Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Μελλοντικο μελος  (Read 8126 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

February 06, 2017, 08:40:26 PMReply #30

Offline Hayate

Re: Μελλοντικο μελος
« Reply #30 on: February 06, 2017, 08:40:26 PM »
Aν δεν κανω λαθος το swift sport το εχει η μητερα του @Hayate 
Δεν πιστεύω να λες για τον παρλαπίπα που χθες για να πει μια πρόταση έκανε τρία τέταρτα πρόλογο.
Αν είναι αυτός τότε η μητέρα του με το swift θα στρίβει καλύτερα από δαύτον.
:llol: :llol: :moutza:
τα προκαταρκτικά είναι το ήμισυ του παντός! εσύ μωρή γκρινιάρα πήρες απουσία στο μάθημα. επιφυλάσσομαι όμως την επόμενη φορά να σου προσφέρω γνώση σε διπλάσια ποσότητα :tease: :finger:

February 06, 2017, 08:42:03 PMReply #31

Offline Hayate

« Reply #31 on: February 06, 2017, 08:42:03 PM »
Ως ευκαιριακός οδηγός (όταν το τσιμπάω απο τη μάνα μου) του swift sport (α' στάδιο 145ps) το καταλαβαίνω το παλικάρι.
Ο σουίφταρος κυνηγάει οτιδήποτε βαρύτερο μέχρι 170 άλογα και στρίβει παντόφλα παντού.
Το να πας από ένα τέτοιο αμάξι (τρένο για την ακρίβεια) σε ΜΧ5 που είναι κυρίως λεζάντα κ παντιλίκι είναι μεγάλο δίλημμα.
Ωραίο το ΜΧ5 δε λέω, τη ζεις πιο yolo τη φάση, είναι σαν εφηβικός έρωτας, ανεμίζει το μαλλί 24/7 κ αν το έχεις κ φρέσκοφτιαγμένο απο καλό συνάδελφο είναι τρέλα. Αρέσει κ στα κομενάκια, να τα λέμε κ αυτά έ? Κάπως έτσι κόλλησα κ εγώ μια 10ετία..
Αλλά το swift sport είναι πιο όπλο, γιατί έτσι το έφτιαξε το εργοστάσιο, έτσι σχεδιάστηκε εξαρχής απο το 0, το σασί, το τιμόνι, τα πάντα.

Φίλε Χάρη στη θέση σου δε θα το θυσίαζα απλά για να πάρω ένα κάμπριο.
Η τουλάχιστον θα έπαιρνα κάποιο κάμπριο που δε θα με έριχνε κατηγορία σε γκάζι κ στρίψιμο.
π.χ.
https://www.car.gr/9531794-mitsubishi-colt-czc-turbo-150hp
https://www.car.gr/9478871-peugeot-206-cc

February 06, 2017, 09:11:54 PMReply #32

Offline harisport

« Reply #32 on: February 06, 2017, 09:11:54 PM »
Οσοι εχουν οδηγησει, φαινεται οτι με καταλαβαινουν και ευχαριστω. Δεν λεω οτι ειναι το καλυτερο αμαξι και το πιο στριφτερο, αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Οσο για το opc,δεν νομιζω οτι το λεει κανεις τοσο στριφτερο αμαξι, αλλα και να πας να στριψεις, θα σαι τυχερος αν δεν βγει καμια μπιελα να σε χαιρετησει.Το St ναι, οπλο!
Πολυ σωστη η φραση σου οτι ειναι πιο yolo το mx5, με την καλη αλλα και την κακη εννοια. Ο λογος που κατευθυνομαι σε μχ5 ειναι επειδη θελω καμπριο αλλα και πισωκινητο..αν δεν ειναι και τα 2 δεν το σκεφτομαι καν προωπικα. Ευχαριστω πολυ παντως για τις προτασεις σου.
Παρ'ολα αυτα, ενω ψαχνω τις τελευταιες μερες, δεν εχω βρει καποιο μκ2,5 που να μου τραβηξε το ενδιαφερον τοσο,εκτος απο ενα μαυρο ματ. Εχω κολλησει κιολας και το θελω ή μαυρο ή γκρι γραφιτη.

February 06, 2017, 09:24:19 PMReply #33

Offline gianic

« Reply #33 on: February 06, 2017, 09:24:19 PM »
Ειχα την τυχη να βρεθω σαν συνοδηγος σημερα το απογευμα στο swift της μητερας του @hayate . Εντυπωσιαστηκα κι απο την ποιοτητα της αναρτησης αλλα και για το υπερμεγεθες επιπεδο προσφυσης στα κλειστα κομματια. Τολμω να πω οτι ζηλεψα λιγο μιας και το δικο μου στριβει σαν βαρκα σε σχεση με το τρενο μεγεθους τσεπης swift.
Εφτασα σε σημειο να πω στη μητερα του Νασου  να κοψει(το εχει με το στριψιμο η κυρια και μπραβο της παρολο που ειναι 68 χρονων) γιατι πραγματικα τα ορια του αυτοκινητου ειναι πολυ υψηλα και με τρομαζαν τα  χιλιομετρα  τριψηφιου σχεδον απαγορευμενου για mx5 νουμερου πανω στη στροφη.

Μ εβαλε σε σκεψεις να κρατησω για χαλαρες βολτουλες το miata και να παρω ενα swift για αποκλειστικη χρηση πιστας.

btw η δοκιμη εγινε στη διαδρομη Πεντελης Διονυσου που ολοι ξερουμε ποσο απαιτητικη ειναι  κι ευχαριστω δημοσια την κυρια Ευαγγελια για τη βολτα.   

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod
NA engines - The engines with never-ending lag

February 06, 2017, 09:28:26 PMReply #34

Offline tzitzo

« Reply #34 on: February 06, 2017, 09:28:26 PM »
Θα σοβαρευτείτε επιτέλους ? :trelgel: :trelgel:

February 06, 2017, 09:36:29 PMReply #35

Offline harisport

« Reply #35 on: February 06, 2017, 09:36:29 PM »
Παρε ντιζελακι swift καλυτερα θα ελεγα..να εχεις δικαιολογια αν σε περασει καμια 70χρονη με swift στα λιμανκια

February 06, 2017, 09:39:37 PMReply #36

Offline gianic

« Reply #36 on: February 06, 2017, 09:39:37 PM »
Μην το κοροιδευεις το diesel με προγραμμα και αναρτηση απο το Sport θα ναι οπλο στα μεγαρα

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod
NA engines - The engines with never-ending lag

February 06, 2017, 09:45:39 PMReply #37

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4592
  • "What one man can do, another can do"
« Reply #37 on: February 06, 2017, 09:45:39 PM »
Μπορεί να κανονιστεί χρονομέτρηση στο καρτοδρομιο.
Βάζω την τηλεμετρια και την περιγραφή.
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

February 06, 2017, 09:52:37 PMReply #38

Offline Hayate

« Reply #38 on: February 06, 2017, 09:52:37 PM »
μη κοροιδεύεις μωρή ζηλιάρα @gianic το σουίφταρο μου, επείδη ο μίχος σου σέρνεται σε ευθείες κ στροφές.. :axe: :axe:
Σε πάω βόλτα (+touge) κ τώρα άμα θες πεντέλη να δεις τι κάνει το πυραυλάκι κ μετά μπορείς να παραδεχτείς δημόσια την ήττα του ΜΧ5 σου. :exaclty: :exaclty:

February 07, 2017, 12:10:50 AMReply #39

Offline harisport

« Reply #39 on: February 07, 2017, 12:10:50 AM »
Περα απο την πλακα..να κανω μια ερωτηση. Τα περισσοτερα μκ2.5 παιζουν πανω απο 170.000χλμ. Βρηκα ενα προσεγμενο με καλη κουκουλα που ειναι το κυριο που με ανησυχει, αλλα εχει 200.000χλμ. Οι φιλοι μου με μχ5 μου λενε οτι δεν εχουν θεμα αυτα με χλμ και να μην τα κοιταζω. Ισχυει κατι τετοιο; Τοσο σκυλια ειναι;

February 07, 2017, 01:30:41 AMReply #40

Offline Liakos

« Reply #40 on: February 07, 2017, 01:30:41 AM »
Σε γενικες γραμμες ειναι οντως σκυλια. Οπως καταλαβαινεις ομως 200.000χλμ (και μακαρι να ειναι και αληθινα) φαινονται σε ενα αυτοκινητο, οσο αξιοπιστο και καλοφτιαγμενο & αν ειναι.

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

February 07, 2017, 10:00:21 AMReply #41

Offline Alex

« Reply #41 on: February 07, 2017, 10:00:21 AM »
Το ότι το mx έρχεται με φλώρικη ανάρτηση από το εργοστάσιο, ένα αμάξι σχεδιασμένο από το 0 για να είναι αυτό που είναι, με ανεξάρτητα άκρα πλήρως ρυθμιζόμενα, θεωρώ πως είναι και η ήττα του.

Δίνουν χώρο να συζητάμε και να το συγκρίνουμε με σουπερμίνι(α), τα οποία σχεδιάστηκαν εξαρχής για να βγαίνουν 1300cc, τα οποία με σκληρή ανάρτηση και όντας fwd πηγαίνουν αέρα εύκολα.
Θα ήταν ενδιαφέρον να μετρούσαμε ένα σε ευθυγραμμισά να δούμε με τι τιμές έρχεται, σε αντίθεση με τις "σεσουάρ 2000w για όγκο στο μαλλί" του mx.

Ακόμη θυμάμαι, την πρώτη μου ευθυγράμμιση στο πρώτο δίμηνο κτήσης του αυτοκινήτου, πόσο είχα πάθει την πλάκα μου. Δεν θα αναφερθώ στην τοποθέτηση της coilover, αλλά φαντάζομαι αν φορούσε ένα σετ πιο σκληρά αμορτισέρ από τη μάνα του, θα ήταν μικρότερη η διαφορά κατά την αλλαγή.

Το πιο σωστό νομίζω το χε γράψει ο Αχιλλέας λέγοντας ότι δεν είναι σπορ, αλλά νομίζω από το άρθρο του εννοούσε πως έχει ανεκμετάλλευτες σπορ προδιαγραφές απτη μάνα του που με βρίσκει σύμφωνο αφού είναι και η προσωπική μου άποψη.

2.0 mx-5

February 07, 2017, 10:11:36 AMReply #42

Offline philosopher

« Reply #42 on: February 07, 2017, 10:11:36 AM »
Το ότι το mx έρχεται με φλώρικη ανάρτηση από το εργοστάσιο, ένα αμάξι σχεδιασμένο από το 0 για να είναι αυτό που είναι, με ανεξάρτητα άκρα πλήρως ρυθμιζόμενα, θεωρώ πως είναι και η ήττα του.

Εδώ εγώ θα διαφωνήσω μιας που με εξαίρεση το sport που είχε κάποια θέματα vlaving και ταιριάσματος των Bilstein με τα στοκ ελατήρια, η μαμά ανάρτηση είναι μια χαρά για το αμάξι. Το μόνο που πρέπει να συνηθίσει κανείς είναι οι αρκετά μεγάλες κλίσεις του αμαξώματος κατά τα άλλα πάει αέρα και παντού.
Θυμάμαι ότι είχα το Ε36 με variant-2 και στημένο (συνεμπλόκ Μ3 κτλπ) και με το μιατάκι σε γνωστά μου κομμάτια πήγαινα σχεδόν τα ίδια σε στοκ μορφή, απλά με αυτό το μείον των κλίσεων του αμαξώματος που προσωπικά μου έδινε μια ανασφάλεια αλλά πιστεύω είναι καθαρά προσωπικό.   

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

February 07, 2017, 11:01:13 AMReply #43

Offline SchumiMx5

« Reply #43 on: February 07, 2017, 11:01:13 AM »
Aν δεν κανω λαθος το swift sport το εχει η μητερα του @Hayate  και οταν την ειχα ρωτησει μου ειχε πει οτι της αρεσε παρα πολυ σαν αμαξι κι οτι στριβει πολυ ωραια.
Τι μαλάκας..χαχαχα  :hilarious: :hilarious: :hilarious:

February 07, 2017, 11:16:43 AMReply #44

Offline Alex

« Reply #44 on: February 07, 2017, 11:16:43 AM »

Εδώ εγώ θα διαφωνήσω μιας που με εξαίρεση το sport που είχε κάποια θέματα vlaving και ταιριάσματος των Bilstein με τα στοκ ελατήρια, η μαμά ανάρτηση είναι μια χαρά για το αμάξι. Το μόνο που πρέπει να συνηθίσει κανείς είναι οι αρκετά μεγάλες κλίσεις του αμαξώματος κατά τα άλλα πάει αέρα και παντού.
Θυμάμαι ότι είχα το Ε36 με variant-2 και στημένο (συνεμπλόκ Μ3 κτλπ) και με το μιατάκι σε γνωστά μου κομμάτια πήγαινα σχεδόν τα ίδια σε στοκ μορφή, απλά με αυτό το μείον των κλίσεων του αμαξώματος που προσωπικά μου έδινε μια ανασφάλεια αλλά πιστεύω είναι καθαρά προσωπικό.
Γι αυτό νομίζω πως θα ήταν ωραία μια σύγκριση του πως έρχονται ευθυγραμμισμένα από το εργοστάσιο... μπορεί στο swift sport ο πίσω ημιάκαμπτος να είναι ρυθμισμένος με πολύ "ασφαλή" νούμερα, κάτι το οποίο έχουν όλοι οι κάτοχοι θέλουν δε θέλουν φεύγοντας από την αντιπροσωπεία. Στο mx μου η ευθυγράμμιση ήταν χάλι, θετικό κάμπερ μπροστά, ελαφρά απόκλιση πίσω.

Δε θέλει και πολύ. Λίγο η ευθυγράμμιση, λίγο οι μειωμένες κλίσεις, ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας για να πηγαίνεις αέρα παντού.

Είχαμε 1300άρι swift mk2 στην οικογένεια και θυμάμαι πόσο ευχάριστο και προβλέψιμο ήταν. Καμία σχέση με την ένταση που δημιουργεί η οδήγηση του mx. Ειδικά αν δεν είναι και καλοκουρδισμένο
2.0 mx-5