Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες.  (Read 274396 times)

0 Members and 22 Guests are viewing this topic.

February 25, 2010, 10:44:11 AMReply #150

Offline Basilmx5

Re: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες.
« Reply #150 on: February 25, 2010, 10:44:11 AM »
ευχαριστώ παιδιά. Νομίζω πως έτσι αδαής που είμαι με την πίσω κίνηση δεν θα ασχοληθώ με το σκάλισμα αλλά με τη σωστή συντήρηση. Δεν θα το χρησιμοποιώ για μεγάλα ταξίδια (τα παιδιά δεν χωράνε στο πορτ μπαγκάζ >:-) μα ως ένα καθημερινό ευέλικτο όχημα πόλης και περιφερειακών διαδρομών τύπου Διόνυσος, Μαραθώνας κλπ. Το πρωί σχολείο με τη τσαντούλα, το απόγευμα ιδιαίτερα με το σακίδιο, μια φορά το βράδυ προβούλα με την εικονιζόμενη gibson. Θα είναι το δικό μου αυτοκίνητο, θα συμβολίζει τον μειωμένο μου ελεύθερο χρόνο, θα είναι ο προσωπικός μου χώρος ψυχανάλυσης και κουβέντας με τον εαυτό μου. Τώρα, αμ μετά από 2 χρόνια μου τη δώσει για μοντίφα, εδώ θα είμαστε, καλά να είμαστε όλοι, να μου το τρίψετε στη μούρη το τροπάριο "Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις" :yeah:
Μα επειδη θα το χρησιμοποιεις στις διαδρομες του Διονυσου κ μαραθωνα θα θελησεις μονος σου να το "σκαλισεις" πιο πολυ σαν στησιμο.... :P :P :P

February 25, 2010, 10:59:34 AMReply #151

Offline option-D

« Reply #151 on: February 25, 2010, 10:59:34 AM »
Εδώ θα μπορούσε να αρχίσει άνετα η καζούρα συγκρίνοντάς σε -λόγω επαγγέλματος- με τον Σάμπα αλλά οι κύριοι mods θα μας τα στείλουν πάλι αδιάβαστα (στην κυριολεξία) τα ποστς.. Οπότε αρκούμαι στις σκέψεις και χαζογελάω μόνος μου..  :P

Σπόρτυ και πάλι σπόρτυ προτείνω εγώ.. Και τί δεν θα 'δινα για  ενα 1,8 εξατάχυτο αυτή τη στιγμή... Τεράστια διαφορα τελικά.. Ξεκινάς από πολύ καλύτερη βάση..
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

February 25, 2010, 11:25:02 AMReply #152

Offline leonidas11b

• pure velocity
  • Total likes: 1
  • If you can't drift with 90ps,900ps can't help you.
« Reply #152 on: February 25, 2010, 11:25:02 AM »
Εδώ θα μπορούσε να αρχίσει άνετα η καζούρα συγκρίνοντάς σε -λόγω επαγγέλματος- με τον Σάμπα αλλά οι κύριοι mods θα μας τα στείλουν πάλι αδιάβαστα (στην κυριολεξία) τα ποστς.. Οπότε αρκούμαι στις σκέψεις και χαζογελάω μόνος μου..  :P

Σπόρτυ και πάλι σπόρτυ προτείνω εγώ.. Και τί δεν θα 'δινα για  ενα 1,8 εξατάχυτο αυτή τη στιγμή... Τεράστια διαφορα τελικά.. Ξεκινάς από πολύ καλύτερη βάση..

ΑΧ!Τα λαθη πληρωνονται.....ευτυχως που υπαρχει και ο υπερτροφοδοτουμενος δρομος! :yeah:

Πανο θα προτεινα εαν δεν βιαζεσαι να αποκτησεις ΜΧ5 να ερθεις στην επομενη συναντηση μας και να μπεις σε στοκ 1.6 και 1.8 ωστε να δεις τι σε καλυπτει καλυτερα ή να βρεις αγγελιες και να πας να κανεις τεστ ντραιβ και να εχεις ολοκληρωμενη γνωμη!
miata NBFL 1.6
4.7 FGR
Torsen LSD
Coilover

February 25, 2010, 11:47:03 AMReply #153

Offline XrhstosZ

« Reply #153 on: February 25, 2010, 11:47:03 AM »
εγω θα ελεγα να παρεις τυφλα ενα 1800... μονο και μονο το μπλοκε που εχει πανω + 36 αλογα + 6αρι σασμαν + καλυτερα φρενα/δεσιματα για 2000-3000ε διαφορα ΚΑΙ το οτι μετα θα λες ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΣΠΟΡΤΥ??αξιζει :-)

February 25, 2010, 11:54:12 AMReply #154

emilmx

• Guest
« Reply #154 on: February 25, 2010, 11:54:12 AM »
εγώ θα σου προτείνω να διαβάσεις και τη δική μου ιστορία
μιας και είχα και 1,6 και τώρα 1,8 κομπρεσορατο στα 200~215 (και θέλω και άλλα άλογα)  :guns: :guns:

http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,211.0.html

είμαι της ίδιας απόψεις με εσένα king of the road
"το αμάξι μου" ο ιδιωτικώς μου ΑΥΣΤΗΡΆ προσωπικώς χορός  :good:

February 25, 2010, 12:02:52 PMReply #155

Offline XrhstosZ

« Reply #155 on: February 25, 2010, 12:02:52 PM »
το θεμα ειναι οτι το στοιχειωδες σκαλισμα που θα κανεις θα σου κοστισει οσο η διαφορα για να παρεις σπορτυ βεβαια , αμα το σκαλισεις κιαλο μετα ανεβαινει το κοστος !!! Αλλα πχ εγω θα δωσω 1000ε για μπλοκε/κ-π καποια στιγμη εσυ δεν θα χρειαστει!! :-) Για αυτο υποστιριζω το σπορτυ , οχι για να εχεις καλυτερη βαση για φτιαξιμο μετα τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω που δεν θελω/μπορω (κυριως μπορω) να ριξω λεφτα στο αμαξι

February 25, 2010, 12:53:59 PMReply #156

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #156 on: February 25, 2010, 12:53:59 PM »
Η σύζυγος έχει ένα clio το οποίο καλύπτει τις οικογενειακές μας ανάγκες. Πουλώ με 9.000-10.000 το leon και συμπληρώνω από την τσέπη μου τα 2000-3000 που μου λείπουν για ένα sporty.
Nα προτεινω μια καλυτερη λυση δεν πουλας το clio καλυτερα και να κρατησεις το Leon που λες οτι ειναι και καλοδιατηρημενο. Με τα λεφτα του clio (δεν ξερω και για τι μοντελο μιλαμε) και καποια χρηματα ακομα παιρνεις ενα ΝΑ, ΝΒ. Εκτος αν εχεις συμβιωσει με Μιατα και ξερεις του συμβιβασμους και τις παραχωρησεις που πρεπει να κανεις ;) Κατα τ' αλλα βεβαια ενα ΜΧ ειναι μια πολυ καλη επιλογη αυτοκινητου που πραγματικα θα χαρεις, κατα τ' αλλα, αναλογα με το υψος σου, προσεχε λιγο με την ψυχοθεραπεια μεσα σε αυτο γιατι ενδεχομενος, αν εισαι και λιγο ψηλος, να πιανεσαι μετα απο πολυωρη παραμονη!!! Αντε μεγεια λοιπον !!!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

February 25, 2010, 01:10:01 PMReply #157

Offline king of the road

« Reply #157 on: February 25, 2010, 01:10:01 PM »
να σου πω και μια καλύτερη; το κρατάω, δεν πουλάω το clio, και παίρνω ένα mk1. Δυστυχώς πρέπει να υπολογίσω τα έξοδα. Με κάτι τέτοιο έχω υπολογίσει αύξηση της τάξης των 2000 ευρώ ανά έτος!!!Δεν μπορώ να το κάνω. Το να πωληθεί το clio είναι μια ρεαλιστική λύση. Καίει όμως το leon από 13 ω2 14 λίτρα, ενώ τι 1.2 clio 8.6. Συν τα ελαστικά, η αλλαγή τουρμπίνας κάποτε, δεν γίνεται να συντηρώ δύο αγωνιάρικα αυτοκίνητα. Και αν μπω στο μεράκι με το mx5 και αρχίζω και τα χώνω; Άσε, έχουμε και κρίση. Ως προς το ύψος, ναι 1.83 είμαι και θα υπάρχει ένα ζητηματάκι, μα μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος (του πιασίματος). Αφήστε, ερωτευμένος άνθρωπος δεν τα σκέφτεται αυτά. Και μετά από κάποια χρόνια, πωλείται και το clio για την αγορά ενός καινούργιου μικρο-οικογενειακού. Και κάτι για τον καημό μου. Από μικρός ήθελα αυτοκίνητα που δεν μπορούσα να πληρώσω. Τα κατάφερα με 40 δόσεις για το τετρακίνητο leon μα δεν θέλω να περάσω τα ίδια. Τα αυτοκίνητα είναι υπέροχα να τα αγοράζεις καινούρια, μα αν δεν μπορείς, το συνειδητοποιείς και ακολουθείς το όνειρό σου, γιατί σε τελική ανάλυση η αίσθηση μετράει, και αν το mx5 μου έχει γραψει ήδη 100000, τι σημασία έχει, αν ακόμα πηγαίνει με το πλάϊ; Αλλά μην σας κάνω εγώ τον έξυπνο, εσείς τα ξέρετε πολύ καλύτερα γιατί το βιώνετε, εγώ απλώς το φαντασιώνομαι (προς το παρόν ;D
King of the road says you move too slow!

February 25, 2010, 02:20:47 PMReply #158

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #158 on: February 25, 2010, 02:20:47 PM »
Κοιτα να δεις τα εξοδα συντηρησης ενος ΜΧ δεν ειναι υπερβολικα, και δεν θα διαφερουν πολυ σε σχεση με ενος clio, εγω προσωπικα συντηρω 2 αυτοκινητα και δεν χρησιμοποιω κανενα καθημερινα, φαντασου οτι δεν εχω οικογενεια και παιδια και διατηρω ενα οικογενιακο (επειδη μου ξεμεινε βεβαια, αλλα και επειδη το ΜΧ θελω να το χρησιμοποιω ακριβως οπως εσυ για την παρτυ μου ;) )
Παντως τα 2 δικα μου αμαξια ΝΒFL 1.6 και Nissan Primera 1.8 μου κοστιζουν οσο κοστιζει και ενα X-Trail που εχουμε στην οικογένεια  (ισως και λιγοτερα). Μεχρι πριν απο περιπου εναμιση χρονο υπηρχε και ενα Α4 Turbo εκει να δεις καταναλωση και εξοδα, ειδικα οταν περνουσε απο τα δικα μου χερια και δεν ειχε καν πλακα και διασκεδαση αυτο το αμαξι, στο αναφερω επειδη εισαι και γνωστης του group VAG. Παρε ενα NA με τα χρηματα που εχεις και αν δεις οτι εισαι του "αθληματος" στειλτο συντομα, μπορει να το δωσεις και στα ιδια χρηματα που το πηρες.
Αν δεν ειχες ΜΧ η αν δεν εχεις συμβιωσει μαζι του αποψη μου ειναι να το δοκιμασεις πρωτα και μετα πηγαινε σε NC που ειναι και αμαξι, οχι μονο παιχνιδια ;)
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

February 25, 2010, 02:32:43 PMReply #159

Offline goode chris

« Reply #159 on: February 25, 2010, 02:32:43 PM »
Προχώρα το! Σε εκφράζει η μιατοσχολή! Εγώ το έχω σα πρώτο, οι ανάγκες δεν έχουν αλλάξει ακόμα ώστε να χρίζει αλλαγής. Τα 2 χρονάκια περάσανε γρήγορα σα λουκούμι, ακόμα το χαίρομαι σα καινούριο, μεγάλη ευχαρίστηση, τρομερό παιχνίδι, καμία απογοήτευση κι ας έχω το 1.8 nc. Το μπάσο βρίσκει θαλπωρή μια χαρά στον χόρο του πορτμπαγκάζ και όταν θέλεις να μετακινήσεις κάτι ογκώδες (ενισχυτή) υπάρχει πάντα και το κάθισμα του συνοδηγού! Γενικότερα το μόνο που χρειάστηκε να αλλάξω ήταν η σκληρή του θήκη σε μαλακή, τις βαλίτσες μου με άλλες μαλακότερες, θέματα αναπροσαρμογής μονάχα (η αλλαγή είναι ευχάριστη μερικές φορές). Μόνο το χειμώνα για ταξίδια χρειάζεσαι κάτι πιο απλωμένο σε εσωτερικό χόρο, όχι πως δε θα σε βγάλει το μιατάκι απλά δεν είναι καλοκαίρι για να είσαι στο στοιχείο του ανοιχτός. Πίσω κίνηση, σωστό ζύγισμα, φυσιολογική φθορά και αξιοπιστία.

υ.γ. Πιστεύω αν είσαι 1.83 (όπως και εγώ) είσαι οριακά για τη θέση οδήγησης. Επομένως δεν έχεις και τόσο μεγάλο πρόβλημα (διανύω περίπου 100χλμ/μέρα)
« Last Edit: February 25, 2010, 02:38:34 PM by goode chris »

February 25, 2010, 02:46:09 PMReply #160

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #160 on: February 25, 2010, 02:46:09 PM »
και με 1.87, μια χαρά είσαι ;)
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

February 25, 2010, 03:40:51 PMReply #161

Offline Basilmx5

« Reply #161 on: February 25, 2010, 03:40:51 PM »
Κοιτα να δεις τα εξοδα συντηρησης ενος ΜΧ δεν ειναι υπερβολικα, και δεν θα διαφερουν πολυ σε σχεση με ενος clio, εγω προσωπικα συντηρω 2 αυτοκινητα και δεν χρησιμοποιω κανενα καθημερινα, φαντασου οτι δεν εχω οικογενεια και παιδια και διατηρω ενα οικογενιακο (επειδη μου ξεμεινε βεβαια, αλλα και επειδη το ΜΧ θελω να το χρησιμοποιω ακριβως οπως εσυ για την παρτυ μου ;) )
Η συντηρηση οχι δεν ειναι υπερβολικη.. αν δεν υπηρχε η αγορα του αυτοκινητου αλλα κ οι υποχρεωσεις προς την οικογενεια... ;)

February 25, 2010, 03:44:37 PMReply #162

Offline haris_nc

« Reply #162 on: February 25, 2010, 03:44:37 PM »
Η συντηρηση οχι δεν ειναι υπερβολικη.. αν δεν υπηρχε η αγορα του αυτοκινητου αλλα κ οι υποχρεωσεις προς την οικογενεια... ;)

Eγω παντως για το C2 δινω οσα εδινα για το mx5..... :????:

February 25, 2010, 03:58:23 PMReply #163

Offline plokamhs

• 300 km/h
  • Total likes: 0
  • You know it will always just be me...
« Reply #163 on: February 25, 2010, 03:58:23 PM »
Ρε παιδια το 1.83 δεν ειναι προβλημα!Κι εγω τοσο ειμαι αλλα με το καθισμα πισω πισω δεν εχω κανενα θεμα.Στην αρχη μαλιστα δεν το ειχα καν πισω πισω και εδω και 3 βδομαδες περιπου εκανα την αλλαγη καθως εβρισκε το ποδι μου στο τιμονι και το heel&toe ηταν αδυνατο.Anyway τωρα πιστευω πως εχω βρει την ιδανικη θεση οδηγησης,αρα καποιος παρομοιου αναστηματος θα βολευτει εξισου καλα!  :exaclty:

February 25, 2010, 04:10:08 PMReply #164

Offline saldale

« Reply #164 on: February 25, 2010, 04:10:08 PM »
Είμαι 1.87.
Όταν μπήκα μέσα για πρωτη φορά στην αντιπροσωπεία ήμουν οριακά στο ύψος, ήταν στενάχωρα και το τιμόνι στο μέγιστο ύψος μου ήταν μάλλον χαμηλό.
Μετά απο 9 μήνες συμβίωσης χωράω πλέον μια χαρά!! :coolio:
MY09 - Noisy Combative Exclusive Classy