Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Μπλα Μπλα κτλπ  (Read 238158 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

March 19, 2009, 07:25:20 PMReply #825

Offline nmwisima

Re: Μπλα Μπλα κτλπ
« Reply #825 on: March 19, 2009, 07:25:20 PM »
Ντάξει τώρα, αυτά που περιγρ'αφεις δεν είσαι σοβαρά στοιχεία. Αλλά οκ, έστω και ως εμπειρικά έχουν κάτι να πουν.

όσο για τα SUV, διάβαζα μια ερευνα που λεει ότι το ποσοστό ατυχημάτων με μεσαία και μεγάλα SUV είναι μεγαλύτερο από τον αντίστοιχο των συμβατικών αυτοκινήτων, και αυτό οφείλεται στην υπερβολική εμπιστοσύνη που προσφέρει στους οδηγούς τους ο μεγάλος όγκος. Νιώθουν δηλαδή ασφάλεια, ξεπερνούν τα όρια τους και του αυτοκινήτου ευκολότερα και προκαλούν ατύχημα. Καλό ε; :oops:

March 19, 2009, 07:31:02 PMReply #826

Offline Liakos

« Reply #826 on: March 19, 2009, 07:31:02 PM »
'Η μπορει να σημαινει οτι τα οδηγανε κατα κυριο λογο γυναικες... :P Ναι βρε Γιαννη, η "οπτικη" ζημια δεν εχει να κανει με το ποσο ασφαλες ειναι ενα αυτοκινητο...Το ποσο θα τσαλακωθει η λαμαρινα τι σχεση εχει με την αντοχη του πλαισιου κ με την κατασταση του "κλωβου ασφαλειας" γυρω απο τους επιβατες?Ισα-ισα μεγαλη παραμορφωση στη λαμαρινα ισουται με μεγαλη αποροφηση ενεργειας την οποια σε αντιθετη περιπτωση θα δεχονταν τα σωματα των επιβατων... ;)

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

March 19, 2009, 07:45:22 PMReply #827

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #827 on: March 19, 2009, 07:45:22 PM »
Δεν αντιλεγω ουτε στο οτι δεν ειναι σοβαρα στοιχεια, ουτε στο οτι τα σημερινα αμαξια εχουν σχεδιαστει ετσι ωστε να εχουν μεγαλες παραμορφωσεις για να απορροφουν την ενεργεια, αλλα και παλι μου φαινεται τραγικο να συγκρουονται και ενω ο αλλος να μην εχει παθει τιποτα το Hyundai συνηθως να ειναι τσαλακωμενο απο ακρη σε ακρη.
Αχιλλεα αυτο για τα SUV το ειχα διαβασει και εγω, ειχα ακουσει κιολας οτι καποια στιγμη σκεφτονταν και την απαγορευση τους εντος των πολεων γιατι ειναι και  πολυ ρυυπογονα και για να πω την αληθεια ισως και να επρεπε. Ειδικα για τα μεγαλα SUV ανω των 3500 κυβικων που ειναι βενζινορουφηχτρες.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

March 19, 2009, 07:48:56 PMReply #828

Offline haris_nc

« Reply #828 on: March 19, 2009, 07:48:56 PM »
Ρε τι λετε τωρα..ειναι δυνατον η κυρια απο τα βορεια-νοτια να αφησει το τζιπ?πατε καλα?

Ασε που με το καιρο που εχουμε στην Ελλαδα ειναι απαραιτητο,με τοσο χιονι....

Α ρε Ελληναρες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

March 19, 2009, 08:36:50 PMReply #829

emilmx

• Guest
« Reply #829 on: March 19, 2009, 08:36:50 PM »
ναι άλλα με τοσες λακκούβες ποσί απο εμάς δεν έχουμε πει να είχα ένα τζιπ τέρας τώρα να γλίτωνα :oops: 

March 19, 2009, 08:39:39 PMReply #830

Offline haris_nc

« Reply #830 on: March 19, 2009, 08:39:39 PM »
Ti να γλυτωνες,προχτες ενας με τζιπ ηταν μπροστα μου και εκανε δεξια αριστερα μη πεσει μεσα σε λακουβες......

Τι να πεις!!!!!!!!!!

March 19, 2009, 08:42:34 PMReply #831

Offline Theo

« Reply #831 on: March 19, 2009, 08:42:34 PM »
ναι άλλα με τοσες λακκούβες ποσί απο εμάς δεν έχουμε πει να είχα ένα τζιπ τέρας τώρα να γλίτωνα :oops: 

εμεις με τα NC δεν εχουμε θεμα με αυτο..το αμαξι ειναι 2 σε 1.. :P :P

Ti να γλυτωνες,προχτες ενας με τζιπ ηταν μπροστα μου και εκανε δεξια αριστερα μη πεσει μεσα σε λακουβες......

Τι να πεις!!!!!!!!!!

γιατι οταν βρεχει που πανε γ$%@%ντας και περνανε διπλα σου κ σε κουκουλωνουν τα νερα??νομιζεις οτι εχεις υποβρυχιο οχι αμαξι..
My-ex-Mx5: 
NC 1.8lt. High | Galaxy Grey
MazdaSpeed CAI
IL Motorsports 4-1 Header
Goodwin Racing Midpipe
Cusco Type-RS 1.5 Way LSD
FGR 4.44
Tein Street Basis Z Coilovers
RX8 Sway Bars
Custom Rollbar
RX7 FD wheels skatouli custom color

March 19, 2009, 08:58:46 PMReply #832

Offline Liakos

« Reply #832 on: March 19, 2009, 08:58:46 PM »
Ενταξει ρε παιδια....φανταζομαι αντιστοιχη συζητηση σε καποιο SUV forum: "προχτες ειχα μπροστα μου ενα απο αυτα τα καμπριο διθεσια της mazda και το τσογλανι εκανε ταρζανιες σε καθε στροφη, ενω σημερα το μεσημερι ενα αλλο με περασε σαν σταματημενο στο πεταλο στα λιμανακια με κατω την οροφη ενω ειχε ψωφοκρυο"!

Οι χαρακτηρες της παραπανω περιγραφης δεν ειναι πραγματικα προσωπα αλλα ειναι φανταστικοι ηρωες....δεν ευθυνομαι για οποιαδηποτε συσχετιση με πραγματικα προσωπα... :P

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

March 19, 2009, 09:05:13 PMReply #833

Offline haris_nc

« Reply #833 on: March 19, 2009, 09:05:13 PM »
Nαι τα πραγματικα προσωπα ειναι χειροτερα... :llol: :llol: :llol: :llol: :llol: :llol:

March 19, 2009, 09:05:46 PMReply #834

Offline Theo

« Reply #834 on: March 19, 2009, 09:05:46 PM »
 :angel: :angel: :angel:

My-ex-Mx5: 
NC 1.8lt. High | Galaxy Grey
MazdaSpeed CAI
IL Motorsports 4-1 Header
Goodwin Racing Midpipe
Cusco Type-RS 1.5 Way LSD
FGR 4.44
Tein Street Basis Z Coilovers
RX8 Sway Bars
Custom Rollbar
RX7 FD wheels skatouli custom color

March 19, 2009, 09:07:18 PMReply #835

emilmx

• Guest
« Reply #835 on: March 19, 2009, 09:07:18 PM »
Ενταξει ρε παιδια....φανταζομαι αντιστοιχη συζητηση σε καποιο SUV forum: "προχτες ειχα μπροστα μου ενα απο αυτα τα καμπριο διθεσια της mazda και το τσογλανι εκανε ταρζανιες σε καθε στροφη, ενω σημερα το μεσημερι ενα αλλο με περασε σαν σταματημενο στο πεταλο στα λιμανακια με κατω την οροφη ενω ειχε ψωφοκρυο"!

Οι χαρακτηρες της παραπανω περιγραφης δεν ειναι πραγματικα προσωπα αλλα ειναι φανταστικοι ηρωες....δεν ευθυνομαι για οποιαδηποτε συσχετιση με πραγματικα προσωπα... :P

:llol: :llol: :llol: :llol: :llol: :llol:

δεν παλεύεσαι 

March 19, 2009, 09:13:14 PMReply #836

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #836 on: March 19, 2009, 09:13:14 PM »
Παντως ειναι τα ακριβως αντιθετα οχηματα...Αν γουσταρεις πολυ το ενα αντιπαθεις το αλλο.Εγω απο την αλλη θα ηθελα και τα 2.
Μια καλη ατακα που ειχα ακουσει απο τον πατερα μου, λατρη και κατοχο των εν λογο οχηματων που ομως ξερει και να το χρησιμοποιει, δεν κινείται καθολου μεσα στην πολη, "σε αυτο το ΜΧ5 νιωθω μονιμα σαν εχω τρακαρει, αφου καθε φορα για να βγω χρειαζομαι απεγκλωβισμό !!!"
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

March 19, 2009, 09:15:52 PMReply #837

Offline J053F

« Reply #837 on: March 19, 2009, 09:15:52 PM »
Το EuroNcap κάνει εξαιρετική δουλειά και οι τυποποιημένες δοκιμές πρόσκρουσης σε εμπόδιο, ή οι δοκιμές που κάνουν αναφορικά με τους πεζούς προκύπτουν με βάση στατιστικές (χειρότερη μορφή πρόσκρουσης).

Η γνώμη μου είναι πως η τυποποιημένη αυτή διαδικασία δίνει μόνο μέρος της αλήθειας του τι συμβαίνει σε μια "κακιά στιγμή". Σαφώς και αποκομίζουμε μια εικόνα των δυνατοτήτων ενός αμαξώματος, δε παύει όμως να είναι μια τυποποιημένη διαδικασία.

Η πράξη μπορεί να είναι πολύ διαφορετική.

Γιάννη σε αυτό:
...
Επισης νομιζω οτι τα οχηματα που ειναι επικυνδινα για τους κατοχους τους ειναι τα Hyundai ολα οσα εχω δει γινονται φυσαρμονικα με το παραμικρο...

η ελεγχόμενη παραμόρφωση του αυτοκινήτου είναι σ ω τ ή ρ ι α για τους επιβαίνοντες. Οι δυνάμεις που αναπτύσσονται κατά την πρόσκρουση "εκτονώνονται" στις ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης. Αποτέλεσμα αυτού είναι η μικρότερες δυνάμεις που δέχονται οι επιβαίνοντες. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα συστήματα ασφαλείας (a/b, ζώνες) σώζει. Αυτά βέβαια, και όπως έγραψα, ισχύουν για περιπτώσεις με ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης, και καμπίνα που επηρεάζεται ελάχιστα κατά την απορρόφηση/διάχυση δυνάμεων.

Παράδειγμα ανάλογο με το δικό σου δυστυχώς έχω ζήσει, όντας νέος οδηγός, στο τιμόνι ενός R19. 7 χρόνια είχε στη πλάτη, όταν μια απαστράπουσα "του κουτιού" C280 καρφώθηκε πίσω μου (ο παππούς δεν κατάλαβε πως είχα σταματήσει πίσω από ταξί). Από τον καθρέφτη είδα όλη τη σκηνή, και ακόμη ακούω το φρενάρισμά του πίσω μου.
Μετά την κρούση, βλέποντας από το καθρέφτη, καταλάβαινα πως το καπώ του είχε γίνει "Λ". Βγαίνοντας να κάνω επισκόπηση της ζημιάς μου, δε πίστευα στα μάτια μου, βλέποντας πως το R19 δεν είχε αλοιωθεί ΚΑΘΟΛΟΥ παρά μόνο είχε σπασμένο και γδαρμένο προφυλακτήρα (που όμως παρέμενε στη θέση του ως είχε), ελαφρά στραβωμένη εξάτμιση (η C280 χώθηκε από κάτω σχεδόν) ενώ είχε οριακά βυθίσει μια λεπτή λαμαρίνα πάνω από τον προφυλακτήρα μου (σχεδόν μη ορατό).
Η C280 είχε "βυθιστεί" περίπου ως τις ρόδες (μόνο οπτικά ήθελε καπώ, πλήρη set φανών, προφυλακτήρα, δεξί και αριστερό φτερό, ψυγεία κινητήρα και a/c και βεντιλατέρ).
[δε χρειάζεται να πω ότι από τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης, το R19 εκτοξεύτηκε στο σταματημένο Vectra (απώλεια ου εμπρός αριστερού φλας μου που απλώς έσπασε, μένοντας στη θέση του) τη στιγμή που στο Vectra (πρώτης γενιάς) o προφυλακτήρας "έκοψε" στη μέση, ενώ το port baguage του άνοιξε και δεν έκλεισε ποτέ ξανά...]
Τι θέλω να πω...
Σε καμία περίπτωση το "άκαμπτο" R19 δε προστατεύει καλύτερ από τη C280... Η φύση της πρόσκρουσης ήταν τέτοια (το πίσω μέρος των αυτοκινήτων είναι αρκετά πιο "γερό" σε σχέση με το εμπρός που είναι σχεδιασμένο για να "τσακίζει") ώστε να προκληθούν τα όσα έγραψα.

Για την ιστορία το κόστος επισκευής του R19 για όλα, στη MAVA (τότε επισήμου αντιπροσώπου της Renault) ανήλθε στις 170.000 δρχ. ενώ της C280 >2.500.000 δρχ.

March 19, 2009, 09:23:56 PMReply #838

Offline Liakos

« Reply #838 on: March 19, 2009, 09:23:56 PM »
Εγω απο την αλλη θα ηθελα και τα 2.
Παρε NC. :P

"σε αυτο το ΜΧ5 νιωθω μονιμα σαν εχω τρακαρει, αφου καθε φορα για να βγω χρειαζομαι απεγκλωβισμό !!!"
Nα παρει Elise/Speedster! :P :P

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

March 19, 2009, 11:48:42 PMReply #839

Offline Basilmx5

« Reply #839 on: March 19, 2009, 11:48:42 PM »
Αν το Euro NCAP ειναι το μονο στο ειδος του ή ειναι αυτο που δεχονται οι περισσοτεροι τοτε αυτο ειναι κ το πιο επισημο σε αξιολογηση...
Απο την αλλη πολλες φορες μου εχει περασει η "κακη" σκεψη απτο μυαλο οταν βρισκομαι πισω απο φορτηγο κ βλεπω τα φωτα του στο υψος του κεφαλιου μου κ ανατριχιαζω..αμεσως 3-4 καροτσες διαφορα αφηνω πιο πισω.. Δεν ξερω ομως γιατι δεν αλλαζει η σχεδιαση παγκοσμιως ή ακομα κ πανευρωπαικα κ συνεχιζουν να βγαζουν φορτηγα με τετοιου στυλ ψηλου προφυλακτηρα.. αν κ για να πω την αληθεια σε καποιες καινουργιες νταλικες εχω προσεξει οτι ο πισω προφυλακτηρας με τα φωτα κατεβαινει μεχρι κατω... Ισως αυτο συνεβαινε στα παλαιοτερα στυλ φορτηγων, αλλα μεχρι να αναναιωθουν στην Ελλαδα.... καλααααα...

Φονικα οπλα θεωρω τα τρολευ με τους μασιφ σιδερενιους προφυλακτηρες (αυτους οταν υπηρχε το Λενινγκραντ).. καθως κ τα σκουπιδιαρικα που ειναι σκετα σιδερα με "χερια" που εξεχουν κ οποιος απο λαλακια του πεσει πισω (χειροτερο κ σε μηχανες) την εβαψε..
Απαραδεκτοι.