε θα συμφωνησω μαζι σου... δεν θα το θυμαται κανεις ναι(υποθετικα παντα)... αλλα τωρα ειναι μια χαρα αμαξι, οπως κ αλλα στη κατηγορια του..

February 04, 2010, 01:19:08 PMReply #1457

Offline pooru ni san

« Reply #1457 on: February 04, 2010, 01:19:08 PM »
Βασικά είναι τι ζητάει ο καθένας...Αυτό που για σένα ειναι το σημαντικό (πχ στροφοδιαδρομή και feedback) κάποιον άλλο τον αφήνει παντελώς αδιάφορο (πχ φανάρι-φανάρι).Οταν κάποιος παίρνει το pt cruiser ας πούμε που αναφέρθηκε(turbo κλπ) γιατί απλά ήθελε περισσότερη δύναμη από το απλό,αλλά νομίζει πως έχει και αμαξάρα...ε πως να τον πείσω αυτόν οτί εγώ δεν είμαι ελέφαντας...

Μα αυτό λέω και εγώ βρε, το όλο θέμα ξεκίνησε από το σχόλιό μου στον Χάρη καθώς του σχολίασα πως αυτά που εκτίμησε στο Miata του για να το αγοράσει ΔΕΝ θα τα βρει στο OPC. Τόσο δυσνόητος ήμουν σε αυτά που έγραψα;  :-\
Το τι θέλει ο κάθε ένας από το αυτοκίνητό του ΔΕΝ με ενδιαφέρει και ούτε και επιθυμώ/περιμένω να λάβει κάποιος τα δικά μου κριτήρια για να επιλέξει το αυτοκίνητό του. Ωστόσο, σε ένα φόρουμ που ασχολείται με Miata θεωρώ πως κάποια πράγματα μπορούν να θεωρούνται δεδομένα και όχι να προσπαθούμε να αποδείξουμε πως δεν είμαστε παράξενοι ή γραφικοί. Γνώμη μου πάντα... :angel:

February 04, 2010, 03:57:29 PMReply #1458

Offline haris_nc

« Reply #1458 on: February 04, 2010, 03:57:29 PM »
Ειπα να το συνεχισω αλλα το κουρασαμε πολυ...οποτε παμε για αλλα... ;)

February 04, 2010, 08:33:00 PMReply #1459

Offline GENERAL

• pure velocity
  • Total likes: 108
  • ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ
« Reply #1459 on: February 04, 2010, 08:33:00 PM »
Δε νομιζω να αμφιβαλει κανεις πως ειναι καλο αυτοκινητο το scirocco,για την κατηγορια του ειναι μια χαρα,

εγω χαζευω και αυτο
....

Ενα "γνωστο" τετοιο ετοιμαζετε σε λιγες μερες να βγαλει πανω απο 600αλογα ΤΡΟΧΟ!!!! Ναι ΤΡΟΧΟ!!!! Ξεφυγαμε εντελως μου φαινετε!!! Επειδη τυχαινει να το ξερω το αμαξι και ειδα επισης προχθες απο κοντα τι φοραει απλα θα χαζεψει πολυς κοσμος!!! Θα "παιψει" με FERRARI για χαβαλε!!!

February 04, 2010, 08:37:01 PMReply #1460

Offline Ξάδελφος

« Reply #1460 on: February 04, 2010, 08:37:01 PM »
Aκομη γι αυτο "τσακωνεστε"?

February 05, 2010, 12:17:27 AMReply #1461

Offline raftopoua

Miata NA 1.6
'93 116ps 980kg full load

15x7 ET35
Frame rail braces
HR-Koni

February 05, 2010, 03:32:58 PMReply #1462

Offline dimsabas

« Reply #1462 on: February 05, 2010, 03:32:58 PM »
Το Ultima GTR720 έριξε στην FXX του Μιχαλάκη στην πίστα του Top Gear.
http://www.ultimasports.co.uk/Content.aspx?f=records

Το να ηταν κουλος ο οδηγος δε το συζηταμε ετσι?

February 05, 2010, 04:46:03 PMReply #1463

Offline haris_nc

« Reply #1463 on: February 05, 2010, 04:46:03 PM »

Δε σε επιασα,το ultima φοραγε 888 και το ferrari τα μαμα?

February 05, 2010, 06:24:45 PMReply #1464

Offline XrhstosZ

« Reply #1464 on: February 05, 2010, 06:24:45 PM »

Δε σε επιασα,το ultima φοραγε 888 και το ferrari τα μαμα?

H fxx φοραγε full slick και "ακυρωσανε" το ρεκορ στη λιστα που εχει το Top Gear με τους πιο γρηγορους γυρους μιας και ειναι για ROAD LEGAL cars μονο , πραγμα που η Ultima Sports Ltd λεει 1000 φορες στο αρθρο (GTR720 road car).Παντως απορω πως και ζητησαν να testaroun στη πιστα τους και δεν δεχθηκαν... ειναι πολυ εθνοφρονες αυτοι γενικα... και ειχα την εντυπωση οτι δεν τους ενιαζε τιποτα παρα να λενε την αποψη τους ανεξαρτητος κοστους μιας και εχουν θαψει απειρα αμαξια :)

Παντως που8ενα δεν λεει ποσο κανει αυτο αν και τα χωνει στην ferrari για το 1.000.000 , δεν νομιζω οντως να περναει απο speed bumps και τελος ειναι παροτι λεει για air condition,stereo κτλπ  ειναι πιο γδυμενο και απο το γνωστο σε ολους μας σπορτυ :)

February 05, 2010, 08:07:49 PMReply #1465

Offline dimsabas

« Reply #1465 on: February 05, 2010, 08:07:49 PM »
Είναι μια μικρογραφία ή καλύτερα μια αντιγραφή αγωνιστικού του Le Mans, Group C για τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Και πολύ καλά κάνει και το δείχνει και μπράβο του. Όσον αφορά για τιμή, το δίκτυο μου έβγαλε κάτι για 100.000 δολλάρια... Δεν τα λες κι άσχημα... :exaclty:

February 05, 2010, 08:30:48 PMReply #1466

Offline dimsabas

« Reply #1466 on: February 05, 2010, 08:30:48 PM »
Opel Corsa OPC Sets Circuit Record at the Nürburgring

Mαμα 8.47 στο ring,not bad....

Ωραίο βίντεο Χάρη.
Δύο λόγια για το car:
To corsa opc είναι ένα πολύ μελετημένο, σύγχρονο αυτοκίνητο. Μπορείς να κινηθείς άνετα στην πόλη, να ο παρκάρεις, να μην τραβήξεις τα βλέματα πάνω σου (σε κάποιους αρέσει αυτό) και όποτε θελήσεις να κάνεις τη δική σου ιδανική διαδρομή.
Όταν πρωτομπήκα μου έκανε εντύπωση το απίστευτο κάθισμα (κ υ ρ ι ο λ ε κ τ ι κ α), το υπέροχο τιμόνι με το απίθανο πιάσιμο και αίσθηση που σε βοηθά σε γρήγορη οδήγηση, η ιδανικά ρυθμισμένη ανάρτηση (σφιχτή χωρίς να κουράζει), οι μειωμένες κλίσεις στις στροφές, η οθόνη με το πλήθος των ενδείξεων και το κρυφό μενού και ο κινητήρας-διαμάντι....
Οδηγήστε το και μετά απαντήστε με την άποψή σας αν θέλετε.

Φαντάζομαι ότι εδώ πηγαίνει το σχόλιό σου Ηλία.
Δεν το έχω οδηγήσει, οπότε δεν μπορώ να έχω προσωπική γνώμη, βασίζομαι όμως στα περιοδικά που δεν το έχουν στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας. Από εκεί και πέρα, το μόνο στο οποίο διαφωνώ μαζί σου είναι το να μην τραβήξεις τα βλέματα πάνω σου (σε κάποιους αρέσει αυτό) γιατί το θεωρώ το πιο κραυγαλέο σε εμφάνιση από τα μικρά. Μου αρέσει που είναι έτσι, αλλά φαντάζομαι ότι για άλλους θα είναι υπερβολικό.
Αλήθεια, αφού σου άρεσε τόσο, πώς και κατέληξες στο 207;

February 05, 2010, 08:52:04 PMReply #1467

Offline mx5mk1

« Reply #1467 on: February 05, 2010, 08:52:04 PM »
Opel Corsa OPC Sets Circuit Record at the Nürburgring

Mαμα 8.47 στο ring,not bad....

Ωραίο βίντεο Χάρη.
Δύο λόγια για το car:
To corsa opc είναι ένα πολύ μελετημένο, σύγχρονο αυτοκίνητο. Μπορείς να κινηθείς άνετα στην πόλη, να ο παρκάρεις, να μην τραβήξεις τα βλέματα πάνω σου (σε κάποιους αρέσει αυτό) και όποτε θελήσεις να κάνεις τη δική σου ιδανική διαδρομή.
Όταν πρωτομπήκα μου έκανε εντύπωση το απίστευτο κάθισμα (κ υ ρ ι ο λ ε κ τ ι κ α), το υπέροχο τιμόνι με το απίθανο πιάσιμο και αίσθηση που σε βοηθά σε γρήγορη οδήγηση, η ιδανικά ρυθμισμένη ανάρτηση (σφιχτή χωρίς να κουράζει), οι μειωμένες κλίσεις στις στροφές, η οθόνη με το πλήθος των ενδείξεων και το κρυφό μενού και ο κινητήρας-διαμάντι....
Οδηγήστε το και μετά απαντήστε με την άποψή σας αν θέλετε.

Φαντάζομαι ότι εδώ πηγαίνει το σχόλιό σου Ηλία.
Δεν το έχω οδηγήσει, οπότε δεν μπορώ να έχω προσωπική γνώμη, βασίζομαι όμως στα περιοδικά που δεν το έχουν στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας. Από εκεί και πέρα, το μόνο στο οποίο διαφωνώ μαζί σου είναι το να μην τραβήξεις τα βλέματα πάνω σου (σε κάποιους αρέσει αυτό) γιατί το θεωρώ το πιο κραυγαλέο σε εμφάνιση από τα μικρά. Μου αρέσει που είναι έτσι, αλλά φαντάζομαι ότι για άλλους θα είναι υπερβολικό.
Αλήθεια, αφού σου άρεσε τόσο, πώς και κατέληξες στο 207;

'Ελα ντε ! :trelgel:

χωρίς πλάκα τώρα, εξωτερικά μου αρέσει περισσότερο, ο κινητήρας θεωρητικά είναι πιο προηγμένος και με 1-2 μικρά βήματα το 207 γίνεται τουλάχιστον τόσο καλό (με πρόγραμμα 205άλογα εγγυημένα με 31 κιλά ροπής από πολύ χαμηλές στροφές και σε μεγαλύτερο εύρος + μια ψαγμένη ανάρτηση) με συνολικά χαμηλότερη τιμή. Η πανοραμική οροφή που την ήθελα πολύ δεν υπήρχε ετοιμοπαράδοτη.
αισθάνομαι άσχημα να γράφω για το αυτοκινητο μου και το κάνω για να μην νομίσεις ότι δεν απαντώ.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος και να είσαι σίγουρος ότι δεν ξεχνώ τα μιατα: κάθε φορά που πατώ το γκάζι χαμογελώ και στεναχωριέμαι ταυτόχρονα και σκέφτομαι αχχχ και να είχε αυτό το μοτέρ το mazda....

Συγνώμη που έγραψα για μένα.

February 06, 2010, 09:59:08 AMReply #1468

Offline dimsabas

« Reply #1468 on: February 06, 2010, 09:59:08 AM »
Συγγνώμη, γιατί αισθάνεσαι άσχημα να μιλάς (ή μάλλον να γράφεις) για το αυτοκίνητό σου; Είσαι ή δεν είσαι μέλος της παρέας (όχι φόρουμ, παρέας); Αγόρασες κάτι που θεωρείς ότι καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου και προφανώς καλά έκανες. Προφανώς καλά κάνουμε κι εμείς που δεν πουλάμε το Miata μας να πάρουμε 207/Mito/Corsa/Clio RS.
Πήγαινε σε παρακαλώ στο ανάλογο θέμα και κάνε μια σωστή παρουσίαση. :exaclty:

February 06, 2010, 01:24:29 PMReply #1469

Offline mx5mk1

« Reply #1469 on: February 06, 2010, 01:24:29 PM »
Συγγνώμη, γιατί αισθάνεσαι άσχημα να μιλάς (ή μάλλον να γράφεις) για το αυτοκίνητό σου; Είσαι ή δεν είσαι μέλος της παρέας (όχι φόρουμ, παρέας); Αγόρασες κάτι που θεωρείς ότι καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου και προφανώς καλά έκανες. Προφανώς καλά κάνουμε κι εμείς που δεν πουλάμε το Miata μας να πάρουμε 207/Mito/Corsa/Clio RS.
Πήγαινε σε παρακαλώ στο ανάλογο θέμα και κάνε μια σωστή παρουσίαση. :exaclty:

Ευχαριστώ Δημήτρη μου

:giveheart: