Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες.  (Read 274066 times)

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

October 22, 2010, 11:12:17 AMReply #510

Offline aero21

Re: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες.
« Reply #510 on: October 22, 2010, 11:12:17 AM »
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΕΔΩ Κ ΑΠΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙ ΚΑΛΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ ΜΧ5ΝC ΣΕ ΚΑΛΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙ Κ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Κ ΤΟ ESP.XEXE.ΑΣΤΕΙΟ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ..ΠΣΑΧΝΩ ΕΔΩ Κ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ CAR.GR.ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙ ΜΕΧΡΙ 14.000.ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ?ΤΗΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΤΙΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ...ΣΙΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΤΟ FORUM..

Κι εγώ αυτό έψαχνα επι 1 μήνα. Όταν οδήγησα το αμάξι χωρίς esp μου φάνηκε μια χαρά, απλά ήθελε προσοχή με το γκάζι στις εκκινήσεις από σταματημένος σε διασταυρώσεις που είναι σαπούνι το οδόστρωμα. Τελικά για να μη πολυλογώ πήρε ένα special edition nc με esp. Με βρεγμένο δρόμο το αμάξι είναι οκ, αλλά όταν έχει μαζέψει νερό το esp είναι νομίζω σωτήριο, τώρα με 2α και 20-30 χμ/ώρα να πατάς γκάζι σε κλειστή ανηφορική στροφή και να σου πετάει κώλο για πλάκα....
Μετά από λίγο καιρό το μαθαίνεις και το βγάζεις όλο off
Αν είσαι αρχάριος σε πίσω κίνηση προτείνω να μη βιαστείς μέχρι να βρεις ένα με esp κι ας το βγάζεις μετά off όλη την ώρα.
Αλλά με 14.000 δε νομίζω να βρεις τέτοιο μοντέλο, εκτός κι αν περιμένεις κι άλλο ώστε να πέσουν κι άλλο οι τιμές μπας και πετύχεις καμία ευκαιρία, αλλά οι "ευκαιρίες" θέλουν γνώση και ψάξιμο μην είναι μαϊμουδιές λόγω βλαβών, γυρισμένων χμ κτλ.

October 22, 2010, 11:26:41 AMReply #511

Offline Stav

« Reply #511 on: October 22, 2010, 11:26:41 AM »
δεν νομιζω οτι το θεμα με τα γυρισμενα χλμ αφορα μονο τα τουρμποκομπρεσσορατα, ισχυει γενικως ολα τα αυτοκινητα....
MK2.5 back to basics...

October 22, 2010, 11:29:46 AMReply #512

Offline Ξάδελφος

« Reply #512 on: October 22, 2010, 11:29:46 AM »
Δεν αναφερθηκα στα χιλιομετρα αλλα στο " κιντερ εκπληξη αυγο" που τα περισσοτερα τετοια αμαξια ειναι ,οταν ειναι προς πωληση και ο νεος ιδιοκτητης τ ανακαλυπτει στην πορεια.

October 22, 2010, 12:31:31 PMReply #513

Offline Stav

« Reply #513 on: October 22, 2010, 12:31:31 PM »
Δεν αναφερθηκα στα χιλιομετρα αλλα στο " κιντερ εκπληξη αυγο" που τα περισσοτερα τετοια αμαξια ειναι ,οταν ειναι προς πωληση και ο νεος ιδιοκτητης τ ανακαλυπτει στην πορεια.

δεν το αντιλαμβανομαι το σκεπτικο οτι σωνει κ καλα πρεπει να ειναι τα συγκεκριμενα kinder εκπληξη, αλλα τα μη τουρμποκομπρεσσαρισμενα να μην ειναι....ολα μπορουν να βγουν και ολα μπορουν να μην βγουν εκπληξη, ασχετως υπερτροφοδοτησης ή οχι....μπορεις να βρεις ενα τουρμποκομπρεσσαρισμενο αστερι, και ενα μαμα χαρβαλο (οπως κ το αντιθετο)...Ολα ειναι θεμα συντηρησης κ ποσο το προσεχε ο προηγουμενος (ή οι προηγουμενοι)....

κ το συγκεκριμενο πχ Μιατα, μπορει ασχετως γυρισμενου κοντερ να ειναι αψογο κατα τ αλλα....οταν πας για μεταχειρο τοτε ΟΛΑ θελουν πολυ ψαξιμο....
MK2.5 back to basics...

October 22, 2010, 12:41:20 PMReply #514

Offline aero21

« Reply #514 on: October 22, 2010, 12:41:20 PM »
μπορει ασχετως γυρισμενου κοντερ να ειναι αψογο κατα τ αλλα....οταν πας για μεταχειρο τοτε ΟΛΑ θελουν πολυ ψαξιμο....

Οπότε όταν το πουλάς κάνεις μία κατάλληλη δήλωση για να είσαι εξασφαλισμένος πως εκτός του ταδε και του ταδε δεν έχει γίνει οποιαδήποτε μετατροπή και τα χμ είναι πραγματικά και αν είσαι και δικηγόρος ή έχεις συγγενείς και το ανακαλύψεις μετά οτι έχει γυρισμένα και μπορεί να αποδειχθεί (ακόμα και το ιστορικό σε forum μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δικη ), ο άλλος άνετα καταδικαζεται σε αποζημίωση με minimum νομική δουλειά από δικηγόρους...

October 22, 2010, 12:59:54 PMReply #515

Offline Ξάδελφος

« Reply #515 on: October 22, 2010, 12:59:54 PM »

δεν το αντιλαμβανομαι το σκεπτικο οτι σωνει κ καλα πρεπει να ειναι τα συγκεκριμενα kinder εκπληξη, αλλα τα μη τουρμποκομπρεσσαρισμενα να μην ειναι....ολα μπορουν να βγουν και ολα μπορουν να μην βγουν εκπληξη, ασχετως υπερτροφοδοτησης ή οχι....μπορεις να βρεις ενα τουρμποκομπρεσσαρισμενο αστερι, και ενα μαμα χαρβαλο (οπως κ το αντιθετο)...Ολα ειναι θεμα συντηρησης κ ποσο το προσεχε ο προηγουμενος (ή οι προηγουμενοι)....

Δεν ειπα σωνει και καλα αλλα απαξ και τα χιλιομετρα εχουν πειραχθει...ηδη υπαρχει βημα για καθε υποψια και αμφισβητηση.Rules of engagement-αν ο ενας κανονας πατηθει καλλιστα μπορει καποιος να θεωρησει οτι εχουν καταπατηθει ολοι.
Επισης δε σταθηκα σ αυτο τ αυτοκινητο αλλα ουτε ειπα οτι ολα μα ολα ειναι ετσι,ειναι στατιστικο λαθος κατι τετοιο.
Eπειδη θ αρχισουμε τουρμποαντιπαραθεση που προσωπικα βαριεμαι οτι σχετικο γιατι ειναι ανωφελο δε θα το συνεχισω.
 Η πορεια ολων αυτων των αυτοκινητων(τουρμπο κλπ) που φτανουν στο τελος  να πωλουνται  ως και φθηνοτερα απ τα νορμαλ νομιζω ειναι δεικτης που αν μη τι αλλο δηλωνει οτι υπαρχει καχυποψια ή επιφυλακτικοτητα απεναντι σ αυτα και τους πωλειτες τους.
Και ξαναλεω...για να μην παρεξηγηθω .Δεν ειναι ολα και ολοι ιδιοι.

October 22, 2010, 01:08:06 PMReply #516

Offline Stav

« Reply #516 on: October 22, 2010, 01:08:06 PM »
εγω απλα διαφωνησα στη διακριση...ολα τα μτχ για μενα θελουν το ιδιο ενδελεχες ψαξιμο.....
MK2.5 back to basics...

October 22, 2010, 01:14:43 PMReply #517

Offline luke

« Reply #517 on: October 22, 2010, 01:14:43 PM »
ψαξιμο ναι, αλλα οχι και σαν μερικους που θελουν να παρουν με χρηματα μεταχειρισμενου καλυτερο και απο καινουργιο.Ειπαμε να υπαρχει και επιγνωση οτι αγοραζεις μτχ.... μου βγαλανε το λαδι να πουλησω εν peugeot 307 και το εδωσα 2700 με αλλαγμενα ολα τα αναλωσιμα... τεσπα....

nb 1.8 year 2000

October 22, 2010, 02:23:55 PMReply #518

Offline thanosmx5nc

« Reply #518 on: October 22, 2010, 02:23:55 PM »
σας ευχαριστω για τι βοηθεια σας ολους.δηλαδη επειδη ειμαι καινουργιοσ στην πισωκινιση να τοι προσεξω λετε?τοσο πολι κολο πεταει ρε παιδια?ειχα τιν εντιπωση οτι για να ξεκολισεις το 1.8 στκ nc πρεπει να το παλεπσεισ αρκετα...

October 22, 2010, 02:30:12 PMReply #519

Offline aero21

« Reply #519 on: October 22, 2010, 02:30:12 PM »
ειχα τιν εντιπωση οτι για να ξεκολισεις το 1.8 στκ nc πρεπει να το παλεπσεισ αρκετα...

Χαχαχαχαχα, κι εγώ αυτό έλεγα πριν λίγο καιρό. Θα ανακαλύψεις πως δε χρειάζονται όλα τα αυτοκίνητα πάνω απο 250 ίππους για να περνάς καλά! Και μόλις το αποκτήσεις δε θα μετανιώσεις ούτε στιγμή που πήρες την απόφαση, είναι πολύ ξεχωριστό αμάξι. Απλά τα Α και το Ω είναι στην επιλογή, μην σε κοιροιδεψει κανείς: προτίμησε ιδιώτη και γνώρισέ τον, διάβασε σε fora ενημερώσου, τσέκαρε από άλλες πηγές το παρελθόν του αυτοκινήτου κτλ.

October 22, 2010, 02:31:30 PMReply #520

Offline Ξάδελφος

« Reply #520 on: October 22, 2010, 02:31:30 PM »
σας ευχαριστω για τι βοηθεια σας ολους.δηλαδη επειδη ειμαι καινουργιοσ στην πισωκινιση να τοι προσεξω λετε?τοσο πολι κολο πεταει ρε παιδια?ειχα τιν εντιπωση οτι για να ξεκολισεις το 1.8 στκ nc πρεπει να το παλεπσεισ αρκετα...

Τα προσθιοκινητα πετανε μουτρα,τα πισωκινητα πετανε κωλο. Το καθενα θελει τον τροπο του.
Αν εισαι προσεχτικος και υπομονετικος θα μαθεις την πισω κινηση και μετα θα βαριεσαι να οδηγεις προσθιοκινητο.

October 22, 2010, 02:36:23 PMReply #521

Offline thanosmx5nc

« Reply #521 on: October 22, 2010, 02:36:23 PM »
χαχα σε ευχαριστω φιλε μου..!τελικα δηλαδη γυρναει ε?χεχε!καλο αυτο...να μαθω κ εγς επιτελουσ ρε  παιδια με τη mazdara..πραγματικα αυτο το αμακσι το εχω ερωτευτει.χεχε!χτες που ημοθν πολεσ ωρες στο φορουμ ολο το βραδι το ειδα στον ιπνο μου να το κανω βολτα.χαχαχα!μιλαμε εμονι ιδεα μοθ εχει γινει.χε!ελπιζω να το αποκτισω κ εγω σιντομα

October 22, 2010, 03:02:40 PMReply #522

Offline aero21

« Reply #522 on: October 22, 2010, 03:02:40 PM »
και ότι θες εδώ στο forum οι απαντήσεις που δίνουν τα παιδιά είναι σφαίρα απ'ότι έχω δει σε σχέση με άλλα fora (άλλων αυτοκινήτων) μπορείς να στηριχτείς σε αυτά που λένε. Εϊναι μάλλον επειδή ο καθένας που έχει πάρει αυτό το αμάξι και ασχολείται το κάνει επειδή είναι συνειδητοποιημένος και γνώστης της σπορ οδήγησης (δε μιλάω για μένα είναι newbie εδώ μέσα...)

October 22, 2010, 06:19:09 PMReply #523

Offline heras

« Reply #523 on: October 22, 2010, 06:19:09 PM »
Απαξ κ οδηγησεις στημενο πισωκινητο απλα μετα δεν θα θες να οδηγεις τιποτα αλλο!!!

Και μια κ ειπωθηκε....το παλιο μου μκ1 που ειχα προ 6ετιας μου βγηκε χρεπι, μεχρι κ ρεκτιφιε στο μοτερ εκανα. Το τωρινο μου μκ2 μου εχει βγει αστερι!! Το μτχ ειναι λαχειο...δεν ξερεις τι θα σου βγαλει. Τουλαχιστον να ειναι ατρακαριστο...ειναι το μονο μη αναστρεψιμο!
ΜΚ 1,5

October 30, 2010, 03:12:53 AMReply #524

Offline nonos

« Reply #524 on: October 30, 2010, 03:12:53 AM »
Μήπως να ρίχνατε μια ματιά και σε αυτό οι ενδιαφερόμενοι; Μη φοβάστε τα χιλιόμετρα!

Δε ξερεις τι ζημια εχω παθει με αυτο απο τη στιγμη που το ειδα.. :giveheart:  :excited:
Εχει παρει αναβολη το θεμα μου μεχρι τα τελη φλεβαρη αφου θα πεσει και μετακομιση και θελω το πορτμπαγκαζ της zx ενω περιμενω να πεσουν κι αλλο οι τιμες μεσα στο χειμωνα για να δω επιτελους τι θα κανω..
χαθηκα το ξερω..ντροπη μου.. :punish: