Γεια χαρά και από εμένα! Είμαι ο Κώστας και (είμαι καλά,
ακόμα) είμαι στη φάση έρευνας και αναζήτησης του πρώτου μου ΜΧ5 (ΝΑ/ΝΒ).
Ενδεικτικά, είμαι 28 και πρόκειται να είναι το πρώτο <δικό μου> αυτοκίνητο, έχοντας μέχρι τώρα φάει τα νιάτα μου σε ένα vectra b sport 1.6 '02 (

) και ενα αυτοματο civic 1.6 '04 (

) της οικογένειας, καθώς και τα τελευταία δυο χρόνια ένα εταιρικό micra 1.2 '15. Το μικρόβιο της κίνησης στο σωστό άξονα βέβαια το κόλλησα από ένα αρχαίο opel record 1.8 SW
στο οποίο έμαθα και να οδηγώ σαν πιτσιρικάς , και είχα επίσης την ευκαιρία να το "σπασω" πριν πεταχτεί. Οπότε έχω επαφή/λόξα με την οδηγική εμπειρία της πισωκούνας, έστω και μικρή.
Πήρα την απόφαση να συστηθώ και να μοιραστώ μαζί σας τη φάση μου, καθώς όλες οι συμβουλές/παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες και για την όποια βοήθεια θα μπορέσω να βρω. Επίσης να αναφέρω οτι μηχανικά είμαι almost ανίδεος, αν και μπορώ να πω οτι όσα αυτοκίνητα οδήγησα στη ζωή μου, μπόρεσα να τα "νοιώσω" και να τα σεβαστώ αντίστοιχα, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Η κατάσταση λοιπόν έχει ως εξής, το Δεκεμβρη απολύομαι και θέλω να χρησιμοποιήσω την αποζημίωσή μου για την εν λόγω αγορά του μίχου ( πως μπορείτε και τα λέτε έτσι?...

). Ζυγίζοντας τις ανάγκες και τις δυνατότητές μου, ψάχνω για ΝΑ/ΝΒ (αυστηρά κάτω από 4000ευρώ μαζί με τα διαδικαστικά) χωρίς να με πειράζει η θυσία των χώρων , καθώς θα είναι εκτός από το καθημερινό μου μεταφορικό μέσο και το προσωπικό μου αγχολυτικό. Η φαινομενικά ωριμότερη σκέψη ενός οικονομικού 1.2 "για να κανω τη δουλειά" μου φαντάζει πολύ μίζερη μετά από πολύ ψάξιμο και η ιδέα οτι θα το πάρω "μόνο για πάρτη μου" (..άντε και τη γυναίκα) με ικανοποιεί αρκετά. Αν μικρότερος απολάμβανα την οδήγηση σε ένα οικογενειακό σεντάν, φαντάζομαι αυτό θα πολλαπλασιαστεί με ένα τόσο διαφορετικό αυτοκίνητο. Επίσης να διευκρινίσω πως δε θέλω να επέμβω στο εκάστοτε αυτοκίνητο μου μηχανικά, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι δεν θα εκτιμούσα να είναι δεμένο απο κάτω ή στους θόλους πχ. ή να έχει σωληνάκια υψηλής στα δισκόφρενα. Απλά δε θέλω να μπω στη διαδικασία της βελτίωσης σε "άλογα", όντας άσχετος στα μηχανολογικά.
Τέλος, χαίρομαι πολύ που ακόμα τα φορουμ είναι ζωντανά μετά από 15+ χρόνια που ξεκίνησαν να υπάρχουν και ήταν της μόδας.
Να είστε όλοι καλά , να απολαμβάνετε τις ζωές και τις ρόδες σας.