Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]  (Read 972375 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

April 02, 2015, 11:50:02 AMReply #1485

Offline Manolis

Re: Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
« Reply #1485 on: April 02, 2015, 11:50:02 AM »
Φαίνεται η απάντηση από τα γραφόμενά μου.Αν η χρήση για την οποία το προορίζεις είναι ίδια με
αυτήν του ιδιοκτήτη του νισέκο,τότε δεν σου χρειάζονται τα έξτρα καλούδια/άλογα.
Το αυτοκίνητο που ήδη έχεις,με μικρές προσθήκες σε καλύπτει και με το παραπάνω.

Για να είμαστε ειλικρινείς σε πολλούς από εμάς (πρώτος εγώ) πολλά από τα έξτρα καλούδια που έχουμε
δεν μας χρειάζονται.Η αγορά τους έχει την λογική της,που δεν είναι του παρόντος να αναλυθεί.

Σε ένα αλλοπρόσαλλο κράτος σαν αυτό που ζούμε,που δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει αύριο,τέτοιο ρίσκο
δεν θα αναλάμβανα.Θεωρώ πολλά και τα 1.800 και πολλές φορές σκέφτομαι ότι αφού τόσα πολλά δίλιτρα
έχουν παραδώσει πινακίδες,ποιος τους εμποδίζει να "κοπανίσουν" και τα 1.8άρια στην συνέχεια.

April 02, 2015, 12:24:51 PMReply #1486

Offline selito

« Reply #1486 on: April 02, 2015, 12:24:51 PM »
H χρήση που έχω σκοπό να κάνω στο 2.0 είναι η ίδια που κάνω τώρα στο δικό μου (δεν ειναι ίδια με του ιδιοκτήτη του Niseko, απλά είπα πως εκείνου είναι πιο κοντά στην δική μου απ'το να μπαινω πιστες και να βολταρω σε βουνα), εχω παρατηρησει πως με βάση προσωπική εμπειρία το 2.0 με καλύπτει περισσότερο σε όλους τους τομείς. [ασφάλεια-DSC(δεν είμαι από αυτούς που με το που μπαίνουν στο αυτοκίνητο το βγάζουν), αίσθηση (ροπη/άλογα+μπλοκε),  και παιχνίδι (μπλοκε)]

Το να αναλύσουμε πόσα Μωβ χρειάζοντε για να φτάσει το 1.8 σε αυτά τα δεδομένα είναι και offtopic και ανούσιο.

Προτιμώ να τα δώσω σταδιακά -έστω και τα ίδια λεφτά- και να έχω ένα σίγουρο αυτοκίνητο κλπ κλπ

Αν το πάμε με την λογική του "δεν ξέρεις αν θα χτυπησουν τα 1.8 μετά" θα έπρεπε να τα πουλήσουμε όλοι..και να πάρουμε, ξέρω γω..smart 600cc cabrio
Never dream about success, only work for it.

April 02, 2015, 12:27:58 PMReply #1487

Offline xenos

« Reply #1487 on: April 02, 2015, 12:27:58 PM »
Κάποιες σκέψεις...

Καταρχάς μου κάνει εντύπωση που κάποιοι θεωρούν ότι έχουν κάποιο premium αυτοκίνητο. οκ, καλό, χρυσό, δεν λέω, αλλά το να έχουμε την εντύπωση ότι έχουμε το καλύτερο αμάξι της αγοράς, είναι απλά γραφικό. Και ψάρωσε ποτέ γκόμενα με κλειδί μαζντα;  :llol: Καλή θα ναι και του λόγου της, αλλά τεσπά.

Το 2λιτρο αυτή τη στιγμή έχει ένα κόστος (αρκετό) παραπάνω ανά χρόνο. Εγώ προσωπικά θεωρώ κοροϊδία αυτά τα χρήματα. Ιδιαίτερα δε, όταν είσαι λίγο πιο μεγάλος και το αμάξι αυτό μπαίνει σε 2η μοίρα (1 φορά το σκ και αν...). Οπότε φτάνεις να ζυγίζεις αν αξίζει τον κόπο και το χρήμα.  :????: (καλά για οικογένεια κλπ, δε το συζητάμε έτσι;)
Πιο πολύ συμφέρει να κάνεις (περίπου) ότι έκανε ο Κώστας στο 1.8 του, παρά να μπλέξεις με 2λιτρο. Καλά δεν συζητάμε ότι κάθε χρόνο προς τον Δεκέμβρη, μας πιάνει η κλασσική απορία... τι θα κάνουν την επόμενη χρονιά με τα τέλη;;;  :tanevramou:

Το να πας από το 1.8 στο 2λιτρο, εκτός αν έχεις περιττά χρήματα ή είσαι πιουρίστας που τρέχει όλη μέρα σε πίστες κ βουνά, δεν μπορώ να το καταλάβω με τπτ. Και ένα άλλο που δεν μπορώ να καταλάβω και θα ήθελα να μου το εξηγήσει ο Γιάννης, είναι τα εξτρα που λέει. Τι τρομερά εξτρα έχει ένα σπορτ; 6σασμάν, δέρματα, esp; Ότι έχουν σχεδόν στάνταρ δλδ πάααααααρα πολλά αυτοκίνητα της αγοράς; Συγγνώμη δλδ, αλλά για μένα το χειρότερο στο 1.8 που είχα ήταν ο εξοπλισμός! Ούτε τριπ ρε γμτ! Μιλάμε λείπουν τα απολύτως βασικά.  :-X

Και τέλος μια παρατήρηση. Πολλοί ιδιοκτήτες μξ είναι (όπως έχουμε καταλάβει) 18-20 χρονών που τα σκάνε οι πατεράδες τους. Ε, οι πατεράδες πλέον τα έχουν βρει σκούρα και αυτοί, τέτοιες εποχές.  :-\
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

April 02, 2015, 12:58:59 PMReply #1488

Offline xenos

« Reply #1488 on: April 02, 2015, 12:58:59 PM »
...κάθε χρόνο προς τον Δεκέμβρη, μας πιάνει η κλασσική απορία... τι θα κάνουν την επόμενη χρονιά με τα τέλη;;;  :tanevramou:

Πρόσφατο:
(http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113493739)
Ολα τα μέτρα που περιλαμβάνει η νέα λίστα Βαρουφάκη
...
- Ενίσχυση του φόρου πολυτελείας που επιβάλλεται σε μεγάλα αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες (με έσοδα 20 εκατ. ευρώ)
...
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

April 02, 2015, 01:28:30 PMReply #1489

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #1489 on: April 02, 2015, 01:28:30 PM »
Ξενοφων το 2λιτρο σπορ εχει αρκετα πραγματα ακόμα Xenon, δεσιματα, αναρτηση, θερμαινομενα δερματα είναι αξεσουαρ που γενικα δεν μπαινουν ευκολα και κοστιζουν αρκετα. Αν αυτα συνδυαστουν και με την εξτρα δυναμη και με δεδομενο οτι τα φορολογικα θα παραμεινουν ως εχουν μιλαμε για μια επιπλεον επιβαρυνση 100€ το μηνα. Ενταξει ειναι ενα ποσο σεβαστο μεν αλλα σε μεγαλο ποσοστο ο μεσος κατοχος ΜΧ απο τη στιγμη που εχει ενα αμαξι για διασκεδαση πιθανον θα τα δωσει.

Ενα 2 λιτρο mid ομως σε σχεση με ενα 1.8 mid ειναι πεταμενα λεφτα! Δινεις 1000+ καθε χρονο για να εχεις καμια 30αρια αλογα παραπανω μια ζαντα, ενα ESP και ενα μπλοκε! O μονος λογος να το αγορασεις είναι επειδη το εχεις βρει φτηνοτερα απο το αντιστοιχο 1.8 και η χρηση που το θες ειναι "σκληροπυρηνικη" ! Τα επομενα σου βηματα δλδ ειναι ξηλωνω τα παντα του φοραω ρολ, σλικ και μπακετ!

Καταρχάς μου κάνει εντύπωση που κάποιοι θεωρούν ότι έχουν κάποιο premium αυτοκίνητο. οκ, καλό, χρυσό, δεν λέω, αλλά το να έχουμε την εντύπωση ότι έχουμε το καλύτερο αμάξι της αγοράς, είναι απλά γραφικό.
Καλά εδώ θα συμφωνησω 1000% αν και νομιζω οτι οι περισσότεροι έκαναν αναφορες κυριως για πλακα και αυτο φαινεται απο τον τροπο που το γραφουν. Το ΜΧ ειναι ενα σπορ τιμιο και πολυ αξιολογο αυτοκίνητο μεχρι εκει. Καποια αμαξια εχουν αξεσουαρ που τονιζουν τον πιο Premium και αλλα τον πιο σπορ χαρακτηρα του αυτοκινητου, ενω ολοι δωσαμε απο 3Κ μεχρι 37Κ για να αποκτησουμε ενα αμαξι με μηδενικη χρηστικη αξια αλλα με ιδιαιτερα χαρισματα!

Απο εκει και περα υπαρχουν καποιοι που αντιλαμβανονται τι ειναι αυτό που εχουν και καποιοι που νομιζουν οτι εχουν παρει πυραυλο. Απο ολους οσους εχουν παντως συμμετασχει στην κουβεντα αυτος που εχει δωσει τα περισσότερα (kostasmito) ειναι και απο τους πιο συνειδητοποιημένους για την τιμη του αμαξιου του, αυτο φαινεται και καπως αστειο. Βεβαια εγω αυτο το αμαξι δεν θα το πουλαγα ευκολα ειδικα αν δεν υπηρχε αναγκη και σε εξευτελιστικη τιμή (4Κ ας πουμε).

Προσωπικα μπορώ να πω οτι μετα απο τοσα χρονια συμβιωσης με το ΜΧ εχω απλα μαθει τις παραξενιες του. Το ανεχομαι επειδη δεν υπαρχει η αναγκη να το δωσω και οπως πολυ σωστα μου ελεγε και ενας φιλος πριν λιγες μερες, κατοχος ΜR2 "Δεν μπορω να επιτρεψω στον εαυτο μου και να δεχτω να μην εχω ενα σπορ αμαξι". Και επειδη δεν ειμαι 20 χρονων και δεν μου πληρωνει τιποτα ο πατερας μου, οταν το προηγουμενο Σαββατο το μετακινησα, πρεπει να παραδεχτω πως την εξτρα βενζινη σε σχεση με το i20 την σκεφτηκα :P
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

April 02, 2015, 01:36:15 PMReply #1490

Offline Sakis

« Reply #1490 on: April 02, 2015, 01:36:15 PM »
Ρε παιδιά το 2λιτρο πέρα από το μπλοκέ και το esp αντε και το 6ταχυτο δεν έχει τίποτα παραπάνω από το 1.8 high edition. To δικό μου που είναι το high έχει και δερμάτινα καθίσματα και θερμαινόμενα, προβολάκια, κλίμα,θερμαινόμενους καθρέφτες, φωτιζόμενο λεβιέ, όλα τα μεταλικά δαχτυλιδια και μπιχλιμπίδια (στα ηχεία, στα χερούλια, τάπα βενζίνης, προσκέφαλα μεταλλικά κτλ.), controlers στο τιμόνι, ηχοσύστημα της bose εξάδισκο με 7 ηχεία και ενισχυτή από το εργοστάσιο, και από τι στιγμή που του έβαλα και μπλοκέ αντικειμενικά μόνο το esp δεν έχω από το 2λιτρο και το άλογα που και αυτά σιγά σιγά θα τα φτάσω.
1,8high edition=2lit σε θέματα εξοπλισμού (-esp)
Όποιος νομίζει ότι ο έρωτας είναι το μεγαλύτερο συναίσθημα..... μάλλον δεν έχει κερδίσει κόντρα

Turbo NC 1,8
http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,8083.0.html

April 02, 2015, 01:45:37 PMReply #1491

Offline Skyggedans

« Reply #1491 on: April 02, 2015, 01:45:37 PM »

Δηλαδή, λέμε τώρα, πως μπλοκέ+esp+6άρι κιβώτιο είναι το ίδιο με τα θερμαινόμενα δερμάτινα και τα διακοσμητικά.

Μάλιστα.

Ειδικά κιόλας απ' τη στιγμή που μπορείς να βρεις 2λιτρο sport στα ίδια χρήματα με το 1.8

Μάλιστα.

Πάω να τρέξω γυμνός στα λιβάδια, μιας και μπήκε η άνοιξη  :exaclty:

April 02, 2015, 01:51:05 PMReply #1492

Offline kostasmito

« Reply #1492 on: April 02, 2015, 01:51:05 PM »
Ντάξει...μην το χέσ0υμε κιόλας. Εκτός των άλλων, αν τα οδηγήσεις την ίδια μέρα και τα δύο και βγεις από το ένα και μπεις στο άλλο, θα καταλάβεις ότι και στον κινητήρα δεν υπάρχει επαφή. Ο 2.0lt είναι πιο γεμάτος (μεσαίες & ψηλές), αρκετά πιο smooth στο δούλεμα του και με μεγαλύτερη όρεξη στο να ανεβάσει στροφές ψηλά. Και το εξάρι με το πεντάρι σασμάν (με την τεράστια διαδρομή του), δεν έχουν επαφή.
Απλά αυτή την εποχή που ζούμε, όλες οι παραπάνω διαφορές δεν αξίζουν τα φορολογικά και φοροεισπρακτικά βάρη του 2.0lt. 

2.0lt sport / Larini Muffler / HKS Airfilter
Exedy lightweight flywheel & stage 1 clutch / Moss short shift
MeisterR CRD+ coils  / AutoExe Tie rod end / Cobalt FSTB / BBS EVO IX 17x8 ET+38 wheels / 215-45-17 AD08R
Wood Interior / Autoexe steering wheel / Honda Jazz antenna

April 02, 2015, 01:58:39 PMReply #1493

Offline Sakis

« Reply #1493 on: April 02, 2015, 01:58:39 PM »

Πάω να τρέξω γυμνός στα λιβάδια, μιας και μπήκε η άνοιξη  :exaclty:

Πρόσεχε τα αγκάθια....

-Το 6αρι με το 5αρι σασμάν εμένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι γιατί στην ουσία οι διαφορές είναι στα νούμερα των σχέσεων μετάδοσης. Γενικά είτε με την 5 είτε με την 6 είσαι αντίστοιχα, στα ίδια χλμ θα έχεις τις ίδιες στροφές.Απλά το 6αρι είναι πιο κοντό, το οποίο με κορονοπήνιο το διορθώνεις στο 5αρι ή αλλιώς μπορείς να βάλεις το 6αρι από διλιτρο επάνω και να είσαι οκ.
-Μπλοκέ μπορείς να βάλεις όπως έχουν κάνει οι περισσότεροι και δεν είναι κανένα τρελό κόστος
-ESP όπως είπα η μόνη ουσιαστική διαφορά (από εξοπλισμό πάντα) το οποίο και αυτό αν θες μπορείς να το βάλεις αλλά δεν αξίζει το τρέξιμο. Αλλά αν με το 1,8 έχεις τόσο πολύ ανάγκη το ESP τότε πάνε αγόρασε κανένα μπροστοκίνητο καλύτερα

Εγώ αναφέρθηκα σε θέματα εξοπλισμού που έχουν θίξει τα υπόλοιπα μέλη και λένε ότι δεν τα έχει το 1,8. Προσωπικά δεν μου λείπει τίποτα από το 2λιτρο πέρα από την παραπανω δύναμη που έχει.
Όποιος νομίζει ότι ο έρωτας είναι το μεγαλύτερο συναίσθημα..... μάλλον δεν έχει κερδίσει κόντρα

Turbo NC 1,8

April 02, 2015, 02:00:28 PMReply #1494

Offline kostas_jp120

« Reply #1494 on: April 02, 2015, 02:00:28 PM »
Προσωπικά όταν έψαχνα για το δικό μου, δοκίμασα και 2λίτρο - έψαχνα να βρω που είναι η έξτρα δύναμη ... ειδικά για οδήγηση μέσα στην πόλη και κοντινές βόλτες η διαφορά είναι πολύ μικρή για να δικαιολογήσει το πρόσθετο ετήσιο κόστος. Οι τιμές αγοράς και των δύο επιλογών ήταν παραπλήσιες.

Και καλά να τα δίνεις κάθε χρόνο για να φτιάξεις κάτι ή να αλλάξει κάτι το μπανανιστάν (πχ δρόμους κλπ), αλλά να δίνω ένα μπλοκέ κάθε χρόνο για να πέφτουν στη μαύρη τρύπα που λέγεται ελληνικό δημόσιο, σε καμία περίπτωση.
Προτιμώ να τα δίνω σε συνεργεία και βελτιώσεις και να κάνω το κέφι μου, αφού θα τα δώσω που θα τα δώσω ή να τα φάω σε πασατέμπο.

Η κατηγορία που βρίσκεται το MX5 (μη-premium roadster) δεν δικαιολογεί οικονομοτεχνικά κατά την προσωπική μου άποψη - για τα ελληνικά δεδομένα - τα κόστη που συνεπάγονται τα 2 λίτρα.
1.8 Forged Engine / NC Galaxy Grey / Kraftwerks Rotrex Kit w 75mm Pulley / TDR Tune / RaceRom

http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,7785.0.html

April 02, 2015, 02:01:43 PMReply #1495

Offline Sakis

« Reply #1495 on: April 02, 2015, 02:01:43 PM »
Προσωπικά όταν έψαχνα για το δικό μου, δοκίμασα και 2λίτρο - έψαχνα να βρω που είναι η έξτρα δύναμη ... ειδικά για οδήγηση μέσα στην πόλη και κοντινές βόλτες η διαφορά είναι πολύ μικρή για να δικαιολογήσει το πρόσθετο ετήσιο κόστος. Οι τιμές αγοράς και των δύο επιλογών ήταν παραπλήσιες.

Και καλά να τα δίνεις κάθε χρόνο για να φτιάξεις κάτι ή να αλλάξει κάτι το μπανανιστάν (πχ δρόμους κλπ), αλλά να δίνω ένα μπλοκέ κάθε χρόνο για να πέφτουν στη μαύρη τρύπα που λέγεται ελληνικό δημόσιο, σε καμία περίπτωση.
Προτιμώ να τα δίνω σε συνεργεία και βελτιώσεις και να κάνω το κέφι μου, αφού θα τα δώσω που θα τα δώσω ή να τα φάω σε πασατέμπο.

Η κατηγορία που βρίσκεται το MX5 (μη-premium roadster) δεν δικαιολογεί οικονομοτεχνικά κατά την προσωπική μου άποψη - για τα ελληνικά δεδομένα - τα κόστη που συνεπάγονται τα 2 λίτρα.

:exaclty:   :good: :good:

Turbo NC 1,8

April 02, 2015, 02:03:33 PMReply #1496

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #1496 on: April 02, 2015, 02:03:33 PM »
το δικό μου έχει όλα τα εξτρά που έχει ένα δίλτρο (και το esp) εκτός από το 6αρι. Θα θελα να ήταν δίλιτρο; ΦΥΣΙΚΑ και θα το ήθελα. Αρκετά, ώστε να πληρώνω τα εξτρα έξοδα το χρόνο; Δυστυχώς όχι.

Για να εξηγηθώ, δεν είναι ότι (για μένα) δεν το αξίζει η εξτρά δύναμη, απλά το κακό με την αγορά των δίλιτρων+ αυτή την εποχή, είναι ότι ακόμη και όσοι θα μπορούσαμε να συντηρήσουμε ένα αμάξι πολλών κυβικών, δεν το κάνουμε, διότι η αγορά εργασίας διανύει περίοδο μεγάλης μεταβλητότητας. Δυστυχώς οι πιθανότητες απώλειας εισοδήματος είναι μεγάλες και γι αυτό ελάχιστοι θα πάρουν το ρίσκο να επωμισθούν τη συντήρηση ενός αυτοκινήτου πολλών κυβικών. Γι αυτό το λόγο άλλωστε βλέπεις και σκοτώνονται αυτοκίνητα τύπου boxter, jeep πολλών κυβικών κτλπ. Αρκετοί ίσως να έχουν τα μετρητά να αγοράσουν και να συντηρήσουν ένα τέτοιο, αλλά ελάχιστοι είναι σίγουροι ότι θα μπορούν και σε βάθος χρόνου.

(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

April 02, 2015, 02:07:04 PMReply #1497

Offline luigid

« Reply #1497 on: April 02, 2015, 02:07:04 PM »
Ξενοφων το 2λιτρο σπορ εχει αρκετα πραγματα ακόμα Xenon, δεσιματα, αναρτηση, θερμαινομενα δερματα είναι αξεσουαρ που γενικα δεν μπαινουν ευκολα και κοστιζουν αρκετα. Αν αυτα συνδυαστουν και με την εξτρα δυναμη και με δεδομενο οτι τα φορολογικα θα παραμεινουν ως εχουν μιλαμε για μια επιπλεον επιβαρυνση 100€ το μηνα. Ενταξει ειναι ενα ποσο σεβαστο μεν αλλα σε μεγαλο ποσοστο ο μεσος κατοχος ΜΧ απο τη στιγμη που εχει ενα αμαξι για διασκεδαση πιθανον θα τα δωσει.

Ενα 2 λιτρο mid ομως σε σχεση με ενα 1.8 mid ειναι πεταμενα λεφτα! Δινεις 1000+ καθε χρονο για να εχεις καμια 30αρια αλογα παραπανω μια ζαντα, ενα ESP και ενα μπλοκε! O μονος λογος να το αγορασεις είναι επειδη το εχεις βρει φτηνοτερα απο το αντιστοιχο 1.8 και η χρηση που το θες ειναι "σκληροπυρηνικη" ! Τα επομενα σου βηματα δλδ ειναι ξηλωνω τα παντα του φοραω ρολ, σλικ και μπακετ!

Καταρχάς μου κάνει εντύπωση που κάποιοι θεωρούν ότι έχουν κάποιο premium αυτοκίνητο. οκ, καλό, χρυσό, δεν λέω, αλλά το να έχουμε την εντύπωση ότι έχουμε το καλύτερο αμάξι της αγοράς, είναι απλά γραφικό.
Καλά εδώ θα συμφωνησω 1000% αν και νομιζω οτι οι περισσότεροι έκαναν αναφορες κυριως για πλακα και αυτο φαινεται απο τον τροπο που το γραφουν. Το ΜΧ ειναι ενα σπορ τιμιο και πολυ αξιολογο αυτοκίνητο μεχρι εκει. Καποια αμαξια εχουν αξεσουαρ που τονιζουν τον πιο Premium και αλλα τον πιο σπορ χαρακτηρα του αυτοκινητου, ενω ολοι δωσαμε απο 3Κ μεχρι 37Κ για να αποκτησουμε ενα αμαξι με μηδενικη χρηστικη αξια αλλα με ιδιαιτερα χαρισματα!

Απο εκει και περα υπαρχουν καποιοι που αντιλαμβανονται τι ειναι αυτό που εχουν και καποιοι που νομιζουν οτι εχουν παρει πυραυλο. Απο ολους οσους εχουν παντως συμμετασχει στην κουβεντα αυτος που εχει δωσει τα περισσότερα (kostasmito) ειναι και απο τους πιο συνειδητοποιημένους για την τιμη του αμαξιου του, αυτο φαινεται και καπως αστειο. Βεβαια εγω αυτο το αμαξι δεν θα το πουλαγα ευκολα ειδικα αν δεν υπηρχε αναγκη και σε εξευτελιστικη τιμή (4Κ ας πουμε).

Προσωπικα μπορώ να πω οτι μετα απο τοσα χρονια συμβιωσης με το ΜΧ εχω απλα μαθει τις παραξενιες του. Το ανεχομαι επειδη δεν υπαρχει η αναγκη να το δωσω και οπως πολυ σωστα μου ελεγε και ενας φιλος πριν λιγες μερες, κατοχος ΜR2 "Δεν μπορω να επιτρεψω στον εαυτο μου και να δεχτω να μην εχω ενα σπορ αμαξι". Και επειδη δεν ειμαι 20 χρονων και δεν μου πληρωνει τιποτα ο πατερας μου, οταν το προηγουμενο Σαββατο το μετακινησα, πρεπει να παραδεχτω πως την εξτρα βενζινη σε σχεση με το i20 την σκεφτηκα :P

Μιλωντας για διαφορες 1.8 με 2.0 πενταετιας και ανω,η διαφορα ειναι 54 ευρω χονδρικα το μηνα επιπλεον(300 vs 660+287) χωρις να υπολογισουμε τα φορολογικα.

Προσωπικα,επειδη ειμαι στην αναζητηση,βαζωντας τα κατω,το 1,5 με 2χιλ χονδρικα που θα μου κοστισει το διλιτρο για χρηση τριετιας,μοιαζει το ιδιο η και καλυτερο αν εβαζα αυτα τα εξτρα,6αρι και μπλοκε,και κατι κοκοψινια τυπου δερματινα θερμαινομενα,ESP που δεν μπαινει αλλα λεμε,ξενον,δεσιματα κτλ.+οτι προτιμω να υπαρχουν εργοστασιακα και να μην βαζω χερι εγω μετα χωρις να υπολογιζω τα περα δωθε με συνεργεια,τυχον ζημιες η αστοχιες,ταλαιπωρια.
Δελεαρ ειναι βεβαιως και τα αλογα και υπολογιζωντας οτι με βαση τα λεγομενα που εχω διαβασει εδω,στην καταναλωση δεν φαινεται να υστερει το 2.0 εναντι του 1.8.

Οπως αντιλαμβανεστε προσπαθω να πεισω τον εαυτο μου για το λογικο του εγχειρηματος >:- και τα καταφερνω καλα!

Τα λαθη και τα γουστα πληρωνονται,οπως με πληροφορησε ενας γνωστος μου.

Υ.Γ.απολαμβανω την συζητηση ιδιαιτερα,please continue

April 02, 2015, 02:09:49 PMReply #1498

Offline Sakis

« Reply #1498 on: April 02, 2015, 02:09:49 PM »
και στην τελική με 1300 ευρώ αγοράζεις ένα μοτέρ διλιτρο το κοτσάρεις επάνω στο πρωην 1,8, στα χαρτιά είσαι 1,8 πληρώνεις τέλη για 1,8 και κυκλοφορείς με δίλιτρο και επειδή είναι ίδιοι οι κινητήρες δεν φαίνεται πουθενά και έχεις και την παραπάνω δύναμη και είσαι και ο πρώτος μάγκας!!!!!  ;)

Turbo NC 1,8

April 02, 2015, 02:18:26 PMReply #1499

Offline Skyggedans

« Reply #1499 on: April 02, 2015, 02:18:26 PM »
 Γενικά η συζήτηση έχει ανοίξει τόσο πολύ και έχουν μπλέξει πολλές έννοιες και κριτήρια.

Δεν υπήρχε σύγκριση ως καινούριο, όσον αφορά τις τιμές. Που δικαιολογούνταν και από θέμα κινητήρα και από θέμα των ουσιαστικών έξτρα, που το 18άρι δε φόρεσε ποτέ απ' το εργοστάσιο.

Αν πλέον γίνεται σύγκριση για αγορά του nc ως μεταχειρισμένου, αυτό ισχύει γιατί λόγω της φορολογίας, έχουν εξισωθεί οι τιμές. Με τα ίδια λεφτά, παίρνεις ένα πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.
 Το αν σου φαίνεται ή όχι διαφορά ανάμεσα στο 5άρι και το 6άρι, Σάκη μου, αυτό είναι υποκειμενική κρίση - όχι αντικειμενική. Και μιας και το ανέφερες, ελπίζω να γνωρίζεις το κόστος του να βάλεις το 6άρι στο 1.8. Για το ποιες μετατροπές μπορεί να κάνει ο καθένας μετέπειτα, αυτό έχει να κάνει με τα θέλω κ την τσέπη. Μάνι-μάνι, έγραψες 3 μετατροπές που θα μπορούσε να κάνει κάποιος, που αθροιστικά κοστίζουν όσο ένα 2ο μεταχειρισμένο nc. (μοτέρ 2λιτρο, 6άρι κιβώτιο, μπλοκέ). Κάπου χάνει αυτός ο συλλογισμός, οικονομοτεχνικά.

Για τον κινητήρα που ανέφερες Κώστα, σίγουρα πλέον δεν δικαιολογείται το ετήσιο χιλιάρικο. Δεν μπορεί όμως, να μην αντιλαμβάνεσαι πως ειδικά αν το χρησιμοποιείς καθημερινά, τη διαφορά ανάμεσα στους 2 κινητήρες. Οπότε, ας μη μπλέκουμε τα φορολογικά μειονεκτήματα του 2.0 με τη διαφορά στην απόδοση των 2 μοτέρ, που δεν είναι ευκαταφρόνητη και σε άλογα και σε ροπή και φαίνονται στον δρόμο - μιλώντας πάντα για στοκ αυτοκίνητα.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Βασίλη. Σε τόσο ομιχλώδες τοπίο, για να πας να πάρεις 2λιτρο ελαφρά τη καρδία, σημαίνει πως είτε έχεις εξασφάλιση οικονομική, είτε πως δε σκέφτεσαι με το πορτοφόλι, αλλά με τα θέλω σου.