Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Mx5 vs Mr2 vs Z3 vs MgTf  (Read 12866 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

September 05, 2017, 02:20:00 AMReply #15

Offline kostasmito

Re: Mx5 vs Mr2 vs Z3 vs MgTf
« Reply #15 on: September 05, 2017, 02:20:00 AM »
Αυτό
https://www.car.gr/10849847-mazda-mx-5
το έχεις δει;

2.0lt sport / Larini Muffler / HKS Airfilter
Exedy lightweight flywheel & stage 1 clutch / Moss short shift
MeisterR CRD+ coils  / AutoExe Tie rod end / Cobalt FSTB / BBS EVO IX 17x8 ET+38 wheels / 215-45-17 AD08R
Wood Interior / Autoexe steering wheel / Honda Jazz antenna

September 05, 2017, 02:37:50 AMReply #16

Offline Domo

« Reply #16 on: September 05, 2017, 02:37:50 AM »
Kostamito συμφωνω σε οτι αφορα το αισθητικο κομματι για την Ζ3...
Mr2 και MgTf υποθετω λες οτι δεν κανουν για τη χρηση που θελω λογο οτι ειναι και τα 2 πιο αποτομα σαν κεντρομηχανα και εχουν τον κινητηρα πισω?Δεν τα εχω οδηγησει αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα με επηρεαζει αυτο εφοσον δεν εχω σκοπο να πηγαινω με το πλαι και ουτε διαθεση για επιθετικη οδηγιση...
Κοιταζω nb-nbfl κυριως διοτι ειδικα na δεν νομιζω να βρεθει κατι φυσιολογικο (δεν το αποριπτω βεβαια) κι εκτος αυτου για χρηση καθημερινου πιστευω η επομενη γενια ειναι πιο καταλληλη.Nc ξεφευγει στο χρηματικο οποτε δυστυχως δεν...

Οσον αφορα αυτο που μ εστειλες στην αγγελια δεν το εχω δει για τους εξης λογους:Δεν αναφερει να εχει βιβλιο σερβις,η κατασταση των καθισματων κυριως δεν μου μοιαζουν για αυτοκινητο με 60κ χιλιομετρα,σε μια φωτο η μπροστα πινακιδα φαινεται απο τις παλιες (φυσιολογικο για μοντελο 03) και μετα σε αλλη φωτο η πισω φαινεται καινουρια ευρωπαικη(αναρωτιεμαι γιατι να εχει γινει αλλαγη αν οντως βλεπω καλα,τρακαρισμα ισως?),οι ζαντες ειναι κακασχημες (προφανως και δεν ειναι προβλημα αυτο απλα ενα παραπανω εξοδο για μενα που θα θελω να τις αλλαξω αμμεσα),και με βαση ολα τα παραπανω μου φαινεται λιγο τσιμπημενο...Δεν χανω κατι βεβαια να το ψαξω περαιτερω...

Ευχαριστω για το ενδιαφερον...

September 05, 2017, 09:57:50 AMReply #17

Offline philosopher

« Reply #17 on: September 05, 2017, 09:57:50 AM »
Kostamito συμφωνω σε οτι αφορα το αισθητικο κομματι για την Ζ3...
Mr2 και MgTf υποθετω λες οτι δεν κανουν για τη χρηση που θελω λογο οτι ειναι και τα 2 πιο αποτομα σαν κεντρομηχανα και εχουν τον κινητηρα πισω?Δεν τα εχω οδηγησει αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα με επηρεαζει αυτο εφοσον δεν εχω σκοπο να πηγαινω με το πλαι και ουτε διαθεση για επιθετικη οδηγιση...
Κοιταζω nb-nbfl κυριως διοτι ειδικα na δεν νομιζω να βρεθει κατι φυσιολογικο (δεν το αποριπτω βεβαια) κι εκτος αυτου για χρηση καθημερινου πιστευω η επομενη γενια ειναι πιο καταλληλη.Nc ξεφευγει στο χρηματικο οποτε δυστυχως δεν...

Οσον αφορα αυτο που μ εστειλες στην αγγελια δεν το εχω δει για τους εξης λογους:Δεν αναφερει να εχει βιβλιο σερβις,η κατασταση των καθισματων κυριως δεν μου μοιαζουν για αυτοκινητο με 60κ χιλιομετρα,σε μια φωτο η μπροστα πινακιδα φαινεται απο τις παλιες (φυσιολογικο για μοντελο 03) και μετα σε αλλη φωτο η πισω φαινεται καινουρια ευρωπαικη(αναρωτιεμαι γιατι να εχει γινει αλλαγη αν οντως βλεπω καλα,τρακαρισμα ισως?),οι ζαντες ειναι κακασχημες (προφανως και δεν ειναι προβλημα αυτο απλα ενα παραπανω εξοδο για μενα που θα θελω να τις αλλαξω αμμεσα),και με βαση ολα τα παραπανω μου φαινεται λιγο τσιμπημενο...Δεν χανω κατι βεβαια να το ψαξω περαιτερω...

Ευχαριστω για το ενδιαφερον...

Αφού δε σε ενδιαφέρει drift, πίστα κτλπ γιατί δε ψάχνεις ένα Ζ3 (και εγώ πιστεύω ότι αισθητικά είναι αλλού και θα το ήθελα κάποια στιγμή στη ζωή μου) καθαρό, περιποιημένο και προσεγμένο?
Από τα υπόλοιπα σίγουρα θα είναι πιο άνετο και φιλικό για καθημερινή χρήση, όπου χρειαστεί θα δείξει ότι είναι πισωκίνητο και σχετικά με το θέμα του πλαισίου, αφού δε το κυνηγάς πως θα το καταλάβεις? Επίσης έστω ότι το καταλαβαίνεις και σε ενοχλεί, είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν λύσεις?

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

September 05, 2017, 11:31:37 AMReply #18

Offline sabtas

« Reply #18 on: September 05, 2017, 11:31:37 AM »
Το να βρεις καθαρο ΝΒ δεν το θεωρω τοσο δυσκολο οσο το παρουσιαζεις, τα ΝΑ ειναι δυσκολα....

Ωραιο το ΒΜW αλλα και παλι Mazda θα επαιρνα λογο αξιοπιστιας. Ειναι σκυλι μαυρο για την χρηση που το θες θα σου ζητησει πολυ νορμαλ πραγματα...και απο ανταλλακτικα παντου...

Η καταναλωση που λες στο ΝΒ δεν καταλαβαινω που ειναι το αρνητικο??? Ολα τα αμαξια που λεμε τα ιδια καινε απο οσο ξερω, +/- 0,5 λ/100 δεν ειναι διαφορα..(εμενα χαλαρα το δικο μου καιει γυρω στο 7,5 με νορμαλ χρηση)

Και κατι εγκυκλοπαιδικο σχετικα με την Ζ3...
Το Ζ3 roadster ηταν το χειροτερο σασι της ΒΜW απο αποψη στιβαροτητας
Απο την αλλη το <<αδερφακι του>> Ζ3 coupe ηταν το καλυτερο σασι της ΒΜW μεχρι τοτε.
Μαλιστα αυτος που εκανε την δηλωση ειπε οτι το Ζ3 coupe ειχε μεγαλυτερες αντοχες ακομα και απο το Μ3 Ε46.

September 05, 2017, 12:03:56 PMReply #19

Offline philosopher

« Reply #19 on: September 05, 2017, 12:03:56 PM »
...
Ωραιο το ΒΜW αλλα και παλι Mazda θα επαιρνα λογο αξιοπιστιας. Ειναι σκυλι μαυρο για την χρηση που το θες θα σου ζητησει πολυ νορμαλ πραγματα...και απο ανταλλακτικα παντου...
...

Όσο θέμα τίθεται για την αξιοπιστία του ΝΒ άλλο τόσο τίθεται και για το Ζ3. Θα ζητήσουν ότι ζητάει αμάξι 20ετίας τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο και τα δυο. Στα ανταλλακτικά επίσης το ίδιο αφού το Ζ3, Ε36 είναι, εκεί να δεις ευκολία και οικονομία.
Το πρόβλημα είναι ότι τα roadster είναι ειδική κατηγορία και στην εποχή που ζούμε θα δυσκολευτεί γενικά ο υποψήφιος αγοραστής να βρει καθαρό αμάξι. Άποψή μου μη τσιγκουνευτείς την αγορά γιατί θα τα πληρώσεις πολλαπλάσια στη συντήρηση.

Miata NC 2.0

September 05, 2017, 12:06:44 PMReply #20

Offline philosopher

« Reply #20 on: September 05, 2017, 12:06:44 PM »
Μαλιστα αυτος που εκανε την δηλωση ειπε οτι το Ζ3 coupe ειχε μεγαλυτερες αντοχες ακομα και απο το Μ3 Ε46.

Γιαυτό και το last edition φόρεσε και τον S54  :yeah: :yeah: :yeah:

Miata NC 2.0

September 05, 2017, 12:27:08 PMReply #21

Offline gianic

« Reply #21 on: September 05, 2017, 12:27:08 PM »
Το Ζ3 παρεπιπτοντως ειδικα το μκ1 εχει πολυ χειροτερη ποιοτητα εσωτερικου απο το NB που για μενα εχει εκπληκτικη συναρμογη και πλαστικά (καλυτερη κι απο NC)
Γενικοτερα το Ζ3 1.8 ειναι απο τα χειροτερα αμαξια που εχω οδηγησει ever. Νωχελικό, βαρύ και πολυ ξεπερασμένο εμφανισιακά.

Εγω θα κοιτούσα μόνο mr2 και miata, θα οδηγουσα και τα δυο κι όποιο μου έκανε κλικ θα το τσίμπαγα. Εξάλλου οι τιμες πλεον ειναι αστειες, δεν θελει και πολλή σκέψη. Ούτε στην αγορά χάνεις ουτε στην μεταπώληση.

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod
NA engines - The engines with never-ending lag

September 05, 2017, 12:30:35 PMReply #22

Offline backys

« Reply #22 on: September 05, 2017, 12:30:35 PM »
ΠΛηρης και κατατοπιστικοτατες οι μεχρι στιγμης πληροφοριες...Γενικως ομολογουμενως το Mx5,ειναι η καλυτερη ας πουμε λυση σε σχεση με τον ανταγωνισμο,μιλωντας σαν συνολο...Η ολη αναζητηση ξεκινησε μετα απο ψαξιμο και λιωσιμο στο γνωστο σαιτ...Δυστυχως το 80% των μεταχειρισμενων ειναι απο κακη εως αθλια κατασταση και το υπολοιπο 20% με τιμες στο Θεο,οποτε ειπα να ριξω μια ματια και στον ανταγωνισμο και ισως βρεθει κατι αξιολογο.

Ξεκινωντας το θεμα εβαλα και καποια ερωτηματα μεσα ετσι ωστε να δημιουργηθει μια σφαιρικη εικονα για ολα τα μοντελα,επειδη μπορει καποιος να μπει στην ιδια διαδικασια για διαφορετικους λογους (πχ χρηση στην πιστα).Προσωπικα θελω ενα καθημερινο αυτοκινητο (σπιτι-δουλεια),κοντινες αποδρασεις κτλ και κυριως να χαιρομαι οταν το οδηγαω.Δεν με ενδιαφερουν οι απολυτες επιδοσεις,ποιο ειναι καλυτερο για πιστα-drift κτλ

Στην μεχρι τωρα αναζητηση μου οι πληροφοριες που εχω βρει ειναι:

Mx5: Τα θετικα τα γνωριζουμε ολοι,δεν χρειαζεται να τα αναφερω...
Στα αρνητικα -η καταναλωση

Αν και δεν αφορα το αμαξι σαν αμαξι,στα αρνητικα επισης μπαινει οτι δεν υπαρχουν 1.8
Με την πτωση τιμων το καθενα εχει αλλαξει 187 ιδιοκτητες
Σαν προσιτο και φυσικα vfm fun car οι 185 εξ αυτων τα εχουν ξεπατωσει
Τα παραπανω αφορουν το Nb

Mr2: Στα θετικα οπως και το Mx5,στησιμο-οδηγικη απολαυση κτλ
Επισης καλη καταναλωση

Αρνητικα: Τα pro facelift μοντελα >03,καινε λαδια και πανε για ανακατασκευη,προβλημα το οποιο διορθωνεται με την αφαιρεση των προκαταλυτων
Επισης κρατανε σχετικα υψηλη τιμη διοτι δεν υπαρχουν πολλα

Z3: Στα θετικα (κατα προσωπικη αποψη) ειναι η εμφανιση του,καλυτερο (?) ποιοτικα εσωτερικο απο τα 2 παραπανω...

Καταναλωσεις,αξιοπιστια κτλ δεν γνωριζω ουτε εχω βρει καπου να αναφερονται,οποτε αν γνωριζει καποιος κατι παραπανω ας γραψει

Αρνητικα: Εχει ευκαμπτο σασι και δεν εχει σχεση οσον αφορα το στησιμο και την οδηγικη συμπεριφορα σε σχεση με το Mx5+Mr2 (δεν ξερω ποσο προβλημα αποτελει αυτο για καποιον που το θελει απλα σαν καθημερινο οπως εγω πχ)

Mg tf: Νομιζω τα εγραψε αναλυτικα ο φιλος πιο πανω,οποτε δεν προσθετω κατι
Ουσιαστικα μπαινει στην συγκριση διοτι ειναι κατα πολυ πιο οικονομικο απο τα υπολοιπα (αγορα),οποτε αν βρεθει καποιο καλοσυντηριμενο αναρωτιεμαι αν αξιζει να το κοιταξεις...

Οποιαδηποτε αλλη αποψη ή διορθωση ισως σε αυτα που γραφω (δεν εχω εμπειρια απο κανενα περαν του Mx5),φυσικα και ειναι ευπροσδεκτη...

To post που σκεφτόμουν να γράψω σήμερα μετά από κουβέντα που είχα με πρώην ιδιοκτήτη turbo ΜΧ5 και νυν BMWδάκια.

Τα MG και MR2 δεν με καλύπτουν αισθητικά εξ αρχής οπότε τα προσπερνάω ...
Είχα κλείσει προς 1.8 NB NBFL ή 1.6 lightturbo ξέρω γω.... για καθημερινή χρήση η οποία θα ήταν για τις μέρες που δεν παω με το σκούτερ στη δουλειά (15 βαρετά χλμ)και κανένα σκ βόλτα σε στοφιλικι (όπου πήγαινα με την μηχανή δλδ . που την τρώει το γκαράζ )
Σκέφτομαι και για λίγα track day στο χρόνο πιο πολύ για την κάβλα άλλα δεν είμαι διατεθειμένος να στήσω το αυτοκίνητο ετσι ώστε να σιχτιρίζω στο δρόμο.

Και μου βάζει φιτιλιές για το Ζ3 FL με τα 140 μουλάρια.
Οδηγώ περιστασιακά ένα Ζ3 του '97 (1.8 με τα λίγα άλογα) η πρώτη παρατήρηση ήταν ότι είναι πιο βαρύ και πιο νωχελικό (λογικό).
Το σαλόνι- κουκούλα- χρώμα φαίνονται ανώτερα ποιοτικά . Μιλάμε για αυτοκίνητο με 300.000χλμ ένας ιδιοκτήτης και ποτέ σε γκαράζ και δεν έχει ούτε ένα σκίσιμο. Και στα μηχανικά δεν έβγαλε τίποτα σοβαρό ποτέ.

Και τώρα είμαι σε δίλημμα.... :zalistika:

September 05, 2017, 12:40:31 PMReply #23

Offline philosopher

« Reply #23 on: September 05, 2017, 12:40:31 PM »
To post που σκεφτόμουν να γράψω σήμερα μετά από κουβέντα που είχα με πρώην ιδιοκτήτη turbo ΜΧ5 και νυν BMWδάκια.

Τα MG και MR2 δεν με καλύπτουν αισθητικά εξ αρχής οπότε τα προσπερνάω ...
Είχα κλείσει προς 1.8 NB NBFL ή 1.6 lightturbo ξέρω γω.... για καθημερινή χρήση η οποία θα ήταν για τις μέρες που δεν παω με το σκούτερ στη δουλειά (15 βαρετά χλμ)και κανένα σκ βόλτα σε στοφιλικι (όπου πήγαινα με την μηχανή δλδ . που την τρώει το γκαράζ )
Σκέφτομαι και για λίγα track day στο χρόνο πιο πολύ για την κάβλα άλλα δεν είμαι διατεθειμένος να στήσω το αυτοκίνητο ετσι ώστε να σιχτιρίζω στο δρόμο.

Και μου βάζει φιτιλιές για το Ζ3 FL με τα 140 μουλάρια.
Οδηγώ περιστασιακά ένα Ζ3 του '97 (1.8 με τα λίγα άλογα) η πρώτη παρατήρηση ήταν ότι είναι πιο βαρύ και πιο νωχελικό (λογικό).
Το σαλόνι- κουκούλα- χρώμα φαίνονται ανώτερα ποιοτικά . Μιλάμε για αυτοκίνητο με 300.000χλμ ένας ιδιοκτήτης και ποτέ σε γκαράζ και δεν έχει ούτε ένα σκίσιμο. Και στα μηχανικά δεν έβγαλε τίποτα σοβαρό ποτέ.

Και τώρα είμαι σε δίλημμα.... :zalistika:

To Z3 πάντως δε θα βγάλει το καλύτερό του εαυτό στη πίστα μη σου πω ότι θα απογοητεύσει κιόλας (φαντάζομαι λέμε για 1.8 ). Το μιατάκι από την άλλη θα είναι λες και είναι στο φυσικό του περιβάλλον και θα είναι και άκρως διασκεδαστικό ακόμα και στοκ.
Από την άλλη μόνο βόλτα και καθημερινότητα εγώ προσωπικά θα διάλεγα Ζ3 σε αυτή τη κατηγορία τιμής. 

Miata NC 2.0

September 05, 2017, 01:23:01 PMReply #24

Offline kostasmito

« Reply #24 on: September 05, 2017, 01:23:01 PM »

Mr2 και MgTf υποθετω λες οτι δεν κανουν για τη χρηση που θελω λογο οτι ειναι και τα 2 πιο αποτομα σαν κεντρομηχανα και εχουν τον κινητηρα πισω?

Το MR2 για μένα είναι ότι καλύτερο και είναι το επόμενο βήμα μετά το FR ΜΧ5, αλλά κάποτε στην καθημερινότητα σου θα χρειαστεί να βάλεις και δεύτερο άτομο και καμιά βαλίτσα.
Το MG όπως πολύ ωραία και γλαφυρά ανάλυσε ο Perry δεν είναι για καθημερινό, εκτός και αν ο πρωινός καφές στον μάστορα είναι κάτι που κάνεις ούτως ή άλλως :P

2.0lt sport / Larini Muffler / HKS Airfilter
Exedy lightweight flywheel & stage 1 clutch / Moss short shift
MeisterR CRD+ coils  / AutoExe Tie rod end / Cobalt FSTB / BBS EVO IX 17x8 ET+38 wheels / 215-45-17 AD08R
Wood Interior / Autoexe steering wheel / Honda Jazz antenna

September 05, 2017, 03:20:40 PMReply #25

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #25 on: September 05, 2017, 03:20:40 PM »
Αν και σε γενικές γραμμές πολλοί προηγούμενοι με έχουν καλύψει. Ας πω και εγώ την άποψη μου. Έχω οδηγήσει τα 3 από τα 4. Αφού για να βρεις ζωντανό MG εκτός συνεργείου χρειάζεσαι φανουρόπιτα.

Με την BMW έτσι και αλλιώς δεν είμαι αντικειμενικός αλλά είναι στο TOP 3 των πιο ασχημων BMW. Μαζί με αυτό η σειρά 6 και το Χ6 συμπληρώνουν τις αηδίες της BMW. Εντάξει μετά υπάρχει και το ξερατό Ε36! Πέραν αυτού είναι πιο αργό και από το θάνατο το 1.8. Αλλά και το 1.9 και 2 λίτρο από ότι έχω δει στο δρόμο δεν πάνε καλύτερα. Από εκεί και πέρα σε θέματα αξιοπιστίας είναι άψογο. Για την ποιότητα που λέγεται παραπάνω ειδικά στο εσωτερικό, εγώ δεν την έχω δει πουθενά. Ξεφτυσμενα και χαλασμένα κομμάτια παντού άλλα αυτό έχει να κάνει και με τη χρήση.

MG το τέλειο roadster αν δε σε ενδιαφέρει να κινείται, όμορφο και ξεχωριστό, ποιοτικό μέσα και έξω, απλά αν γυρίσεις το κλειδί δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρει μπροστά! Κάποτε πιστεύω θα έχει συλλεκτική αξία.

MR σίγουρα το καλύτερο οδηγικα, για αυτούς που ξέρουν να το οδηγούν. Εγώ δεν τα κατάφερα ποτέ. Μου φαίνεται δύσκολο αμάξι για τα ανίκανα χέρια μου. Κάποτε το θεωρούσα πιο όμορφο από ΜΧ ειδικά όταν το έβλεπα στο ασημογαλαζιο και το ανθρακι. Τώρα μου φαίνεται λίγο πιο γερασμένο.

Για το ΜΧ δεν έχω κάτι να πω. Κατά διαστήματα έχω πει πως δεν το θεωρώ και κάτι το ιδιαίτερο, άλλα πραγματικά και τι να πάρεις σε αυτή την κατηγορία αν δεν έχεις τα λεφτά να πάρεις ένα Λιζακι!?

Αν δε σε νοιάζει να μπεις σε πίστα και η γενικότερη φάση της οδήγησης το SLK και το Ζ4 είναι δύο καλές επιλογές και παρκάρουν και σε καλές θέσεις έξω από τις "πίστες"!!!

Αν θες 4κινητό το TTS τα κάνει όλα και συμφέρει!

Sent from my HTC One_E8 using Tapatalk

ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

September 05, 2017, 06:49:51 PMReply #26

Offline Hayate

« Reply #26 on: September 05, 2017, 06:49:51 PM »
Ολα ξεκινάνε απο το τι θες. καταρχάς αν μιλάμε για 1 αμάξι all around ξεχνάς τα κεντρομήχανα, εκτός κ αν θα είσαι πάντα σόλο κ μαξ αποσκευές 1 σακίδιο polo λυκείου με χερούλι οασα.
2ον αν δε σε νοιάζουν καθόλου τα καγκουριλίκια καμία σημασία δεν έχει το σασί, το στίσιμο κ το μοτέρ. όλα το ίδιο ακριβώς πάνε στις απλές μετακινήσεις.
3ον τα TF κ Ζ3 θεωρούνται παγκοσμίως απο τα χειρότερα ρόουντστερ οδηγικά. Το TF ειδικά απευθύνεται μόνο σε εργασιομανείς μάστορες που θέλουν να γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνο τους με έξτρα δουλειά. Το elan που είναι προσθιοκίνητο κ πιο παλιό είναι πολύ καλύτερο οδηγικά κ σε αξιοπιστία.
4ον σε στοκ μορφή μόνο το sporty μπορεί να κοιτάξει το MR2 στα μάτια κ αν, πέρα απο NC.
Στην ελλάδα οι περισσότεροι αντιμετοπίζουν το ΜΧ5 (κ τα περισσότερα "οικονομικά" ρόουντστερ) σαν φθηνά SLK.
Αυτό δεν είναι κακό σε καμία περίπτωση, αλλά φυσικά δεν έχουν καμία σχέση. Υπάρχουν άπειρα ΜΧ 20ετίας που δεν έχουν κάνει ευθυγράμμιση ποτέ.
Επίσης γενικά μιλώντας, αν θες ρόουντστερ και για τα πεναρούπια ή κανά φλαμίνκο, το γερμανικό σήμα είναι μονόδρομος. με μάτσντα κ τουότα δε κάνεις δουλειά.
Και η αλήθεια είναι πως αν έχεις τα λεφτά να τα πάρεις κ να τα συντηρίσεις είναι πολύ καλύτερα στο 70% των περιπτώσεων. εννοείται όχι τα Ζ3 κ slk 1ης γενιάς.

September 06, 2017, 12:25:22 AMReply #27

Offline Domo

« Reply #27 on: September 06, 2017, 12:25:22 AM »
Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις...Οι αποψεις και οι γνωσεις παντα ειναι ευπροσδεκτες...Μεχρι στιγμης φαινεται οτι "νικητες" βγαινουν τα mx5 & mr2 λογο γενικου στησιματος κτλ (αν και στα θεματα αξιοπιστιας αρνητικα ουσιαστικα εχει αναφερθει μονο το Mg και εχουμε παραβλεψει τα mr2 pro fl που ηταν ολα εξισου προβληματικα) με ακολουθο το z3 μονο οσον αφορα το αισθητικο κομματι και τελευταιο το mg...Προφανως η νο1 επιλογη ειναι το mx5 και το ολο συγκριτικο ξεκινησε ουσιαστικα στην σκεψη:εφοσον ειναι πολυ δυσκολο να βρεθει καποιο μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση,τι ειναι προτιμοτερο?Ενα mx5 που εχει αλλαξει 15 χερια με την οποια μεταχειριση (μηπως λοιπον ενα απο τα δυνατα χαρτια του,οπως η αξιοπιστια,παει καπως περιπατο?) ή εστω ενα καλομεταχειρισμενο Mg (βαζω την χειροτερη επιλογη) που εχει αλλαξει πχ 2-3 χερια?
Οσον αφορα την καταναλωση που ειχε ειπωθει νωριτερα οτι μπαινει στα αρνητικα του mx5,εννοουσα οτι καιει πολλα σε σχεση με αυτα που αποδιδει,καθως το mr2 ειναι πιο γρηγορο και καιει πιο λιγο συγκριτικα,το mg το ιδιο νομιζω,και για το z3 δεν γνωριζω...
Οσον αφορα slk και z4 που αναφερθηκαν,νομιζω μιλαμε για διλιτρα και πανω και επισης εκτος μπατζετ,αλλα καλως αναφερθηκαν καθως καποιος αλλος που διαβαζει και ισως εχει ιδια ερωτηματα μπορει να τα βαλει κι αυτα στη λιστα του...
Τελος για τα κεντρομηχανα που δεν εχουν χωρους κτλ δεν με απασχολει τοσο γτ αν θελω να παω καπου μπορω να χρησιμοποιησω καποιο απο τα οικογενειακα αυτοκινητα και κυριως το αμαξι που θα παρω το αγοραζω για παρτη μου και οχι για να βολευονται οι υπολοιποι  :finger:

September 06, 2017, 12:45:14 AMReply #28

Offline mx5silver

« Reply #28 on: September 06, 2017, 12:45:14 AM »
προτιμοτερο είναι ένα μχ5 που να εχει αλλαξει 2 χερια το πολύ... ;)

περιμενε, τωρα που χειμωνιαζει και ερχεται το νέο ετος με το σημα κυκλοφοριας, σιγουρα καποια αξιολογα μχ5 θα βγουν προς πώληση Οκτώβριο -Νοέμβριο...

September 06, 2017, 09:00:16 AMReply #29

Offline Sakis

« Reply #29 on: September 06, 2017, 09:00:16 AM »
Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις...Οι αποψεις και οι γνωσεις παντα ειναι ευπροσδεκτες...Μεχρι στιγμης φαινεται οτι "νικητες" βγαινουν τα mx5 & mr2 λογο γενικου στησιματος κτλ (αν και στα θεματα αξιοπιστιας αρνητικα ουσιαστικα εχει αναφερθει μονο το Mg και εχουμε παραβλεψει τα mr2 pro fl που ηταν ολα εξισου προβληματικα) με ακολουθο το z3 μονο οσον αφορα το αισθητικο κομματι και τελευταιο το mg...Προφανως η νο1 επιλογη ειναι το mx5 και το ολο συγκριτικο ξεκινησε ουσιαστικα στην σκεψη:εφοσον ειναι πολυ δυσκολο να βρεθει καποιο μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση,τι ειναι προτιμοτερο?Ενα mx5 που εχει αλλαξει 15 χερια με την οποια μεταχειριση (μηπως λοιπον ενα απο τα δυνατα χαρτια του,οπως η αξιοπιστια,παει καπως περιπατο?) ή εστω ενα καλομεταχειρισμενο Mg (βαζω την χειροτερη επιλογη) που εχει αλλαξει πχ 2-3 χερια?
Οσον αφορα την καταναλωση που ειχε ειπωθει νωριτερα οτι μπαινει στα αρνητικα του mx5,εννοουσα οτι καιει πολλα σε σχεση με αυτα που αποδιδει,καθως το mr2 ειναι πιο γρηγορο και καιει πιο λιγο συγκριτικα,το mg το ιδιο νομιζω,και για το z3 δεν γνωριζω...
Οσον αφορα slk και z4 που αναφερθηκαν,νομιζω μιλαμε για διλιτρα και πανω και επισης εκτος μπατζετ,αλλα καλως αναφερθηκαν καθως καποιος αλλος που διαβαζει και ισως εχει ιδια ερωτηματα μπορει να τα βαλει κι αυτα στη λιστα του...
Τελος για τα κεντρομηχανα που δεν εχουν χωρους κτλ δεν με απασχολει τοσο γτ αν θελω να παω καπου μπορω να χρησιμοποιησω καποιο απο τα οικογενειακα αυτοκινητα και κυριως το αμαξι που θα παρω το αγοραζω για παρτη μου και οχι για να βολευονται οι υπολοιποι  :finger:

Σε forum με MX5 έκανες τέτοια ερώτηση, τι περίμενες να βγει καλύτερο αν όχι το MX5 :P :P
Προφανώς οι περισσότεροι περάσαμε από τέτοια διλήμματα και καταλήξαμε στο ΜΧ5 για να είμαστε εδω  :excited: :excited:.
Όποιος νομίζει ότι ο έρωτας είναι το μεγαλύτερο συναίσθημα..... μάλλον δεν έχει κερδίσει κόντρα

Turbo NC 1,8
http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,8083.0.html