Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Ποια γενια?Ποιο μοντελο?Ποια εκδοση?  (Read 155419 times)

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

August 25, 2010, 10:07:46 AMReply #150

Offline dimsabas

Re: Ποια γενια?Ποιο μοντελο?Ποια εκδοση?
« Reply #150 on: August 25, 2010, 10:07:46 AM »
Νίκο, η άποψή μου είναι πως το ΝΒ είναι καλύτερο Miata, το NC καλύτερο αυτοκίνητο. Το θέμα είναι πως οι ψηλές τιμές των 2.5 Sporty μπορεί να είναι πλασματικές. Έχεις δοκιμάσει να πας σε έναν από αυτούς και να τους πεις "σου δίνω 10 τώρα;"
Πάντως, ένα NC στα λεφτά του NB είναι πειρασμός, όπως και να το κάνεις.

Και κάτι άλλο: αφού δεν έχεις ξαναοδηγήσει Miata, όποιο και να πάρεις, θα σου φανεί αεροπλάνο! :exaclty:

August 25, 2010, 10:23:15 AMReply #151

Offline xenos

« Reply #151 on: August 25, 2010, 10:23:15 AM »
Πάντως το nc δεν συμπαθεί και πολύ τις βελτιώσεις, οπότε μην το πάρεις κ μετά σκέφτεσαι τουρμποκομπρέσσορες.... ;)
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

August 25, 2010, 11:00:08 AMReply #152

Offline pooru ni san

« Reply #152 on: August 25, 2010, 11:00:08 AM »

Να προσθέσω ότι θα γίνονται λίγα km με αυτό, μιας και η δουλειά προσφέρει εταιρικόν Getz (το καλό, το 1.100) και ότι δεν είμαι έμπειρος στην πίσω κίνηση, προτίθεμαι να τη μάθω σιγά-σιγά.

Βοηθήστε γιατί χανόμεθα!

Από τη στιγμή που θα κάνεις λίγα χιλιόμετρα με αυτό και θα είναι ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα θέλεις να απολαμβάνεις κάθε χιλιόμετρο, θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα NBFL Sporty σε όσο πιο εργοστασιακή κατάσταση γίνεται. Δε θα χρειαστεί πραγματικά τίποτε για να σε ικανοποιήσει από τη πρώτη στιγμή που θα το αγοράσεις ενώ με το NC ίσως να χρειαστείς να μπεις σε κάποια έξοδα μελλοντικά όπως σε ανάρτηση και ρυθμίσεις αυτής (για να περιορίσεις τις κλίσεις και ίσως την υποστροφή αν έχεις σκοπό να το οδηγείς ενθουσιωδώς) ή και το μπλοκέ διαφορικό.
Ακόμη, μη συγκρίνεις το κόστος των δύο γενεών στα 1.8 καθώς το NBFL Sporty αποτέλεσε την κορυφαία και πιο ολοκληρωμένη έκδοση ενώ η αντίστοιχη του NC δεν ήταν η 1.8.

August 25, 2010, 03:59:13 PMReply #153

Offline funkyreverend

« Reply #153 on: August 25, 2010, 03:59:13 PM »
Από τη στιγμή που θα κάνεις λίγα χιλιόμετρα με αυτό και θα είναι ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα θέλεις να απολαμβάνεις κάθε χιλιόμετρο, θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα NBFL Sporty σε όσο πιο εργοστασιακή κατάσταση γίνεται. Δε θα χρειαστεί πραγματικά τίποτε για να σε ικανοποιήσει από τη πρώτη στιγμή που θα το αγοράσεις ενώ με το NC ίσως να χρειαστείς να μπεις σε κάποια έξοδα μελλοντικά όπως σε ανάρτηση και ρυθμίσεις αυτής (για να περιορίσεις τις κλίσεις και ίσως την υποστροφή αν έχεις σκοπό να το οδηγείς ενθουσιωδώς) ή και το μπλοκέ διαφορικό.
Ακόμη, μη συγκρίνεις το κόστος των δύο γενεών στα 1.8 καθώς το NBFL Sporty αποτέλεσε την κορυφαία και πιο ολοκληρωμένη έκδοση ενώ η αντίστοιχη του NC δεν ήταν η 1.8.

Σεβαστή η άποψη. Τούρμπα-κομπρέσορες κλπ. δεν πρόκειται να κοιτάξω, το mx με ενδιαφέρει ακριβώς λόγω ομοιογένειας και δεν θα ήθελα να τη χαλάσω. Αν ήθελα τουμπάνιασμα κλπ. έκανα εσωτερική μεταγραφή το λεόν που έχουμε στην οικογένεια και μου ερχόταν κουτί. :exaclty:

Για ανάρτηση και μπλοκέ, θα τα έβλεπα σιγά-σιγά. Αν είναι και έτοιμα...καλύτερα!

Για το κόστος, μπορεί να μην είναι αντίστοιχες εκδόσεις, αλλά δεν παύουν να αντιστοιχούν σε όχημα πρώτης εμφάνισης 1998 και το άλλο σε όχημα 2005. Είναι μια γενιά πίσω, όπως και να το κάνουμε.

@dimsabas
Μάλλον έτσι πρέπει να γίνει. Στο χέρι (ούτε καν σε βαλίτσα) τα ευρώ. >:-

August 25, 2010, 04:15:53 PMReply #154

Offline Trelos7

« Reply #154 on: August 25, 2010, 04:15:53 PM »
Έχοντας NB και πηγαίνοντας σε NC έχω να σου πω, ότι αν δεν σε ενδιαφέρει το ομορφότερο εσωτερικό του NC και θες ένα αμάξι για σαββατοκυριακα, να πας σε NBFL 1.8, άσχετα με το αν θα είναι sporty, αρκέι να είναι σε καλή κατάσταση,να μην έχει 100k+ χιλιόμετρα και να είναι και σχετικά καινούριο.

Το μπλοκέ, το ντιζάτο γκάζι και το πιο hardcore στήσιμο του NB είναι ότι πρέπει για αμάξι "σαββατοκύριακου"  ;)
Eγώ σκέψου παρόλο που πήγα από 1,6 σε 2,0 με μπλοκέ miata, την έφαγα την ξενέρα μου στην αρχή με το NC  :P
Όλα αυτά στα λέω εξετάζοντας μόνο 1.8 miata.

September 13, 2010, 11:19:20 PMReply #155

Offline Phaethon

Re: Hardtop
« Reply #155 on: September 13, 2010, 11:19:20 PM »
Ήταν το πιό σχετικό topic που βρήκα για την ερώτησή μου... (αν υπάρχει καταλληλότερο, παρακαλώ μεταφέρετέ με αρμοδίως!)
Στην επικείμενη αγορά μου ενός ΜΧ-5 ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου είναι το θέμα μαλακής ή σκληρής αναδιπλούμενης οροφής. Τα δεδομένα στο μυαλό μου είναι:
1. Αισθητικά μου αρέσει περισσότερο η μαλακή, αλλά -σε αντίθεση με πολλούς απ'ότι βλέπω- πιστεύω ότι η δουλειά για cabrio-coupe στο MX-5 είναι καλύτερη από πολλά άλλα roadsters και τη θεωρώ άκρως αποδεκτή...
2. Δε βλέπω να υπάρχουν πολλά διαθέσιμα μεταχειρισμένα coupe, κι όσα υπάρχουν δεν είναι στα χρώματα και άλλα χαρακτηριστικά που μου αρέσουν
3. Ο μόνος ουσιαστικός λόγος που με τρώει η σκληρή οροφή είναι η ασφάλεια από τα καθίκια που τις σκίζουν (αντί να σπάσουν το τζάμι, βρε αδερφέ!)

Τελικά πόσο σημαντικό θεωρείτε εσείς οι βετεράνοι το πλεονέκτημα της σκληρής οροφής και πόσο αξίζει τον κόπο να το ψειρίζω? Είναι τόσο συχνά τα φαινόμενα βανδαλισμών ή απλά επειδή δεν είχα ποτέ αντίστοιχου τύπου αυτοκίνητο έχω υπερβολικές ανησυχίες?
http://www.f1grip.gr
F1Grip... Get a Grip on F1!

September 14, 2010, 12:33:05 AMReply #156

Offline Liakos

« Reply #156 on: September 14, 2010, 12:33:05 AM »

3 RC μελων του mymx5.Δεν τα λες κ ασχημα ε? ;) Απο τη στιγμη που σου αρεσει αισθητικα, παρε το με τη σκληρη. Τα πλεονεκτηματα της θα τα χαιρεσαι καθημερινα, τα μειονεκτηματα(μονο το βαρος βρισκω κ την "πολυπλοκοτητα" του μηχανισμου) αμφιβαλω αν θα γινουν αντιληπτα...Αν το αντεχεις οικονομικα, πηγαινε για RC.

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

September 14, 2010, 12:52:28 AMReply #157

Offline zoid

« Reply #157 on: September 14, 2010, 12:52:28 AM »
...και ένα τέταρτο....  :D

Stormy Blue NC 2.0 RC
BC Racing BR 7/5

September 14, 2010, 01:42:32 AMReply #158

Offline dannyr

« Reply #158 on: September 14, 2010, 01:42:32 AM »
Στα ανοιχτά χρώματα προτειμώ την διχρωμία της μαλακής οροφής! Πάντως άν επιμένει κάποιος για RC και δεν του αρέσει (όπως κ μένα) η μονοχρωμία και στην οροφή, την περνάει μια μαύρη μεμβράνη και έιναι σαν απλό μιατάκι! ;)

September 14, 2010, 12:58:44 PMReply #159

Offline xristos

« Reply #159 on: September 14, 2010, 12:58:44 PM »
Το RC΄κατα την άποψη μου έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα:
-Ασφάλεια και ξεγνοιασιά  8) που προσφέρει κατα πιθανόν βανδαλισμών.
-Αφάλεια που προσφέρει σε πιθανή ανατροπή (αν και δεν είναι σχεδιασμένη για τέτοια πράγματα... :oops:).
-Ησυχία στο ταξίδι :sleepy:.
-Αυξημένη θερμοηχομόνωση (χειμώνα - καλοκαίρι).
-Αυξημένη ευκολία σε μεταπώλησης και τιμή αυτής.
-Εφέ που προσφέρεις στους υπόλοιους κατα την διαδικασία ανοιγοκλείματος. :coolio: :moutza:
-Αυξημένη ακαμψία (έστω και πολύ μικρή) του αμαξώματος.
-Αυξημένο εύρος ορατότητας από το πίσω τζάμι.
-Ότι όταν είναι κλειστή τουλάχιστον, προστατεύται από το καπάκι που την σκεπάζει σε αντίθεση με την υφασμάτινη
  που μένει διαρκώς εκτεθειμένη.
-Καλύτερη αεροδυναμική άρα μπορεί και καλύτερη τελική (αυτό καταρίπτεται εν μέρει από το επιχείρημα του
  αυξημένου βάρους).
-δεν απαιτείται να μπαινοβγαίνεις από το αμάξι για το άνοιξε - κλείσε (αφορά περίπτωση τοποθέτησης after market roll-
  bar).
Ούφ. τα είπα... :zalistika:
τα μειονεκτήματα είναι τα κάτωθι:
-Αυξημένο βάρος (μάλλον λίγο λιγότερες επιδόσεις και κατανάλωση)
-Τυχόν αστοχία κατα την λειτουργία του μηχανισμού.
-Αυξημένη τιμή.
-Λίγο ψηλότερο κέντρο βάρους (μάλλον απασχολέι μόνο όταν ο χρήστης το χρησιμοποιεί και ωσ track car - που δεν
 νομίζω ότι είναι η πλειονότητα των ενδιαφερόμενων).
Συνοψίζοντας, για εμένα το RC είναι μονόδρομος εφ'όσον στο επιτρέπουν τα οικονομικά σου... :hello:
Ευχαριστώ...

September 14, 2010, 01:03:49 PMReply #160

Offline NiTse

« Reply #160 on: September 14, 2010, 01:03:49 PM »
Εμένα από την άλλη στο rc υπάρχει κάτι στην οροφή που με χαλάει πολύ αισθητικά τόσο όσο να μην το επέλεγα ποτέ ανεξάρτητα αν είχα ή όχι τα παραπάνω χρήμτα
NCFL 1.8 Brilliant Black (the ex)
Ford Focus MK2 1.6 (now)

September 14, 2010, 01:15:09 PMReply #161

Offline spoumi

« Reply #161 on: September 14, 2010, 01:15:09 PM »
Aν έπαιρνα rc θα πέρναγα την οροφή με ταινία για να κάνω τη διχρωμία του soft top σίγουρα..Η υφασμάτινη κουκούλα του NC είναι πολύ ποιοτική και είναι κάτι κλασσικό.
Πλέον βέβαια είναι το μόνο αμάξι με υφασμάτινη κουκούλα και δν ξέρω κατά πόσο θα συνεχιστεί και στο nd.
Όσο για τους βανδαλισμούς έχουν υπάρξει κατά καιρούς αλλά δεν είναι τόσο συχνοί και έχουν να κάνουν και με τις περιοχές..Εμένα δόξα το Θεό δν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο.Υπάρχουν όμως και ασφαλιστικές που σου σε ασφαλίζουν κατά της κουκούλας οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά. :)
Όταν διάλεξα εγώ και πήρα soft top το έκανα επειδή μου άρεσε πιο πολύ εμφανισιακά, ήταν πιο roadster κατ'εμέ, ήταν 3Κ οικονομικότερο που είναι ένα κοστολόγιο και γενικά ήμουν καχύποπτος για τις ανακλινόμενες οροφές έχοντας ακούσει γενικότερα για τριγμούς και τέτοια σε slk πόσο μάλλον σε ένα ιαπωνικό.
Παρόλαυτα αν έπρεπε να διαλέξω σήμερα θα το σκεφτόμουν λίγο περισσότερο καθώς όσο περνάει ο καιρός μου αρέσει όλο και περισσότερο.

Στην τελική υπάρχει και η λύση softtop+hardtop για το χειμώνα με μισο κόστος από τη διαφορά που θες για να πάρεις rc.
Μιλώντας για καινούρια...Στα μτχ δν ξέρω σε τι διαφορές παίζουν..
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

September 14, 2010, 02:20:51 PMReply #162

Offline george1.8

« Reply #162 on: September 14, 2010, 02:20:51 PM »
Πάντα εξαρτάται τι θέλεις, ορισμένοι να επέλεξαν NC γιατι είναι πιο ωραίο με την υφασματινη...εγώ το διάλεξα για οικονομικούς λόγους. Αν είχα την δυνατότητα να διαλέξω θα επαιρνα RC με την μεταλικη οροφή για όλους τους λόγους που ανέφερε ο xristos.

ΝC Mid 1.8 Brilliant Black...

September 14, 2010, 03:03:10 PMReply #163

Offline elefas

« Reply #163 on: September 14, 2010, 03:03:10 PM »
Ως κάτοχος του μαύρου niseko RC της πρώτης φωτογραφίας μπορώ να πω πως ήταν για εμένα η καλύτερη επιλογή. Περί ομορφιάς, αυθεντικότητας roadster κτλ θεωρώ ότι αυτά είναι υποκειμενικά οπότε δεν τα συζητάμε. Άλλωστε όλα τα mx5 είναι κουκλιά! Τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα είναι αυτά που ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω. Για το βάρος, έχω την εντύπωση ότι δεν είναι τόσο μεγάλο για να θεωρηθεί μειονέκτημα (μπορεί να είναι κάλιστα η διαφορά στο σωματικό βάρος 2 οδηγών), ίσως όμως θεωρηθεί πλεονέκτημα με κατεβασμένη τη οροφή αφού το εξτρά βάρος πάει (σχεδόν) στο κέντρο και χαμηλά στο αμάξωμα (εδώ βέβαια μπορεί να λέω και μπαρούφα  :llol:). Οι μικροτριγμοί είναι κάτι που συνηθίζεται και με κάποιο προιόν περιποίησης των ελαστικών περιορίζονται αρκετά. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η θερμοκρασία παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των τριγμών. Τι εννοώ, επειδή η οροφή δεν είναι μεταλλική αλλά από κάποιο σκληρό υλικό (πλαστικό;) με τη θερμοκρασία συστέλλεται και διαστέλλεται διαφορετικά από το πλαίσιο του παρμπριζ με αποτέλεσμα σε ακραίες συνθήκες π.χ. καύσωνας η εφαρμογή των 2 μερών να μην είναι απόλυτη και να εμφανίζονται οι τριγμοί. Αυτό μου έχει συμβεί 1 φορά στα 2,5 χρόνια που έχω το αμάξι και έτριζε υπερβολικά και κατόπιν διαπίστωσα το λόγο. Το πάρκαρα σε σκιερό και δροσερό μέρος και οι τριγμοί εξαφανίστηκαν.

September 14, 2010, 03:12:16 PMReply #164

Offline george 1323

« Reply #164 on: September 14, 2010, 03:12:16 PM »
Νομιζω οτι η πανινη κουκουλα ταιριαζει πιο πολυ σε ενα roadster σαν το miata απο εκει κ περα αν δεν εχεις parking για να κοιμασαι ησυχος.. :sleepy: ειναι καλυτερη επιλογη με την σκληρη οροφη,τωρα για το θεμα των θορυβων κτλπ αν καποιος ενοχλειτε πολυ δεν εκανε σωστη επιλογη αυτ/του...... :nono: