Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες.  (Read 286380 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

February 10, 2010, 06:15:32 PMReply #135

Offline Neko

Re: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες.
« Reply #135 on: February 10, 2010, 06:15:32 PM »
Συμφωνω απολυτα με αυτα που σου λενε τα παιδια πιο πανω :good: Παρε ενα "μαμα" η τουλαχιστον να εχει μια καλη αναρτηση και λαστιχα,κατσε μαθε το και σιγα σιγα το φτιαχνεις με τα δικα σου γουστα και οπως σου αρεσει ;) Και εγω το δικο μου οταν το πηρα δεν ειχε τιποτα και σιγα σιγα το εφτιαξα οπως μου αρεσε εμενα!Τωρα 9500 για αμαξι turbo και 20ετιας και που δεν το ξερω, εγω δεν θα το επαιρνα με τιποτα :nono:Οσα καλα πραγματα και να εχει το αμαξι. Στο κατω κατω φτιαξε ενα εσυ ιδιο, και "σχιστο" ΕΣΥ για πρωτη φορα.
Mazda nbfl 04 -blue matt aluminium 3m- japan racing 16x9 et10-205/45/16- ap1 air dam kit-flares-danelatos exaust-coilover Vmaxx-stuke splitters- spoiler lip Ground Zero-Ccr Works roll bar-Mevic carbon HT-ducktail carbon-DIY spoiler HT-sideskirts-

February 24, 2010, 11:03:02 AMReply #136

Offline king of the road

« Reply #136 on: February 24, 2010, 11:03:02 AM »
παιδιά καλημέρα και συγχωρέστε την ασχετοσύνη μου. Το να αγοράσω ένα sports car είναι παιδικό όνειρο, μα έχω τώρα δύο παιδιά και πρέπει να σκέφτομαι και το οικονομικό. Υπάρχουν πολλά καλά mx5 σε καλές τιμές, με προβληματίζει μόνο το κόστος των ασφαλειών, τα αυξημένα τέλη και η κατανάλωσή του, που από ότι διάβασα δεν είναι και αμελητέα για ένα αυτοκίνητο που σε προκαλεί να το σκίζεις (γι' αυτό υπάρχει άλλωστε). Μήπως κάποιος μπορεί να με ενημερώσει, ή καλύτερα να με στείλει σε topics που πραγματεύονται το κόστος χρήσης ενός mx 5 mk2 είτε το 1.6 είτε το 1.8;
King of the road says you move too slow!

February 24, 2010, 12:32:02 PMReply #137

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #137 on: February 24, 2010, 12:32:02 PM »
Για τα service κοιτα εδω
http://mymx5.gr/forum/index.php/board,27.0.html
Για την κατανάλωση εδω
http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,202.0.html
Για την ασφάλεια εδω
http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,396.0.html

Γενικότερα πάντως, μην σου φαίνεται κάτι τραγικό ;)
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

February 24, 2010, 01:08:49 PMReply #138

Offline Manolis

« Reply #138 on: February 24, 2010, 01:08:49 PM »
Γενικότερα πάντως, μην σου φαίνεται κάτι τραγικό ;)

Και επειδή οι διαφορές στα πάγια δεν είναι κ τόσο μεγάλες,καλύτερα πήγαινε στο 1.8άρι που τα έχει όλα και συμφέρει.Και δεν είναι
ανάγκη να πας για την καλύτερη έκδοση-1.8 σπόρτυ-και το απλό 18άρι είναι μιά χαρά.Δεν θα το μετανιώσεις.

February 24, 2010, 01:25:26 PMReply #139

Offline nmwisima

« Reply #139 on: February 24, 2010, 01:25:26 PM »
Πηγαινε για το Σπορτι γιατί μετά θα τα πληρώσεις διπλά όλα αυτά που χει το Σπορτι :girlie:

February 24, 2010, 08:34:26 PMReply #140

Offline king of the road

« Reply #140 on: February 24, 2010, 08:34:26 PM »
Παιδιά σας ευχαριστώ. Μάλλον για το 1.8, γιατί έχω συνηθίσει και στα γκάζια του seat leon 20vt4 το οποίο και θα αποχωριστώ. Θα τα μελετήσω και θα επανέλθω με πιο συγκεκριμένες απορίες :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

February 24, 2010, 08:42:17 PMReply #141

Offline lok502

« Reply #141 on: February 24, 2010, 08:42:17 PM »
Αν και έχω κόλλημα με τα ΝΑ νομίζω πως αυτή τη στιγμή ένα Σπόρτυ είναι η καλύτερη επιλογή από όλες τις απόψεις.

Miata NA 1.6 1992

Bilstein Shocks/ Vogtland springs
Carbotech XP10 F/R
Toyo R888 195/50/15
Mythos/FM Frame Rails
    +    

Miata NA 1.8 1996

Tokico Shocks/ FM springs
Advanti Storm 15x8/ BFG Rival 205/50/15
Torsen
Mishimoto aluminum radiator
Boss Frog Clearview SH Rollbar
FM Frame Rails+Butterfly
RB Sways + Brace

February 25, 2010, 07:31:30 AMReply #142

Offline dimsabas

« Reply #142 on: February 25, 2010, 07:31:30 AM »
Αν και έχω κόλλημα με τα Sporty, νομίζω πως αυτή τη στιγμή ένα ΝΑ είναι η καλύτερη επιλογή από όλες τις απόψεις. :llol: :llol: :llol: :llol:

Αστειεύομαι. Όντως το Sporty φαντάζει η καλύτερη επιλογή οδηγικά. Αλλιώς, αν είσαι των χώρων και της παθητικής ασφάλειας και του καινούριο, δεν κοιτάς παρά μόνο NC. ;)

February 25, 2010, 07:43:20 AMReply #143

Offline king of the road

« Reply #143 on: February 25, 2010, 07:43:20 AM »
το οποίο είναι και πολύ ακριβό ακόμα και μεταχειρισμένο. Αν ένα sporty του 02 το βρίσκεις με 12.000 περίπου, το nc πόσο (για να θυμηθώ την μέθοδο των τριών, ξέρεις αυτή που στο τέλος πάντα παίρνεις τα ...τρία) ;)

February 25, 2010, 07:52:18 AMReply #144

Offline Ξάδελφος

« Reply #144 on: February 25, 2010, 07:52:18 AM »
Γνώμη μου ειναι οτι με αυτα τα δεδομενα,καλυτερα ειναι να παρεις ενα  πολυ καλο ΝΑ.Εχουν ποσταριστει αγγελιες με καποια πολυ αξιολογα αυτοκινητα,ετοιμα φτιαγμενα με το μπλοκε τους κι ενα σκασμο αφτερμαρκετ σε τιμες ακρως δελεαστικες!(πχ 6000Ε).Καποιο ειχε ποσταρει και ο Δημητρης(DimSambas) στο παρελθον.Σιγουρα,δε γνωριζω την οικονομικη σου κατασταση και μεχρι που εχεις σκοπο να φτασεις,δηλ τι χρηματα θες να διαθεσεις. Με τη μεθοδο των τριών όπως λες κι εσυ θα απορριψουμε στη συνεχεια και το NC και θα παμε σε S2000 και στη συνεχεια σε BOxter μετα σε φεραρι και στο τελος σε διαστημοπλοιο. Ενα ΝΑ τελευταιας κοπης,καλοδιατηρημενο και προσεγμενο ,απ την αγορα του θα σου εξοικονομισει παρα πολλα χρηματα τα οποια  θα μπορεις στην πορεια να διαθεσεις για να το χαρεις κατα τη χρηση του που στην τελικη εκει ειναι η ουσια.

February 25, 2010, 08:46:16 AMReply #145

Offline king of the road

« Reply #145 on: February 25, 2010, 08:46:16 AM »
Τα οικονομικά μου είναι καλά, όχι τόσο καλά ώστε να μην κάνω πολλές παραχωρήσεις. Ο συλλογισμός μου είναι ο εξής: έχω ένα seat leon 20vt 120000χλμ 1ο χέρι καλοδιατηρημένο. Η σύζυγος έχει ένα clio το οποίο καλύπτει τις οικογενειακές μας ανάγκες. Πουλώ με 9.000-10.000 το leon και συμπληρώνω από την τσέπη μου τα 2000-3000 που μου λείπουν για ένα sporty. Μετά το συντηρώ όπως πρέπει, όπως έκανα με το προηγούμενο, που είναι από τα λίγα μη δρακουλιάρικα που κυκλοφορούν. Δεν λυπάμαι φρενα και λάστιχα (τα αναλώσιμα δηλαδή) και όποτε θέλω να το πουλήσω (και αν), τότε παίρνω πίσω το 60 με 70% των χρημάτων που έδωσα. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις μπορώ να πάω για sporty. Βεβαίως διάβασα πως ένα φθηνότερο 1.6 είναι η σωστή λύση για αρχή, μόνο που ύστερα από τόσα χρόνια οδήγησης με 200 άλογα στο δεξί μου πόδι μάλλον έχω το στοιχειώδες μυαλό για να μην κάνω μακακίες, εφόσον είμαι και κουλός, έχω το γνώθι σαυτόν. Θέλω το sporty ως ένα δικό μου προσωπικό αντικείμενο, να το προσέχω, να το στολίζω, να του κάνω παρέα. Μετά από 8 χρόνια γάμου και με 2 παιδιά χρειάζομαι κάτι για τον εαυτό μου, ένα δώρο που μου χρωστώ, κάτι που πρέπει να ζήσω προτού αποδημήσω. Καταλαβαίνεις, είναι και συναισθηματικό το ζήτημα. Ένα ωραίο απωθημένο, που βεβαίως με κατατρέχει και θέλω να το διώξω. :nod:

February 25, 2010, 09:00:33 AMReply #146

Offline Ξάδελφος

« Reply #146 on: February 25, 2010, 09:00:33 AM »
Αλλαζουν τα δεδομενα με την πωληση του LEon. Υπεθεσα οτι καθ οτι οικογενειαρχης πουλωντας το Seat θα το αντικαθιστουσες μ αλλο αμαξι που να εξυπηρετει αυτες τις αναγκες.+10000 ειναι μεγαλη αβαντα..
Καλα εξηγιεσαι ,κανε το κεφι σου η ζωη ειναι μικρη..Μ αυτο το σκεπτικο κρατω εγω ακομη το μιατα.Πρεπει να σου πω εδω οτι η φιλοσοφια του και το ευχαριστω τριπακι που σε βαζει ειναι τετοιο ωστε λιγο θα σου λειψουν τ αλογα του LEon.Eιναι αμαξια τα ΜΧ5 που τα χαιρεσαι ακομη κι οταν απλα τα κοιτας,δε χρειαζεται να κυνηγας τη σκια σου... Αντε με το καλο..προχωρα.

February 25, 2010, 09:54:04 AMReply #147

Offline nmwisima

« Reply #147 on: February 25, 2010, 09:54:04 AM »
Είναι πολύ σημαντικό αυτό που θα σου πω (όπως πάντα). :coolio:

Σκέψου καλά και σοβαρά τι άνθρωπος είσαι και τι κατά βάθος θα κάνεις τελικά με το αυτοκίνητο.

Αν είναι να δώσεις το τοπ των χρημάτων σου για Σπορτι να είσαι βέβαιος ότι θα το αφήσεις ως έχει.
Το Μιατα ειναι μεγάλος κουμπαράς και στη συντήρησή του τα aftermarket βελτιωτικά είναι πολύ κοντά στα εργοστασιακά
καθιστώντας τα δεύτερα αναλογικά ασύμφορα!

Αν είσαι τύπος που θα σκαλίσει, λίγο από ζαντούλα, λίγο χαμήλωμα, λίγο μια μεταλλική επένδυση λίγο το να λίγο τ άλλο,
πάρε με 7κ ένα καλό ΝΑ και δώσε τα άλλα 5 για ένα light turbo και όλα τα άλλα καλούδια που ανέφερα.
Έτσι θα το φχαριστηθείς περισσότερο χωρίς να σου βγει ξυνό.

Διότι αν πας σε Σπορτι στα 12-13κ και αρχίζεις να το σκαλίζεις, θα φτάσεις τα 15-18κ χα-λα-ρα...

February 25, 2010, 09:56:03 AMReply #148

emilmx

• Guest
« Reply #148 on: February 25, 2010, 09:56:03 AM »

Διότι αν πας σε Σπορτι στα 12-13κ και αρχίζεις να το σκαλίζεις, θα φτάσεις τα 15-18κ χα-λα-ρα...

καντα 20-25κ ΧΑΛΑΡΑ

February 25, 2010, 10:41:31 AMReply #149

Offline king of the road

« Reply #149 on: February 25, 2010, 10:41:31 AM »
ευχαριστώ παιδιά. Νομίζω πως έτσι αδαής που είμαι με την πίσω κίνηση δεν θα ασχοληθώ με το σκάλισμα αλλά με τη σωστή συντήρηση. Δεν θα το χρησιμοποιώ για μεγάλα ταξίδια (τα παιδιά δεν χωράνε στο πορτ μπαγκάζ >:-) μα ως ένα καθημερινό ευέλικτο όχημα πόλης και περιφερειακών διαδρομών τύπου Διόνυσος, Μαραθώνας κλπ. Το πρωί σχολείο με τη τσαντούλα, το απόγευμα ιδιαίτερα με το σακίδιο, μια φορά το βράδυ προβούλα με την εικονιζόμενη gibson. Θα είναι το δικό μου αυτοκίνητο, θα συμβολίζει τον μειωμένο μου ελεύθερο χρόνο, θα είναι ο προσωπικός μου χώρος ψυχανάλυσης και κουβέντας με τον εαυτό μου. Τώρα, αμ μετά από 2 χρόνια μου τη δώσει για μοντίφα, εδώ θα είμαστε, καλά να είμαστε όλοι, να μου το τρίψετε στη μούρη το τροπάριο "Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις" :yeah: