Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]  (Read 972420 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

April 01, 2015, 03:46:32 PMReply #1455

Offline georgep800

Re: Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
« Reply #1455 on: April 01, 2015, 03:46:32 PM »
Ναι αλλά ξέρεις και μεις έχουμε δίλιτρο roadster (αμάξι ελεύθερου χρόνου, πρακτικότητα μηδέν κτλπ κτλπ), δεν είναι ότι πήραμε ένα δίλιτρο Nissan ή οποιοδήποτε sedan των 20-24.000Ε πχ να κάνουμε τη δουλειά μας  :-\

Τι ακριβώς θελεις να πεις με αυτό;

Επίσης και ό άλλος που παίρνει τηλέφωνο πάντα μα πάντα θεωρεί ότι θα σε απαλλάξει από το βάρος όλων αυτών ή στη καλύτερη ότι το πουλάς γιατί δε μπορείς να το συντηρήσεις....

Δυστυχώς αυτοί είναι οι λόγοι που η πλειοψηφία των κατόχων πουλάει ένα δίλιτρο και αντίστοιχα οι λόγοι που οι αγοραστές ΔΕΝ τα προτιμούν. Εξού και η ανύπαρκτη αγορά...

April 01, 2015, 03:52:27 PMReply #1456

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #1456 on: April 01, 2015, 03:52:27 PM »
δυστυχώς έτσι έχει η κατάσταση σήμερα. Μην κοιτάτε τότε που τα πήρατε στα ~30 χιλιάρικα και τα χρήματα για το σηματάκι δεν φαινόντουσαν πολλά. Τώρα, για κάποιον που λέει να πάρει ένα roadster και να δώσει 7-9 χιλιάρικα, τα +360 σηματάκι+εισφορά φαντάζουν πολλά και για τους περισσότερους δεν δικαιολογείται η εξτρά δαπάνη

(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

April 01, 2015, 05:10:15 PMReply #1457

Offline philosopher

« Reply #1457 on: April 01, 2015, 05:10:15 PM »
Ναι αλλά ξέρεις και μεις έχουμε δίλιτρο roadster (αμάξι ελεύθερου χρόνου, πρακτικότητα μηδέν κτλπ κτλπ), δεν είναι ότι πήραμε ένα δίλιτρο Nissan ή οποιοδήποτε sedan των 20-24.000Ε πχ να κάνουμε τη δουλειά μας  :-\

Τι ακριβώς θελεις να πεις με αυτό;

Εννοώ ότι και ο άλλος που παίρνει λογικά θα έπρεπε να είναι πιο μαζεμένος από την άποψη ότι λογικά για να το έχεις πρέπει να "έχεις" άρα δε σκοπεύεις να το χαρίσεις κτλπ
Γενικώς δε παίρνει το μέσο οδηγό αυτοκινήτου άλλα κάποιον που έδωσε πολύ χρήμα για αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου...  Δε μπορεί όλοι με τα δίλιτρα και πάνω να είναι μπατίριδες που έκαναν λάθος επιλογή...
Ελπίζω να έγινα λίγο περισσότερο κατανοητός  :P

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

April 01, 2015, 07:25:09 PMReply #1458

Offline heras

« Reply #1458 on: April 01, 2015, 07:25:09 PM »
Οσοι πιστευετε οτι θα το πουλησετε ''χρυσάφι'' ειτε κανετε πλακα ειτε θα περιμενετε ΠΟΛΥ για να απολαυσετε το επομενο σας αυτοκινητο που τοσο θελετε

Αλλιως προς τι η πωληση? Μιλαω απο επιθυμια να παρω αλλο οχι απο σοβαρη αναγκη (πχ λογοι υγειας κλπ)
ΜΚ 1,5

April 01, 2015, 07:33:05 PMReply #1459

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #1459 on: April 01, 2015, 07:33:05 PM »
Θα το παρω τελειως διαφορετικα. Ψαχνω να βρω ενα λογο να αγορασει καποιος με παραπανω χρηματα ενα διλιτρο (που δεν ειναι sport, niseko, LE, SVP η καποια εκδοση περιεργη εστω) σε σχεση με ενα 1.8 με μπλοκε. Του kostasmito εκτος του οτι ειναι καρασπανιο εχει και εξτρα που δεν υπαρχουν σε αλλο στην Ελλαδα για να μην πω οτι τα μισα εξτρα δεν μπαινουν και σε αλλο.

Μη μου πειτε οτι για τα παραπανω αλογα αξιζει καποιος να δινει καθε χρονο 1000€ παραπανω ? Γιατι αν αυτα τα λεφτα τα δινει στο αμαξι του μαλλον καποια στιγμη θα εχει κατι σφαιρικα καλυτερο απο ενα 2λιτρο. Και Νικο μιας και μιλησες για το δικο σου αμαξι, πολλοι δεν θα το αγοραζαν αν δεν ηταν σκοτωμενο! Αντικειμενικα αν καποιος δεν σε ξερει θα θεωρουσε μαλλον οτι ο προηγουμενος ιδιοκτητης το εχει χωσει σε πιστες και του εχει πιει το αιμα παρά θα εδινε ανετα τα εξτρα χρηματα για να το αγορασει και να το συντηρησει. Φυσικα καποιος που εχει ψαχτει θα προβληματιζοταν ακομα περισσοτερο αν γνωριζε και τα προβληματα αξιοπιστιας των 2 λιτρων. Νικο αυτο δεν ειναι για σενα συγκεκριμενα, αλλα για ολους οσους νομιζουν πως ενα απλο 2λιτρο ειναι κατι το ιδιαιτερο. Ασχετα με την γενικοτερη κατασταση της αγορας αλλα με την υπαρχουσα φορολογια το διλιτρο NC ειναι πιστευω μια αποτυχημενη αγορα.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

April 01, 2015, 09:10:41 PMReply #1460

Offline iNFiNiTy

« Reply #1460 on: April 01, 2015, 09:10:41 PM »

ΓΡΆΨΤΟΥΣ ΣΤΑ Π@Π@ΡΙ@ ΣΟΥ.Εμένα με τσαντίζει το γεγονός να παίρνει ο άλλος τηλέφωνο να επικαλείται την κρίση,τον ΦΠΑ,τον ΕΝΦΙΑ,τις πολυκυστικές ωοθήκες της γυναίκας του για να ρίξει την τιμή και να παίρνει τον κόπο σου τσάμπα.
Και μετά να παίζει το κλειδάκι στο χέρι στην καφετέρια καμαρώνοντας.Εάν δεν έχεις τα φράγκα μην κάνεις όνειρα φίλε λέω εγώ.
Και εγώ τα ίδια όταν το είχα για πούλημα-4 άτομα πήραν.Βέβαια δεν με πήρε κανένας κωμικός.Το έπλυνα,το κέρωσα και το έβαλα στο γκαράζ μου.
Άσε να παίρνουν τσάμπα τις ευκαιρίες.Δόξα το θεό έχουμε topic με ''προβλήματα''
Ο μηχανικός περιμένει στην γωνία.
Ακούστηκα κάπως αλλά τα λέω για να τα διαβάζουν μερικοί.
Μεγάλη μουνοπαγίδα παίδες το κλειδί του Mazda, ειδικά του NB.
Εγώ από τότε που το αφήνω στο τραπεζάκι της καφετέριας έρχονται τα γκομενάκια και μου πιάνουν κουβέντα στο άσχετο.
Λέει η άλλη, για να έχει MX5 των 3000 ο τύπος, θα είναι φραγκάτος.

April 01, 2015, 09:14:01 PMReply #1461

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4593
  • "What one man can do, another can do"
« Reply #1461 on: April 01, 2015, 09:14:01 PM »

ΓΡΆΨΤΟΥΣ ΣΤΑ Π@Π@ΡΙ@ ΣΟΥ.Εμένα με τσαντίζει το γεγονός να παίρνει ο άλλος τηλέφωνο να επικαλείται την κρίση,τον ΦΠΑ,τον ΕΝΦΙΑ,τις πολυκυστικές ωοθήκες της γυναίκας του για να ρίξει την τιμή και να παίρνει τον κόπο σου τσάμπα.
Και μετά να παίζει το κλειδάκι στο χέρι στην καφετέρια καμαρώνοντας.Εάν δεν έχεις τα φράγκα μην κάνεις όνειρα φίλε λέω εγώ.
Και εγώ τα ίδια όταν το είχα για πούλημα-4 άτομα πήραν.Βέβαια δεν με πήρε κανένας κωμικός.Το έπλυνα,το κέρωσα και το έβαλα στο γκαράζ μου.
Εγώ από τότε που το αφήνω στο τραπεζάκι της καφετέριας έρχονται τα γκομενάκια και μου πιάνουν κουβέντα στο άσχετο.
Μάλλον μαλάκα για κέρασμα ψάχνουν.
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

April 01, 2015, 09:17:27 PMReply #1462

Offline georgep800

« Reply #1462 on: April 01, 2015, 09:17:27 PM »
Εννοώ ότι και ο άλλος που παίρνει λογικά θα έπρεπε να είναι πιο μαζεμένος από την άποψη ότι λογικά για να το έχεις πρέπει να "έχεις" άρα δε σκοπεύεις να το χαρίσεις κτλπ
Γενικώς δε παίρνει το μέσο οδηγό αυτοκινήτου άλλα κάποιον που έδωσε πολύ χρήμα για αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου...  Δε μπορεί όλοι με τα δίλιτρα και πάνω να είναι μπατίριδες που έκαναν λάθος επιλογή...
Ελπίζω να έγινα λίγο περισσότερο κατανοητός  :P

Ναι, κατάλαβα τι εννοείς. Ισχύει αυτό που περιγράφεις, αλλά πιστεύω αντιπροσωπεύει μια μικρή μειοψηφία. Και μάλιστα την μειοψηφία που έσκασε ζεστό μετρητό και το πήρε καινούριο!
Η πλειοψηφία όμως ξέρεις τι έκανε; Πήγε και το αγόρασε μ' ένα φάκελο γεμάτο χαρτούρα, με 0 προκαταβολή! :excited: Όλοι αυτοί τι νομίζεις ότι κάνουν τώρα...; ::- Που να δεις και στα περισσότερα κυβικά πως έχει η κατάσταση! Πάρε για παράδειγμα τα πορσικά. Ξέρεις πόσο έκανε καινούριο ένα cayenne 4500cc? Αυτό δεν είναι αμάξι που το παίρνει κάποιος που τα "έχει"? Και μάλιστα πολλά...?!?!?! Και όμως...δες πόσο σκοτώνονται... :-X

ΥΓ. Όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με "μπατίριδες και λάθος επιλογές" που αναφέρεις. Αλλά με γνήσιους Ελληνάρες.

ΥΓ2: Στις εποχές που διανύουμε, όσοι έχουν χρήμα να διαθέσουν για αμάξι πολλών κυβικών, θα το πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί, είτε μας αρέσει είτε όχι.- Το ποιος φταίει γι' αυτό είναι άλλο θέμα. Σίγουρα όμως όχι οι αγοραστές που προσφέρουν ψίχουλα.

April 01, 2015, 09:38:56 PMReply #1463

Offline Gas21

« Reply #1463 on: April 01, 2015, 09:38:56 PM »
Νικο  πολλοι που ψαχνουν για NC 2λιτρο  ,με το μπατζετ  που εχουν τωρα , πιο παλια ουτε στα όνειρα δε θα το παιρναν.
Εχουν το ποσο για την αγορα χωρις να υπολογιζουν τα μελλοντικα κοστη.
Παζαρευουν γιατι νομιζουν οτι σε βρισκουν στην ανάγκη και ο Θεος βοηθος..καποιοι τα καταφερνουν .
Ο πωλητής εχει το μαχαίρι εχει και το πεπόνι όμως.
Ο αγοραστεις κανει απλα την προσφορα του.
ΜΧ-5 PRHT 1.8 turbo Brilliant Black
custom turbo kit
Karabelas full exhaust
ECU tuned by Gianic
MeisterR Zeta S  /rear PPF brace
Quaife LSD / FGR 4.625
Flyin Miata Level 1 clutch
Rota Slipstream wheels  17x8 /Nankang NS2R 225-45-17
Mazda Airdam kit / ducktail

April 01, 2015, 09:47:27 PMReply #1464

Offline selito

« Reply #1464 on: April 01, 2015, 09:47:27 PM »
Καλά όλα αυτά παιδιά, αλλά για το LE, που καταλήξαμε?
Aξίζει να πάω να το δω?? 
:zalistika: :P
Never dream about success, only work for it.

April 01, 2015, 09:52:15 PMReply #1465

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #1465 on: April 01, 2015, 09:52:15 PM »
Aξίζει να πάω να το δω?? 
Ενταξει το πολυ πολυ να χασεις καμια ωρα απο το χρονο σου! Ενταξει ρε παιδι μου κανε και καμια βολτα προς παραλια ρε παιδι μου! Καλη διαδρομη ειναι!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

April 01, 2015, 09:53:07 PMReply #1466

Offline georgep800

« Reply #1466 on: April 01, 2015, 09:53:07 PM »

Τελικά φταίνε οι πωλητές που τα σκοτώνουν. :-\ Δίνουν στον απλό κόσμο τσάμπα τα εργαλεία και μας καβατζόνουν τα γκομενάκια. Ε όχι και να μπαίνει ο απλός κοινός θνητός στην καφετέρια και "να παίζει το κλειδάκι στο χέρι καμαρώνοντας"!?!?!?! :o :o :o Κοπέλια, κάτι πρέπει να γίνει. Να αναστρέψουμε την κατάσταση. Πιστεύω υπάρχουν ελπίδες!

>:a

Aξίζει να πάω να το δω?? 

ΟΧΙ. Μήπως είσαι εκμεταλλευτής και θες να μας φας τα γκομενάκια...? >:a >:a >:a

April 01, 2015, 10:07:25 PMReply #1467

Offline Konstantinos

« Reply #1467 on: April 01, 2015, 10:07:25 PM »

Η δουλειά μπορεί να γίνει και πολύ πιο φθηνά.

🔰 2007 Mazda Mx-5 1.8 NC1 Roadster
☘️2012 Alfa Romeo Giulietta 940 1.4TB

April 01, 2015, 10:09:47 PMReply #1468

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4593
  • "What one man can do, another can do"
« Reply #1468 on: April 01, 2015, 10:09:47 PM »
Τελικά φταίνε οι πωλητές που τα σκοτώνουν. :-\ Δίνουν στον απλό κόσμο τσάμπα τα εργαλεία και μας καβατζόνουν τα γκομενάκια. Ε όχι και να μπαίνει ο απλός κοινός θνητός στην καφετέρια και "να παίζει το κλειδάκι στο χέρι καμαρώνοντας"!?!?!?! :o :o :o Κοπέλια, κάτι πρέπει να γίνει. Να αναστρέψουμε την κατάσταση. Πιστεύω υπάρχουν ελπίδες!

>:a

ΟΧΙ. Μήπως είσαι εκμεταλλευτής και θες να μας φας τα γκομενάκια...? >:a >:a >:a

Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

April 01, 2015, 10:20:54 PMReply #1469

Offline dimsabas

« Reply #1469 on: April 01, 2015, 10:20:54 PM »
Απαντώ στο σχόλιο του Γιάννη σχετικά με τα δίλιτρα NC. Θεωρώ ότι η αγορά ενός απαγορευμένου μοντέλου (2 λίτρα και πάνω) είναι ιδανική για κάποιον που θέλει κάτι γρήγορο/ποιοτικό στο γκαράζ του. Σε σχέση με ένα NC 1.8, θα πάρεις το δίλιτρο φθηνότερο για μοντέλο αντίστοιχων ετών/χιλιομέτρων, θα έχεις ένα σκασμό έξτρα και άλογα που το άλλο δεν έχει (εντάξει, εξαίρεση το μπλοκέ αν το φοράει) και τελικώς θα πληρώσεις λίγο ακριβότερα ένα πολύ ικανότερο αμάξι. Αυτό θα έκανα αν είχα το μαρούλι. Και προφανώς θα κοιτάξεις να το πάρεις σε τιμή σκότωμα. Όχι γιατί είσαι καθίκι, αλλά γιατί ξαλαφρώνεις τον άλλον από ένα βαρύ φορτίο (τέλη-φόρους) και το φορτώνεις στην καμπούρα σου.