Aπο την αλλη ποτε δε θα μπορεσουμε να καταλαβουμε την ψυχολογια των ανθρωπων αυτων που εβλεπαν τις περιουσιες τους να απειλουνται... 
Ντάξει σωστά, αλλά παραπάει λίγο να έχεις το σπιτάκι μεσα στο δάσος το παράνομο και να απαιτείς και προτεραιότητα στην πυρόσβεση.
Τελικά πάντως, μόνο το δασάκι καίγεται, τα σπίτια και τις αποθήκες ως δια μαγείας και με ελάχιστες εξαιρέσεις τα σώζουν...
Παιδια τα πραγματα ειναι πολυ πιο "απλα" απο οσο νοιμιζετε.
Μενω στον Νεο Βουτζα, περιοχη που τα λιγοτερα χρηματα που χρειαζονται για αγορα σπιτιου ειναι 400.000 ευρω.
Σας υπογραφω οτι το 99% των σπιτιων με τετοιο μινιμουμ κοστους αποκτησης δεν εχουν κανει την επενδυση για αγορα ενος καζανιου για νερο και μιας πετρελαιοαντλιας για την αντλιση του, συνολικο κοστος αντε 3000 ευρω που μπορει να σωσει τα αλλα 400.000 ομως . .
Δεν συζητω για τους γειτονες μου που εχουν πισινες και δεν εχουν παρει μια αντλια ωστε οταν χρειαστει να τραβηξουν νερο απο την πισινα και να ληξει το θεμα, κοστος αντλιας 1000 ευρω?τα ακουμπησαν τα 30.000 ομως για την πισινα.
Μενουμε εδω απο το ΄83 και φετοσ ειναι η τεταρτη φορα που κυνδινευουμε , ε λοιπον τοσα χρονια δεν εχουμε βαλει μυαλο να κανουμε την επενδυση που ανεφερα παραπανω.
Εχουμε στα 10 μετρα απο το σπιτι πυροσβεστικο κρουνο, ε κανεις στην γειτονια δεν εχει μια μανικα να την πριζωσουμε στον κρουνο και να γλυτωσουμε κατι μεχρι να ερθει η πυροσβεστικη.
Το διπλανο οικοπεδο απο το σπιτι ειναι κενο, τα χορτα κοντευουν να φτασουν υψος μπασκετμπολιστα και ο φιλος σας ο Lef δεν αξιωθηκε να φερει δυο εργατες να το καθαρισουν και να εχει το κεφαλακι του ησυχο, να παει διακοπες 25 μερες ηξερε ομως.
Δηλαδη αν ερχονταν η φλογα και γινονταν πυροτεχνημα το διπλανο οικοπεδο κ μαζι κ το σπιτι μου θα εφταιγε αποκλειστικα κ μονο το κρατος κ η πυροσβεστικη ε?
Φταει το κρατος και η πυροσβεστικη που ο κηπος μου εχει 15 πευκα και εχουμε να τα καθαρισουμε και να τα κλαδεψουμε απο τα ξερα κλαρια ουτε και εγω θυμαμαι απο ποτε?
Συγνωμη λοιπον αλλα αν μου γινονταν φετος το σπιτι και η μπουμπου καρβουνο πρωτο υπευθυνο θα θεωρησω τον εαυτο μου που δεν εχω κανει ΤΙΠΟΤΕ για να προστατευσω αρχικα απο μονος μου την περιουσια μου ενω μπορω.
Με θεωρω το λιγοτερο ηλιθιο που δν εχω κανει τιποτε ενω τα φετινα τα εχω ξαναπερασει.
Δεν γινεται περιοχες οπως Διονυσος Αγιος Στεφανος Δροσια Ντραφι Πικερμι Πεντελη κλπ που στην πλειονοτητα τους εχουν σπιτια εκατομυρριων να μην υπαρχει προβλεψη για προστασια απο πυρκαγια,δεν γινεται να σου φτανει το οικοπεδο μαζι με το σπιτι 1.000.000 ευρω και να μην δινεις 5000 ευρω να κανεις κατι για να τα προστατεψεις, ειναι σαν να υποτιμας τους κοπους σου και τον εαυτο σου.
Θα μου πειτε απο την αλλη το κρατος πληρωνω φορους πυροσβεστικη κλπ κλπ
Ε ρε μεγαλε αφου ξερεις οτι ειμαστε ενα τεραστιο υπερμπουρδελο της μεσογειου και το βλεπεις καθε μερα γυρω σου αυτο, γιατι τα περιμενεις ολα απο αυτο το χαλι?
Μηπως γιατι ειναι στη φυση σου (μου) να μεταθετεις ευθυνες ενω ρουφας ανεμελος τον φρεντο σου???
Υγ Αχιλλεα συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζι σου, απο σπιτια εχει πηξει ο τοπος, τα δαση ειναι πλεον υπο εξαφανιση.