Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες.  (Read 274548 times)

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

March 15, 2010, 11:21:50 AMReply #180

Offline Ξάδελφος

Re: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες.
« Reply #180 on: March 15, 2010, 11:21:50 AM »
Χαχαα ειναι το κλασσικο που ψυθιριζει ο πωλητης εμπιστευτικα στ αυτι του πελατη οταν ο πελατης περασει την πορτα της εκθεσης...

March 15, 2010, 11:53:14 AMReply #181

Offline nmwisima

« Reply #181 on: March 15, 2010, 11:53:14 AM »
Τα Golf ήταν "πολιτογραφημένα"  75 PS για φορολογικούς λόγους στη Γερμανία τη στιγμή που το μοτέρ απέδιδε 84 άλογα.
Το ίδιο συνέβη και με το Μκ1,5 με τα 90 θεωριτικά, 102 πραγματικά άλογα.

March 15, 2010, 12:07:36 PMReply #182

Offline lok502

« Reply #182 on: March 15, 2010, 12:07:36 PM »
Η διαφορά στα αμερικάνικα ΝΑ είναι ότι όντως δεν έχουν φλας μπροστά από την πόρτα (στο φτερό) και επίσης το μπροστία μικρά φώτα διαφέρουν.

Στα αμερικανικά έχουν 1 λάμπα πορτοκαλί, οπότε όταν ανάβετε τα μικρά φώτα ("θέσεως") ανάβει όλο το φως πορτοκαλί. Όταν ανάψετε φλας απλά αναβοσβήνει ολόκληρο πορτοκαλί. (η υποδοχη είναι κοινή και έχει θέση για 2 λάμπες αλλά δεν έχει την καλωδίωση).

Τα ΝΑ στην Ελλάδα έχουν 2 λάμπες. Μια μεγάλη κανονική λευκή (φώτα θέσεως) και στην άκρη έχουν μικρό λαμπάκι πορτοκαλί για φλας, ανεξάρτητο από τα φώτα θέσεως.

Παραδόξως το ΝΑ μου στην Ελλάδα έχει το "americana" πίσω καπώ και επίσης έχουν προστεθεί και λαμπάκια στους πλευρικούς ανακλαστηρες (έτσι το πήρα)-δεν είναι και άσχημη ιδέα γιατί το Μιάτα είναι μικρό και χαμηλό και δεν φαίνεται)

Miata NA 1.6 1992

Bilstein Shocks/ Vogtland springs
Carbotech XP10 F/R
Toyo R888 195/50/15
Mythos/FM Frame Rails
    +    

Miata NA 1.8 1996

Tokico Shocks/ FM springs
Advanti Storm 15x8/ BFG Rival 205/50/15
Torsen
Mishimoto aluminum radiator
Boss Frog Clearview SH Rollbar
FM Frame Rails+Butterfly
RB Sways + Brace

March 16, 2010, 05:36:00 PMReply #183

Offline king of the road

« Reply #183 on: March 16, 2010, 05:36:00 PM »
Παιδιά, σας πρήζω μα δεν έχω κάποιον άλλο να ρωτήσω. Υπάρχει ένα μοντέλο, το οποίο είδα από κοντά.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/619863/
Μου έκανε όμως εντύπωση ότι είχε τα τέλη κυκλοφορίας του 2008 μόνο, και ότι μπροστά στο καπό ο αρμός μου φάνηκε κάπως μεγάλος (τώρα άσχετος είμαι, μπορεί να είναι ιδέα μου) Πάντως είναι από τα λίγα 1.8 που δεν έχουν δερμάτινα, η τιμή είναι όμως λίαν καλή :-\
King of the road says you move too slow!

March 16, 2010, 05:44:43 PMReply #184

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #184 on: March 16, 2010, 05:44:43 PM »
πάρε την πινακίδα από τον έμπορο και πες στο ασφαλιστή σου να ψάξει την ιστορία του αυτοκινήτου...αν το αμάξι δεν έχει τέλη για 2009 και 2010...ίσως να μην έχει ούτε ασφάλεια και μπορεί και να ήταν ακίνητο λόγω τρακαρίσματος ή κάποιου προβλήματος, μην το αφήσεις χωρίς να το ψάξεις όσο καλή τιμή και αν φαίνεται....

ΥΓ
Το οτι θα πας να το κοιτάξουν μηχανικοί....φαντάζομαι εννοείται
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

March 16, 2010, 10:27:49 PMReply #185

Offline dimsabas

« Reply #185 on: March 16, 2010, 10:27:49 PM »
Δε θα έλεγα ότι η τιμή είναι ασυναγώνιστη... νορμάλ στην καλύτερη περίπτωση θα την έλεγα... ::-

June 05, 2010, 11:00:31 PMReply #186

Offline nonos

« Reply #186 on: June 05, 2010, 11:00:31 PM »
Παμε στο θεμα μου..
Σκεφτομαι στις αρχες του φθινοπωρου να προχωρησω στην αγορα ενος nb-nb fl 1.6.Προτιμω το fl βεβαια γιατι ειναι πιο φρεσκο εμφανισιακα στο εσωτερικο του..Δε θα ελεγα οχι ομως σε ενα nb με μαυρο-μπεζ ταμπλω και μπεζ δερμα.

Τα χρηματα τα οποια μπορω να διαθεσω ειναι 6500e ακριβως-μετρητα και μονο απο ιδιωτη.Γνωριζω οτι αυτη τη στιγμη δε παιρνω nb fl με τιποτα ή καποια με παμπολλα χιλιομετρα-μετρια κατασταση. Πιστευω ομως οτι σε ενα 4μηνο οι τιμες θα ειναι πιο χαμηλα εν μεσω κρισης κιολας, αν ειναι το τρεναρω κιολας..Το καλο ειναι οτι δε βιαζομαι και γι αυτο ξεκιναω και τοσο νωρις τη διαδικασια αφου γνωριζω απο οικογενειακη εμπειρια οτι το μεταχειρο θελει υπομονη-παρακολουθηση και γνωσεις πανω στο μοντελο. Για na δε το συζητω καθως θελω ενα αυτοκινητο μια 5ετια πιο νεο απο το δικο μου ('95) και απο εκει και περα οσο πιο νεο γινεται.

Διαβαζωντας τα θεματα περι service δεν εβγαλα καποιο ασφαλες συμπερασμα για τα κοστη..Απ οτι καταλαβα μεγαλο service ανα 90000 ετσι? Ενδεικτικο κοστος εργασιας+ανταλλακτικα πόσο σε μια τυπικη περιπτωση συνεργειου?
Αλλου  ακουω για πολυ ακριβα ανταλλακτικα και αλλου για πολυ normal πραγματα..

Σαν roadster και λογω μαλακης οροφης ειναι αυξημενη η ασφαλεια κλοπης?

Μια αλλη απορια γενικη ειναι οτι το ποτε-ποιον μηνα το nb αλλαξε σε nb fl γιατι εχω μπερδευτει παρα πολυ χαζευοντας στο car.gr και φοβαμαι μη πεσω σε εισαγωγης..Ουσιαστικες διαφορες εχουν μεταξυ τους εκτος του εσωτερικου και του εξωτερικου..?

Υπαρχουν καποια συγκεκριμενα σημεια που πασχει το αυτοκινητο και θελουν ιδιαιτερη προσοχη και ελεγχο? Δεν εννοω τρακαρισματα αλλα π.χ. αν βγαζουν κατι συγκεκριμενο απο τη μανα τους..

Θα ημουν ευγνωμων σε οποιον ελυνε καποια απορια απο αυτες στο ελαχιστο.. :good: :excited:

June 06, 2010, 12:52:31 PMReply #187

Offline bill_viper

• pure velocity
  • Total likes: 79
  • In luv with my little κουμπαρά
    • Dedousis.com
« Reply #187 on: June 06, 2010, 12:52:31 PM »
Δε γνωρίζω για τα ΝΒ, αλλά μία παρατήρηση, τα 6500€ μου φαίνονται λίγα για να πάρεις ΝΒ-ΝΒFL και σε καλή κατάσταση που ψάχνεις.

Μακάρι να βρεθεί κάποιο!
Βye-bye my sweet Miata... :(

June 06, 2010, 12:56:27 PMReply #188

Offline Neko

« Reply #188 on: June 06, 2010, 12:56:27 PM »
Δε γνωρίζω για τα ΝΒ, αλλά μία παρατήρηση, τα 6500€ μου φαίνονται λίγα για να πάρεις ΝΒ-ΝΒFL και σε καλή κατάσταση που ψάχνεις.

Μακάρι να βρεθεί κάποιο!

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/747995/  ;D
Mazda nbfl 04 -blue matt aluminium 3m- japan racing 16x9 et10-205/45/16- ap1 air dam kit-flares-danelatos exaust-coilover Vmaxx-stuke splitters- spoiler lip Ground Zero-Ccr Works roll bar-Mevic carbon HT-ducktail carbon-DIY spoiler HT-sideskirts-

June 06, 2010, 01:28:25 PMReply #189

Offline xenos

« Reply #189 on: June 06, 2010, 01:28:25 PM »
none (από το 4τφ?  :-\ )

Παμε στο θεμα μου..
Σκεφτομαι στις αρχες του φθινοπωρου να προχωρησω στην αγορα ενος nb-nb fl 1.6.Προτιμω το fl βεβαια γιατι ειναι πιο φρεσκο εμφανισιακα στο εσωτερικο του..Δε θα ελεγα οχι ομως σε ενα nb με μαυρο-μπεζ ταμπλω και μπεζ δερμα.

Τα χρηματα τα οποια μπορω να διαθεσω ειναι 6500e ακριβως-μετρητα και μονο απο ιδιωτη.Γνωριζω οτι αυτη τη στιγμη δε παιρνω nb fl με τιποτα ή καποια με παμπολλα χιλιομετρα-μετρια κατασταση. Πιστευω ομως οτι σε ενα 4μηνο οι τιμες θα ειναι πιο χαμηλα εν μεσω κρισης κιολας, αν ειναι το τρεναρω κιολας..Το καλο ειναι οτι δε βιαζομαι και γι αυτο ξεκιναω και τοσο νωρις τη διαδικασια αφου γνωριζω απο οικογενειακη εμπειρια οτι το μεταχειρο θελει υπομονη-παρακολουθηση και γνωσεις πανω στο μοντελο.

Θα σου πρότεινα να έχεις γενικά το νου σου (και τα χρήματα φυσικά) και αν σκάσει κάποιο καλό να το χτυπήσεις αλύπητα. Η κρίση έχει ρίξει πολύ τα αυτοκίνητα και πάντα σκάνε διάφορα από το πουθενά. Καλό είναι βέβαια να ανέβεις στο οικονομικό, τόσο ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες εύρεσης. Χώρια που το παζάρι πλέον δίνει και παίρνει.  ;)

Για na δε το συζητω καθως θελω ενα αυτοκινητο μια 5ετια πιο νεο απο το δικο μου ('95) και απο εκει και περα οσο πιο νεο γινεται.

Οι περισσότεροι εδώ θα σου έλεγαν ΝΑ, μόνο και μόνο λόγω της κατάστασης στην οποία μπορεί να φτάσει (εξωτερική περισσότερο κατά τη γνώμη μου) δαπανώντας πολλά χρήματα. Αγοράζοντας ένα τόσο παλιό αυτοκίνητο, αγοράζεις και όλα τα της ηλικίας του.

Διαβαζωντας τα θεματα περι service δεν εβγαλα καποιο ασφαλες συμπερασμα για τα κοστη..Απ οτι καταλαβα μεγαλο service ανα 90000 ετσι? Ενδεικτικο κοστος εργασιας+ανταλλακτικα πόσο σε μια τυπικη περιπτωση συνεργειου?
Αλλου  ακουω για πολυ ακριβα ανταλλακτικα και αλλου για πολυ normal πραγματα..

Τα μκ1, μκ2 είναι αρκετά φθηνά σε ανταλλακτικά σέρβις, απλά λόγω παλαιότητας θέλουν συχνότερα λάδια/μπουζί (σε σχέση με το nc πχ), αλλά και πάλι είναι τσάμπα τα περισσότερα. Το nc πάλι έχει ανταλλακτικά που θα πρεπε να βρίσκονται σε κοσμηματοπωλεία τόσο που κοστίζουν.  >:a
Θα σου απαντήσουν και οι κάτοχοι ΝΑ, ΝΒ βέβαια.

Σαν roadster και λογω μαλακης οροφης ειναι αυξημενη η ασφαλεια κλοπης?

Όχι. Μόνο σε περίπτωση μικτής θέλει λίγο προσοχή γιατί ελάχιστες εταιρείες καλύπτουν το σκίσιμο κουκούλας.

Μια αλλη απορια γενικη ειναι οτι το ποτε-ποιον μηνα το nb αλλαξε σε nb fl γιατι εχω μπερδευτει παρα πολυ χαζευοντας στο car.gr και φοβαμαι μη πεσω σε εισαγωγης..Ουσιαστικες διαφορες εχουν μεταξυ τους εκτος του εσωτερικου και του εξωτερικου..?

Εδώ θέλει προσοχή γιατί καθένας δηλώνει ότι θέλει. Μάθε όλες τις αλλαγές που έχουν τα 2 και κάποια χιντς (που θα σου πουν οι ΝΒάδες) και μην πιστεύεις κανέναν πωλητή.

Υπαρχουν καποια συγκεκριμενα σημεια που πασχει το αυτοκινητο και θελουν ιδιαιτερη προσοχη και ελεγχο? Δεν εννοω τρακαρισματα αλλα π.χ. αν βγαζουν κατι συγκεκριμενο απο τη μανα τους..

Νομίζω ότι ίσα ίσα είναι αλεξίσφαιρα μοτέρ. Μόνο το nc το 2.0 έδειξε κάποιες μλκίες.
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

June 06, 2010, 03:31:45 PMReply #190

Offline nonos

« Reply #190 on: June 06, 2010, 03:31:45 PM »
Ναι xenos εγω ειμαι ο γνωστος nonos.. :good:
Σχετικα με τα χρηματα παιδια δεν παιζει να ανεβω αυτο που σιγουρα γινεται ειναι να περιμενω..Επισης αν παιξει nb fl υπολογιζω για καποιο το πολυ μεχρι μεσα '02 καθως μετα ξεφευγουν.Ειναι καλοκαιρακι και αρκετα nb-nb fl (το πολυ μεχρι 2002) ειναι στα 8 χιλιαρικα οποτε πιστευω οτι σε 4-5 μηνες με τη κριση και παντα απο ιδιωτη-λιγο συζητησιμα θα βρεθει αυτοκινητο..

Ειχε ανεβει ενα nb fl μελιτζανι τελη '02 στο car.gr προχθες στα 6800 ,και συμφωνα μετον ιδιοκτητη ατρακαριστο,αβαφο,αριστο..Το αμαξι εμεινε 12ωρες στο site και εξαφανιστηκε..Πραγματικα δε τη πιστευα τη τιμη..Παρακολουθω συνεχως και απο χομπυ την αγορα και καθε τοσο βγαινουν καποια που τα θεωρω καλες περιπτωσεις.Kαι αυτο που εβαλε ο φιλος neko φαινεται καλη περιπτωση, το κοιταζα χθες αν και το εχουν καταταξει στα mx6 στο car.gr.. :llol:,

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και περιμενω ανυπομονα την αποψη καποιου κατοχου nb-nbfl.. :excited: :yeah:

June 06, 2010, 03:51:27 PMReply #191

Offline Ξάδελφος

« Reply #191 on: June 06, 2010, 03:51:27 PM »

Για na δε το συζητω καθως θελω ενα αυτοκινητο μια 5ετια πιο νεο απο το δικο μου ('95) και απο εκει και περα οσο πιο νεο γινεται.

Οι περισσότεροι εδώ θα σου έλεγαν ΝΑ, μόνο και μόνο λόγω της κατάστασης στην οποία μπορεί να φτάσει (εξωτερική περισσότερο κατά τη γνώμη μου) δαπανώντας πολλά χρήματα. Αγοράζοντας ένα τόσο παλιό αυτοκίνητο, αγοράζεις και όλα τα της ηλικίας του.

@Ξενος- Δηλαδη ενα ΝΑ του 1996 ή αρχες του 1997 μ ενα ΝΒ του 1998-1999 ποσο διαφορα μπορει να χει,ποσα κουσουρια μπορει να φερει  λογο ηλικιας που θα τ αγορασεις?.

@nonos     -  Δες ποιο σουλουπι σ αρεσει κατ αρχας του ΝΑ ή του ΝΒ.
Η χρονολογια μη σου καθορισει την επιλογη,το οσο πιο παλιο θα ναι σε χειροτερη κατασταση και οσο πιο νεο σε καλυτερη ειναι αφελες.  Βρες ενα αυτοκινητο σε οσο το δυνατον καλυτερη κατασταση και μην κολλας σε ΝΒ ή ΝΒFL ,σε σερβις 90χιλιαδων χλμ κλπ,αυτα ειναι λεπτομερειες για κατι κορολλα που τα πουλαν παππουδες.Κανενας συνειδητοποιημενος κατοχος μιατα (και δεν εννοω καποιον που επειδη πεσαν οι τιμες,το πηρε για ενα εξαμηνο-χρονο και το ρημαξε), δεν παραμελει τ αμαξι του.Ενας φαναρτζης να ελεγξει την καροτσα κι ενας μηχανικος να ελεγξει τα μηχανικα ειναι οι μονοι που μπορουν να σε βοηθησουν για να αγορασεις ενα οσο το δυνατον καλυτερο αμαξι για τα λεφτα που διαθετεις.
Σε γενικες γραμμες ισχυει το οτι πληρωσεις περνεις, εκτος απο λαμπρες εξαιρεσεις,μακαρι να σαι τυχερος να πεσεις σε τετοια εξειρεση.

June 06, 2010, 04:29:05 PMReply #192

Offline nonos

« Reply #192 on: June 06, 2010, 04:29:05 PM »
Εχει αποφασιστει παιδια το nb-nb fl δεν υπαρχει περιπτωση για na για διαφορους λογους εκτος της παλαιοτητας..Οταν εχεις αμαξι του '95 θελεις κατι πιο φρεσκο οπωςκαι να το κανουμε..Το προτιμω πολυ περισσοτερο και εμφανιασικα κυριως μεσα αλλα και εξω.. :giveheart: :excited:

June 06, 2010, 07:57:04 PMReply #193

Offline plokamhs

• 300 km/h
  • Total likes: 0
  • You know it will always just be me...
« Reply #193 on: June 06, 2010, 07:57:04 PM »
Πριν απο λιγους μηνες ημουν κι εγω στην ιδια φαση μ'εσενα οποτε ισως μπορω να σε βοηθησω.Αφου δεν ενδιαφερεσαι για na,προχωραω κατευθειαν σε nb/nbfl.
Στα του εξωτερικου: Το fl το ειχα ζηλεψει μολις πηρα το nb μου,γιατι εργοστασιακα ειναι πιο ΟΜΟΡΦΟ.Μετα απο καποιο καιρο τριβης στο forum βλεπω οτι το nb μπορει να γινει πολυ πιο "αλητεια" απ'το fl,οποτε ειμαι χαρουμενος για την επιλογη μου
Στα του εσωτερικου: Το fl ειναι αρκετα πιο συγχρονο(μεγαλο + τα υπεροχα καθισματα του) και πιο "χορταστικο" στο ματι,παρολο που μοιαζουν αρκετα και τα 2 μεταξυ τους.
Στο θεμα της εμφανισης γενικα,αν μπορουσα θα διαλεγα ενα NB με εσωτερικο απο NBFL  :good:
Το θεμα της εισαγωγης με προβληματισε κι εμενα,αλλα τελικα δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα.Το αυτοκινητο ηταν σε αριστη κατασταση και παρουσιασε μεχρι τωρα μονο φυσιολογικες φθορες σε αναλωσιμα,αν αναλογιστεις την ηλικια του.Το μονο αρνητικο(για καποιους) ειναι οτι δεν εχει ABS.
Ο κινητηρας οπως προαναφερθηκε ειναι αλεξισφαιρος,οποτε μη φοβηθεις καποιο αυτοκινητο με περισσοτερα χιλιομετρα,εφοσον παντα ειναι σωστα συντηρημενο.
Ασφαλη συμπερασματα θα βγαλουν μονο ενας μηχανικος κι ενας φανοποιος(εμπιστοσυνης εννοειται!).
Τα λεφτα που διαθετεις ειναι υπεραρκετα για ενα καλο ΝΒ,αλλα για fl θα πρεπει να περιμενεις την ευκαιρια και να την πιασεις απ'τα μαλλια!
Ελπιζω να σε βοηθησα εστω και λιγο,καθως υπαρχουν πολυ πιο εμπειρα ατομα με πολυ πιο "πρακτικες" και ουσιαστικες συμβουλες/παρατηρησεις!  :good:

June 06, 2010, 08:12:47 PMReply #194

Offline xenos

« Reply #194 on: June 06, 2010, 08:12:47 PM »
@Ξενος- Δηλαδη ενα ΝΑ του 1996 ή αρχες του 1997 μ ενα ΝΒ του 1998-1999 ποσο διαφορα μπορει να χει,ποσα κουσουρια μπορει να φερει  λογο ηλικιας που θα τ αγορασεις?.

Nαι, σε αυτό έχεις δίκιο, απλά φαντάζομαι ότι ψάχνοντας γενικά είναι πιο δύσκολο να βρεις ένα καλοσυντηρημένο, από τα τελευταίας παραγωγής μκ1. Επίσης από θέα ασφάλειας τι παίζει με τα μκ1-μκ-2? (a/b, abs)  :-\

Βλέπω συχνά ένα μκ1 λευκό με μάυρες ζάντες και 2πλοφάναρα τ-έ-λ-ε-ι-ο κ  γράφει πωλείται πάνω!  :giveheart: :giveheart: :giveheart:
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...