Οδήγησα χθες mini cooper S τουρμπάτο από π.φώκαια μέχρι Αγ.Δημήτριο. Είχα ακούσει πολλά γι αυτό το αυτοκινητάκι που δεν μου γέμιζε το μάτι αλλά δνε είχα οδηγήσει ποτέ. Συμπέρασμα? Μου έπεσε το σαγόνι (σαν τη Μόνικα από το ntm)!

Δεν το περίμενα ότι πάει έτσι αυτός ο διάολος. Το συγκεκριμένο είναι φίλου και έχει 18άρες ζάντες works και ανάρτηση (άγνωστο τι).
Σε πρώτη φάση όμορφο εξωτερικά και εσωτερικά με ωραίες επενδύσεις δέρματος (chili pack) και περίεργους διακόπτες και κρυφούς φωτισμούς που αλλάζουν χρώμα.

Πολύ σύγχρονο εσωτερικό. Τα μοναδικά που δεν μου άρεσαν ήταν οι θέσεις των διακοπτών για τα ηλεκτρικά παράθυρα και τα 2 "εξογκώματα" στην εσωτερική μεριά του τιμονιού.
Σαν μοτέρ ...γαζώνει! Γεμίζει από τις 2500 και έχει πάρα πολύ δύναμη. Το στροφόμετρο τελειώνει πολύ γρήγορα και πραγματικά μπορείς να κινείσαι με 1 ή 2 ταχύτητες πάνω άνετα (6άρι κιβώτιο). Τα χιλιόμετρα μαζεύονται με απίστευτο ρυθμό και επειδή έχει και καλή ηχομόνωση, δεν καταλαβαίνεις για πότε έπιασες 160-180

.
Το σασμάν καλό, με καλή κλιμάκωση, σαφές σχετικά αλλά με μεγάλες διαδρομές του λεβιέ.
Τα φρένα του καλά (αυτό έχει και χαρακτούς δίσκους απ ότι είδα) αλλά το abs μπαίνει λίγο άτσαλα αν το παρακάνεις.
Το τιμόνι του αρκετά γρήγορο με μόνη παραφωνία την πληροφόρηση (δεν μου άρεσε όσο του mazda)
Από θέμα στησίματος πραγματικά ντρέπομαι να μιλήσω!

Δεν ξέρω αν αυτό λόγω ανάρτησης πήγαινε έτσι ή όλα πάνε έτσι. Το αμάξι δεν έγερνε καθόλου και χωρίς να είναι κούτσουρο έστριβε απίστευτα!!!

Ούτε ασάφειες, ούτε τπτ! Σημαδεύεις, πατάς και εκτοξεύεσαι!

Το esp είναι διακριτικότατο και αν δεν κάνεις τρελά στραμπουλήγματα με το τιμόνι δεν μπαίνει μα και όταν μπαίνει δεν σε κόβει τρελά. Εγώ κατάφερα να το βάλω μόνο σε φάση testing!
Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από αυτό το μικρό διαολάκι και πολύ το ζήλεψα σε μοτέρ, στήσιμο.

Συγχαρητήρια στην mini/bmw (πείτε το όπως θέλετε) που μπορεί να παράγει ακόμα τέτοια αυτοκίνητα!

υγ.Σάμπα έχεις πετύχει κανά τέτοιο στις καθημερινές σου "διαδρομές"? Πιστεύω ότι δεν μπορείς εύκολα να το ακολουθήσεις.