Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]  (Read 222047 times)

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

March 01, 2010, 10:03:24 AMReply #120

Offline Ξάδελφος

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #120 on: March 01, 2010, 10:03:24 AM »
Πάντως από ότι έχει διαρρεύσει μέχρι τώρα το FT86 προσπαθούν να το διατηρήσουν ελαφρύ και όχι απαραίτητα να έχει πολλά άλογα. Στόχος είναι το πολύ 1200 κιλά (σχεδόν 200 κιλά ελαφρύτερο από το Scirocco που είναι αρκετά δημοφιλές) οπότε με 160 άλογα θα πάει αρκετά καλά και με 200 άλογα θα είναι εξαιρετικό.

Σωστά, εδώ στην αρχή εξέταχαν το ενδεχόμενο ενός μπόξερ κινητήρα 1.5 λίτρων και απόδοσης 109 ίππων.

Ειχα διαβασει σε ξενη δημοσιευση οτι ο 1.5 o  Boxer θα βγει,εργοστασιακα,με τουρμπο.

March 01, 2010, 10:21:03 AMReply #121

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #121 on: March 01, 2010, 10:21:03 AM »
Απλα πανέμορφο το FT-86!!! Ελπιζω μονο να εχει λογικη τιμη...

Καποια στιγμη νομιζω μεσα σε αυτο το τοπικ ειχα πει οτι θα ηθελα να οδηγησω και κλειστο TTS τελικα ακομα δεν τα εχω καταφερει αλλα χθες με καναν (σαν συνοδηγος) μια γρηγορη βολτα απο Αραχωβα μεχρι το Χιονοδρομικο στα Κελαρια με ενα κλειστο TTRS το οποιο για να πω την αληθεια δεν μου φανηκε και πολυ πιο γρηγορο απο το TTS παντως και αυτο φαινεται να ειναι αρκετα φιλικο και ευκολοδηγητο...
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

March 01, 2010, 10:28:45 AMReply #122

Offline xenos

« Reply #122 on: March 01, 2010, 10:28:45 AM »
Οδήγησα χθες mini cooper S τουρμπάτο από π.φώκαια μέχρι Αγ.Δημήτριο. Είχα ακούσει πολλά γι αυτό το αυτοκινητάκι που δεν μου γέμιζε το μάτι αλλά δνε είχα οδηγήσει ποτέ. Συμπέρασμα? Μου έπεσε το σαγόνι (σαν τη Μόνικα από το ntm)!  :o Δεν το περίμενα ότι πάει έτσι αυτός ο διάολος. Το συγκεκριμένο είναι φίλου και έχει 18άρες ζάντες works και ανάρτηση (άγνωστο τι).

Σε πρώτη φάση όμορφο εξωτερικά και εσωτερικά με ωραίες επενδύσεις δέρματος (chili pack) και περίεργους διακόπτες και κρυφούς φωτισμούς που αλλάζουν χρώμα.  :zalistika: Πολύ σύγχρονο εσωτερικό. Τα μοναδικά που δεν μου άρεσαν ήταν οι θέσεις των διακοπτών για τα ηλεκτρικά παράθυρα και τα 2 "εξογκώματα" στην εσωτερική μεριά του τιμονιού.
Σαν μοτέρ ...γαζώνει! Γεμίζει από τις 2500 και έχει πάρα πολύ δύναμη. Το στροφόμετρο τελειώνει πολύ γρήγορα και πραγματικά μπορείς να κινείσαι με 1 ή 2 ταχύτητες πάνω άνετα (6άρι κιβώτιο). Τα χιλιόμετρα μαζεύονται με απίστευτο ρυθμό και επειδή έχει και καλή ηχομόνωση, δεν καταλαβαίνεις για πότε έπιασες 160-180  :???: .
Το σασμάν καλό, με καλή κλιμάκωση, σαφές σχετικά αλλά με μεγάλες διαδρομές του λεβιέ.
Τα φρένα του καλά (αυτό έχει και χαρακτούς δίσκους απ ότι είδα) αλλά το abs μπαίνει λίγο άτσαλα αν το παρακάνεις.
Το τιμόνι του αρκετά γρήγορο με μόνη παραφωνία την πληροφόρηση (δεν μου άρεσε όσο του mazda)
Από θέμα στησίματος πραγματικά ντρέπομαι να μιλήσω!  :-X Δεν ξέρω αν αυτό λόγω ανάρτησης πήγαινε έτσι ή όλα πάνε έτσι. Το αμάξι δεν έγερνε καθόλου και χωρίς να είναι κούτσουρο έστριβε απίστευτα!!! :o Ούτε ασάφειες, ούτε τπτ! Σημαδεύεις, πατάς και εκτοξεύεσαι!  :o Το esp είναι διακριτικότατο και αν δεν κάνεις τρελά στραμπουλήγματα με το τιμόνι δεν μπαίνει μα και όταν μπαίνει δεν σε κόβει τρελά. Εγώ κατάφερα να το βάλω μόνο σε φάση testing!

Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από αυτό το μικρό διαολάκι και πολύ το ζήλεψα σε μοτέρ, στήσιμο.  :giveheart:
Συγχαρητήρια στην mini/bmw (πείτε το όπως θέλετε) που μπορεί να παράγει ακόμα τέτοια αυτοκίνητα!  :clap:

υγ.Σάμπα έχεις πετύχει κανά τέτοιο στις καθημερινές σου "διαδρομές"? Πιστεύω ότι δεν μπορείς εύκολα να το ακολουθήσεις.
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

March 01, 2010, 02:50:25 PMReply #123

Offline Basilmx5

March 01, 2010, 03:22:06 PMReply #124

Offline bill_viper

• pure velocity
  • Total likes: 79
  • In luv with my little κουμπαρά
    • Dedousis.com
« Reply #124 on: March 01, 2010, 03:22:06 PM »
Ενδιαφερον.... ::-

http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/33362.asp

"Άρθρα του auto τρίτη του 2006"...
Αν όντως ήταν στα σχέδια τους κάτι δε θα είχε ακουστεί μέσα σε 4 χρόνια;
Βye-bye my sweet Miata... :(

March 01, 2010, 03:25:47 PMReply #125

Offline Basilmx5

« Reply #125 on: March 01, 2010, 03:25:47 PM »
Νομιζω οτι θα γινει γερμανικο ντου απτην γερμανικη αυτοβιομηχανια...
η bmw με την z2, η vw με το bluesport, η porsche με το babyporsche... θα γινει ψιλοχαμος... με την καλη εννοια, μεγαλος ανταγωνισμος στη κατηγορια, καλυτερες κ περισσοτερες προσφορες..

March 01, 2010, 04:12:07 PMReply #126

Offline haris_nc

« Reply #126 on: March 01, 2010, 04:12:07 PM »
η bmw με την z2, η vw με το bluesport, η porsche με το babyporsche... θα γινει ψιλοχαμος... με την καλη εννοια, μεγαλος ανταγωνισμος στη κατηγορια, καλυτερες κ περισσοτερες προσφορες..

+ Επομενη γενια του TT με κινηση πισω.....

March 01, 2010, 04:36:31 PMReply #127

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #127 on: March 01, 2010, 04:36:31 PM »
Eισαι σιγουρος ??? Η Audi μεχρι στιγμης δεν εχει κανενα πισωκινητο στην γκαμα της...

ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

March 01, 2010, 04:55:53 PMReply #128

Offline haris_nc

« Reply #128 on: March 01, 2010, 04:55:53 PM »
Eισαι σιγουρος ??? Η Audi μεχρι στιγμης δεν εχει κανενα πισωκινητο στην γκαμα της...

Αν τα βρουν vw και audi το επομενο TT θα ειναι πισωκινητο οπως θα ειναι και το bluesport.και θα ακολουθησουν φυσικα seat και skoda με αναλογα μοντελα....

March 01, 2010, 07:19:34 PMReply #129

Offline dimsabas

« Reply #129 on: March 01, 2010, 07:19:34 PM »
υγ.Σάμπα έχεις πετύχει κανά τέτοιο στις καθημερινές σου "διαδρομές"? Πιστεύω ότι δεν μπορείς εύκολα να το ακολουθήσεις.

Δεν το έχω πετύχει, αλλά σίγουρα θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Αν είναι καλός ο οδηγός, μου βγαίνει η ψυχή για να ακολουθήσω Swift Sport, οπότε το Mini θα είναι ακόμα πιο γρήγορο.
Πάντως, επειδή έχω οδηγήσει κι εγώ ένα από δαύτα, η ανάρτηση κάνει πολύ καλή δουλειά. Ειδικά η δεύτερης τοποθέτησης, γιατί η εργοστασιακή επέτρεπε κάμποσες κλίσεις και κάμποσο μπρουμούτισμα στο φρενάρισμα.

March 01, 2010, 07:39:25 PMReply #130

Offline xenos

« Reply #130 on: March 01, 2010, 07:39:25 PM »

Δεν το έχω πετύχει, αλλά σίγουρα θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Αν είναι καλός ο οδηγός, μου βγαίνει η ψυχή για να ακολουθήσω Swift Sport, οπότε το Mini θα είναι ακόμα πιο γρήγορο.
Πάντως, επειδή έχω οδηγήσει κι εγώ ένα από δαύτα, η ανάρτηση κάνει πολύ καλή δουλειά. Ειδικά η δεύτερης τοποθέτησης, γιατί η εργοστασιακή επέτρεπε κάμποσες κλίσεις και κάμποσο μπρουμούτισμα στο φρενάρισμα.

Δημήτρη σε ρωτάω καθαρά ακαδημαικά γιατί χωρίς να το ξέρω το αυτοκίνητο το πήγαινα αέρα πατέρα και το esp άφαντο (στρωτά βέβαια)! Είναι πολύ αποτελεσματικό. Και κουλός να σαι, σε κάνει οδηγάρα! Αυτό δεν έγερνε καθόλου!
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

March 01, 2010, 07:45:35 PMReply #131

Offline gr8

« Reply #131 on: March 01, 2010, 07:45:35 PM »
κυκλοφορώ συχνά με ενα mini s* (συνοδηγός  :P) και μπορώ να πω οτι ειναι απο τα αυτοκίνητα που με συγκινούν.. όντως στρίβει πολυ καλά  :good:

*το καινούργιο με το turbo. μαμά

March 01, 2010, 09:07:37 PMReply #132

Offline gr8

« Reply #132 on: March 01, 2010, 09:07:37 PM »
κ μια και το έφερε η κουβέντα  ;D

MINI Cooper S Facelift First Spy Photos
http://www.worldcarfans.com/110030124816/mini-cooper-s-facelift-first-spy-photos

March 01, 2010, 10:59:28 PMReply #133

Offline dimsabas

« Reply #133 on: March 01, 2010, 10:59:28 PM »
Κάποτε με είχαν πάει μια βόλτα με ένα τέτοιο: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/515914/

Η ποιότητά του ήταν λίγο χειρότερη από ένα Daihatsu Rocky του 1987 στο οποίο έμαθα οδήγηση, η ασφάλεια σε περίπτωση τούμπας είναι αντίστοιχη ενός Miata Mk1, το μοτέρ γράφει Isuzu, τα σέρβις θα κοστίζουν (μάλλον) όσο ένα τουμπάρισμα με Μκ1 :llol:... αλλά στρίβει σαν κέρατο :exaclty: :exaclty: :exaclty:! Μιλάμε για πολλή πρόσφυση, όχι αστεία.

Αλλά καθώς είναι προσθιοκίνητο, η κουβέντα σταματά κάπου εδώ! :hello: :hello:

March 01, 2010, 11:04:52 PMReply #134

Offline Ξάδελφος

« Reply #134 on: March 01, 2010, 11:04:52 PM »
Καπο απο το καπ με το σημα της μυθικης Λοτους βρισκοταν ο κινητηρας κατασκευασμενος απο τη μυθικη Ισουζου. Ετριζε αλλα πηγαινε κι εστριβε σφαιρα. Πολυ μ αρεσει.  Χαρακτηριστικα του ποσο καλοσχεδιασμενο ηταν...τα ημιαξονια ειχαν ακριβως το ιδιο μηκος και βαρος ωστε να μην εχει θεμα ροπης/ασταθειας κατα την επιταχυνση.