Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Mx5 vs Mr2 vs Z3 vs MgTf  (Read 12875 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

September 04, 2017, 01:46:03 AM

Offline Domo

Mx5 vs Mr2 vs Z3 vs MgTf
« on: September 04, 2017, 01:46:03 AM »
Αν δεν παινεψεις το σπιτι σου,θα πεσει να σε πλακωσει λενε,αλλα ειπα να ανοιξω αυτο το θεμα και πιστευω να γινει μια αντικειμενικη συγκριση με τα υπερ και τα κατα του καθε μοντελου...Και τα 4 μοντελα ειναι roadster,πισωκινητα,ιδιας φιλοσοφιας αλλα ταυτοχρονα τοσο διαφορετικα μεταξυ τους...Για να ειναι λιγο πιο αντιπροσωπευτικη η συγκριση θα ηταν πιο σωστο να γινει μεταξυ Mx5 mk2-2.5 1.8,Mr2 mk3,Z3 1.8 και MgTf 1.8...Αξιοπιστια?Επιδοσεις?Καταναλωσεις?Στησιμο?Καθημερινο αυτοκινητο?Πιστα?Ανταλλακτικα?Ειναι μερικες απο τις ερωτησεις που προσωπικα μου δημιουργουνται...Εχει κανεις εμπειρια απο τα υπολοιπα μοντελα περαν του Mx5?

September 04, 2017, 02:19:01 AMReply #1

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4593
  • "What one man can do, another can do"
Re: Mx5 vs Mr2 vs Z3 vs MgTf
« Reply #1 on: September 04, 2017, 02:19:01 AM »
MX5 και MR2. Το MR2 ιδίως σε Ελληνική άσφαλτο γράφει φοβερά καλούς χρόνους με εξίσου καλούς οδηγούς.
Επίσης είναι πιο γρήγορο, πιο ελαφρύ καθότι απουσιάζει ο κεντρικός άξονας που μεταφέρει την κίνηση άρα λιγότερες απώλειες ισχύος και χαμηλότερο βάρος.Νομίζω ότι έχει μονά ψαλίδια σε σχέση με το MX5.Κάποια θέματα αξιοπιστίας αμαύρωσαν την φήμη του.
Για πιο special ανάλυση υπάρχουν ειδικοί εδώ μέσα όπως ο @royal_airness .Το MX5 είναι πιο εμπορικό και φαίνεται αυτό οτι συνεχίζει να παράγεται μέχρι σήμερα.
Μετά το χάος.
BMW δεν ονειρεύτηκα ποτέ εκτός από M3 τώρα για MG....Τι να σου πω.Στην Αγγλία την ίδια στην χώρα των MG τα Ιαπωνικά roadster κάνουν party.

Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

September 04, 2017, 10:01:47 AMReply #2

Offline SteliosR

« Reply #2 on: September 04, 2017, 10:01:47 AM »
Η δικη μου εμπειρια παντως απο MR2, με εντελως ΟΕΜ σετ απ, ειναι πως δεν συγχωρει ουτε προειδοποιει.

Το MG ενος φιλου που δεν ειναι καθολου καφρος, αγορασμενο καινουριο, εβγαλε αρκετα σοβαρα προβληματα.

MX5 εχω οποτε ισως να μην ειμαι κ τοσο αντικειμενικος,! :moutza:

Δεν ξερω σε τι φαση εισαι κ τι ακριβως ψαχνεις, εγω ειμαι κοντα στα 40 κ πριν απο 2 μηνες πηγα βολτα με MR2 με Κ20 μοτερ.

Ενω νομιζα πως η πετρολχεντιαση καποτε περναει κ ολοι καταληγουν σε SUV/station, αυτη η βολτα μου τα αλλαξε ολα!!!!!!!!!!!!!

Καλη τυχη σε οτι κ να παρεις...!
MY07 Brilliant Black
ECU Reflash
4-1 Custom Header 63.5 midpipe
Skuzzle TorqIntake
Tochigi Fuji LSD x 4.1 FGR
Meister CRD
Rota Titans 17x8 ET42
Federal RS-R 215/45/17
RX8 Sway Bars
RX8 Brakes- Hawk Plus pads

September 04, 2017, 11:45:40 AMReply #3

Offline luigid

« Reply #3 on: September 04, 2017, 11:45:40 AM »
@PERRY νομιζω εχει ΜΧ5 και Εμ-Τζι ας μιλησει

September 04, 2017, 01:00:46 PMReply #4

Offline PERRY

« Reply #4 on: September 04, 2017, 01:00:46 PM »

Ναι! έχω και τα 2! ήμουν και ιδρυτής πρόεδρος στην Ελληνική Λέσχη Φίλων MG, κλπ.

► Το MG TF 1.6 Anniversary Edition το πήρα καινούργιο το 2004 με... €29.250...

► Οπότε το έχω από καινούργιο και μπορώ να κρίνω.

► Έκανα 235,000 χλμ με το MG οπότε έκανα πολλά και τώρα στο ΜΧ5 έχω 101,000 οπότε το έχω αρκετά χλμ και μπορώ να συγκρίνω.

► Στα ίδια χιλιόμετρα με το ΜΧ5 το MG μου είχε βγάλει:

1. Φλαντζα κεφαλής στα 50,000

2. Φλαντζα κεφαλής στα 100,000

3. Πολλαπλή εξέτμισης μεσα στην εγγύηση

4. Μοτερ υαλοκαθαριστήρων

5. Ρυθμιστής καλοριφέρ

6. Δυναμό αντικατάσταση

7. A/C έτρεχε στα πόδια του συνοδηγού νερά

8. Σπασμένα κολάρα αντιψυκτικού = μένεις στο δρόμο με θερμοκρασία Χ 3-4 φορές

9. Δοχείο νερού

10. Το ρολόι πήγαινε γρήγορα πίσω :P

11. Χαλασμένο 3ο ΣΤΟΠ πίσω

12. Μόνιμη μυρωδιά βενζίνης από το ρεζερβουάρ

13. Φλάντζα καπακιού βαλβίδων

14. Πολλαπλασιαστές 2 φορές μια το ένα σετ μια το άλλο

Και πολλά - πολλά ακόμα που δεν θυμάμαι παιδιά. Γενικά αισθανόμουν μια ανασφάλεια αν θα μείνω στο δρόμο. Έβγαζε πάρα πολλά και τώρα που έχω το ΜΧ5 δεν έχει βγάλει τίποτα.

Γενικά το αγαπώ πολύ το MG το βρίσκω πανέμορφο αλλά είναι συγκριτικά φοβερά αναξιόπιστο.

Πέρα από την αξιοπιστία όμως είναι και 2 γενιές πίσω τεχνολογικά:

► Το ΜΧ5 είναι απίθανο στον δρόμο σε ποιότητα κύλισης και ευστάθεια. Διορθώνεις εύκολα τα λάθη της υπερστροφής και είναι απόλαυση στην οδήγηση.

► Ποιότητα κατασκευής 2 γενιές μπροστά.

► Θόρυβος καμία σχέση με το MG το ΜΧ5 είναι πολύ ήσυχο.

Μερικά θετικά του MG σε σχέση με το ΜΧ5:

► Μικρότερο τιμόνι και το αισθάνεσαι καλύτερα. Όταν πρωτοοδήγησα το ΜΧ5 αισθανόμουν σαν οδηγός φαγάνας.

► Μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια οδηγού-συνοδηγού που μου έκανε εντύπωση.

September 04, 2017, 01:35:12 PMReply #5

Offline PERRY

« Reply #5 on: September 04, 2017, 01:35:12 PM »
► Επίσης το MG πάει πολύ καλά στον δρόμο. Είναι 1.6 και το ΜΧ5 μου είναι 1.8. Φυσικά το δεύτερο είναι πιο γρήγορο αλλά για 1.6 πάει πάρα πολύ καλά το MG TF.
► To MG είναι γενικά οικονομικό σε κατανάλωση.
► Ανταλλακτικά από το ίντερνετ για χαμηλές τιμές όπως βέβαια κάνω και για το ΜΧ5.

Σε σύγκριση MG TF με ΜΧ5 ΝΒ προτιμώ το MG
Σε σύγκριση MG TF με ΜΧ5 ΝC προτιμώ το MX5

► To MG είχε καλύτερα φρένα καθώς ήταν 4 πίστονα AP racing
► Το MG είχε μαμά κουκούλα με πλαστικό ενώ το ΜΧ5 γυαλί.
► Μου αρέσει πολύ η σπανιότητα του MG και η ιστορία του.
► Βέβαια και ΜΧ5 NC δεν κυκλοφορούν και τόσα πολλά.
► Οι χώροι τους είναι το ίδιο καλοί ακόμα και για ταξίδι διακοπών με γυναίκα (...)

ΓΕΝΙΚΑ 1: προτιμώ οποιοδήποτε roadster από οποιοδήποτε άλλο. Ακόμα και το MR2 που μου θυμίζει βάτραχο ή την Ζ3 που δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν μπορώ να με φανταστώ με άλλο αυτοκίνητο και δνε είμαι μικρός, είμαι 48 ετών.
ΓΕΝΙΚΑ 2: Το ρητό μου στην επιλογή αυτοκινήτου είναι ότι δεν θα έπαιρνα ποτέ αυτοκίνητο που θα έπαιρνε και η θεία μου η Παγώνα για να πάει στην λαική στις Σέρρες. Δηλαδή πχ. Golf (και ας είναι και GTI 800 άλογα) και οποιοδήποτε άλλο "κουτί" όσο καλό και ποιοτικό ή γρήγορο είναι.

► Αν είχε λίγο χώρο αποσκευών το ιδανικό θα ήταν το Opel GT για μένα ένα roadster supercar (265 άλογα) χωρίς να έχει superprice (και δεν αρέσει και στην θεία μου την Παγώνα που την ρώτησα).

September 04, 2017, 01:47:13 PMReply #6

Offline steve

« Reply #6 on: September 04, 2017, 01:47:13 PM »
Σκυλί το MG λοιπόν...

Πριν πάρω το NC, είχα και εγώ στο μυαλό μου αυτά τα δύο...
Το MG το απέρριψα γιατί υπέθεσα ότι θα είναι προβληματικό, χωρίς να έχω στη διάθεσή μου τόσο εμπεριστατωμένη ανάλυση...
το MR2 το απέρριψα λόγω παρωχημένου εσωτερικού...και γιατί ήθελα να ζήσω την εμπειρία του μιάτα βεβαίως...  :exaclty:
Mazda MX5 NC 2.0 SPORT

September 04, 2017, 01:52:09 PMReply #7

Offline philosopher

« Reply #7 on: September 04, 2017, 01:52:09 PM »
@PERRY λεπτομερέστατος και αναλυτικότατος πολύ ωραία ανάλυση γιατί δε κρύβω ότι και εγώ σκέφτηκα το MR-2 όπως και το MG το οποίο το απέρριψα λόγω αξιοπιστίας (δυστυχώς δικαίως από ότι γράφεις).
Επίσης μου κάλυψες και ανασφάλεια πέρι ηλικίας και ΜΧ5. Τώρα είμαι 36 και είχαν ξεκινήσει να περνάνε σκέψεις για πιο "σοβαρά", κλειστά οχήματα. Θα το κρατήσω κι άλλο λοιπόν  :finger:

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

September 04, 2017, 03:16:39 PMReply #8

Offline PERRY

« Reply #8 on: September 04, 2017, 03:16:39 PM »
Σκυλί το MG λοιπόν...

Πριν πάρω το NC, είχα και εγώ στο μυαλό μου αυτά τα δύο...
Το MG το απέρριψα γιατί υπέθεσα ότι θα είναι προβληματικό, χωρίς να έχω στη διάθεσή μου τόσο εμπεριστατωμένη ανάλυση...
το MR2 το απέρριψα λόγω παρωχημένου εσωτερικού...και γιατί ήθελα να ζήσω την εμπειρία του μιάτα βεβαίως...  :exaclty:

Το αγαπώ το MG TF μου και φυσικά πλέον δεν βγάζει τίποτα γιατί τα άλλαξα όλα χεχεχε αλλά είναι καμία σχέση η αξιοπιστία με αυτή του ΜΧ5.

Έκανα και πολλά ταξίδια και έτσι με κούρασε να γυρνάω με τα παιδιά της Οδικής που είχαμε γίνει κολλητοί...

Περίμενα να βγάλουν καινούργιο MG αλλά οι Κινέζοι που αγόρασαν την MG την είδαν οικογενειακή εταιρία με SUV και τέτοια...

September 04, 2017, 03:19:56 PMReply #9

Offline PERRY

« Reply #9 on: September 04, 2017, 03:19:56 PM »
@PERRY λεπτομερέστατος και αναλυτικότατος πολύ ωραία ανάλυση γιατί δε κρύβω ότι και εγώ σκέφτηκα το MR-2 όπως και το MG το οποίο το απέρριψα λόγω αξιοπιστίας (δυστυχώς δικαίως από ότι γράφεις).
Επίσης μου κάλυψες και ανασφάλεια πέρι ηλικίας και ΜΧ5. Τώρα είμαι 36 και είχαν ξεκινήσει να περνάνε σκέψεις για πιο "σοβαρά", κλειστά οχήματα. Θα το κρατήσω κι άλλο λοιπόν  :finger:

Χαχαχα :P
Γενικά αυτά είναι όταν θες roadster MG TF, MX5, MR2 και Ζ4.
Με το ΜΧ5 είμαι απόλυτα ικανοποιημένος πλέον.
Όχι μωρέ, άλλο σοβαρότητα και άλλο σοβαροφάνεια...

September 04, 2017, 04:29:12 PMReply #10

Offline gianic

« Reply #10 on: September 04, 2017, 04:29:12 PM »
Μετα απο  διαφορες σκοτεινες σκεψεις κατα καιρους  και διαφορα αμαξια (s2000, rx8, και καμια 5αδα miata μερικα turbo με πολλα αλογα και αλλα με λιγα) κι επειδη παλι ψαχνομουν μηπως γινω κυριλες και παρω κανα Z4 ή κανα Μ3 Ε46, το miata ειναι απο τα πιο VFM sports car ever made.

Με τον @Hayate  πραγματικα το εχουμε καψει στις συζητησεις μηπως αλλαξουμε αμαξι και να παμε σε κατι αλλο, ετσι για το ΛΟΛ,  αλλα επειδη λεφτα για 911 turbo ακομα δεν εχουμε λεμε να κατσουμε στα αυγα μας και να ξεκωλιαζουμε το υπερτιμιο NC που πραγματικα τα κανει ολα (οσων αφορα την οδηγηση, οχι την πρακτικοτητα) Το ιδιο συνεπαγεται και για τα καλοσυντηρημενα NB NA φυσικα.

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod
NA engines - The engines with never-ending lag

September 04, 2017, 04:57:16 PMReply #11

Offline sabtas

« Reply #11 on: September 04, 2017, 04:57:16 PM »
Δεν εχω εμπειριες απο τα αμαξια του τιτλου περα απο το ΜΧ5....
Το μονο που εχω οδηγησει σε νορμαλ προς γρηγορη βολτα(καμια 25 χλμ εκανα) αλλα ειναι luxury roadster ειναι Slk 1800 compressor με 165 αλογα.....
Ηταν πραγματικα απογοητευση η εμπειρια λογο μοτερ....αν μου ελεγαν οτι εχει 130 αλογα θα το πιστετυα.....παιζει ρολο και το βαρος κοντα στα 1500kg ημασταν και δυο μεσα...
Αυτος ο κοφτης στις σχεδον 5500-6000 στροφες ηταν σπαστικος...πανω που ελεγες τωρα κατι θα γινει τσουπ....κοφτης....αααασταδιαλα....και μιλαμε τις δυο πρωτες φορες μου μπηκε κοντεψα να το καψω το μοτερ....τον κομπρεσορα ουτε που τον καταλαβα....

Αν μαθεις με γιαπονεζικο σου κακοφαινεται πολυ το αργοστροφο μοτερ.... αυτο μου εμεινε...

September 05, 2017, 12:52:53 AMReply #12

Offline Domo

« Reply #12 on: September 05, 2017, 12:52:53 AM »
ΠΛηρης και κατατοπιστικοτατες οι μεχρι στιγμης πληροφοριες...Γενικως ομολογουμενως το Mx5,ειναι η καλυτερη ας πουμε λυση σε σχεση με τον ανταγωνισμο,μιλωντας σαν συνολο...Η ολη αναζητηση ξεκινησε μετα απο ψαξιμο και λιωσιμο στο γνωστο σαιτ...Δυστυχως το 80% των μεταχειρισμενων ειναι απο κακη εως αθλια κατασταση και το υπολοιπο 20% με τιμες στο Θεο,οποτε ειπα να ριξω μια ματια και στον ανταγωνισμο και ισως βρεθει κατι αξιολογο.

Ξεκινωντας το θεμα εβαλα και καποια ερωτηματα μεσα ετσι ωστε να δημιουργηθει μια σφαιρικη εικονα για ολα τα μοντελα,επειδη μπορει καποιος να μπει στην ιδια διαδικασια για διαφορετικους λογους (πχ χρηση στην πιστα).Προσωπικα θελω ενα καθημερινο αυτοκινητο (σπιτι-δουλεια),κοντινες αποδρασεις κτλ και κυριως να χαιρομαι οταν το οδηγαω.Δεν με ενδιαφερουν οι απολυτες επιδοσεις,ποιο ειναι καλυτερο για πιστα-drift κτλ

Στην μεχρι τωρα αναζητηση μου οι πληροφοριες που εχω βρει ειναι:

Mx5: Τα θετικα τα γνωριζουμε ολοι,δεν χρειαζεται να τα αναφερω...
Στα αρνητικα -η καταναλωση

Αν και δεν αφορα το αμαξι σαν αμαξι,στα αρνητικα επισης μπαινει οτι δεν υπαρχουν 1.8
Με την πτωση τιμων το καθενα εχει αλλαξει 187 ιδιοκτητες
Σαν προσιτο και φυσικα vfm fun car οι 185 εξ αυτων τα εχουν ξεπατωσει
Τα παραπανω αφορουν το Nb

Mr2: Στα θετικα οπως και το Mx5,στησιμο-οδηγικη απολαυση κτλ
Επισης καλη καταναλωση

Αρνητικα: Τα pro facelift μοντελα >03,καινε λαδια και πανε για ανακατασκευη,προβλημα το οποιο διορθωνεται με την αφαιρεση των προκαταλυτων
Επισης κρατανε σχετικα υψηλη τιμη διοτι δεν υπαρχουν πολλα

Z3: Στα θετικα (κατα προσωπικη αποψη) ειναι η εμφανιση του,καλυτερο (?) ποιοτικα εσωτερικο απο τα 2 παραπανω...

Καταναλωσεις,αξιοπιστια κτλ δεν γνωριζω ουτε εχω βρει καπου να αναφερονται,οποτε αν γνωριζει καποιος κατι παραπανω ας γραψει

Αρνητικα: Εχει ευκαμπτο σασι και δεν εχει σχεση οσον αφορα το στησιμο και την οδηγικη συμπεριφορα σε σχεση με το Mx5+Mr2 (δεν ξερω ποσο προβλημα αποτελει αυτο για καποιον που το θελει απλα σαν καθημερινο οπως εγω πχ)

Mg tf: Νομιζω τα εγραψε αναλυτικα ο φιλος πιο πανω,οποτε δεν προσθετω κατι
Ουσιαστικα μπαινει στην συγκριση διοτι ειναι κατα πολυ πιο οικονομικο απο τα υπολοιπα (αγορα),οποτε αν βρεθει καποιο καλοσυντηριμενο αναρωτιεμαι αν αξιζει να το κοιταξεις...

Οποιαδηποτε αλλη αποψη ή διορθωση ισως σε αυτα που γραφω (δεν εχω εμπειρια απο κανενα περαν του Mx5),φυσικα και ειναι ευπροσδεκτη...

September 05, 2017, 01:16:11 AMReply #13

Offline Gas21

« Reply #13 on: September 05, 2017, 01:16:11 AM »
Δε νομιζω οτι υπάρχει ανθρωπος  που  θα αγόραζε μια μπανιέρα με ρόδες ,όπως η Ζ3  1.8 ,για την οδηγική της απόλαυση.
ΜΧ-5 PRHT 1.8 turbo Brilliant Black
custom turbo kit
Karabelas full exhaust
ECU tuned by Gianic
MeisterR Zeta S  /rear PPF brace
Quaife LSD / FGR 4.625
Flyin Miata Level 1 clutch
Rota Slipstream wheels  17x8 /Nankang NS2R 225-45-17
Mazda Airdam kit / ducktail

September 05, 2017, 01:39:56 AMReply #14

Offline kostasmito

« Reply #14 on: September 05, 2017, 01:39:56 AM »
Στα δικά μου μάτια, παρότι γενικά απεχθάνομαι τις BMW, η Z3 είναι η πιο όμορφη απο τις 4 επιλογές.
@Domo τα MR2 & MG δεν νομίζω ότι είναι κατάλληλα για την χρήση που θες.
Προσωπικά θα το περιόριζα στα άλλα δύο. Ή Mazda αν βρεθεί κάτι αξιόλογο (καλή τύχη-δύναμη σε αυτό και μην ψάχνεις μόνο για NB) ή BMW υποχρεωτικά όμως με επεμβάσεις τουλ. σε ανάρτηση & μετάδοση.

2.0lt sport / Larini Muffler / HKS Airfilter
Exedy lightweight flywheel & stage 1 clutch / Moss short shift
MeisterR CRD+ coils  / AutoExe Tie rod end / Cobalt FSTB / BBS EVO IX 17x8 ET+38 wheels / 215-45-17 AD08R
Wood Interior / Autoexe steering wheel / Honda Jazz antenna