Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Νέα μέλη συστηθείτε [#2]  (Read 491235 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

July 07, 2017, 08:57:50 AMReply #2460

Offline Sakis

Re: Νέα μέλη συστηθείτε [#2]
« Reply #2460 on: July 07, 2017, 08:57:50 AM »
Το καλό με την υφασμάτινη είναι ότι την ανοίγεις χειροκίνητα σε 2 δευτερόλεπτα και τη κλείνεις σε 3 δευτερόλεπτα, που σημαίνει ότι και για 5 λεπτέ βόλτα να πας μπορείς να την ανοίξεις. Επίσης δεν έχεις φόβο μην χαλάσει κάποιος μηχανισμός ηλεκτρικός από το άνοιξε κλείσε όλη την ώρα που θα σου κοστίσει μια περιουσία. Μπορούσανε όλοι πιστέυω να πάρουνε RC αλλά από επιλογή τους πήρανε NC για την ευκολία και την χρειστικότητα που παρουσιάζει. Όσον αφορά για το αν σε κοιτάνε, το MX5 είναι από τη φύση του μπάνικο αμάξι και σε κοιτάνε πάντα και παντού ανεξαρτήτως της οροφής  ;).
Όποιος νομίζει ότι ο έρωτας είναι το μεγαλύτερο συναίσθημα..... μάλλον δεν έχει κερδίσει κόντρα

Turbo NC 1,8
http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,8083.0.html

July 07, 2017, 10:10:09 AMReply #2461

Offline SteliosR

« Reply #2461 on: July 07, 2017, 10:10:09 AM »
το αν ειναι πιο ομορφο το RC η οχι, ειναι υποκειμενικο. Ειναι σιγουρα πιο ασφαλες για μικροκλοπες. Για μεγαλοκλοπες κ διπλα σου να το βαλεις στο κρεββατι, αν ειναι να στο φανε θα στο φανε.

Το ανοιξε κλεισε ειναι σιγουρα πιο γρηγορο, κ γινεται και εν κινησει με λιγα χλμ. Τωρα αν ενα RC με 96Κ on the clock, οπως το δικο μου, με διαφορα σετ απ κατα καιρους(Koni, coilovers, RX8 sways) κ δεν τριζει εχω τις αμφιβολιες μου αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.

Το μονο σιγουρο ειναι πως η πλειοψηφια των NCαδων δεν νομιζω πως γλυκοκοιταζει τα RC, το αντιθετο μαλιστα.
MY07 Brilliant Black
ECU Reflash
4-1 Custom Header 63.5 midpipe
Skuzzle TorqIntake
Tochigi Fuji LSD x 4.1 FGR
Meister CRD
Rota Titans 17x8 ET42
Federal RS-R 215/45/17
RX8 Sway Bars
RX8 Brakes- Hawk Plus pads

July 07, 2017, 01:40:47 PMReply #2462

Offline nikangel

« Reply #2462 on: July 07, 2017, 01:40:47 PM »
Στο δρόμο όλοι μα όλοι οι NCδες που έχω μιλήσει με ρωτάνε για την οροφή και στα μάτια όλων διακρίνω τον καημό που δεν την έχουν και εκείνοι. 

Μηπως δεν είναι καημός αλλά σε λυπούνται που έχεις RC ? :P

Το πισω τζάμι  έχει ενα μεταλλικο πλαίσιο και αλλάζει ανεξάρτητα απο την υπόλοιπη οροφή με 4 βίδες.
Ούτε κόλλες ούτε τίποτα.
Αν θες το καλοκαίρι το αφαιρείς μέσα σε 5 λεπτά και κάνεις  την πλάκα σου ,με την υπολοιπη οροφή να δουλευει όπως πριν.

Aς ξεκαθαρίσουμε κάτι. Κατραχας εκλαμβάνω ως ατυχές αστείο το σχόλιο σου πως μπορεί να με λυπούνται καθώς τα σχόλια όσων έχω μιλήσει στον δρόμο είναι άκρως θετικά. Ξέρεις τι μου είπαν οι περισσότεροι: 1) Και εγω ρε γαμώτο ψάχνω ένα hartop να έχω το κεφάλι μου ήσυχο αλλά στην Ελλάδα είναι πανάκριβα και δεν έχω και που να το αποθηκεύω. 2) Καλό είναι το rc αλλά δεν είχα τα 3000 επιπλέον που κόστιζε αυτή η έκδοση.  Καταλαβαίνεις λοιπόν οτι κάποιοι στράφηκαν στην αγορά του απλού mx5 γιατί όταν το πήραν το 2006 δεν υπήρχε αυτή η έκδοση και κάποιοι άλλοι γιατί δεν τους περίσσευαν τα 3000 ευρώ. Υπήρξε και η κατηγορία αυτών που επέλεξαν συνειδητά την απλή έκδοση γιατί έτσι θεωρούν πως πρεπει να είναι ενα ανοιχτό αυτοκίνητο.  Κατανοώ πως κάποιοι θέλουν να πείσουν τον εαυτό τους ότι έχουν κάνει καλή αγορά, πάντως τα επιχειρήματα , τρίζει, έχει βάρος ή αργεί να ανοίξει μόνο ως αστεία μπορεί να τα εκλάβει κάποιος. Στο δικό μου μυαλό η έκδοση rc μόνο πλεονεκτήματα παρουσιάζει. Είμαι γνώστης αρκετά χρόνια των mx5 και έχουν περάσει από τα χέρια μου όλες οι γενιές του ΜΚ1 ΜΚ2 ΜΚ2.5 ΜΚ3 και ελπίζω σε μερικά χρόνια να καταφέρω να αποκτήσω και το ΜΚ4-ΗΤ. Μετα λοιπόν από συμβίωση αρκετών χρόνων έχω πει στον εαυτό μου πως δεν ξαναεπιστρέφω σε υφασμάτινη οροφή.  Δεν μου τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια και το δικό μου rc αγοράστηκε μεταχειρισμένο μετά από χρόνια υπομονής. Ήταν όμως μια συνειδητή επιλογή σε μια περίοδο που τέτοιου είδους αυτοκίνητα φαντάζουν ως πολυτέλεια γιατί είναι διθέσια γιατί καίνε και γιατί έχουν τέλη κυκλοφορίας στο Θεό. Δεν έχω μετανοιώσει στιγμή που το πήρα και ελπίζω να με συντροφεύει για αρκετά ακόμα χρόνια.  Σχετικά με το πίσω τζάμι επειδή το έχω ψάξει μέσω εξουσιοδοτημένων, ως μεταχειρισμένο ανταλλακτικό δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Αν το φέρεις γνήσιο απέξω κοστίζει 1500$ + μεταφορικά. Άρα 1700-1800 ευρώ.  Μιλάω πάντα για το τρίτο κομμάτι της οροφής που περιέχει το τζάμι με το πλαίσιο του και σε αυτό αναφερόμουν στο προηγούμενο σχόλιο μου. 

« Last Edit: July 07, 2017, 01:43:59 PM by nikangel »
NC 1.8 PRHT

July 07, 2017, 01:50:24 PMReply #2463

Offline RustRat

« Reply #2463 on: July 07, 2017, 01:50:24 PM »
/rant

Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.instagram.com/rust_rat

‘97 Red 1.6 - soon to be back from the dead
‘92 Red 1.6 - we cool

July 07, 2017, 02:24:44 PMReply #2464

Offline SteliosR

« Reply #2464 on: July 07, 2017, 02:24:44 PM »
Νικο φαινεσαι αρκετα ικανοποιημενος απο την επιλογη σου να παρεις RC. Το ιδιο κ εμεις οι υπολοιποι με NC πιστεψε με.

Οπως σε σταματανε στο δρομο κ σου λενε τον καημο τους, ετσι υπαρχουν κ καποιοι αλλοι που ειναι top down 300 μερες το χρονο.

Ας μν προσπαθησουμε να πεισουμε ο ενας τον αλλο, δεν ωφελει!! Κ οι 2 λατρεις του κομμωτηριου ειμαστε..!!!
MY07 Brilliant Black
ECU Reflash
4-1 Custom Header 63.5 midpipe
Skuzzle TorqIntake
Tochigi Fuji LSD x 4.1 FGR
Meister CRD
Rota Titans 17x8 ET42
Federal RS-R 215/45/17
RX8 Sway Bars
RX8 Brakes- Hawk Plus pads

July 07, 2017, 02:33:49 PMReply #2465

Offline Manolis

« Reply #2465 on: July 07, 2017, 02:33:49 PM »
Όταν αγόρασα το πρώτο NC μου 11 χρόνια πριν δεν υπήρχε το rc.Όταν αγόρασα το δεύτερο 7 χρόνια πριν υπήρχε
αλλά συνειδητά πήγα στην λύση soft top+hardtop που ναι μεν χάνει αρκετά σε πρακτικότητα αλλά κερδίζει μακράν
σε εμφάνιση (προσωπική άποψη).

Μ αυτό απλά θέλω να πω ότι τα πάντα είναι θέμα προσωπικού γούστου και όχι γενίκευσης.
Στο φόρουμ υπάρχουν δεκάδες εκδόσεις ΜΧ5.Αλίμονο αν τρωγόμασταν για το ποιος πήρε το καλύτερο μεταχειρισμένο,
την καλύτερη έκδοση,το γρηγορότερο κτλ.Δεν λέω ότι δεν γίνεται,λέω ότι δεν έχει νόημα.

July 07, 2017, 02:36:47 PMReply #2466

Offline Gas21

« Reply #2466 on: July 07, 2017, 02:36:47 PM »
Πλακα εκανα,κι εγω RC εχω εξάλλου.

Το τζαμι ,απο Καλογριτσα το βαζεις με 1000 ευρω.
Νομικος Κουρής κλπ ζηταγαν παραπανω οταν ειχα ρωτησει.

Το θεμα με τις οροφες ειναι υποκειμενικό.Και τα 2 εχουν τα καλα και τα κακα τους.

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ΜΧ-5 PRHT 1.8 turbo Brilliant Black
custom turbo kit
Karabelas full exhaust
ECU tuned by Gianic
MeisterR Zeta S  /rear PPF brace
Quaife LSD / FGR 4.625
Flyin Miata Level 1 clutch
Rota Slipstream wheels  17x8 /Nankang NS2R 225-45-17
Mazda Airdam kit / ducktail

July 07, 2017, 03:02:09 PMReply #2467

Offline nikangel

« Reply #2467 on: July 07, 2017, 03:02:09 PM »
Πλακα εκανα,κι εγω RC εχω εξάλλου.

Το τζαμι ,απο Καλογριτσα το βαζεις με 1000 ευρω.
Νομικος Κουρής κλπ ζηταγαν παραπανω οταν ειχα ρωτησει.

Το θεμα με τις οροφες ειναι υποκειμενικό.Και τα 2 εχουν τα καλα και τα κακα τους.

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το είδα στην υπογραφή σου τι αμάξι έχεις. Σε καμία περίπτωση δεν παρεξηγήθηκα.  :)   Πέρα από αυτό ευτυχώς το δικό μου τζάμι δεν χρειάστηκε να αντικατασταθεί, απλά είχα κάνει μια μικρή έρευνα αγοράς πριν κάνα χρόνο για να δω τι παίζει από τιμές .  Η αλήθεια είναι πως είχα απογοητευτεί γιατί οι τιμές  που μου είχαν δώσει ήταν κοντά στο 1500αρικο χωρίς να υπάρχει ετοιμοπαραδοτο στην Ελλάδα.  Ο λόγος που έκανα την έρευνα είχε να κάνει με το συμβόλαιο της ασφαλιστικής μου εταιρείας που θέτει πλαφόν τα 1000 ευρώ/χρόνο  για αντικατάσταση θραύσης κρυστάλλων. Μπορώ να πω πως με ανακούφισαν οι πληροφορίες σου και μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ και για κανένα λόγω να το αντικαταστήσω. Κάλη συνέχεια και καλές διαδρομές 
NC 1.8 PRHT

July 08, 2017, 02:44:20 AMReply #2468

Offline georgep800

« Reply #2468 on: July 08, 2017, 02:44:20 AM »
Πριν απο οχτώ χρόνια που το είχα ψάξει, κατέληξα ότι η καλύτερη έκδοση που θα έβγαζε ποτέ το εργοστάσιο είναι η NISEKO και πήρα αυτή! 8)

Τώρα με το ND, περιμένω την αντίστοιχη NISEKO έκδοση, ώστε να πάρω αυτήν και να έχω και πάλι την καλύτερη έκδοση του ND. 8)

Τα παραπάνω είναι πράγματα αντικειμενικά, όπως η ανωτερότητα του RC συγκριτικά με το soft top.

Όλα τα υπόλοιπα περί εμφάνισης, κτλ ανήκουν στην υποκειμενική άποψη του καθενός, όπως οι απόψεις για τα ομορφότερα των ομορφότερων NC... :llol:

July 08, 2017, 11:29:41 AMReply #2469

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #2469 on: July 08, 2017, 11:29:41 AM »
κατέληξα ότι η καλύτερη έκδοση που θα έβγαζε ποτέ το εργοστάσιο είναι η NISEKO και πήρα αυτή! 8)

Καιρό είχα να το ακούσω αυτό και είχα ανησυχήσει!

Αλίμονο αν τρωγόμασταν για το ποιος πήρε το καλύτερο μεταχειρισμένο, την καλύτερη έκδοση
Είσαι απο την πρώτη μέρα στο φόρουμ και ακομα δεν εχεις μάθει ποιος πήρε το καλύτερο μτχ και ποια είναι η καλύτερη έκδοση! Μας απογοητεύεις!

Τα περι εμφάνισης είναι καθαρά υποκειμενικά! Για μένα το RC ειναι η ασχημότερη εκδοχή, του έτσι και αλλιώς ασχημότερου MX! Απο την άλλη στο ND το RF είναι πραγματικά η όμορφότερη εκδοχή του έτσι και αλλιώς ομορφότερου ΜΧ (το κοντράρει βέβαια το NB coupe)! Αν έχεις μια καλή ασφάλεια ελάχιστα σε νοιάζει αν τελικά σου σπάσουν το τζάμι η σου σκίσουν την κουκούλα η ταλαιπωρία και πάλι ίδια είναι! Το ουσιαστικό πλεονέκτημα του RC είναι η ηχομόνωση. Γενικά πάντως οι ανάγκες είναι αυτές που καθορίζουν την επιλογή. Προσωπικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απο την επιλογή soft-top + Hardtop
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

July 08, 2017, 03:41:18 PMReply #2470

Offline Manolis

« Reply #2470 on: July 08, 2017, 03:41:18 PM »
Αλίμονο αν τρωγόμασταν για το ποιος πήρε το καλύτερο μεταχειρισμένο, την καλύτερη έκδοση
Είσαι απο την πρώτη μέρα στο φόρουμ και ακομα δεν εχεις μάθει ποιος πήρε το καλύτερο μτχ και ποια είναι η καλύτερη έκδοση! Μας απογοητεύεις!

Ίσα ίσα που ήταν απολύτως στοχευμένο σχόλιο  :girlie:

August 16, 2017, 11:41:02 PMReply #2471

Offline Kostasgpap

« Reply #2471 on: August 16, 2017, 11:41:02 PM »
Καλησπέρα σας κύριοι, ονομάζομαι Κώστας και κατοικω στο Βόλο. Ακόμη, καλώς ή κακώς, δεν είμαι κάτοχος mx5 αλλά ευελπιστώ να γίνω. Αυτος ειναι και ο λογος που σας έψαξα για να ενημερωθω και να λύσω τυχόν απορίες. Καλώς σας βρήκα λοιπον...

August 16, 2017, 11:42:56 PMReply #2472

Offline Liakos

« Reply #2472 on: August 16, 2017, 11:42:56 PM »
Ποτε δεν ειναι αργα.

Καλωσηρθες!

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

August 17, 2017, 02:27:38 AMReply #2473

Offline georgep800

« Reply #2473 on: August 17, 2017, 02:27:38 AM »
Καλησπέρα σας κύριοι, ονομάζομαι Κώστας και κατοικω στο Βόλο. Ακόμη, καλώς ή κακώς, δεν είμαι κάτοχος mx5 αλλά ευελπιστώ να γίνω. Αυτος ειναι και ο λογος που σας έψαξα για να ενημερωθω και να λύσω τυχόν απορίες. Καλώς σας βρήκα λοιπον...

Η καλύτερη επιλογή ώστε να ανηφοριζεις top down μέχρι την Πορταριά και ξανά πίσω! :yeah:
Καλωσηρθες!!

August 17, 2017, 02:14:56 PMReply #2474

Offline papajim

« Reply #2474 on: August 17, 2017, 02:14:56 PM »
Γεια σας ρε άρχοντες. Ειμαι σε φάση γενικής αναβάθμισης ενός NA και εχω διαβάσει πολυ πράμα εδω και λιγο καιρό για αναρτησεις και φρένα, οπότε λέω πλέον να συστηθώ! Δημήτρης, καλώς σας βρήκα.
Αν έχει κανεις κανα roll bar καλοδεχούμενο

Sent from my SM-G935F using Tapatalk