!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Μπλα Μπλα κτλπ [#5]

<< < (285/302) > >>

spoumi:

--- Quote from: vagmann on March 18, 2010, 07:36:34 PM ---
--- Quote from: bill_viper on March 18, 2010, 06:58:10 PM ---έσκασα 37 χιλιάρικα για το Swift,
--- End quote ---

Τι swift ηταν αυτο ρε αδερφι?

Λογικα θα πληρωσεις τεκμηριο,ρωτα καποιον λογιστη ομως για σιγουρα...

--- End quote ---

1300cc τουρμπάτο.
http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,1263.msg35588.html#msg35588

bill_viper:

--- Quote from: haris_nc on March 18, 2010, 07:29:10 PM ---
--- Quote from: Theo on March 18, 2010, 04:39:19 PM ---Παντως Χαρη προσωπικα την slk55 τη θεωρω υπερβολη..θεωρω οτι αν ειναι δωσεις τα λεφτα που κανει μια 55αρα..δωστα για μια πορκα! :)

--- End quote ---

Απλα ηθελα να πω πως τα αμαξια δεν ειναι ουτε αντρικα ουτε γυναικια γιατι πχ ποιος δεν θα ηθελε ενα Αbarth ss στο γκαραζ του....?Η ενα slk 55 amg?Ασχετα που δεν τα δινουμε τα λεφτα μας για να τα παρουμε.

Aμα περιμεναμε απο τα αμαξια να μας κανουν αντρες γ...σετα τα!!!!!

--- Quote from: bill_viper on March 18, 2010, 06:49:09 PM ---Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τί παίζει με τα τεκμήρια τώρα;

Το ΜΧ5 είναι 1800cc, και το έχω μισό-μισό με την μητέρα μου στην άδεια κυκλοφορίας. Εγώ κάνω μηδενική φορολογική δήλωση γιατί δε δουλεύω, κι η μητέρα μου είναι δημόσιος υπάλληλος. Θα βγει να πληρώσω φόρο;

--- End quote ---

Αφου η μανα σου τα βγαζει τα 4200 λογικα σε καλυπτει!Αλλα ρωτα και κανα λογιστη για καλο και για κακο!!!!Τωρα αν θα πρεπει να βγαζεις και εσυ 2100 και η μανα σου αλλα τοσα...????!!!!!

Παντως εγω δεν ξερω αν μπορεις να αγορασεις αμαξι χωρις δηλωση,μηδενικη δηλαδη,γιατι που τα βρηκες τα λεφτα και το πηρες?Εκτος αμα σου εχει κανει καποιος δωρεα η κατι τετοιο.

--- End quote ---
Χάρη μέχρι πέρσι υπήρχε το αφορολόγητο των 12000 ευρώ. Και εισόδημα να μην είχες μπορούσες να έχεις στο όνομά σου αυτοκίνητο αξίας μέχρι 12000 ευρώ.
Υποθέτω όμως ότι τα 4200 ευρώ ετήσιου εισοδήματος καλύπτουν τα 1800cc.

plokamhs:
Εμενα γιατι μου φαινεται ανουσιο ολο αυτο?
Ακομα και οι χαμηλοσυνταξιουχοι εχουν ετησιο εισοδημα γυρω στα 6000 χοντρικα...
Βασιλη αν υπαρξει προβλημα μπορεις απλα να μεταβιβασεις το αυτοκινητο στο ονομα της μητερας σου αποκλειστικα.Εκτος αν εχει κι αλλο αυτοκινητο στο ονομα της,οποτε δεν ξερω τι ισχυει  :P

Ξάδελφος:

--- Quote from: bill_viper on March 18, 2010, 06:49:09 PM ---Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τί παίζει με τα τεκμήρια τώρα;

Το ΜΧ5 είναι 1800cc, και το έχω μισό-μισό με την μητέρα μου στην άδεια κυκλοφορίας. Εγώ κάνω μηδενική φορολογική δήλωση γιατί δε δουλεύω, κι η μητέρα μου είναι δημόσιος υπάλληλος. Θα βγει να πληρώσω φόρο;

--- End quote ---

Οσον αφορα το τεκμηριο... μπορει να υπολογιστει με δυο τροπους αναλογα με το τι μπορει να  ισχυσει.
Με δεδομενο τ οτι εχετε 50-50 τ αμαξι με τη μητερα σου...
1)Αν τ αμαξι σα 1800αρι εχει τεκμηριο διαβιωσης 4.200Ε που σημαινει οτι υποθετικα για να το χεις πρεπει να εχεις αυτο το εισοδημα οποτε ,εσυ και η μητερα σου πρεπει να δικαιολογησετε απο 2100Ε εισοδημα .Αν εσυ δεν εχεις εισοδημα θα φορολογηθεις γι αυτο (2100Ε δηλ οπως ειναι μεχρι τωρα τα πραγματα δε θα προκυψει φορος για σενα)
2)Αν υπολογιστει βαση των κυβικων δηλαδη απο 900CC σε σενα και στη μητερα δεν ισχυει καθολου τεκμηριο σε σενα και τη μητερα σου(απιθανη ομως εκδοχη.
Οπως και να χει ομως δεν εχεις ν ανησυχεις.

Οσον αφορα το πως αγοραζεις αμαξι.
Για να το εχεις στο ονομα σου παει να πει οτι εχεις ΑΦΜ και συνεπως κανεις δηλωση ή αν  εχεις μηδενικο εισοδημα και σ εχει υπο την προστασια του μητερα ή πατερας (πχ αν εισαι φοιτητης) σε συμπεριλαμβανει στη δικη του δηλωση. Και στις δυο περιπτωσεις αναγραφεις το οχημα και το ποσοστο ιδιοκτησιας σου.
Συνεπως μπορεις να εχεις αμαξι χωρις να κανεις φορ. δηλωση.
Οσον αφορα το ποθεν εσχες δηλαδη που βρηκες ν αγορασεις τ αμαξι αφου δεν εχεις εισοδημα (αλλα δε θες να αποδειξειςεις οτι δεν  αποκρυπτεις εισοδημα δηλ εν δυναμη φοροδιαφευγεις) εκει μπορεις να επικαλεστεις 3 πηγες εσοδων χρηματων
1..δανειο..απο τραπεζα ή φυσικο προσωπο το δηλωνεις και βαζεις τα παραστατατικα στη δηλωση.
2..Επικαλεισαι αντληση πορων προηγουμενων ετων
3..Επικαλεισαι δωρεα(πχ απο τη μητερα σου).
Πιστευω να σε βοηθησα...

bill_viper:
Ξάδελφε βοήθησες και με το παραπάνω!! Σ'ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιέρωσες!!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version