Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Μπλα μπλα [#18]  (Read 152133 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

March 11, 2013, 10:17:13 PMReply #360

Offline xenos

Re: Μπλα μπλα [#18]
« Reply #360 on: March 11, 2013, 10:17:13 PM »
κατι τρεχει με τη βαρκουλα, και τραβανε καποιοι εδω μεσα, τετοιο ζορι. Για προσθιοκινητη ειναι μια χαρα, απο εμφανιση σκιζει και ειναι και φοβερα αξιοπιστη (τουλαχιστον η δικια μου που την προσεχω).

Μερικοι ειδαν ενα εξαιρετικο και πανεμορφο αυτοκινητο και αμεσως τσιτωθηκαν, ζηλεψαν οτι και καλα θα τους φαει την μουρη απο το ΜΧ5 τους...

1. Ποσα χρονια την εχεις κ σου εχει βγει τοσο αξιοπιστη;

2. Μουρατο το μξ5;  :llol:
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

March 11, 2013, 11:03:40 PMReply #361

Offline dimsabas

« Reply #361 on: March 11, 2013, 11:03:40 PM »
Ρε Τάσο, σε πάω με τα χίλια, αλλά είναι λίγο τραγικό να θεωρείς ότι βγάζουμε κόμπλεξ και ζήλιες και φθόνο για τη Μπαρκέτα. Σου αρέσει και καλά έκανες και την πήρες, πάει και τελείωσε. Το να θεωρείς ότι είμαστε όλοι κομπλεξικοί που δεν έχουμε στρώσει κόκκινο χαλί να σε προσκυνήσουμε για την αγορά της, ε, παραπάει.
Ναι, την έχω οδηγήσει κι ενώ θύμιζε καλοστημένο GTi κι είχε ωραιότατο τιμόνι, είχε τραγικά σημεία, όπως τη θέση οδήγησης για κάποιον στα δικά μου κυβικά. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι με την μπροστινή κίνηση, έπρεπε να ήσουν τελείως αδιάφορος οδηγικά ή τρομαγμένος με τα πισωκίνητα για να μην προτιμήσεις το Miata ή το MR2 τότε, μια δεκαετία+ πίσω. Θυμάμαι ακόμα το αντίστοιχο τριπλό συγκριτικό του Drive.
Εν ολίγοις, ξεκόλλα! Γράφεις σε φόρουμ με κατόχους Miata. Δεν τη ζηλεύει ΚΑΝΕΙΣ. Είναι σα να μπω εγώ στο φόρουμ των Caterham και να προσπαθώ να τους πείσω για το Miata...  :exaclty:

March 12, 2013, 12:05:57 AMReply #362

Offline Liakos

« Reply #362 on: March 12, 2013, 12:05:57 AM »
εγω θα εβαζα αλκανταρα σε πορτες, φουσκες, μισο καπακι οργανων και κεντρο καθισματος σε ανοιχτο γκρι (παγος) και το υπολοιπο καθισμα με κανονικο δερμα σε μεσαιο γκρι με ασπρες ραφες...
βεβαια οι επιλογες των χρωματων και των υλικων παιζουν αναλογα με το χαρακτηρα που θες να δωσεις στο αμαξι...

:girlie: :girlie: :girlie: :girlie:

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

March 12, 2013, 12:48:06 AMReply #363

Offline lordin

« Reply #363 on: March 12, 2013, 12:48:06 AM »
εγω θα εβαζα αλκανταρα σε πορτες, φουσκες, μισο καπακι οργανων και κεντρο καθισματος σε ανοιχτο γκρι (παγος) και το υπολοιπο καθισμα με κανονικο δερμα σε μεσαιο γκρι με ασπρες ραφες...
βεβαια οι επιλογες των χρωματων και των υλικων παιζουν αναλογα με το χαρακτηρα που θες να δωσεις στο αμαξι...

:girlie: :girlie: :girlie: :girlie:

Go for it!  :P :P
1.8 Sunlight Silver Turbo
->TD04-19T Turbocharger
->Tochigi Fuji LSD/4.44 MotorKlasse FGR
->235/40/17 Federal RS-R / EVO 8 Enkei Wheels
->Hawk HP Plus Pads
->BC Coilover : Type RS 7/5
->RX-8 Cosmo Sway Bars

To be continued
YouTube Channel
https://www.youtube.com/user/civikakias

March 12, 2013, 06:17:30 PMReply #364

Offline Liakos

« Reply #364 on: March 12, 2013, 06:17:30 PM »
Aυτο ειναι σωστο...
Το βιντεο βεβαια ειναι απο clip ενος remix των Nirvana.
Παρακολουθηστε κατα προτιμηση στο mute κ φυσικα οχι στο εργασιακο σας περιβαλλον.
Ιδιαιτερα αν αναφερεστε σε γυναικα... :P

Baauer - HARLEM SHAKE - Sexiest version ever (HQ &Full & ORIGINAL) Unofficial Video Clip

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

March 12, 2013, 06:42:02 PMReply #365

Offline nmwisima

« Reply #365 on: March 12, 2013, 06:42:02 PM »
Κώλο-τερορίτα στην κυριολεξία :exaclty:

Mερικα κλικ απο το τερμα μαλακο, ειναι μια χαρα για στρωσιμο.

Ασε τις υποδείξεις ρε υποδειξία! :punish:

March 12, 2013, 07:18:32 PMReply #366

Offline Liakos

« Reply #366 on: March 12, 2013, 07:18:32 PM »

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

March 12, 2013, 07:45:19 PMReply #367

Offline ELTASSOS

« Reply #367 on: March 12, 2013, 07:45:19 PM »
κατι τρεχει με τη βαρκουλα, και τραβανε καποιοι εδω μεσα, τετοιο ζορι. Για προσθιοκινητη ειναι μια χαρα, απο εμφανιση σκιζει και ειναι και φοβερα αξιοπιστη (τουλαχιστον η δικια μου που την προσεχω).

Μερικοι ειδαν ενα εξαιρετικο και πανεμορφο αυτοκινητο και αμεσως τσιτωθηκαν, ζηλεψαν οτι και καλα θα τους φαει την μουρη απο το ΜΧ5 τους...

1. Ποσα χρονια την εχεις κ σου εχει βγει τοσο αξιοπιστη;

2. Μουρατο το μξ5;  :llol:

μου κανει εντυπωση που δεν προσεξες σε προηγουμενο ποστ μου, αφου τα ξεψαχνιζεις,  οτι το 4 wise men ηταν λαθος...ενω το σωστο ειναι 3 wise men. Στην 1η δημοτικου μας το μαθαινουν. :oops:
« Last Edit: March 12, 2013, 07:47:33 PM by ELTASSOS »

March 12, 2013, 07:57:15 PMReply #368

Offline ELTASSOS

« Reply #368 on: March 12, 2013, 07:57:15 PM »
. Είναι σα να μπω εγώ στο φόρουμ των Caterham και να προσπαθώ να τους πείσω για το Miata...  :exaclty:

εαν ειναι εγγλεζικο το φορουμ,  και τους πεις οτι στην ελλαδα εχουμε αλλου το τιμονι και τους περιγραψεις και την οδηγικη κατασταση-παιδεια στην ελλαδα, ειμαι σιγουρος οτι θα πεισθουν...με 3 ευστοχα ποστ σου.

March 12, 2013, 08:38:03 PMReply #369

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #369 on: March 12, 2013, 08:38:03 PM »
. Είναι σα να μπω εγώ στο φόρουμ των Caterham και να προσπαθώ να τους πείσω για το Miata...  :exaclty:

εαν ειναι εγγλεζικο το φορουμ,  και τους πεις οτι στην ελλαδα εχουμε αλλου το τιμονι και τους περιγραψεις και την οδηγικη κατασταση-παιδεια στην ελλαδα, ειμαι σιγουρος οτι θα πεισθουν...με 3 ευστοχα ποστ σου.
Αρα δλδ μας λες κατι που ετσι και αλλιως ξεραμε...Οτι γραφεις π@π@ριες για την βαρκουλα αλλα με το σωστο μαρκετινγκ μας το πουλας για υπεραμαξο!!!

Με αντιστοιχο μαρκετινγκ φυσικα πηγες να πουλησεις και το ΜΧ...
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

March 12, 2013, 09:43:33 PMReply #370

Offline nmwisima

« Reply #370 on: March 12, 2013, 09:43:33 PM »

March 13, 2013, 05:23:59 AMReply #371

March 13, 2013, 01:52:57 PMReply #372

Offline Theo

« Reply #372 on: March 13, 2013, 01:52:57 PM »
ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ
Αλλάζει ριζικά η φορολόγηση των αυτοκινήτων

Ριζικά αναμένεται να αλλάξει πάλι η φορολόγηση των αυτοκινήτων και ειδικά των οχημάτων μεγάλου κυβισμού σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη στη Βουλή. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα μεγάλα κυβικά δεν συνεπάγονται απαραιτήτως και την πραγματική αξία ενός αυτοκινήτου. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές σε αυτό το κομμάτι της φορολόγησης».
Το θέμα προέκυψε μετά από ερώτηση από την βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις για αναπροσαρμογή στα κριτήρια φορολόγησης των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ενόψει της υιοθέτησης ενός νέου σταθερού φορολογικού νομοθετικού πλαισίου.
Ειδικότερα, ανάφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο το κριτήριο φορολόγησης των ΙΧ να μην βασίζεται αποκλειστικά στον κυβισμό του οχήματος αλλά και στην εργοστασιακή του αξία.
«Πολλές φορές τα κυβικά δεν έχουν σχέση με την εργοστασιακή αξία. Κι είναι ένα θέμα που εξετάζουμε για να δούμε αν μπορούμε σε αυτό το κομμάτι της νομοθεσίας να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών.
Αναφερόμενος στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, ο κ. Μαυραγάνης παρέπεμψε για το μέλλον ενδεχόμενο επανεξέτασής τους με «ισοδύναμες προτάσεις».
Σύμφωνα πάντως με την απάντηση του υφυπουργού εξετάζονται μειώσεις τόσο στις τιμές των αυτοκινήτων όσο και στο κόστος χρήσης τους...
Κανείς δεν γνωρίζει
H «Η» κατόπιν επικοινωνίας που είχε με φορείς από τον κλάδο του αυτοκινήτου οι απαντήσεις ήταν ίδιες και όπως φαίνεται κανείς δεν γνώριζε τίποτα...
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα τόσο του Τέλους Ταξινόμησης όσο και του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης σε ΙΧ με κινητήρες άνω των 1.929 κ.εκ. έχει «φοβίσει» τα κυβερνητικά στελέχη καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μαζικών καταθέσεων πινακίδων κυκλοφορίας τα οποία θα δημιουργήσουν νέο έλλειμα στο προϋπολογισμό.
Επίσης το θέμα των ΙΧ με μεγάλους κινητήρες έχουν θίξει στον υπουργείο Οικονομικών τόσο ο Σύνδεσμος των Εισαγωγέων όσο και των Εμπόρων οι οποίοι έχουν βεβαιώσει πως με όλη αυτή την φοροεπιδρομή ο μόνος που χάνει είναι το κράτος...
Παράλληλα το θέμα των Εργοστασιακών Αξιών έχει επίσης τεθεί και από τους δύο φορείς καθώς όπως επεσήμαναν στα κυβερνητικά στελέχη κάποιες εισαγωγικές με «τεχνάσματα» μειώνουν τόσο πολύ τις εργοστασιακές αξίες των μοντέλων τους με αποτέλεσμα να μην καταβάλλουν Φόρο Πολυτελείας που επιβάλεται σε ΙΧ με εργοστασιακή αξία άνω των 20.000 ευρώ!
Νέα αναταραχή στην αγορά
Η είδηση της επανεξέτασης του φορολογικού καθεστώτος από το υπουργείο Οικονομικών στα αυτοκίνητα προκάλεσε μεγάλη αναταραχή σε έναν ολόκληρο κλάδο που βλέπει κάθε μήνα τις πωλήσεις τους να μειώνονται. Ειδικότερα το θέμα φορολόγησης των ΙΧ με βάσει όχι τον κυβισμό του κινητήρα τους αλλά την Εργοστασιακή ή Λιανική Αξία ανατρέπει πλήρως το μέτρο της απόσυρσης που έχει τεθεί σε ισχύ από τα τέλη Ιανουαρίου και θα ισχύει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου του 2013.
Αν λοιπόν αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης των αυτοκινήτων θα επηρρεάσει και το μέτρο της απόσυρσης το οποίο θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα.
Από την άλλη μεριά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι πρόκειται να γίνει στη φορολόγηση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ που επίσης και εκεί υπάρχουν «ανοικτά» μέτωπα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Πάντως αν είναι να αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης των αυτοκινήτων καλό θα ήταν τα κυβερνητικά στελέχη να «ακούσουν» για μία φορά τους φορείς του κλάδου ώστε να έχουν μια καλύτερη ενημέρωση για το θέμα και να μπορέσουν επιτέλους να βρουν τη «χρυσή τομή» που θα είναι προς όφελος όλων.
Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο όποια απόφαση ληφθεί χωρίς την συνδρομή των φορεών του κλάδου μάλλον θα οδηγήσει σε περιπέτειες ένα ολόκληρο κλάδο πάλι...

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27199&subid=2&pubid=113008495
My-ex-Mx5: 
NC 1.8lt. High | Galaxy Grey
MazdaSpeed CAI
IL Motorsports 4-1 Header
Goodwin Racing Midpipe
Cusco Type-RS 1.5 Way LSD
FGR 4.44
Tein Street Basis Z Coilovers
RX8 Sway Bars
Custom Rollbar
RX7 FD wheels skatouli custom color

March 13, 2013, 06:25:25 PMReply #373

Offline ELTASSOS

« Reply #373 on: March 13, 2013, 06:25:25 PM »

Αρα δλδ μας λες κατι που ετσι και αλλιως ξεραμε...Οτι γραφεις π@π@ριες για την βαρκουλα αλλα με το σωστο μαρκετινγκ μας το πουλας για υπεραμαξο!!! (αυτο καταλαβες?)

Με αντιστοιχο μαρκετινγκ φυσικα πηγες να πουλησεις και το ΜΧ...(δεν πηγα μονο, αλλα το πουλησα κιολας)

1. MIA χαρα ειναι η βαρκουλα,  φιλε μου, και δεν την πουλαω, αν υπονοεις αυτο.
    Ισα ισα την φτιαχνω σιγα σιγα. Με Το ΜΧ-5 ισως να  ασχοληθω μολις υπαρξουν αξιοπιστες τουρμπο-λυσεις. Μεχρι
    στιγμης διαβαζω τις αποψεις σας. Στη Βαρκουλα Ξεκινησα με την αναρτηση, τωρα    παω σε ζ-λαστιχα και θ-μπαρες
    και     ψαχνομαι για χαρντοπ....και ισως στο μελλον μπει και ενας 2λιτρος 20-βαλβιδος
   τουρμπο απο το κουπε    (λεμε τωρα, αν τεχνικα ειναι εφικτο, οποτε αντιο ΜΧ5 τουρμπο)). Εν τω μεταξυ οταν
    βρισκω ανταλλακτικα στο ebay φτηνα, τα αγοραζω διοτι ειναι σπανια & πανακριβα (ειδικα φανοποιια). Οποτε με ολα
    αυτα     τα κοστη-εξοδα επανω της δεν θα πουληθει    ποτε.  Αυτο ειναι αποδειξη οτι το    κανω επειδη ακριβως   
    την "γουσταρω" και δεν πουλαω παπατζιες, οπως λες.

2. Το ΜΧ5 ΝC 1.8 το πουλησα, και με τα λεφτα (λιγο παρακατω) πηρα ενα ΙΜΠΡΕΖΑ για καθημερινο, και κρατησα
    και το  2-λιτρο NC
, τελικα. Νομιζω αυτο θα εκανε ο οποιοσδηποτε. Δηλαδη εσυ θα κραταγες στο γκαραζ σου 2
    NC ? (με εφαγε και η συζυγος στην γκρινια που δεν ειχε αμαξι κουρσα να παει σουπερ μαρκετ)

Και δεν ξερω τι λετε εσεις, αλλα και το 1.8 ΜΧ5 μου αρεσε πααααρα πολυ, εκτος της δυναμης, και δεν μου φανηκε να υστερει πολυ απο το 2-λιτρο, σε καθημερινη οδηγηση, απλα πουληθηκε πρωτο και πιο ευκολα επειδη τα κυβικα ηταν προσιτα σε πιο πολυ κοσμο (λογικο). Μη σου πω οτι ηταν πιο ανετο στο δρομο και εστριβε καλυτερα-αερατα λογω της ελειψης του βαρους του κλιματιστικου μπροστα, ελαφρυτερου βαρους ζαντων+ελαστικων, και ελειψης βαρους ηλεκτρονικων (esp+dsc). Οταν ανεβαιναν τα χλμ, ενταξει, το 2λιτρο ειναι αλλου.

Τωρα, Η ΜΠΑΡΚΕΤΤΑ, συγκριτικα με το NC 1.8, ειναι πιο σπιρτοζικη, πολυ πιο ομορφη (για μενα και πολλους ακομη), απλα δεν εχει το ευκολο παιχνιδι των ΜΧ5...εκει ναι συμφωνω. ΝΒ 1.8 δεν εχω οδηγησει οποτε δεν σχολιαζω.

Προσπαθησε ομως να καταλαβεις που εντοπιζω τα συν+πλην, μη βγαζεις αυθαιρετα-επιπολαια συμπερασματα, και μη γινεσαι αδικος.

Εγω  τα δοκιμασα για αρκετο χρονικο διαστημα, εσυ?

March 13, 2013, 07:04:05 PMReply #374

Offline nmwisima

« Reply #374 on: March 13, 2013, 07:04:05 PM »