Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες.  (Read 274172 times)

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

June 06, 2010, 08:27:39 PMReply #195

Offline Ξάδελφος

Re: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες.
« Reply #195 on: June 06, 2010, 08:27:39 PM »
Δεν ειναι το καταληλο τοπικ  τεσπα.
Το ΜΚ1.5(1994-97) σε σχεση με το ΜΚ1(1990-93) εχει πολλα επιπλεον δεσιματα ραμμενα στην καροτσα (δεν αναφερομαι σε μπαρες κλπ αλλα στην κατασκευη τις καροτσας) καθως και μεγαλυτερα φρενα οσα εχουν ABS.
Η διαφορα στην ασφαλεια σε θεμα συγκρουσης ΜΚ1.5-ΜΚ2 στην πραξη μαλλον θα ναι ελαχιστη.
Το δικο μου που ειναι ΜΚ1.5 ( 12/1995 μοντ) εχει ABS και ειχε και Α/Β οδηγου.ΑBS συνηθως δεν εχουν τα εισαγωγης ,τα οποια εχουν και μικροτερα φρενα σε σχεση με τα Μκ1.5.   
Tεσπα ο ανθρωπος εχει καταληξει σε ΝΒ,ΝΒFL και καλα κανει.
Εισαγωγης δεν θα επαιρνα απο ιδιωτη(δηλαδη αν δεν το εφερνα εγω).Τα περισσοτερα ειναι απο κατω γεματα σκουριες.Ελαχιστα αποτελουν εξαιρεση.

Σε σχεση με ΝΒ-ΝΒFL (κοντα σε χρηματα)  μιας και εμφανισιακa ελαχιστα με νοιαζουν οι διαφορες θα επαιρνα οποιο εβρισκα σε ποιο καλη κατασταση.Περαν της OBDII θυρας που εχει το NBFL και των δυνατοτητων ελεγχου που δινει μεσω του scangauge εγω δε βρισκω κατι αλλο που θα με προβληματιζε.

June 06, 2010, 10:08:09 PMReply #196

Offline lathreos

« Reply #196 on: June 06, 2010, 10:08:09 PM »

Μια αλλη απορια γενικη ειναι οτι το ποτε-ποιον μηνα το nb αλλαξε σε nb fl γιατι εχω μπερδευτει παρα πολυ χαζευοντας στο car.gr και φοβαμαι μη πεσω σε εισαγωγης..Ουσιαστικες διαφορες εχουν μεταξυ τους εκτος του εσωτερικου και του εξωτερικου..?

Το nbfl ηρθε στην Ελλαδα τον Μαιο με Ιουνιο του 2001 αλλα υπαρχουν και περιπτώσεις να συναντήσεις nb και μετα τον Μαη επιδη οι αντιπροσωπίες ξεπουλουσαν το παλιο στοκ οπως εγινε και με το δικο μου που ειναι nb με πρωτη αδεια τον Ιουνιο του 2001
Mx5 1,6 stock
Piaggio X9 210 malossi :P
Yamaha R1 '05

June 07, 2010, 04:44:48 PMReply #197

Offline nonos

« Reply #197 on: June 07, 2010, 04:44:48 PM »
Κατατοπιστικοτατοι ολοι παιδια.. :good:
Απ οτι εχω καταλαβει το μεγαλο service ερχεται ανα 90kkm ετσι? Οποτε να προτιμησω ενα αυτοκινητο με περασμενα τα 90 ή μεχρι 65 για να εχω μια πιστωση χρονου..

Αν μου λεγατε και 5 πραγματα περι κοστους service και καποιων αναλωσιμων θα σας ημουν υποχρεος..Η κουκουλα στα nb-nb fl ειναι χειροκινητη ή φουλ ηλεκτρικη..?Εχουν παρατηρηθει βλαβες στο τομεα αυτο γιατι απ οτι ξερω αυτα τσουζουν.. :oops:

June 07, 2010, 05:51:03 PMReply #198

Offline gr8

« Reply #198 on: June 07, 2010, 05:51:03 PM »
η κουκούλα σε όλα τα mx5 είναι χειροκίνητη
αυτο που θα κοιτάξεις είναι να μην είναι σκισμένη  ;D και τα λάστιχα να είναι σε καλή κατάσταση..
ανταλλακτικά μπορείς να βρίσκεις στο net σε πολύ καλές τιμές πχ στο mx5parts.co.uk

:gl:

June 07, 2010, 05:54:31 PMReply #199

Offline Liakos

« Reply #199 on: June 07, 2010, 05:54:31 PM »
Kανενα mx5 με κουκουλα δεν ειχε ηλεκτρικη οροφη(κ ευχομαι να μην αποκτησει ποτε).Η χειροκινητη λειτουργια εκτος απο ταχυτατη ειναι κ 100% αξιοπιστη.Ιδιαιτερη προσοχη κατα την αγορα μτχ πρεπει να δωθει στα λαστιχα της κουκουλας η κατασταση των οποιων καθοριζει σε σημαντικο βαθμο τη στεγανοτητα του εσωτερικου.Η κουκουλα πρεπει να δειχνει φρεσκια κ οχι ταλαιπωρημενη.Ραγισματα στο βινυλιο οπως κ "ξεφτια" κ ξεθωριασμενο υφασμα θα πρεπει να αποφευγονται.Βεβαιωσου οτι τα κλειστρα λειτουργουν σωστα ασφαλιζοντας σωστα την οροφη.Ριξε μια ματια στην κατασταση της κουκουλας απο το εσωτερικο, μπορει να μαρτυρησει αρκετα για τη φροντιδα που ετυχε το αυτοκινητο...

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

June 07, 2010, 05:57:36 PMReply #200

Offline Liakos

« Reply #200 on: June 07, 2010, 05:57:36 PM »
Να προσθεσω απο τη στιγμη που σε ενδιαφερουν μονο ΝΒ κ NBFL οτι η κουκουλα πρεπει να εχει τζαμι απο γυαλι κ οχι πλαστικο.Αν συμβαινει κατι τετοιο η κουκουλα εχει αλλαχθει.

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

June 07, 2010, 05:57:59 PMReply #201

Offline nmwisima

« Reply #201 on: June 07, 2010, 05:57:59 PM »
ν μου λεγατε και 5 πραγματα περι κοστους service και καποιων αναλωσιμων θα σας ημουν υποχρεος..Η κουκουλα στα nb-nb fl ειναι χειροκινητη ή φουλ ηλεκτρικη..?Εχουν παρατηρηθει βλαβες στο τομεα αυτο γιατι απ οτι ξερω αυτα τσουζουν.. :oops:

Τσούζουν΄μόνο αν τα πάρεις από τη Μαζντα. Αλλιώς την έχουμε βρει τη λύση!

Κατά τ άλλα, καλό ειναι να πάρεις ένα αυτοκίνητο με καλη κουκούλα, γιατί μπορεί το κόστος να μην ειναι 1000 ευρώ που θέλουν οι ταπετσέρηδες ή 1300 που θέλει η Μαζντα, αλλά και τα 500 τοποθετημένη πολλά ειναι.

Το καλό ειναι ότι η κουκούλα δεν έχει μυστικά. Τη βλέπεις σε τι κατάσταση ειναι, αν έχει σκισίματα ή φθορές, σε τι κατάσταση ειναι τα λαστιχα και σε τι τα κλείστρα. :)

June 08, 2010, 09:03:01 AMReply #202

Offline option-D

« Reply #202 on: June 08, 2010, 09:03:01 AM »
Τα είπαν όλα οι υπόλοιποι..
Πάντως τα  μκ2/2,5 έχουν αρκετά φθηνά αναλώσιμα κι αν δεν ασχοληθείς με αντιπροσωπείες θα τη βγάζεις αρκετά οικονομικά.. Κόστος σέρβις και χιλιόμετρα δεν ξέρω να σου πω ( εγώ έχω 170,000km, έχω κάποιο "μεγάλο" που πρέπει να με απασχολεί; ) πάντως όσα χιλιόμετρα κι αν έχει το αμάξι, μην το φοβηθείς.. Αποδεδειγμένα, δύο μιάτα από εδώ μέσα, έχουν στην πλάτης τους άπειρες πίστες και τρελά χιλιόμετρα και δεν κάνουν κιχ.. Αν είσαι φαν των επιδόσεων ή τουλάχιστον δεν θες ψόφιο αμάξι, κοίτα για 1,8 κατ' ευθείαν.. Τα 16άρια βαριούνται που ζουν..

Αυτά  :)
Αν μου έρθει κάτι άλλο, εδώ είμαστε...
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

June 08, 2010, 09:34:10 AMReply #203

Offline lok502

« Reply #203 on: June 08, 2010, 09:34:10 AM »
Σε συνθήκες κατακλυσμού μπορεί να βάλει λίγο (τονίζω το λίγο) νερό ακριβώς στο σημείο που οι λαστιχένιες τσιμούχες ενώνονται (στο μέσο του τζαμιού) αυτό είναι λογικό και συνήθως λύνεται ολοκληρωτικά αν αλλάξεις τις τσιμούχες (που στο Μιάτα λόγω σχεδίασης θεωρούνται αναλώσιμες).

Το μόνο "μεγάλο" σέρβις που ξέρω για Μιάτα είναι η τρόμπα νερού στα 100.000χλμ αλλιώς γενικά αν αλλάζεις λάδι κάθε 5000-8000 χλμ θα είσαι μιά χαρά.

Να κοιτάξεις την εφαρμοφή της κουκούλας όταν είναι κλειστή με το πλάισιο του παρμπριζ, αν όπως οδηγείς με κλειστή την κουκούλα ακούς πάνω από τα 50 χλμ αεροδυναμικό θόρυβο σημαίνει ότι ο σκελετός της κουκούλας έχει στραβώσει ("πιτσικάρει") (μπορεί να έχει στραβώσει το παρμπριζ αλλά είναι μάλλον απίθανο).

Να γνωρίζεις ότι τα κλείστρα ρυθμίζονται και αν είναι πολύ σφιχτά ή χαλαρά φτιάχνονται αλλά να βεβαιωθείς πως ότι προκύψει είναι θέμα σφιξίματος και όχι επισκευής. (δες φωτό για να καταλάβεις τί εννοώ)

Δεν είμαι σίγουρος για τα Μκ2 -2.5 αλλά να κοιτάξεις να έχει μπλοκέ ή τόρσεν (γιατί σίγουρα θα θες να το τοποθετήσεις ύστερα).
Επίσης αξίζουν οι εκδόσεις που έχουν τα μεγαλύτερα φρένα κλπ (καλύτερο value for money είναι το sporty αλλά μάλλον είναι εκτός του ποσού που διαθέτεις)

Εγώ αυτό που διαπίστωσα στα Μιάτα είναι ότι τα χλμ στο κοντερ ή τα χρόνια στην άδεια δεν σημαίνουν απαραίτητα καλύτερο αυτοκίνητο (δηλ. μην κοιτάς μόνο "α αυτό έχει 80.000 χλμ ενώ το άλλο έχει 110.000 χλμ άρα το πρώτο είναι καλύτερο).

Υπάρχουν πολλά Μιάτα που τα έχουν άτομα όπως εδώ στο φόρουμ που τα αγαπάνε και τα προσέχουν και τα διατηρούν σε πολύ καλή κατάσταση (αν και αυτά τα άτομα συνήθως δεν πουλάνε το Μιάτα τους  :hello:)

(μιλάω κυρίως με βάση την εμπειρία μου από τα ΝΑ αλλά νομίζω τα περισσότερα έχουν εφαρμογή γενικώς στο Μιάτα)

Miata NA 1.6 1992

Bilstein Shocks/ Vogtland springs
Carbotech XP10 F/R
Toyo R888 195/50/15
Mythos/FM Frame Rails
    +    

Miata NA 1.8 1996

Tokico Shocks/ FM springs
Advanti Storm 15x8/ BFG Rival 205/50/15
Torsen
Mishimoto aluminum radiator
Boss Frog Clearview SH Rollbar
FM Frame Rails+Butterfly
RB Sways + Brace

June 08, 2010, 10:54:12 PMReply #204

Offline dimsabas

« Reply #204 on: June 08, 2010, 10:54:12 PM »
Πολύ σωστά όσα διάβασες από πάνω. Ειδικά ο Lok502 είχε κοιτάξει κάμποσα ΝΑ όταν ήρθε η ώρα του και τελικά κατέληξε στο 28ο... :angel:
Δε μας είπε όμως πόσα είδε εκεί στο Αμέρικα για να πάρει το δεύτερο. :P

Άλλη μία πολύ θετική γνώμη κι από μένα για την αξιοπιστία του Miata. Το δικό μου έχει ξεπεράσει τις 140Κ χλμ, μάλλον έχει τριψήφιο αριθμό πιστών στο ενεργητικό του (καλά, μην ψαρώνεις, δε μιλάμε για το Ring, οι περισσότερες είναι σε κάτι παρατημένες καρτόπιστες :P) κι έχει ζητήσει ελάχιστα πράγματα. Επιπλέον, εδώ μέσα θα βρεις όλη τη γνώση για να τη βγάλεις φθηνά. Πχ. το ρουλεμάν που κοστίζει 200+ στη Mazda, εγώ το πήρα από SKF με 95 ευρώπουλα. Και πολλά άλλα αντίστοιχα παραδείγματα...

Αν είσαι δραστήριος οδηγός, καλύτερα να πας για το 1.8 που έχει και μπλοκέ και γενικώς, προσπάθησε να βάλεις κάνα φράγκο στην άκρη γιατί ένα roll-bar κι ένα μπλοκέ (αν δεν έχει), θα τα χρειαστείς. Το πρώτο με το καλημέρα και το δεύτερο σύντομα. :exaclty:

June 09, 2010, 03:54:11 AMReply #205

Offline nonos

« Reply #205 on: June 09, 2010, 03:54:11 AM »
Πραγματικα και εμενα μονο θετικο μου φαινεται που εχει χειροκινητη κουκουλα.. :good:
Σε 1.8 δε παιζει να παω καθως ανεβαινουν τα παγια ενω και στο μπατζετ μου δε φτανει για την αγορα..Το οτι ειναι καλυτερο παντου το 1.8 το ξερω ακομα και το σασσι του νομιζω..Δραστηριος ειμαι αν και τα τελευταια 2 χρονια εχω ηρεμησει αφου κοντεψα να το πληρωσω με τη ζωη μου παραμονη χριστουγεννων του '08.. :nono:
Το roll bar δεν εχει σχεση νομιζω με την ασημενια μπαρα (pull bar  :????:  ) που ειναι πισω απο τα προσκεφαλα ή κανω λαθος..Ποσο να υπολογιζω..? Το μπλοκε εν καιρω αφου θα ειναι η πρωτη επαφη με πισωκινητο.. :punish:

June 09, 2010, 07:36:13 AMReply #206

Offline lok502

« Reply #206 on: June 09, 2010, 07:36:13 AM »
Το ρολλμπαρ δεν έχει καμία σχέση με το style bar που συνήθως είναι χρώμιο και (το κυριότερο) δεν προστατεύει καθόλου σε περίπτωση ανατροπής ή ατυχήματος και επίσης ελάχιστα βελτιώνει την ακαμψία.
Το ρολλμπαρ δένει το αυτοκίνητο και στηρίζεται σε γερά σημεία στο σασί και στο αμάξωμα (όχι ανάμεσα στις ζώνες όπως τα style bar).
Pullbar δεν ξέρω τί εννοείς αλλά μάλλον κάτι σε style bar πρέπει να είναι.

Για μπλοκέ, μπορείς να μάθεις οδήγηση (και παντιλίκια) και με απλό διαφορικό απλά μετά από λίγο καιρό θα θες μπλοκέ και θα ψάχνεις και θα πληρώσεις και θα λες "γιατί δεν πήρα το άλλο που είχε εξ αρχής μπλοκέ". Το καλό με τα ΜΚ2-2.5 είναι ότι μπορείς να αλλάξεις τα πάντα μεταξύ τους και έτσι να πάρεις το πιο απλό 1.6 και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να το έχει κάνει Σπόρτυ. Υπάρχουν πολλά στην αγορά οπότε ψάξε. Αν έχεις χρόνο και υπομονή περίμενε μετά το καλοκαίρι τις πρώτες βροχές, οι τιμές θα πέσουν.

Επαναλαμβάνω να μην κοιτάξεις ξερά νούμερα όπως χλμ ή χρονολογία, τσέκαρε στο συνεργείο το Μιάτα που σε ενδιαφέρει και αν είναι καλό πάρτο, ουσιαστικά προβλήματα αξιοπιστίας δεν πρόκειται να έχεις.

Miata NA 1.6 1992

Carbotech XP10 F/R
Toyo R888 195/50/15
Mythos/FM Frame Rails
    +    

Miata NA 1.8 1996

Torsen
FM Frame Rails+Butterfly
RB Sways + Brace

June 09, 2010, 09:40:43 AMReply #207

Offline cymru

« Reply #207 on: June 09, 2010, 09:40:43 AM »
Φιλε nonos το pull bar ειναι η προστατευτικη μπαρα που εχουν μπροστα στον προφυλακτηρα τα τζιπ και τα αγροτικα ;)

NC 1.8 mid Brilliant black
Tochigi Fuji LSD - 4.44 FGR
17x7in ET42 SSW light weight alloy wheels
215/45/17 Uniroyal Rainsport 3
Mazda Speed shocks
Eibach Pro Kit springs
I.L. Aluminium Sway Bar Kit
EBC yellow stuff F/R - Ate TYP200 Racing
K&N filter panel
Scan Gauge II
H7 Xenon Kit
I.L. Aluminium Pedal Cover Set
JDMbits.com gear knob (special offer)
Mazda Clear Wing Repeaters, Chrome Ring
Castrol Magnatec 5W-30
Red Line oil all around (MT90-75W90)

June 09, 2010, 09:56:03 AMReply #208

Offline lok502

« Reply #208 on: June 09, 2010, 09:56:03 AM »
Αυτό δεν είναι το "bullbar";
Νομίζω πως εννοεί κάτι που είναι style bar πάντως και όχι rollbar (μπλεχτήκαμε με τόσα -bar)!

Ίσως να εννοεί και την νέας σχεδίασης μπάρα που έχει το NC; (πίσω από τα καθίσματα)

Miata NA 1.6 1992

Carbotech XP10 F/R
Toyo R888 195/50/15
Mythos/FM Frame Rails
    +    

Miata NA 1.8 1996

Torsen
FM Frame Rails+Butterfly
RB Sways + Brace

June 09, 2010, 12:12:51 PMReply #209

Offline nonos

« Reply #209 on: June 09, 2010, 12:12:51 PM »
To style bar εννοουσα παιδια..συγγνωμη για το μπερδεμα..