Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Κατάθεση πινακίδων και ΚΤΕΟ  (Read 8967 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

December 29, 2015, 03:34:26 PM

Offline georgep800

Κατάθεση πινακίδων και ΚΤΕΟ
« on: December 29, 2015, 03:34:26 PM »
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,
Γνωρίζει κανείς τι ισχυει με την κατάθεση πινακίδων και αν είναι απαραίτητο να εχει περάσει το αυτοκίνητο απο ΚΤΕΟ; Το ΚΤΕΟ έληξε τέλη Σεπτεμβρίου και δεν το πέρασα. Για να παραδώσω πινακίδες θα πρέπει να το περάσω πρώτα απο ΚΤΕΟ; Ότι ισχύει δηλαδή με τα τέλη κυκλοφορίας; Στο ΚΤΕΟ μου λένε ότι ΔΕΝ χρειάζετε, στο μηχανολογικό όμως μου το ζητανε. Ξέρει κανείς με βεβαιότητα; Γνωρίζει κανείς την σχετική νομοθεσία;
Ευχαριστω!

December 29, 2015, 03:49:19 PMReply #1

Offline RustRat

Re: Κατάθεση πινακίδων και ΚΤΕΟ
« Reply #1 on: December 29, 2015, 03:49:19 PM »
Έστειλα χθες διεκπεραιωτη για να μου καταθέσει πινακίδες σε ενα επαγγελματικό, λόγω χρόνου, και το μόνο που μου ζήτησε ήταν μια εξουσιοδότηση, να υπογράψω την αίτηση ακινησίας, άδεια και πινακίδες.

Ούτε ασφάλεια, ούτε ΚΤΕΟ, τιποτα.

Sent from my Potato-Talk

https://www.instagram.com/rust_rat

‘97 Red 1.6 - soon to be back from the dead
‘92 Red 1.6 - we cool

December 29, 2015, 03:53:58 PMReply #2

Offline georgep800

« Reply #2 on: December 29, 2015, 03:53:58 PM »
Έστειλα χθες διεκπεραιωτη για να μου καταθέσει πινακίδες σε ενα επαγγελματικό, λόγω χρόνου, και το μόνο που μου ζήτησε ήταν μια εξουσιοδότηση, να υπογράψω την αίτηση ακινησίας, άδεια και πινακίδες.

Sent from my Potato-Talk

ΚΤΕΟ είχες περάσει; Ρωτάω γιατί λογικά έχουν την δυνατοτητα να το τσεκάρουν άσχετα που το ζητάνε. Το ίδιο και με τα τέλη κυκλοφορίας που και εκεί μου λένε να τους πάω απόδειξη εξόφλησης για του 2015.

December 29, 2015, 04:03:29 PMReply #3

Offline RustRat

« Reply #3 on: December 29, 2015, 04:03:29 PM »
Το αμάξι εχει κολλημένο μοτέρ κανένα χρόνο τώρα, και έχει να μετακινηθεί από τότε. Να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι αν είχε περάσει παλιότερα (εχω την εντύπωση πως ειχε λήξει, δεν κοβω το πουλί μου), αλλα δεν μου ζήτησε καν καποιο έγγραφο, και το αυτοκολλητάκι απο τη πινακίδα έλειπε.

Sent from my Potato-Talk

Εντιτ: α τωρα καταλαβα τι εννοουσες. Μπορει να το τσεκάρουν, αλλά δεν μου είπε κάτι αυτή που το ανέλαβε. Λογικά δεν θα με ρώταγε έστω τυπικά, αν εχει περάσει;

‘92 Red 1.6 - we cool

December 29, 2015, 04:12:46 PMReply #4

Offline georgep800

« Reply #4 on: December 29, 2015, 04:12:46 PM »
Το αμάξι εχει κολλημένο μοτέρ κανένα χρόνο τώρα, και έχει να μετακινηθεί από τότε. Να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι αν είχε περάσει παλιότερα (εχω την εντύπωση πως ειχε λήξει, δεν κοβω το πουλί μου), αλλα δεν μου ζήτησε καν καποιο έγγραφο, και το αυτοκολλητάκι απο τη πινακίδα έλειπε.

Sent from my Potato-Talk

Εντιτ: α τωρα καταλαβα τι εννοουσες. Μπορει να το τσεκάρουν, αλλά δεν μου είπε κάτι αυτή που το ανέλαβε. Λογικά δεν θα με ρώταγε έστω τυπικά, αν εχει περάσει;

Ναι, το λογικό είναι, να σε ρωτούσε. Καθως αν ισχύει, δεν θα μπορούσε να τις καταθέσει.

Υπέγραψες αίτηση ακινησίας όπως αναφέρεις πιο πάνω, όχι αχρηστίας, σωστά; Ρωτάω μιας και τώρα ανέφερες για κολλημένο μοτερ.

December 29, 2015, 04:21:56 PMReply #5

Offline RustRat

« Reply #5 on: December 29, 2015, 04:21:56 PM »
Ναι, ακινησιας. Για οριστικη διαγραφη θελει να το πας σε ανακυκλωση κλπ κλπ, παπαριες, οποτε τις κατεθεσα "προσωρινα".

Sent from my Potato-Talk

‘92 Red 1.6 - we cool

December 29, 2015, 05:00:08 PMReply #6

Offline kostasmito

« Reply #6 on: December 29, 2015, 05:00:08 PM »
http://www.odigostoupoliti.eu/katathesi-pinakidon-aftokinitou-ke-motosikletas/

Ουσιαστικά χρειάζεσαι άδεια, πινακίδες και να έχεις στο Ε9 σου ιδιοκτησία που να μπορεί να μπεί το αυτοκίνητο (γκαράζ, οικόπεδο κ.α.). Τα υπόλοιπα τα βλέπουν online στην εφορία. Καλό θα είναι να αποφύγεις την ΔΟΥ του Ηρακλείου γιατί θα γίνεται χαμός. Μπορείς να πας Άγιο ή Ιεραπετρα.
Το μηχανολογικό και τα ΚΤΕΟ δεν έχουν σχέση με την κατάθεση για ακινησία. Όταν θα ξαναπάρεις τις πινακίδες θα πάρεις από την εφορία χαρτί για να το πας στο ΚΤΕΟ, ώστε το πρόστιμο να μην μετράει για όσο καιρό ήταν σε ακινησία το όχημα.

2.0lt sport / Larini Muffler / HKS Airfilter
Exedy lightweight flywheel & stage 1 clutch / Moss short shift
MeisterR CRD+ coils  / AutoExe Tie rod end / Cobalt FSTB / BBS EVO IX 17x8 ET+38 wheels / 215-45-17 AD08R
Wood Interior / Autoexe steering wheel / Honda Jazz antenna

December 29, 2015, 05:00:29 PMReply #7

Offline luigid

« Reply #7 on: December 29, 2015, 05:00:29 PM »
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,
Γνωρίζει κανείς τι ισχυει με την κατάθεση πινακίδων και αν είναι απαραίτητο να εχει περάσει το αυτοκίνητο απο ΚΤΕΟ; Το ΚΤΕΟ έληξε τέλη Σεπτεμβρίου και δεν το πέρασα. Για να παραδώσω πινακίδες θα πρέπει να το περάσω πρώτα απο ΚΤΕΟ; Ότι ισχύει δηλαδή με τα τέλη κυκλοφορίας; Στο ΚΤΕΟ μου λένε ότι ΔΕΝ χρειάζετε, στο μηχανολογικό όμως μου το ζητανε. Ξέρει κανείς με βεβαιότητα; Γνωρίζει κανείς την σχετική νομοθεσία;
Ευχαριστω!

Νομιζω οτι δεν χρειαζεται το ΚΤΕΟ.Απλα τωρα εισαι εκπροθεσμος και εχεις την ευκαιρια να το περασεις χωρις προστιμο.
Οταν θα κανεις αρση της ακινησιας,θα χρειαστει να περασεις ΚΤΕΟ και  τοτε θα δουν οτι οσο το αυτοκινητο ειχε πινακιδες,ηταν εκπροθεσμο και θα πληρωσεις προστιμο.

December 29, 2015, 05:14:48 PMReply #8

Offline georgep800

« Reply #8 on: December 29, 2015, 05:14:48 PM »
http://www.odigostoupoliti.eu/katathesi-pinakidon-aftokinitou-ke-motosikletas/

Ουσιαστικά χρειάζεσαι άδεια, πινακίδες και να έχεις στο Ε9 σου ιδιοκτησία που να μπορεί να μπεί το αυτοκίνητο (γκαράζ, οικόπεδο κ.α.). Τα υπόλοιπα τα βλέπουν online στην εφορία. Καλό θα είναι να αποφύγεις την ΔΟΥ του Ηρακλείου γιατί θα γίνεται χαμός. Μπορείς να πας Άγιο ή Ιεραπετρα.
Το μηχανολογικό και τα ΚΤΕΟ δεν έχουν σχέση με την κατάθεση για ακινησία. Όταν θα ξαναπάρεις τις πινακίδες θα πάρεις από την εφορία χαρτί για να το πας στο ΚΤΕΟ, ώστε το πρόστιμο να μην μετράει για όσο καιρό ήταν σε ακινησία το όχημα.

Κώστα thanks γις τις πληροφορίες! Το μηχανολογικό το ανέφερα γιατί είναι το μόνο γραφείο που δεν είχε κίνηση. Και το περίεργο είναι ότι δεχόντουσαν πινακίδες προς κατάθεση. Απλά μου είπαν και αυτό για το ΚΤΕΟ και δεν το προχώρησα.

ΥΓ. Προφανώς στην Ιεράπετρα καθώς στο Ηράκλειο γινόταν πανικός απο τον κόσμο! :???:

Νομιζω οτι δεν χρειαζεται το ΚΤΕΟ.Απλα τωρα εισαι εκπροθεσμος και εχεις την ευκαιρια να το περασεις χωρις προστιμο.
Οταν θα κανεις αρση της ακινησιας,θα χρειαστει να περασεις ΚΤΕΟ και  τοτε θα δουν οτι οσο το αυτοκινητο ειχε πινακιδες,ηταν εκπροθεσμο και θα πληρωσεις προστιμο.

Ναι, το πρόσθημο θα το πληρώσω οπως και να έχει αν δεν το περάσω στην ώρα του.

December 29, 2015, 05:56:11 PMReply #9

Offline sotos

• 300 km/h
  • Total likes: 177
  • still in love but no miata at the time
« Reply #9 on: December 29, 2015, 05:56:11 PM »
Γιωργη,περα απο το Ε9,τις πινακιδες και την αδεια δε ζητανε κατι αλλο.Μονο οταν πας να τις ξαναπαρεις θα πρεπει να τους δειξεις ασφαλιστηριο σε ισχυ.Το εκανα το καλοκαιρι στο αμαξι του πατερα μου.
Datsun Sunny '80
Toyota Starlet KP60 4door '84
Toyota Starlet KP60 2door '82
Mazda MX5 NB '00
BMW 318is E36 '95
Mazda MX5 NAfl '97
Accord 2.0i CB3
BMW 318I E30
Terios 1.3(ο οικογενειαρχης!!)

December 29, 2015, 06:24:11 PMReply #10

Offline ELTASSOS

« Reply #10 on: December 29, 2015, 06:24:11 PM »

Sent from my Potato-Talk
μου κανει εντυπωση διοτι όταν ειχα παει εγω γι καταθεση πινακιδων για επαγγελματικο στο Υπ.Συγκ. ο υπάλληλος μου ειπε  :yeah:, αλλα μετα το αμαξι παει δεν ξανακυκλοφορει. Με ΓΕΙΩΣΕ ?...ενταξει δεν μιλαμε για κανα αστερι αμαξι ηταν ΜΙΤΣΟΥΜΠΙΣΙ L300 FIX. Αν εχεις νεα με καταθεση ενημερωσε με πως και τι . Αν δεν κουράζεται το κοινο να διαβαζει στειλε πμ. Ευχαριστω.

December 29, 2015, 06:34:31 PMReply #11

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4592
  • "What one man can do, another can do"
« Reply #11 on: December 29, 2015, 06:34:31 PM »
Πέρυσι κατέθεσα πινακίδες.
Έδωσα άδεια,πινακίδες και συμπλήρωσα ένα χαρτί για ακινησία.
Ούτε χώρο στάθμευσης ούτε ΚΤΕΟ παλιό,ούτε παλιά ασφάλεια.

Φέτος που τις πήρα(κουφάλες)πλήρωσα το υπολοιπο του 2015 και το 2016,έβγαλα ασφάλεια και είχα μαζί μου το χαρτί που είχα συμπληρώσει τότε.

Αν καταθέσεις βγάλε οπωσδήποτε την άδεια κυκλοφορίας φωτογραφία γιατί όταν πας να τις πάρεις θα σου ζητήσουν ασφάλεια η οποία χωρίς άδεια δεν βγαίνει.

Ο κάθε υπάλληλος μάλλον για διευκόλυνση του κοινού ζητάει προφανώς τα απολύτως απαραίτητα.
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

December 29, 2015, 06:46:31 PMReply #12

Offline RustRat

« Reply #12 on: December 29, 2015, 06:46:31 PM »
Τι εννοεις δε ξανακυκλοφορεί; Εμένα μου το διευκρίνησε ξεκάθαρα πως οι πινακίδες είναι προσωρινά κατατεθιμένες, αν βρω αγοραστή, πληρώνω παράβολο, φτιάχνω τιμολόγιο, πληρώνω υπεραξία και φ.π.α., και παίρνει πάλι τις πινακίδες ο καινούριος ιδιοκτήτης. Η και γω, αν θελω να το κυκλοφορήσω, μπορώ να τις παρω, δεν ειναι διαγραφή,

Sent from my Potato-Talk

‘92 Red 1.6 - we cool

December 29, 2015, 06:55:04 PMReply #13

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4592
  • "What one man can do, another can do"
« Reply #13 on: December 29, 2015, 06:55:04 PM »
Εάν το όχημα δεν πληρεί κάποιες προδιαγραφές ρύπων,δλδ είναι πολύ παλιό ίσως να το στείλουν για διαγραφή.Αυτό μάλλον εννοεί ο Τάσος.

Παράδειγμα:
Το 2005 κατέθεσα πινακίδες για ένα RGV250 το οποίο είναι δίχρονο.
Το 2013 που πήγα να τις πάρω γιατί βρέθηκε αγοραστής (Ελλάδα)μου είπαν πως το όχημα είχε διαγραφεί.
Τελικά το έβαλα αγγελία στο eBay και το έστειλα στο Isle of man.

Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

December 29, 2015, 06:57:08 PMReply #14

Offline luigid

« Reply #14 on: December 29, 2015, 06:57:08 PM »
Εάν το όχημα δεν πληρεί κάποιες προδιαγραφές ρύπων,δλδ είναι πολύ παλιό ίσως να το στείλουν για διαγραφή.Αυτό μάλλον εννοεί ο Τάσος.

Παράδειγμα:
Το 2005 κατέθεσα πινακίδες για ένα RGV250 το οποίο είναι δίχρονο.
Το 2013 που πήγα να τις πάρω γιατί βρέθηκε αγοραστής (Ελλάδα)μου είπαν πως το όχημα είχε διαγραφεί.
Τελικά το έβαλα αγγελία στο eBay και το έστειλα στο Isle of man.

Μετα απο τρια χρονια κατατεθημενες πινακιδες,το νουμερο των πινακιδων διαγραφεται.