Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]  (Read 972425 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

April 01, 2015, 10:26:46 PMReply #1470

Offline spoumi

Re: Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
« Reply #1470 on: April 01, 2015, 10:26:46 PM »
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

April 01, 2015, 10:27:21 PMReply #1471

Offline georgep800

« Reply #1471 on: April 01, 2015, 10:27:21 PM »
Τελικά φταίνε οι πωλητές που τα σκοτώνουν. :-\ Δίνουν στον απλό κόσμο τσάμπα τα εργαλεία και μας καβατζόνουν τα γκομενάκια. Ε όχι και να μπαίνει ο απλός κοινός θνητός στην καφετέρια και "να παίζει το κλειδάκι στο χέρι καμαρώνοντας"!?!?!?! :o :o :o Κοπέλια, κάτι πρέπει να γίνει. Να αναστρέψουμε την κατάσταση. Πιστεύω υπάρχουν ελπίδες!

>:a

ΟΧΙ. Μήπως είσαι εκμεταλλευτής και θες να μας φας τα γκομενάκια...? >:a >:a >:a

April 01, 2015, 11:02:54 PMReply #1472

Offline heras

« Reply #1472 on: April 01, 2015, 11:02:54 PM »
γιατί ξαλαφρώνεις τον άλλον από ένα βαρύ φορτίο (τέλη-φόρους) και το φορτώνεις στην καμπούρα σου.

Aυτη ακριβως ειναι ολη η ουσια !!  :exaclty:

Την τιμη ο αγοραστης την καθοριζει αυτες τις εποχες, αν ο πωλητης δεν τσιμπησει, θα το εχει να το βλεπει και το ζεστο μαρουλακι θα καταληξει σε αλλα χερια  ;)
Πιο απλά...''Εγω τοσα δινω, θες? Παρτα και φερτο. Δεν θες? Κατσε κοιτα το ''
ΜΚ 1,5

April 01, 2015, 11:31:36 PMReply #1473

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4593
  • "What one man can do, another can do"
« Reply #1473 on: April 01, 2015, 11:31:36 PM »
Εντάξει παιδιά καταλάβαμε ότι πριν το MX5 είχατε 206RC.
Φοβερή η οργή σας όταν ανακαλύψατε ότι λείπουν 2 καθίσματα. Πουλήστε τα τα ρημάδια.
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

April 01, 2015, 11:45:31 PMReply #1474

Offline georgep800

« Reply #1474 on: April 01, 2015, 11:45:31 PM »
Εντάξει παιδιά καταλάβαμε ότι πριν το MX5 είχατε 206RC.
Φοβερή η οργή σας όταν ανακαλύψατε ότι λείπουν 2 καθίσματα. Πουλήστε τα τα ρημάδια.

Τι??? Γαλλικό???? Τώρα μας προσβάλλεις...

https://www.youtube.com/embed/zRO2VUXQTAI

April 02, 2015, 12:05:28 AMReply #1475

Offline kostasmito

« Reply #1475 on: April 02, 2015, 12:05:28 AM »
Καλά όλα αυτά παιδιά, αλλά για το LE, που καταλήξαμε?
Aξίζει να πάω να το δω?? 
:zalistika: :P

Φυσικά και να το δεις. Το κόκκινο του le είναι το καλύτερο χρώμα για NC (μετά το άσπρο εννοείται).
Κατά τ´αλλα και επειδή τα έχω οδηγήσει αρκετά και τα δυο, το 1.8 με μπλοκέ, κοντό και short shift, το μόνο που έχει να ζηλέψει σε σχέση με το 2.0lt είναι το esp.

2.0lt sport / Larini Muffler / HKS Airfilter
Exedy lightweight flywheel & stage 1 clutch / Moss short shift
MeisterR CRD+ coils  / AutoExe Tie rod end / Cobalt FSTB / BBS EVO IX 17x8 ET+38 wheels / 215-45-17 AD08R
Wood Interior / Autoexe steering wheel / Honda Jazz antenna

April 02, 2015, 12:11:14 AMReply #1476

Offline georgep800

« Reply #1476 on: April 02, 2015, 12:11:14 AM »
Καλά όλα αυτά παιδιά, αλλά για το LE, που καταλήξαμε?
Aξίζει να πάω να το δω?? 
:zalistika: :P

Φυσικά και να το δεις. Το κόκκινο του le είναι το καλύτερο χρώμα για NC (μετά το άσπρο εννοείται).
Κατά τ´αλλα και επειδή τα έχω οδηγήσει αρκετά και τα δυο, το 1.8 με μπλοκέ, κοντό και short shift, το μόνο που έχει να ζηλέψει σε σχέση με το 2.0lt είναι το esp.

Με λίγα λόγια παίρνει ένα NISEKO, του κοτσάρει ένα μπλοκέ και είναι έτοιμος! Μόνο που το NISEKO θα του κοστίσει σίγουρα ακριβότερα απο ένα δίλιτρο... :coolio:

April 02, 2015, 08:19:15 AMReply #1477

Offline philosopher

« Reply #1477 on: April 02, 2015, 08:19:15 AM »
Θα το παρω τελειως διαφορετικα. Ψαχνω να βρω ενα λογο να αγορασει καποιος με παραπανω χρηματα ενα διλιτρο (που δεν ειναι sport, niseko, LE, SVP η καποια εκδοση περιεργη εστω) σε σχεση με ενα 1.8 με μπλοκε. Του kostasmito εκτος του οτι ειναι καρασπανιο εχει και εξτρα που δεν υπαρχουν σε αλλο στην Ελλαδα για να μην πω οτι τα μισα εξτρα δεν μπαινουν και σε αλλο.

Μη μου πειτε οτι για τα παραπανω αλογα αξιζει καποιος να δινει καθε χρονο 1000€ παραπανω ? Γιατι αν αυτα τα λεφτα τα δινει στο αμαξι του μαλλον καποια στιγμη θα εχει κατι σφαιρικα καλυτερο απο ενα 2λιτρο. Και Νικο μιας και μιλησες για το δικο σου αμαξι, πολλοι δεν θα το αγοραζαν αν δεν ηταν σκοτωμενο! Αντικειμενικα αν καποιος δεν σε ξερει θα θεωρουσε μαλλον οτι ο προηγουμενος ιδιοκτητης το εχει χωσει σε πιστες και του εχει πιει το αιμα παρά θα εδινε ανετα τα εξτρα χρηματα για να το αγορασει και να το συντηρησει. Φυσικα καποιος που εχει ψαχτει θα προβληματιζοταν ακομα περισσοτερο αν γνωριζε και τα προβληματα αξιοπιστιας των 2 λιτρων. Νικο αυτο δεν ειναι για σενα συγκεκριμενα, αλλα για ολους οσους νομιζουν πως ενα απλο 2λιτρο ειναι κατι το ιδιαιτερο. Ασχετα με την γενικοτερη κατασταση της αγορας αλλα με την υπαρχουσα φορολογια το διλιτρο NC ειναι πιστευω μια αποτυχημενη αγορα.

Γιάννη κοίταξε να δεις το 1.8 δε θα γίνει ποτέ δίλιτρο και το αντίστροφο. Το μεν πρώτο υπερέχει σε οικονομικά μεγέθη, δεδομένης της χώρας το δε άλλο σε μηχανικά. Αν δε σε καλύπτει η διαφορά στη συντήρηση παίρνεις το 1.8 και δεν ασχολείσαι παραπάνω. Όχι να λέμε όμως ότι το δίλιτρο είναι 1.8 με μπλοκέ. Η δυναμική των δυο αυτοκινήτων είναι η μέρα με τη νύχτα.
Τώρα αυτό περι εκδόσεων με αφήνει παγερά αδιάφορο στο ΜΧ5 αφού το μόνο "γνήσιο" συλλεκτικό που αναγνωρίζω προσωπικά είναι το LE και πάλι αν. Αν η Mazda ήθελε να φτιάξει limited θα μπορούσε να πάρει παράδειγμα από τη BMW 320 vs 320si πάνω από 50%+ στη τιμή η διαφορά ή την Audi 2.0FSI vs DTM edition με παραπάνω από 50%+ στη τιμή επίσης (και τα δυο μεταχειρισμένα).
Μπορείς να πεις το ίδιο για τα LE και SVP και MPLS και Sport και Supersport και Superveloce και άλλες 5.987.456 εκδόσεις NC που έχουν βγει? Η ελληνική αγορά φωνάζει ΟΧΙ όπως και η διεθνής και ας μη πέσουμε σε εξαιρέσεις (έχω SVP με 2.000χλμ 8 χρονώ) καταλαβαίνεις τι λέω. Η διαφορά όπως τη βλέπω είναι ότι στην ίδια τιμή θα φύγει πρώτο του Κώστα (ελπίζω όχι για 4000  :P) και μετά το δικό μου και τέλος.
Τώρα τα περί χρήσης πίστας κτλπ αυτό που έχω να πω από προσωπική εμπειρία είναι ότι αν ο μηχανικός (του υποψίφιου αγοραστή) στροφάρει μπορεί να δει τι αυτοκίνητο πουλάς και να τον συμβουλέψει ανάλογα. Αν το αυτοκίνητο είναι tracktoy δε κρύβεται αν ξέρεις που να κοιτάξεις.

γιατί ξαλαφρώνεις τον άλλον από ένα βαρύ φορτίο (τέλη-φόρους) και το φορτώνεις στην καμπούρα σου.

Aυτη ακριβως ειναι ολη η ουσια !!  :exaclty:

Την τιμη ο αγοραστης την καθοριζει αυτες τις εποχες, αν ο πωλητης δεν τσιμπησει, θα το εχει να το βλεπει και το ζεστο μαρουλακι θα καταληξει σε αλλα χερια  ;)
Πιο απλά...''Εγω τοσα δινω, θες? Παρτα και φερτο. Δεν θες? Κατσε κοιτα το ''

Επειδή μπορεί να μη το έχετε αντιληφθεί, υπάρχουν και άνθρωποι που το αυτοκίνητο δεν αποτελεί βάρος και η αλλαγή του επίσης δεν είναι αυτοσκοπός και λόγος ύπαρξης.
Όλα τα παραπάνω φυσικά με τη παραδοχή ότι δε πρέπει να το πουλήσεις αλλά ότι θέλεις να το πουλήσεις.

Και επειδή κάποιος το ανέφερε και νωρίτερα πραγματικά δε πιστεύω ότι το αυτοκίνητο (και ιδίως το δικό μου λολ) μπορεί να αποτελέσει επένδυση. Επίσης όπως έχω πει και παλαιότερα ο μόνος τρόπος να "αποσβέσεις" ένα δίλιτρο roadster αυτή την εποχή είναι με το να το κρατήσεις και να το ευχαριστηθείς και μετά από καιρό, όταν θα το έχεις βαρεθεί και θα έχεις πάρει ότι είναι να πάρεις από αυτό μπορείς και να το δώσεις σε πολύ χαμηλή τιμή. Έτσι κι αλλιώς αν υποθέσουμε ότι τώρα το δίνω πχ 9 (ευοίωνο σενάριο) πόσο θα το δώσω σε 6-7 χρόνια από τώρα? ? ? 4-5 χιλιάρικα? άσε που μέχρι τότε θα έχουν φύγει και φόροι πολυτελείας κτλπ οπότε η διαφορά από το 1.8 θα είναι 200κάτι ευρώ και εκεί θέλω να δω πόσο θα αξίζει να έχεις 1.8 απέναντι στο δίλιτρο... Το θέμα είναι αν κάποιος μπορεί και θέλει να υποστηρίξει ένα τέτοιο κόστος μέχρι τότες....
« Last Edit: April 02, 2015, 08:22:26 AM by philosopher »

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

April 02, 2015, 09:33:31 AMReply #1478

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #1478 on: April 02, 2015, 09:33:31 AM »

Απαντώ στο σχόλιο του Γιάννη σχετικά με τα δίλιτρα NC. Θεωρώ ότι η αγορά ενός απαγορευμένου μοντέλου (2 λίτρα και πάνω) είναι ιδανική για κάποιον που θέλει κάτι γρήγορο/ποιοτικό στο γκαράζ του. Σε σχέση με ένα NC 1.8, θα πάρεις ....φθηνότερο....
Δεν απαντάς στο ερώτημα μου... Γιατί εγώ ρώτησα ποιος είναι ο λόγος να δώσω ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΗΜΑΤΑ για την απόκτηση ενός 2λιτρου. Αν το πάρω ευκαιρία μπορώ να σκεφτώ χιλιάδες. Γιατί ευτυχώς είμαι από τους τυχερούς που θα μπορούσαν να δώσουν αυτό το έξτρα 1000αρικο για την συντήρηση του. Αλλά δεν θα έδινα με τίποτα έξτρα λεφτά για την απόκτηση του.

Επίσης να πω πως έχω οδηγήσει 2λιτρο σε 4 εκδόσεις mid, high rc, niseko και sport. Οπότε ξέρω και τις διαφορές ακόμα και μεταξύ των διλιτρων. Ένα καλοστημένο 18αρι (έχουμε πολλά παραδείγματα εδώ μέσα) είναι μεν πιο αργό αλλά πιο αποδοτικο.

Και για να απαντήσω και σε αυτό που αναφέρεις και εσύ Νίκο. Προφανώς και θεωρώ αστεία τα παραδείγματα για τους γερμανικούς λέβητες γιατί φυσικά και δεν αξίζουν τα έξτρα χρήματα και σαν μεταχειρισμένα ούτε αυτά παίρνουν +50% στην τιμή πώλησης τους. Αλλά εγώ δεν σου ανέφερα τα special editions γιατί είναι συλλεκτικά αλλά γιατί έχουν έξτρα που πιθανόν δεν είναι εύκολο να βρεθούν. Το keyless entry, τα περίεργα χρώματα σε κουκούλα και δέρματα κ.α.

Και τι εννοώ ένα 2λιτρο mid σε σχέση με ένα 1.8 mid διαφέρουν σε 3 πράγματα μοτέρ-μπλοκε, ζάντες και esp (σε γερμανικα δεν υπάρχει αυτή η διαφορά). Οπότε διατυπώνω ξανά την ερώτηση μου. Πόσα λεφτά παραπάνω αξίζει να δώσω για αυτά που του λείπουν με δεδομένο ότι θα πληρώσω και έξτρα φορολογία?

Υπάρχει και μέλος που από 1.8 mid έχει πάει σε 2.0 niseko και θα μπορούσε να εξηγήσει πολύ καλύτερα τι εννοώ, ότι στην καθημερινή οδήγηση δεν χαίρεσαι τα έξτρα άλογα, αλλά τον έξτρα εξοπλισμό ένα 2λιτρο mid μπορεί και να υστερεί σε σχέση με ένα φορτωμένο 18αρι ακόμα και αν η αρχική τιμή κτήσης του πρώτου ήταν υψηλότερη.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

April 02, 2015, 09:53:58 AMReply #1479

Offline selito

« Reply #1479 on: April 02, 2015, 09:53:58 AM »
Γιάννη, γενικά το 2λιτρο παίζει στο τραπέζι γιατί δεν εχει μεγάλη διαφορά από ένα 18άρι στην τιμή.!

Προφανώς αν ήταν να δώσω το αμάξι μου και να βάλω και άλλα 2 χιλιάρικα για να πάρω το 2λιτρο δεν θα το σκεφτόμουν και θα τα "έριχνα" στο 1.8, αλλά εδώ μιλάμε πως θα βγει σχεδόν μια η άλλη..Και δεν ψάχνω οποιοδήποτε 2λιτρο, μόνο LE ή Sport, οπότε τα extra του είναι αρκετά σε σχέση με το 1.8 (μπλοκέ-6άρι-ζάντες-DSC-άλλα visual ψιψιψινια) για να τα έβαζα όλα αυτά τα extra στο δικό μου τα λεφτά που θα χρειαζόμουν θα κάλυπταν τα "παραπάνω" έξοδα του 2λιτρου τουλάχιστον για 4-5 χρόνια, προτιμώ να τα δώσω σε βάθος χρόνου λοιπόν και να έχω κάτι εργοστασιακό παρά να κάνω "παρεμβάσεις" με ανταλλακτικά αμφιβόλου ποιότητας και αξιοπιστίας.

Και για το μέλος που λες που απο 1.8mid πήγε σε 2.0niseko, ο ίδιος λέει πως δεν θα ξανάπαιρνε 1.8 και με παροτρύνει και εμένα να την κάνω την αλλαγή (κακές παρέες εε? :P )

Never dream about success, only work for it.

April 02, 2015, 10:12:22 AMReply #1480

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #1480 on: April 02, 2015, 10:12:22 AM »
Δόξα το Θεό κάποιος που καταλαβαίνει τι λέω! Φυσικά και να την κάνεις την αλλαγή! Αφού δεν σου λείπουν τα λεφτά για τη συντήρηση. Όπως και εγώ ήμουν από αυτούς που του έλεγαν να πάρει 2λιτρο niseko τότε γιατί ήταν ευκαιρία! Αν μια έκδοση έχει κάποια έξτρα που γουστάρεις και κάτι παραπάνω να δώσεις από 1.8 το καταλαβαίνω.

Αλλά αν ένα 2 λίτρο δεν είναι ευκαιρία δεν είναι εύκολο να πουληθεί καν! Πόσο μάλλον να πουληθεί και σε καλή τιμή. Πόσο μάλλον αν δεν έχει και κανένα καλό ή ιδιαίτερο έξτρα εξοπλισμό.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

April 02, 2015, 11:25:19 AMReply #1481

Offline Manolis

« Reply #1481 on: April 02, 2015, 11:25:19 AM »
Και για το μέλος που λες που απο 1.8mid πήγε σε 2.0niseko, ο ίδιος λέει πως δεν θα ξανάπαιρνε 1.8 και με παροτρύνει και εμένα να την κάνω την αλλαγή (κακές παρέες εε? :P )

Εννοείς επειδή είχε στίψει το 1.8άρι σε πίστες,στροφές,βουνά κτλ και αποφάσισε ότι του λείπει η έξτρα δύναμη και το μπλοκέ?
Γιαυτό δεν θα ξανάπαιρνε 1.8?

April 02, 2015, 11:28:54 AMReply #1482

Offline selito

« Reply #1482 on: April 02, 2015, 11:28:54 AM »
Έχεις δίκιο, η απόφαση έχει παρθεί και τώρα που μπήκαμε στον χορό...θα χορέψουμε!  :finger:

Εννοείς επειδή είχε στίψει το 1.8άρι σε πίστες,στροφές,βουνά κτλ και αποφάσισε ότι του λείπει η έξτρα δύναμη και το μπλοκέ?
Γιαυτό δεν θα ξανάπαιρνε 1.8?

Η χρήση που θέλω να του κάνω και εγώ είναι όμοια με την δική του, οπότε είναι πιο κοντά στα δικά μου δεδομένα η δική του γνώμη παρά κάποιου που είναι σε πίστες/βουνά/κλπ 24/7

Και έτσι να μην είναι έχω οδηγήσει το 2.0 και σε καθημερινές διαδρομές και σε ταξίδι..και προσωπικά είδα μια αρκετή διαφορά

April 02, 2015, 11:35:33 AMReply #1483

Offline Manolis

« Reply #1483 on: April 02, 2015, 11:35:33 AM »
Αν η χρήση που θέλεις να του κάνεις είναι όμοια τότε αντιλαμβάνομαι την αλλαγή μόνο λόγω των επιπλέον έξτρα
που θα δυσκολευτείς (λόγω κόστους) να βάλεις στο 1.8άρι.

Πέραν αυτού με δεδομένο την δική σου τοποθέτηση,θεωρώ την κίνηση λάθος.
Χρόνια πριν που τα χρήματα δεν ήταν θέμα δεν θα το συζητούσαμε καν.Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται.

ps.Ούτε καν δεν προσπαθώ να σου αλλάξω την απόφαση.Να προχωρήσεις το πλάνο σου και καλούς χορούς  :)

April 02, 2015, 11:42:26 AMReply #1484

Offline selito

« Reply #1484 on: April 02, 2015, 11:42:26 AM »
Πέραν αυτού με δεδομένο την δική σου τοποθέτηση,θεωρώ την κίνηση λάθος.

why is that?

Υ.Γ. θα το πάρω το 2.0 αλλά..κουβέντα να γίνεται  :good: