Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: ΚΤΕΟ  (Read 72934 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

December 14, 2011, 02:00:59 AMReply #135

Offline kacey

Re: ΚΤΕΟ
« Reply #135 on: December 14, 2011, 02:00:59 AM »
να γνωριζετε (αν δεν εχει αναφερθει ξανα) οτι αν προκαλεσετε ατυχημα κ δεν εχετε περασει ΚΤΕΟ την στιγμη του ατυχηματος ενω εχει επελθει η ημερομηνια, τοτε η ασφαλιστικη σας νομιμως δεν σας καλυπτει, ακομα κ αν εχετε συμβολαιο κ ακομα κ αν δεν σας ζητησαν το δελτιο ΚΤΕΟ οταν σας εβγαλαν το συμβολαιο. Οποτε αυτα περι προστιμου ειναι το ελαχιστο κακο.

December 14, 2011, 06:55:34 AMReply #136

Offline dimsabas

« Reply #136 on: December 14, 2011, 06:55:34 AM »
Όπως το περιγράφεις, χωράει πολύς δικαστικός αγώνας εναντίον της ασφαλιστικής σε περίπτωση που δε σε καλύψει. Γιατί κύριε δε μου ζήτησες το χαρτί του ΚΤΕΟ και τσέπωνες ωραία και καλά τα λεφτουδάκια μου, ενώ τώρα κάνεις την πάπια; :punish: :punish:

Μήπως λοιπόν αυτό το νομίμως σηκώνει συζήτηση;

December 14, 2011, 09:32:45 AMReply #137

Offline Ξάδελφος

« Reply #137 on: December 14, 2011, 09:32:45 AM »
Όπως το περιγράφεις, χωράει πολύς δικαστικός αγώνας εναντίον της ασφαλιστικής σε περίπτωση που δε σε καλύψει. Γιατί κύριε δε μου ζήτησες το χαρτί του ΚΤΕΟ και τσέπωνες ωραία και καλά τα λεφτουδάκια μου, ενώ τώρα κάνεις την πάπια; :punish: :punish:

Μήπως λοιπόν αυτό το νομίμως σηκώνει συζήτηση;

Δε στο ζητησε ο κυριος ασφαλιστικη γιατι θεωρειτε αυτονοητο οτι εισαι σκεπτομενο ατομο και τηρεις τουλαχιστον τα προβλεπομενα,δηλ να οδηγεις ενα αμαξι που πληρη τις στοιχειωδεις προδιαγραφες ωστε να περνα τον βασικο ελεγχο του ΚΤΕΟ.
Συμφωνα με το νομο...αμαξι που δεν περνα ΚΤΕΟ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ!
Κανονικα ετσι πρεπει να γινεται,ζητουν το χαρτι του ΚΤΕΟ για να ασφαλισουν τ αμαξι. Οπως ξαναεγραψα οταν δεν υπαρχει ατομικη ευθυνη απεναντι στην κοινωνια δυστυχως πρεπει να υπαρχουν μετρα και καταστολη.
Ας μην πλατιασω γιατι εχουμε ξανακανει τετοιες συζητησεις και πραγματικα οδηγουν σε αδιεξοδο .

December 14, 2011, 10:11:44 AMReply #138

Offline SchumiMx5

« Reply #138 on: December 14, 2011, 10:11:44 AM »
Νομίζω ότι είναι καινούρια σχετικά προϋπόθεση να έχεις ΚΤΕΟ για να βγει η ασφάλεια του αυτοκινήτου.Θυμάμαι κάπου το διάβαζα,ότι η θα ισχύει από 1/1/2012 η ισχύει το τελευταίο 3μηνο. :-\

December 14, 2011, 10:44:55 AMReply #139

Offline Nitroking

« Reply #139 on: December 14, 2011, 10:44:55 AM »
Δε στο ζητησε ο κυριος ασφαλιστικη γιατι θεωρειτε αυτονοητο οτι εισαι σκεπτομενο ατομο και τηρεις τουλαχιστον τα προβλεπομενα,δηλ να οδηγεις ενα αμαξι που πληρη τις στοιχειωδεις προδιαγραφες ωστε να περνα τον βασικο ελεγχο του ΚΤΕΟ.

Πλεον τιποτα δε θεωρειται αυτονοητο, ειδικα στις συμφωνιες με χρηματα ολα πρεπει να γινονται ξεκαθαρα γραπτα..

Συμφωνα με το νομο...αμαξι που δεν περνα ΚΤΕΟ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ!

Τοτε γιατι το ασφαλιζεις κυριε ασφαλιστικη για κυκλοφορια στο δρομο? Αφου δεν εισαι σιγουρος αν εχει ΚΤΕΟ, δε σου δειξαμε αν εχει η οχι.. Αυτο λεει ο Σαμπας..

Οπως βλεπεις χωρανε πολλα επιχειρηματα στο δικαστηριο.. Και συμφωνω μαζι σου οτι πρεπει να εχουμε ΚΤΕΟ και να ναι σωστο το αμαξι ειτε ειναι τουρμπο, μουρμπο η οτι αλλο..
Where is knowledge there is power...

Tips:
-Αν προκειται να κανεις κατι, κανε το σωστα..
-Με τα ψεματα αμαξια δε φτιαχνονται..

December 14, 2011, 11:08:30 AMReply #140

Offline kacey

« Reply #140 on: December 14, 2011, 11:08:30 AM »
Γιατι η ημερομηνια εκδοσης ασφαλιστικου συμβολαιου δεν συμπιπτει παντα με την ημερομηνια αναγκης ελεγχου ΚΤΕΟ.

Γιατι δεν ειναι δουλεια της ασφαλιστικης να ελεγχει αν εχεις ΚΤΕΟ.

Γιατι ακομα κ αν δεχτουμε οτι δεν στο ζητησε για να σου τσακωσει τα ασφαλιστρα (που ετσι ειναι, δεν διαφωνω), δεν αναιρει την δικια σου υποχρεωση να περνας ΚΤΕΟ κ τις συνεπειες απο την μη εκπληρωση της.

Ειδικα στο τελευταιο, μου φαινεται πολυ ανισχυρο επιχειρημα το "αφου δεν μου το ζητησε οταν μου προσφερε την ασφαλιση, υποχρεωστε την να πληρωσει κ. δικαστη"¨. Οποτε στη συγκεκριμενη περιπτωση ενα μετρο που ειχε ως σκοπο να σε αναγκαζει να περνας ΚΤΕΟ, δεν το επιτυγχανει - γιατι αυτος που συμφωνα με το μετρο επρεπε να σου ζητησει το χαρτι ΚΤΕΟ δεν το ζηταει - κ δημιουργει κ μεγαλυτερα προβληματα.

Βεβαια δεν ειναι αυτη η λογικη, οπως ειπα δεν ειναι - κ κανεις δεν μπορει να την αναγκασει να ειναι - δουλεια της ασφαλιστικης να ελεγχει αν εχεις ΚΤΕΟ. Η λογικη ειναι να φοβασαι τις συνεπειες της ανυπαρξιας ΚΤΕΟ σε περιπτωση ατυχηματος, ωστε να πας μονος σου να περασεις. Αλλα οταν η πρωτη απαντηση ειναι "αααα, δεν με νοιαζει, δεν μου το ζητησε το χαρτι οποτε θα απαιτησω να πληρωσει", φαινονται οι προτεραιοτητες...

ΥΓ Σε καθε περιπτωση, εσυ το ρισκαρεις?

December 14, 2011, 11:12:00 AMReply #141

Offline Nitroking

« Reply #141 on: December 14, 2011, 11:12:00 AM »
Αν αναφερεσαι σε εμενα προσωπικα απλα να σου πω οτι σε ολα τα αμαξια της οικογενειας αλλα και τα δικα μου τα περναω πριν την ωρα τους ακομα..Θελω να ειμαι παντα νομιμος ωστε να μην μπορει να μου πει ποτε κανεις τιποτα..
Where is knowledge there is power...

Tips:
-Αν προκειται να κανεις κατι, κανε το σωστα..
-Με τα ψεματα αμαξια δε φτιαχνονται..

December 14, 2011, 11:40:18 AMReply #142

Offline dimsabas

« Reply #142 on: December 14, 2011, 11:40:18 AM »
Βρε παίδες, δε σχολιάσαμε στο σκεπτικό  και τη χρησιμότητα του ΚΤΕΟ, ήταν σαφέστατο αυτό στην απάντησή μου. Η σύνδεση κάλυψης από την ασφαλιστική σε περίπτωση ατυχήματος με το αν το ΚΤΕΟ είναι εν ισχύει, αυτό σχολιάστηκε και τίποτα άλλο.
Πριν κάνα χρόνο είχε γίνει σούσουρο για το ζήτημα. Έλεγαν στις ειδήσεις ότι δε θα επιτρέπεται να ασφαλιστεί κανένα όχημα που δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ. Δεν έλεγαν ότι "πληρώστε κορόιδα, θεωρείτε τον εαυτό σας καλυμμένο, οι μπάτσοι στα μπλόκα θα βλέπουν το χαρτί της ασφάλειας και θα σας θεωρούν νόμιμους, αλλά αν γίνει κάτι, τότε τη βάψατε γιατί δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω".

Αυτό είναι το ερώτημά μου. Κανείς εδώ μέσα δε χρειάζεται μάθημα ηθικοΚΤΕΟλογίας, αφού δε νομίζω ότι υπάρχει Miata σε αυτό το φόρουμ που δεν είναι έγκυρο στον συγκεκριμένο τομέα, του δικού μου συμπεριλαμβανομένου. Το παραπάνω αρχικό ερώτημα σας φαίνεται λογικό και νόμιμο; Αυτό ρώτησα, όχι αν χρειάζεται γενικώς το ΚΤΕΟ και ό,τι άλλο γράφθηκε.

December 14, 2011, 12:27:03 PMReply #143

Offline kacey

« Reply #143 on: December 14, 2011, 12:27:03 PM »
dimsabas

κοιτα, ο νομος λεει "δεν ασφαλιζεσαι εαν δεν εχεις ΚΤΕΟ". Προφανως κ δεν ειναι σωστο να "ξεχνανε" να το ελεγξουν οταν σε ασφαλιζουν, το ειπα πιο πανω. Αλλα τι σου προσφερει εσενα αυτο? Οπως ειπα μου φαινεται πολυ ανισχυρο το επιχειρημα "πληρωσε τωρα κ. Ασφαλιστικη, γιατι οταν με ασφαλιζες δεν ελεγξες αν ΕΓΩ εχω εκπληρωσει την υποχρεωση μου". Στην καλυτερη των περιπτωσεων, να τους κανεις μια μηνυση (οχι αγωγη, οχι δηλαδη να ζητησεις λεφτα) επειδη παρανομησαν, ωστε να τους τιμωρησει το κρατος για την παρανομια τους. Κλαινμαιν δηλαδη, δεν κερδιζεις τιποτα.

Ασε που, πως αποδεικνυεις οτι ΔΕΝ ειχες ΚΤΕΟ οταν βγηκε το ασφαλιστηριο? Αν η ασφαλιτικη πει "μας εφερε χαρτι", εσυ τι κανεις?

Αν αναφερεσαι σε εμενα προσωπικα απλα να σου πω οτι σε ολα τα αμαξια της οικογενειας αλλα και τα δικα μου τα περναω πριν την ωρα τους ακομα..Θελω να ειμαι παντα νομιμος ωστε να μην μπορει να μου πει ποτε κανεις τιποτα..

Αναφερομαι σε εσενα γιατι εσυ εθεσες το πιο πανω επιχειρημα. Απο κει κ περα να αναφερω οτι λογω αυτης της συζητησης συνειδητοποιησα οτι ΧΘΕΣ περασε η προθεσμια μου της + μιας εβδομαδας (αδεια 5/12 '07, αρα μπορουσα μεχρι κ 12) κ απο σημερα ειμαι εκπροθεσμος.   :moutza: kacey, τσαμπα τα 17,50ε προστιμο. Κ η πλακα ειναι οτι το ΚΤΕΟ ειναι 500μ απο το σπιτι μου, για φαντασου να συμβει κατι απο εδω μεχρι εκει...

December 14, 2011, 12:38:32 PMReply #144

Offline nmwisima

« Reply #144 on: December 14, 2011, 12:38:32 PM »
Φαε τη γλώσσα σου ρε παιδί μου!

December 14, 2011, 12:55:38 PMReply #145

Offline Liakos

« Reply #145 on: December 14, 2011, 12:55:38 PM »
Λογω χρονου δεν μπορεσα να διαβασω κατα λεξη τα τελευταια posts, αλλα νομιζω εχω πιασει το νοημα της ολης συζητησης.

Απορια. Αν καποιος εχει στην κατοχη του ενα αυτοκινητο, κλειδωμενο στο γκαραζ κ δεν το κινει. Για συναισθηματικους, συλλεκτικους, οικονομικους κ παει λεγοντας λογους που δε μας αφορουν. Το αυτοκινητο αυτο ειναι περιουσια του κ κρινει οτι γιαυτον ειναι σοφο να το ασφαλισει. ΚΤΕΟ ομως δεν εχει γτ το αυτοκινητο δεν κυκλοφορει κ αρα δε χρειαζεται. Δεν μπορει να το ασφαλισει? :????:

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

December 14, 2011, 01:02:51 PMReply #146

Offline Konstantinos

« Reply #146 on: December 14, 2011, 01:02:51 PM »
Πολύ εύστοχη ερώτηση :good:
🔰 2007 Mazda Mx-5 1.8 NC1 Roadster
☘️2012 Alfa Romeo Giulietta 940 1.4TB

December 14, 2011, 01:05:06 PMReply #147

Offline Liakos

« Reply #147 on: December 14, 2011, 01:05:06 PM »
Γιατι λοιπον να ζητησει ΚΤΕΟ η ασφαλιστικη? Δε λεω οτι οι ασφαλιστικες ειναι αγιες. Φυσικα κ δεν ειναι. Αλλα να κοιταμε πρωτα να εχουμε τη φωλια μας καθαρη πριν προσπαθησουμε να αποδωσουμε ευθυνες σε αλλους.  ;) Φτανει αυτη η κουτοπονηρια του Ελληνα. Μας εφερε εδω που μας εφερε, γιατι να τη διαιωνιζουμε? Ποσο μαλλον οταν ειμαστε νεοι κ εχουμε φρεσκα υποτειθεται μυαλα κ αντιληψεις.  ::-

Kacey, το προστιμο που πληρωσα ηταν γυρω στο 50αρι ομως δεν ημουν εκπροθεσμος μονο για μια βδομαδα αλλα για αρκετα περισσοτερο, απο καθαρη βλακεια κ ανευθυνοτητα. :moutza: :punish: Μην το αμελησεις. ;) Κ αν το θυμηθεις, γραψε κ το βαρος του στο αντιστοιχο θεμα. ;)

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

December 14, 2011, 03:06:18 PMReply #148

Offline kacey

« Reply #148 on: December 14, 2011, 03:06:18 PM »
α) το ασφαλιζεις γιατι η ασφαλιστικη θα "ξεχασει" να σου ζητησει το ΚΤΕΟ, αλλα εισαι ανασφαλιστος οταν θα εχει νοημα, δηλαδη οταν χρειαστεις αποζημιωση.

β) 17,5ε προστιμο γιατι ειμαι περαν της εβδομαδας αλλα εντος του μηνα, μετα παει περισσοτερο. Μου το ειπαν χτες, θα το επιβεβαιωσω κ σημερα. Φευγω αυτη τη στιγμη για το ΚΤΕΟ, θα δω κ το βαρος.

December 14, 2011, 03:40:49 PMReply #149

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #149 on: December 14, 2011, 03:40:49 PM »
ακριβώς όπως τα πες, αν δεν έχεις κτεο και γίνει ατύχημα η ασφαλιστική σου μπορεί να μην πληρώσει τπτ...δεν είναι να το αφήνουμε παιδιά, ειδικά τώρα με τα ιδιωτικά, 20 λεπτά υπόθεση είναι

επίσης ξέρει κανείς μετά την πρώτη φορά πότε πρέπει να ξαναπεράσουμε;
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...