Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Νέα μέλη συστηθείτε [#2]  (Read 464923 times)

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

December 29, 2017, 11:35:24 AMReply #2520

Offline Harristefan

Re: Νέα μέλη συστηθείτε [#2]
« Reply #2520 on: December 29, 2017, 11:35:24 AM »
Δεν μπορώ να καταλάβω την ουσία του μέτρου . Αφού είτε καινούριο είτε μεταχειρισμένο στη Μάλτα, και τα δυο είναι εισαγώμενα ! Σίγουρα ισχύει  αυτό jimasid?

Sent from my iPhone using Tapatalk

December 29, 2017, 12:38:27 PMReply #2521

Offline panos2171

« Reply #2521 on: December 29, 2017, 12:38:27 PM »
Μάλλον εννοεί ότι στο μεταχειρισμένο εισαγόμενο χτυπάνε τις τιμές σε δασμούς και τέλη.
NBFL 2002 1.6L (midnight blue)
stock engine
15'' ENKEI (phoenix) wheels
MeisterR Sportive Coilovers

December 29, 2017, 02:17:49 PMReply #2522

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #2522 on: December 29, 2017, 02:17:49 PM »
Δεν μπορώ να καταλάβω την ουσία του μέτρου . Αφού είτε καινούριο είτε μεταχειρισμένο στη Μάλτα, και τα δυο είναι εισαγώμενα ! Σίγουρα ισχύει  αυτό jimasid?

Εχει νόημα αν το καλοσκεφτείς τα τοπικά αμάξια κρατάνε τιμές και ανανεώνονται αποκλειστικά με πιο σύγχρονα οταν κάνουν τον κυκλο ζωής τους. Ακόμα και στην Κύπρο αν δεις που υπάρχουν έτσι και αλλιώς καλά αμάξια, οι μαντράδες φέρνουν πολυ σαπάκι απο Ιαπωνία και Αγγλία.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

December 29, 2017, 02:29:13 PMReply #2523

Offline Harristefan

« Reply #2523 on: December 29, 2017, 02:29:13 PM »

Εχει νόημα αν το καλοσκεφτείς τα τοπικά αμάξια κρατάνε τιμές και ανανεώνονται αποκλειστικά με πιο σύγχρονα οταν κάνουν τον κυκλο ζωής τους. Ακόμα και στην Κύπρο αν δεις που υπάρχουν έτσι και αλλιώς καλά αμάξια, οι μαντράδες φέρνουν πολυ σαπάκι απο Ιαπωνία και Αγγλία.
Σωστά ! Έχεις δίκιο

December 30, 2017, 11:11:38 AMReply #2524

Offline jimacid

« Reply #2524 on: December 30, 2017, 11:11:38 AM »
Οι δικοι μας σιγουρα θα το εχουν σκεφτει. Οι Ευρωπαιοι θελουν να γινει; Αφου ειμαστε η μαντρα για παλιοσιδερα της Ευρωπης. Ο,τι σαπακι δεν θελουν το στελνουν Ελλαδα με τα μισα χιλιομετρα.

Νομιζω το ιδιο πραγμα γινεται και εδω χωρις να εχω μεγαλη εμπειρια αλλα εχω ακουσει απο μαλτεζους να λενε οτι τα εισαγωγης ειναι σαπια κλπ παρολα αυτα εδω εαν αγορασεις αμαξι απο μαντρα σου δινουν και εγγυηση που ισχυει αν και προσωπικα δεν το εχω δοκιμασει.

γνωστος μου αγορασε bmw turbo εισαγωγης απο αγγλια, συγκεκριμενα σε συνενοηση με το μαγαζι που το αγορασε το αμαξι το ψαχνανε και το φερανε αποκλειστηκα για αυτον δεν ηταν ενα αμαξι το οποιο το ειχε κανει εισαγωγη ο εμπορας και περιμενε στην μαλτα να το αγορασει καποιος.
λοιπον του το εφερε ο εμπορας το εκτελονισε ολα κυριλε και μετα απο κανα 2 μηνες του βγαζει προβλημα στην τουρμπινα.
απο οτι λεει το παιδι το πηγε πισω στον εμπορο και του καλυψε αλλαγη τουρμπινας. (τωρα αλλαγη? επισκευη? δεν ξερω με σιγουρια αλλα θελω να πω οτι απο οτι φαινεται οι εγγυησεις δεν ειναι μονο στα λογια εδω οπως ειναι στην ελλαδα)

Πάντως είσαι ήρωας για να έχεις αμάξι γρήγορο στην Μαλτα. Το καλοκαίρι που οδήγησα εκεί μια εβδομάδα , πέρα από γελοία όρια ταχύτητας είναι και πολύ αυστηροί στην τήρηση τους.

Sent from my iPad using Tapatalk
αστα φιλε μου σχεδον καθημερινα ειμαι μες τα νευρα με τα ορια ταχυτητας, το μεγιστο οριο ταχυτητας στο νησι ειναι 70κμ σε 2 συγκεκριμενους δρομους μονο αλλιως 60κμ/ω σε ολους τους υπολοιπους δρομους 1ας/2 λωριδων.
αλλα το θεμα με τους οδηγους ειναι το εξεις η που θα πηγαινουν με 30-40 ο ενας διπλα στον αλλον, θα κλεινουν και τις 2 λωριδες και δεν θα τους καιγεται καρφι η που θα πηγαινουν σαν τρελλοι του σκοτωμου αριστερα δεξια χωρις να τους νοιαζει ποιος ερχεται η ποσο κοντα ειναι ο αλλος.
βεβαια αστυνομευση δεν υπαρχει καθολου οποτε το μονο που υπαρχει ειναι οι καμερες κυκλοφοριας οι οποιες δουλευουν ολες ασταματητα και πλεον εβαλαν και συστημα με ποντους για τα διπλωματα, καθε κληση για ταχυτητα σου δινει απο 3 μεχρι 6 ποντους και το διπλωμα στο περνουν στους 12  :zalistika: :zalistika:

Μάλλον εννοεί ότι στο μεταχειρισμένο εισαγόμενο χτυπάνε τις τιμές σε δασμούς και τέλη.

παιδια ισχυει σιγουρα 1000% καρατσεκαρισμενο καθως εκτος απο το mx5 που αγορασα προσπαθω αυτην την στιγμη να αλλαξω πινακιδες και να καταχωρισω στην μαλτα και ενα ford focus που φεραμε απο ελλαδα.

επειδη τα αμαξια στην μαλτα ειναι πανακριβα  και επειδη αν δεν υπηρχε το μετρο κανενας δεν θα αγοραζε τοπικα αμαξι και ολοι θα φερνανε απο εξω μαλλον γιαυτο μπηκε αυτο το μετρο για να μην χαθει η τοπικη αγορα αυτοκινητων.
σκεφθειτε οτι το φθηνοτερο mx5 που μπορεις να βρεις στην μαλτα κοστιζει 9000 ανεξαρτητος χρονολογιας η χιλιομετρων, οσο σαπιο και αν ειναι το αμαξι απλα δεν ειδα ποτε φθηνοτερο mx5 απο 9k ηταν κιολας μια περιοδος που το φθηνοτερο mx5 ηταν ενα na στα 13k .
μιλαμε για τραγικα πραγματα. και λογω αυτου του μετρου επισης μπορεις να βρεις καποια ακριβα αμαξια εισαγωγης σε τιμες χωμα. με τα ιδια λεφτα που πηρα το mx5 θα μπορουσα να ειχα παρει ενα bmw η audi εισαγωγης χλιδατο και γρηγορο αλλα ποιος ξερει μετα ποσα τελη θα πληρωνα καθε χρονο...

« Last Edit: December 30, 2017, 11:14:26 AM by jimacid »

December 30, 2017, 12:59:08 PMReply #2525

Offline Dasimo

« Reply #2525 on: December 30, 2017, 12:59:08 PM »

Και βέβαια έχει ουσία το μέτρο (υποκειμενικά) . Το μεν έχει φορολογηθεί ως καινούργιο με αυξημένα τέλη και ΦΠΑ επι της τιμής CIF και το δε ως μεταχειρισμένο πολύ αργότερα.

Sent from my iPad using Tapatalk

January 11, 2018, 12:58:21 PMReply #2526

Offline alladim

« Reply #2526 on: January 11, 2018, 12:58:21 PM »
Καλημέρα κ΄ Καλή Χρονιά σε όλους.
Με αρκετή καθυστέρηση μιας κ΄ όλο αυτό το διάστημα αντλούσα πληροφορίες απο το forum, να συστηθώ.
Δημήτρης, κάτοχος NC '07.
MX5 NC 1.8 True Red
K&N Filter Panel
Work Emotion
Dunlop 205/45/17

January 11, 2018, 01:01:38 PMReply #2527

Offline spoumi

« Reply #2527 on: January 11, 2018, 01:01:38 PM »
Καλώς ήρθες Δημήτρη με το καλύτερο χρώμα που βγήκε ποτέ για mx5.  :exaclty:
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

January 11, 2018, 09:15:20 PMReply #2528

Offline option-D

« Reply #2528 on: January 11, 2018, 09:15:20 PM »
Γεια, είμαι ο Μάνος, πολλοί με ξέρουν ήδη από εδώ, άλλοι ίσως με έχουν δει (ή καλύτερα έχουν δει το αμάξι μου) να τριγυρνά στα ίντερνετς. Έχω τόσο πολύ καιρό να γράψω, βλέπω τόσα πολλά νέα ονόματα που νιώθω και πάλι σαν καινούριος, οπότε πέρασα να (ξανα)συστηθώ. Όποτε έχω χρόνο θα τα λέμε κι από εδώ λοιπόν, πάρτε και μια σημερινή με τα τελευταία updates :P

H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

January 11, 2018, 09:52:26 PMReply #2529

Offline georgep800

« Reply #2529 on: January 11, 2018, 09:52:26 PM »
Γεια, είμαι ο Μάνος, πολλοί με ξέρουν ήδη από εδώ, άλλοι ίσως με έχουν δει (ή καλύτερα έχουν δει το αμάξι μου) να τριγυρνά στα ίντερνετς. Έχω τόσο πολύ καιρό να γράψω, βλέπω τόσα πολλά νέα ονόματα που νιώθω και πάλι σαν καινούριος, οπότε πέρασα να (ξανα)συστηθώ. Όποτε έχω χρόνο θα τα λέμε κι από εδώ λοιπόν, πάρτε και μια σημερινή με τα τελευταία updates :P

Φιλαράκι έχεις το ομορφότερο ΝΒ σε όλη την Ελλάδα! :good:

January 12, 2018, 08:45:40 PMReply #2530

Offline gmat

« Reply #2530 on: January 12, 2018, 08:45:40 PM »
καλησπέρα και καλή χρονιά.

Είμαι ένας ευτυχής κάτοχος MX5 NC RC του 08 σε μαύρο χρώμα.

ευχαριστώ για τη φιλοξενία και εύχομαι όλα καλά για όλους με υγεία.
Nc rc 1.8

January 12, 2018, 11:29:41 PMReply #2531

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4592
  • "What one man can do, another can do"
« Reply #2531 on: January 12, 2018, 11:29:41 PM »
Καλώς ήρθες. Να χαίρεσαι το miata σου.
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

February 20, 2018, 09:10:28 AMReply #2532

Offline selito

« Reply #2532 on: February 20, 2018, 09:10:28 AM »
Φιλαράκι έχεις το ομορφότερο ΝΒ σε όλη την Ελλάδα! :good:

Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η αντίστοιχη έκδοση του niseko στα NC ε?  :girlie:

@gmat @alladim  καλοτάξιδα και καλά χιλιόμετρα με τα καινούρια σας παιχνίδια   :excited:

Never dream about success, only work for it.

February 20, 2018, 06:55:22 PMReply #2533

Offline georgep800

« Reply #2533 on: February 20, 2018, 06:55:22 PM »

Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η αντίστοιχη έκδοση του niseko στα NC ε?  :girlie:

Δεν είναι το ίδιο γιατί το γεγονός ότι το NISEKO είναι η καλύτερη έκδοση που βγήκε ποτέ για NC, είναι πράγμα καθαρά αντικειμενικό  8), ενώ για το ομορφότερο ΝΒ του @option-D (που όντως είναι το ομορφότερο!  :good:) είναι υποκειμενικό.  Το κοινό τους σημείο είναι ότι έχουν εμπνευστεί απο το ίδιο πράγμα: Το άρθρο που είχε γραφτεί σχετικά με το "ομορφότερο NC σε όλη την Ελλάδα".. :llol: :llol: :llol:

ΥΓ. Έχει κρατήσει κανείς το άρθρο να μου το στείλει γιατί δεν το βρίσκω; :-\

February 20, 2018, 09:47:28 PMReply #2534

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #2534 on: February 20, 2018, 09:47:28 PM »
Υποκειμενικα θα έλεγα ότι κάποιος πρέπει να κόψει τα ληγμενα... Αντικειμενικα όμως πρέπει να κόψει αλλά πράγματα... Να υπενθυμίσω πάντως ότι το θέμα έχει φτιαχτεί για την υποδοχή των νέων μελών!

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio