Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Σκίσιμο κουκούλας και επισκευή από ασφάλεια  (Read 4715 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

May 04, 2016, 11:01:29 AM

Offline tretre

Καλημέρα σε όλους

Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό! Πριν από μερικές μέρες μου έσκισαν την κουκούλα του μωρού μου για να κλέψουν το ντουλαπάκι εν όψει εορτών...  >:a :guns:

Το ασφαλιστήριο συμβόλαιό μου λέει ότι έχω απαλλαγή 300€ για την κουκούλα. Η ασφαλιστική (interamerican-anytime) μου λέει να το πάω σε δικό της συνεργείο για την επισκευή. Φοβάμαι όμως μήπως βάλουν κάποια απομίμηση (υπάρχει αλήθεια τέτοια;) και όχι αυθεντική κουκούλα mazda, καθώς θα θέλουν να μειώσουν το κόστος τους.

Άρα να το πάω σε μια αντιπροσωπεία της mazda να τελειώνω; Υπάρχει περίπτωση να μου πουν ότι δεν καλύπτουν όλη την επισκευή γιατί πχ. δεν μπορούν να δικαιολογήσουν καινούργιο ανταλλακτικό σε αυτοκίνητο 10ετίας ή δεν συνεργάζονται καθόλου με εξωτερικά συνεργεία για κουκούλες;

Το καλό στο συνεργείο της interamerican είναι ότι δεν θα πληρώσω την επισκευή επιτόπου για να αποζημιωθώ αργότερα, αλλά αυτό δεν με απασχολεί.

Τα φώτα σας και την εμπειρία σας παρακαλώ!!

May 04, 2016, 12:00:43 PMReply #1

Offline Alex

Αν σου περάσουν νέα κουκούλα θα πληρώσεις 300 ευρώ και θα είσαι κομπλέ. Το πρόβλημα ξεκινάει αν χρειαστεί να αντικαταστήσουν τη μισή, όπου χρειάζεται ταπετσέρης καλός. Αν όχι και έχει δυο δεξιά χέρια θα σακουλιάζει κτλ κτλ.

Επίσης, αν έχεις κάλυψη παλαιότητας ανταλλακτικού αναφέρεται ρητά στο συμβόλαιό σου. Αποτελεί κάλυψη.
2.0 mx-5

May 04, 2016, 12:27:33 PMReply #2

Offline tretre

Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση! Έψαξα το συμβόλαιο και φαίνεται πως καλύπτει νέα ανταλλακτικά:

Ειδικός Όρος Αξίας Νέων Ανταλλακτικών

Καλύπτεται η πλήρης αξία των ανταλλακτικών, σε
περίπτωση που συμβεί μερική ζημιά στο ασφαλι-
ζόμενο αυτοκίνητο και τοποθετηθούν καινούργια
ανταλλακτικά.
Η παρούσα ρύθμιση ισχύει αποκλειστικά για ζη-
μιές που καλύπτονται από τις προαιρετικές ασφα-
λιστικές καλύψεις: Πυρκαγιάς και Τρομοκρατικών
ενεργειών, Στάσεων - Απεργιών - Οχλαγωγιών -
Διαδηλώσεων - Πολιτικών ταραχών, Μερικής κλο-
πής, Φυσικών φαινομένων και Ιδίων Ζημιών & Κα-
κόβουλων ενεργειών.

Τώρα αυτό που λες να αντικαταστήσουν την μισή πως γίνεται; Ενιαία δεν είναι η κουκούλα; Για να δώσω πιο πλήρη εικόνα, έχει τώρα 2 σκισίματα στην δεξιά μεριά και τα 2, ένα μπροστά από την μεταλλική μπάρα που είναι στην μέση της κουκούλας περίπου και ένα πίσω. Μπορεί να το φτιάξει αυτό ταπετσέρης;

May 04, 2016, 12:40:31 PMReply #3

Offline HarryB

Αλλαξε την. Η Interamerican παντα σου προτεινει δικο της συνεργειο, αλλα δεν νομιζω να υπαρχει θεμα οπου κ αν πας.

May 04, 2016, 01:36:08 PMReply #4

Offline Alex

Μισή μισή είναι αλλά άλλαξέ την. Βρες έναν καλό ταπετσέρη, θα του πληρώσουν τα εργατικά. Το ανταλλακτικό ούτως ή άλλως θα το πάρεις από επίσημη αντιπροσωπεία και θα κόψεις τιμολόγιο.

Αυτό που έβαλες πάνω είναι από τα ψιλά γράμματα του συμβολαίου. Το θέμα είναι να ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ήδη στο συμβόλαιό σου. Διάβασε τις καλύψεις σου (αστική ευθύνη κτλ)
2.0 mx-5

May 04, 2016, 02:33:51 PMReply #5

Offline kokobios

εμένα παίδες σε αντίστοιχη περίπτωση με ΑΝΥΤΙΜΕ ασφάλεια (το μεσαίο πακέτο) μου κάλυψε πλήρη αντικατάσταση κουκούλας. το πήγα στον ΛΕΜΑΝ στην αμφιθέας και δεν είχα δώσει ούτε ευρω απότι θυμάμαι.
Όμως είχα υποβάλλει στην ασφαλιστική κάτι υπεύθυνες δηλώσεις και μια κατάθεση (ίσως και τύπου μήνυση κατά αγνωστων) που είχα κάνει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που μου τη σκίσανε (Φάληρο) με την αιτιολογία ότι μου κλέψανε κάτι γυαλιά ηλίου.

May 04, 2016, 02:43:33 PMReply #6

Offline tretre

Έλεγα να το πάω σε μια επίσημη αντιπροσωπεία να κάνουν αυτοί την αλλαγή. Όχι; Καλύτερα ταπετσέρης;

Στο συμβόλαιο περιλαμβάνεται η μερική κλοπή οπότε πιστεύω πως είμαι εντάξει.

May 05, 2016, 11:44:34 AMReply #7

Offline Στέλιος - fess

Δεν είσαι υποχρεωμένος να πας σε δικό τους συνεργείο.

Απλά στο δικό τους δε χρειάζεται να κάνεις εσύ τις διαδικασίες για να αποζημιωθείς.

Για κουκούλα after market δε θα σου χρεώσουν παλαιότητα, ίσως μόνο την απαλλαγή, αλλά και αυτό είναι θέμα διαπραγμάτευσης.

Σαν anytime, έχω τις καλύτερες εντυπώσεις, έχουν καλύψει αρκετές κουκούλες, κρύσταλλα κλπ.

Αν μπορώ να βοηθήσω, είμαι στη διάθεσή σου
White na 1991

il motorsport authorised dealer

www.hoods.gr    coming soon

https://www.facebook.com/mx5hoods

https://www.facebook.com/hoods.gr

May 05, 2016, 02:42:24 PMReply #8

Offline Dasimo

Λεβεντιά καλή τύχη απλά κρατά μας ενημερους με την περιπέτεια σου γιατί αχρειαστο να είναι να εχουμε το νήμα σαν reference

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

May 23, 2016, 07:48:56 AMReply #9

Offline Dasimo

φίλε μου τελικά τι έγινε ? όλα καλά ?