Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]  (Read 971069 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

October 01, 2015, 06:26:08 PMReply #1950

Offline Neko

Re: Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
« Reply #1950 on: October 01, 2015, 06:26:08 PM »
ΝΒ είναι με αλλαγμένα από fl εξωτερικά και καθίσματα. Με λίγο προσοχή  στις φωτογραφίες  φαίνονται τα πλαϊνά του nb και η κονσόλα  ;-)

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mazda nbfl 04 -blue matt aluminium 3m- japan racing 16x9 et10-205/45/16- ap1 air dam kit-flares-danelatos exaust-coilover Vmaxx-stuke splitters- spoiler lip Ground Zero-Ccr Works roll bar-Mevic carbon HT-ducktail carbon-DIY spoiler HT-sideskirts-

October 01, 2015, 07:27:08 PMReply #1951

Offline dimitrisz

« Reply #1951 on: October 01, 2015, 07:27:08 PM »
Kαλημερα σε ολη την παρεα !!!  ;)

Και παλι εδω για αλλη μια φορα (εχω χασει το μετρημα  :finger:) ψαχνοντας για αλλο ενα mx5, nb παλι, αυτη τη φορα ομως 1.8 και μονο !!

Ξερει κανεις κατι γι αυτα?

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6119062/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6830188/

το ειχα δει το 2ο στο μαρουσι οταν εψαχνα ΜΧ5 για μενα. Θελει αρκετα μαζεματα απ οσο προλαβα να καταλαβω χωρις να το παω σε μηχανικο. Με το καλημερα θελει συμπλεκτη, συν οτι στη μηχανη ειδα κατι διαροες που δε μου αρεσαν καθολου. Μπορει να ναι απλα μια φλατζα καπακιου, μπορει να ναι κατι αλλο, δε θυμαμαι. Θελει και λαστιχα,πιθανον αναρτησεις και ποιος ξερει τι αλλο. Με το καλημερα δηλαδη 1 χιλιαρικο μαζεματα, και ο πωλητης δεν ηταν συζητησιμος ουτε για  € κατω. Μια μικρη βολτα που το εκανα νομιζω ακουγα ενα θορυβο αλλα μπορει να μη θυμαμαι καλα. Στραβο-τρακαρισμενο παντως δεν ηταν. Μπορει τωρα να το συζηταει στην τιμη.

Με 3000€ παντως δεν βρισκεις σιγουρα σωστο ΜΧ5 και δη 1800αρι. Αμφιβαλω βασικα αν πωλειται αυτη τη στιγμη σωστο nb-nbfl 1800αρι σε λογικη τιμη. Εγω οταν το ανακαλυψα αυτο σταματησα εντελως να κοιταω nb-nbfl.

October 01, 2015, 08:02:20 PMReply #1952

Offline heras

« Reply #1952 on: October 01, 2015, 08:02:20 PM »
Πριν ποσο καιρο πηγες να το δεις? Γιατι μιλησα μαζι του χθες και μου ειπε οτι εχει καινουρια λαστιχα ενω δεν εχει κανενα προβλημα να το παμε για ελεγχο. Για συμπλεκτη δεν μου ειπε κατι...Απο τρακαρισμα εχει αλλαξει καπω και φτερο μου ειπε απο συγκρουση με σκυλο. Απ το τηλ μου φανηκε νοικοκυρης και λεω να παω το σ/κ να το δω. Παντως απ τις φωτο σε σχεση με ακριβοτερα nb και μαλιστα 1600αρια φαινεται πολυ πιο περιποιημενο

Ευχαριστω για τις πληροφοριες  :)
ΜΚ 1,5

October 01, 2015, 08:18:53 PMReply #1953

Offline dimitrisz

« Reply #1953 on: October 01, 2015, 08:18:53 PM »
Πριν ποσο καιρο πηγες να το δεις? Γιατι μιλησα μαζι του χθες και μου ειπε οτι εχει καινουρια λαστιχα ενω δεν εχει κανενα προβλημα να το παμε για ελεγχο. Για συμπλεκτη δεν μου ειπε κατι...Απο τρακαρισμα εχει αλλαξει καπω και φτερο μου ειπε απο συγκρουση με σκυλο. Απ το τηλ μου φανηκε νοικοκυρης και λεω να παω το σ/κ να το δω. Παντως απ τις φωτο σε σχεση με ακριβοτερα nb και μαλιστα 1600αρια φαινεται πολυ πιο περιποιημενο

Ευχαριστω για τις πληροφοριες  :)

πριν 1,5 με 2 μηνες περιπου το ειδα. Ο συμπλεκτης του αποσυμπλεκει τερμα πανω. Με το που τον χαιδευεις αποσυμπλεκει. Θελει οπωσδηποτε αλλαγη. Ειχα δει διαρροη στη μηχανη. Δε θυμαμαι απο που, αλλα ειμαι σιγουρος οτι ειχα δει λαδια στον κορμο του κινητηρα. Αν εχει πλυνει τη μηχανη πιθανον να μη τα δεις.

Τρακαρισμα εννοω οτι δεν εχει καποιο χοντρο που να εχει παρει σασι. Τουλαχιστον αυτο δε φαινοταν να εχει καποιο χοντρο τρακαρισμα.

Η κουκουλα του αν θυμαμαι καλα ηταν ΟΚ.

Ο ανθρωπος που το πουλαει ειναι πολυ νορμαλ τυπος. Δεν εχει το προφιλ του καγκυορα αλλα δεν ξερεις πως εχει φερθει στο αμαξι ολα αυτα τα χρονια. Η αποψη του ηταν οτι ειναι μια πολυ καλη βαση για να το φτιαξεις, εμενα αυτο μου ειχε πει. Εγω απλα του ειπα οτι θελει πολλα μαζεματα και οτι με τα μαζεματα η τιμη ανεβαινει πολυ. Δεν επεσε στην τιμη, το αφησα και πηγα στο επομενο.

Κανε το βολτα, και δες αν ακουγεται καποιος περιεργος ηχος. Αν σου αρεσει, πηγαινε το στο μηχανικο να δεις τι θα σου πει και ο μηχανικος. Βρες μηχανικο που να ξερει απο ΜΧ5.

Παντως με 3000€ δεν γινατι να βρεις σωστο 1800αρι, αυτο το εχεις καταλαβει ετσι? Απο αυτα που εχει δει εγω, στην ελληνικη αγορα, παιρνεις σωστο 1600αρι nb-nbfl με 3500-4000€ τουλαχιστον. Για 1800αρι πρεπει να προσθεσεις 1500€ περιπου οποτε φλερταρεις ασχημα με τα 6000€. Ε στα 6500€ πλεον παιρνεις nc του 2006 που ειναι η μερα με τη νυχτα σε σχεση με το nb και σε επιδοσεις ειναι αναμεσα στο 1600 και 1800.

Με 3000€ ισως βρεις καποιο σωστο 1600αρι nb απο τα πολυ πρωτα ομως. Καλη τυχη στην αναζητηση σου

October 01, 2015, 09:27:29 PMReply #1954

Offline heras

« Reply #1954 on: October 01, 2015, 09:27:29 PM »
Aν τα μαζεματα που θελει ΔΕΝ ειναι αμεσα (δηλ να μην κινειται καθολου το αμαξι ή να ειναι επικινδυνο αν κυκλοφορει) δεν με πειραζει γιατι θα γινουν σε βαθος χρονου. Πχ αν ο συμπλεκτης θελει αλλαγη σε 2-3 μηνες ας πουμε, ενταξει δεν εγινε και κατι

Παντως μου φανηκε ομιλητικος ανθρωπος χωρις το στυλ του ''αλανιου'' που εχουν καποιοι πιτσιρικαδες με τετοια αυτοκινητα. Μου λεει οτι το αμαξι καιει 11λτ, τι να πω του λεω που το 8αρι μου καιει 15-16 μεσα στην Αθηνα, αυτο θα μου φαινεται σαν Smart  :P

Μηχανικο εχω με πολλα χρονια εμπειριας σε Mazda οποτε δεν ειναι προβλημα. Τα σερβις ολα τα χει κανει στον Νομικο-Κουρη μου ειπε και λαστιχα εχουν 1.000 χλμ πανω. Το δινει γιατι δεν το χρησιμοποιει μια και εχει και άλλα

Απο χρηματα ειπα και τελος. Αυτα διατιθενται οποτε καθε αλλη κουβεντα δεν εχει νοημα. Προτιμω να παρω με 2Κ ενα na και να του βαλω ενα μπλοκε μονο. ΝB 1.6 δεν θελω, ειχα δυο και το χω βαρεθει. Ή 1.8 ετοιμο με το μπλοκε του ή na και να το χωσω εγω (ετσι για την αλλαγη). Το αμαξι το θελω για την καθημερινη μου ''καβλαντα'' ήτοι παιχνιδι και τιποτ αλλο. Ουτε με ενδιαφερει να το κρατησω. Μολις το βαρεθω εφυγε. Πιστεω να εγινα πιο σαφης τωρα !!

ΜΚ 1,5

October 01, 2015, 10:06:28 PMReply #1955

Offline dimitrisz

« Reply #1955 on: October 01, 2015, 10:06:28 PM »
Aν τα μαζεματα που θελει ΔΕΝ ειναι αμεσα (δηλ να μην κινειται καθολου το αμαξι ή να ειναι επικινδυνο αν κυκλοφορει) δεν με πειραζει γιατι θα γινουν σε βαθος χρονου. Πχ αν ο συμπλεκτης θελει αλλαγη σε 2-3 μηνες ας πουμε, ενταξει δεν εγινε και κατι

Παντως μου φανηκε ομιλητικος ανθρωπος χωρις το στυλ του ''αλανιου'' που εχουν καποιοι πιτσιρικαδες με τετοια αυτοκινητα. Μου λεει οτι το αμαξι καιει 11λτ, τι να πω του λεω που το 8αρι μου καιει 15-16 μεσα στην Αθηνα, αυτο θα μου φαινεται σαν Smart  :P

Μηχανικο εχω με πολλα χρονια εμπειριας σε Mazda οποτε δεν ειναι προβλημα. Τα σερβις ολα τα χει κανει στον Νομικο-Κουρη μου ειπε και λαστιχα εχουν 1.000 χλμ πανω. Το δινει γιατι δεν το χρησιμοποιει μια και εχει και άλλα

Απο χρηματα ειπα και τελος. Αυτα διατιθενται οποτε καθε αλλη κουβεντα δεν εχει νοημα. Προτιμω να παρω με 2Κ ενα na και να του βαλω ενα μπλοκε μονο. ΝB 1.6 δεν θελω, ειχα δυο και το χω βαρεθει. Ή 1.8 ετοιμο με το μπλοκε του ή na και να το χωσω εγω (ετσι για την αλλαγη). Το αμαξι το θελω για την καθημερινη μου ''καβλαντα'' ήτοι παιχνιδι και τιποτ αλλο. Ουτε με ενδιαφερει να το κρατησω. Μολις το βαρεθω εφυγε. Πιστεω να εγινα πιο σαφης τωρα !!

ναι οκ, αν ειναι να το κρατησεις 1-2 μηνες το αμαξι παω πασο. το θεμα ειναι σε βαθος 1-2 χρονων να μη χαλασεις ενα καρο λεφτα σε επισκευες που οντως θα χρειαστουν. Αυτο λεω. Τα παλια αμαξια που πωλουνται φτηνα, πωλουνται ακριβως γι αυτο το λογο: ειτε γιατι θελυον μαζεματα με το καλημερα, ειτε γιατι θα χρειαστουν μαζεματα στο κοντινο μελλον.

Ο τυπος που το δινει εχει γινει οικογενειαρχης και εχει αγορασει ενα πανεμορφο καινουριο diesel να κανει τις δουλειες του. Απ οτι καταλαβα δεντ ου λειπουν, οποτε λεει αν ειναι αν δωσω το μχ5 να παισω τα λεφτα που θελω, αλλιως το κραταω να το κανω βολτες οποτε μπορω. Αυτο καταλαβα εγω. Διοτι ειναι πολλους μηνες σε αυτα τα λεφτα και δεν εχει πουληθει.

Τεσπα αμα το δεις γραψε μας εντυπωσεις, μου κινησες την περιεργεια τωρα.

October 01, 2015, 10:38:29 PMReply #1956

Offline selito

« Reply #1956 on: October 01, 2015, 10:38:29 PM »

Βαγγέλη, για την χρήση που θέλεις εγώ θα (γλυκό)κοιτούσα και αυτό

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6976033/
Never dream about success, only work for it.

October 01, 2015, 10:43:41 PMReply #1957

Offline heras

« Reply #1957 on: October 01, 2015, 10:43:41 PM »
Το ειδα...δεν μου αρεσει εμφανισιακα ομως...για τα γουστα μου. Ισως ομως κανω ενα τηλ
ΜΚ 1,5

October 02, 2015, 04:19:06 PMReply #1958

Offline nmwisima

« Reply #1958 on: October 02, 2015, 04:19:06 PM »
Το θέμα είναι να το δεις απο κοντά ;)

October 02, 2015, 05:59:37 PMReply #1959

Offline heras

« Reply #1959 on: October 02, 2015, 05:59:37 PM »
Το ξερεις? Ειναι καλο?
ΜΚ 1,5

October 02, 2015, 10:38:11 PMReply #1960

Offline dimsabas

« Reply #1960 on: October 02, 2015, 10:38:11 PM »
Βαγγέλη,  πάρε αυτόν που του πούλησες το χρυσαφί και ζήτα το πίσω.

Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

October 03, 2015, 12:36:13 AMReply #1961

Offline heras

« Reply #1961 on: October 03, 2015, 12:36:13 AM »
Tο ειδα να ξαναπουλιεται για μια δυο μερες μονο καπου στη Νικαια πριν λιγο καιρο...μετα σβηστηκε η αγγελια

Αυριο θα παω να δω αυτο στο Μαρουσι
ΜΚ 1,5

October 03, 2015, 08:29:07 AMReply #1962

Offline dimsabas

« Reply #1962 on: October 03, 2015, 08:29:07 AM »
Θα έχεις και το 8 άρι παράλληλα;

October 03, 2015, 10:02:28 AMReply #1963

Offline heras

« Reply #1963 on: October 03, 2015, 10:02:28 AM »
Nαι...αλλα για προφανεις λογους θα μπει στη ναφθαλινη  :finger:
ΜΚ 1,5

October 03, 2015, 02:11:37 PMReply #1964

Offline heras

« Reply #1964 on: October 03, 2015, 02:11:37 PM »
Λοιπον πηγα και το ειδα...

Το αμαξι εχει φαει τρακαρισμα μπροστα κι εχουν ανοιξει και οι 2 αεροσακοι αλλα δεν εχουν ξανατοποθετηθει με αποτελεσμα να μην εχει αεροσακους. Εχει μπει σε καλιμπρα. Πισω ειναι καθαρο. Ο φαναρτζης το βρηκε ενταξει παρ ολα αυτα και ειπε οτι ειναι σταθερο και δεν εχει προβλημα σε μια βολτα που εκανε

Εχει καινουρια λαστιχα σχεδον απατητα, πληρες βιβλιο συντηρησης, μια διαρροη λαδιου (απο τσιμουχα στροφαλου?) εχει φτιαχτει και εχει κανει λιπαντικο σερβις προ μηνος. Μηχανικα δεν μπορεσα να το κοιταξω γιατι δεν ηταν διαθεσιμος ο μηχανικος μου σημερα

Κουκουλα και εσωτερικο σε αριστη κατασταση

Ο πωλητης ευγενικος, οχι ιδιαιτερα γνωστης αλλα πραγματι οταν του ειπα για κατι καλυτερο, δεν ειδα καμια προθυμια. Δεν ξερω, κανω πισω γιατι εχει φαει γερο στουκι...κατα τ αλλα ειναι καλο
ΜΚ 1,5