Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]  (Read 973284 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

October 07, 2013, 02:23:32 PMReply #510

Offline T.B.

Re: Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
« Reply #510 on: October 07, 2013, 02:23:32 PM »
Είχα για 3.5 χρόνια ένα ΜΚ2 1.6 και έχω σχεδόν για άλλα 7 χρόνια 2 NC.
Η σχεδίασή τους είναι υποκειμενική,θα κρίνεις και θα αποφασίσεις.Προσωπικά θεωρώ την σχεδίαση του ΜΚ2 (και ακόμα περισσότερο
του 2.5) διαχρονική και πανέμορφη.Είναι ένα αυτοκίνητο που όποτε και να το δω στο δρόμο με κάνει να χαμογελάω.
Από την άλλη το NC είναι πιο φρέσκο και με τις κατάλληλες παρεμβάσεις (ουσιαστικά ζάντα κ χαμήλωμα) γίνεται γουρουνάκι.

Δυστυχώς στο θέμα της κατανάλωσης για τα 1.6άρια δεν μπορώ να βοηθήσω,ήταν άλλες εποχές τότε και το τελευταίο που μας ενδιέφερε
ήταν η βενζίνη.Το NC πάντως μπορεί να είναι οικονομικό (της τάξης των 7λ/100χλμ) αν το προσπαθήσεις.Έχω κάνει πάνω από 40Κ σε
ταξίδια και δεν έχω παράπονο.

Το ΜΚ2 μου ταίριαζε περισσότερο,ήταν λες και είχε φτιαχτεί για μένα.Πολυτελές εσωτερικό (ξύλα δέρματα κτλ) με ποιότητα σαφώς ανώτερη
από του NC.Tο αγόρασα βέβαια σχεδόν καινούργιο (1 χρόνου με 9Κ χλμ) και δεν μπορώ να ξέρω πόσο θα κουδουνίζει ένα με 100Κ+ χλμ στην
πλάτη του.Γενικά είναι τέρας αξιοπιστίας και αν βρεις ένα προσεγμένο-με πολύ ψάξιμο-δεν θα σε απογοητεύσει.Ειδικά αν πάρεις το 2.5 που
έχει αρκετές βελτιώσεις και ήταν ουσιαστικό FL και όχι σαν αυτά που έγιναν στο ΜΚ3.Και ακόμα καλύτερα στην 1.8 έκδοση.
Οδηγικά μιλώντας και για τα δύο στόκ μου άρεσε περισσότερο το ΝΒ.Περισσότερο παιχνίδι και σχολείο μαζί.Δεν με απογοήτευσε ποτέ και για
κανένα λόγο.Σύγκριση με το NC που έχω τώρα δεν υφίσταται,αλλά δεν το λες και στοκ.

Αν σήμερα ήμουν στην δική σου θέση,θα επέλεγα NC.Τιμές χώμα,πολύ πιο καινούργιο,στιβαρό και ασφαλές.Με στοχευμένες αναβαθμίσεις,θα
σε εκπλήξει ευχάριστα.Αν από την άλλη θέλεις στο μέλλον να προχωρήσεις σε βαρβάτες βελτιώσεις απόδοσης,τότε θα πας στο ΝΒFL για να κάνεις
τη δουλειά σου οικονομικά και αξιόπιστα.Το ΜΚ3 προς το παρόν πάσχει σ αυτό τον τομέα κυρίως λόγω κόστους.Σε άλλες εποχές  θεωρώ ότι θα είχαμε
ήδη αρκετή εμπειρία και τεχνογνωσία.

ps.Κανένα από τα δύο μοντέλα πάντως δεν συγκρίνεται με το κατακόκκινο ΜΚ1 στο οποίο είχα την τύχη να περάσω όλα τα νεανικά μου χρόνια  :exaclty:
Είναι δεδομένο ότι με το που κερδίσω το λαχείο/τζόκερ κτλ η πρώτη μου κίνηση θα είναι να πάρω το ΜΚ1 του μπάρμπα φεςς.

Αρκετά καλό και χρήσιμο το post, να΄σαι καλά, αφού δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με το Miata διεξοδικά και δεν έχω πλήρη άποψη για τις γενιές. Συμφωνώ μαζί σου, το mk2 1.6 είναι σίγουρα αξιόπιστο, τραβάει πιο πολύ τα βλέμματα και είναι πιο διαχρονικό και πιο όμορφο σαν σιλουέτα. Εφόσον ισχύουν τα όσα έχουν ακουστεί για έμπνευση της 1ης γενιάς από παλαιότερα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως τα Cobra & Triumph Spitfire τότε ομολογουμένως το mk2 είναι πιο ρετρό από το mk3 και παραπέμπει πιο πολύ σε εκείνα. Από την άλλη βλέπεις την πιο φρέσκια εμφάνιση, τον εξοπλισμό, την πρακτικότητα και άλλους τομείς που έχουν βελτιωθέι στο mk3 + την καλύτερη μεταπώληση αφού είναι πιο φρέσκο μοντέλο και δεν μπορείς να το αγνοήσεις. Με γνώμονα ότι τα λίγα καθαρά mk2 κυμαίνονται στα 5.500€ η υπέρβαση στα 6.000€ για ένα mk3 δεν είναι μεγάλη....

...σήμερα είδα από κοντά το 1ο mk3, μιλάμε για τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα, ειδικά στο εσωτερικό. Σαν να έχετε δίκιο μου φαίνεται όσοι γράφετε για το NC. Ο μοναδικός βέβαια ανασταλτικός παράγοντας είναι τα 1.800 κυβικά καθώς με τις αλλοπρόσαλες κυβερνήσεις που έχουμε, τους έχω ικανούς από την στιγμή που εξαφανίστηκαν τα δίλιτρα να κατέβουν και στα 1.8 με υψηλή φορολογία και να γίνουν τα 18άρια τα επόμενα πρόβατα σε σφαγή μετά τα δίλιτρα...
NBFL 1.6 High Titanium Grey
JR Intake kit
D2 Coilovers
Goodyear Eagle F1 Asymmetric tyres
Stainless Steel Style Bar
Pioneer source unit with Impact speakers & Signum amplifier

October 07, 2013, 03:29:22 PMReply #511

Offline iasonas

Αγορά mx-5
« Reply #511 on: October 07, 2013, 03:29:22 PM »
Καλησπέρα κ από εμένα!Είμαι νέο μέλος φίλος του Ζάχου κ ενδιαφέρομαι για την αγορά mx-5 μοντέλο 2000-2004 εκει γύρω!Έχω δεί μερικά στο car.gr , θέλω να τα παραθέσω και σε εσάς γιατί με ενδιαφέρει η γνώμη σας!  :P    http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4002745/
       http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3985157/
       http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4100526/
Άμα γνωρίζετε κάτι για αυτά τα αμάξια help me :P  ή αμα έχετε υπόψην κάτι άλλο εσείς! thx παιδιά :D

October 07, 2013, 03:38:58 PMReply #512

Offline nmwisima

« Reply #512 on: October 07, 2013, 03:38:58 PM »
Μια συμβουλή μόνο: Άλλαξε παρέες :exaclty:

Κατά τ' άλλα, μην πάρεις 1.6 και μην πάρεις ΝΒ, αλλά NBFL. :gl:

October 07, 2013, 03:56:34 PMReply #513

Offline SchumiMx5

« Reply #513 on: October 07, 2013, 03:56:34 PM »
Ιάσωνα,μην ακούς το nwisima είναι ομοφυλόφιλος και θέλει να σε βάλει στα swingers' του.
Ζάχος

October 07, 2013, 05:26:37 PMReply #514

Offline teopoulos

Re: Αγορά mx-5
« Reply #514 on: October 07, 2013, 05:26:37 PM »
Τι σου γυάλισε φίλε μου από τα 2 πρώτα???

Το πρώτο δεν είναι μοντέλο του 2003 ούτε στα όνειρά του.... Και πες του σε ποια από όλες τις επετείους το αγόρασε??
Μάλλον για 28η Οκτωβρίου τον κόβω... Αν ανταλλάζει επίσης με innova μοντέλο 2004 και η μεταβίβαση δικιά του, να δεχτείς.

Το δεύτερο είναι πολλά χρόνια (σίγουρα 3) ακίνητο στη Λεωφόρο Γαλατσίου σε κλειστό χώρο. Το τελευταίο εξάμηνο το έβγαλε στο πεζοδρόμιο και αράζει εκεί περιμένοντας να το πάρει κάποιος. Αν είναι να το πάρεις, πες μας εγκαίρως γιατί το spoiler νύχτα με κρύο βγαίνει εύκολα από πάνω...

Για το τρίτο... ιδέα!!!

Καλησπέρα κ από εμένα!Είμαι νέο μέλος φίλος του Ζάχου κ ενδιαφέρομαι για την αγορά mx-5 μοντέλο 2000-2004 εκει γύρω!Έχω δεί μερικά στο car.gr , θέλω να τα παραθέσω και σε εσάς γιατί με ενδιαφέρει η γνώμη σας!  :P    http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4002745/
       http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3985157/
       http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4100526/
Άμα γνωρίζετε κάτι για αυτά τα αμάξια help me :P  ή αμα έχετε υπόψην κάτι άλλο εσείς! thx παιδιά :D
2001 NBfl Super Marine Blue
Almost Sporty

October 07, 2013, 11:35:39 PMReply #515

Offline T.B.

« Reply #515 on: October 07, 2013, 11:35:39 PM »
Στις διαφορές πάντως μεταξύ nbfl/nc ίσως ο Manolis είχε δίκιο. Από τις παρατηρήσεις μου ως μη κάτοχος Miata σχετικά με τις γενιές :

Μπαίνεις στο παρακάτω εσωτερικό που δεν εντυπωσιάζει ή δεν διαφέρει π.χ. από ένα Opel, αλλά είναι σύγχρονο, πρακτικό, με ποτηροθήκες, κρυφά ντουλαπάκια κλπ αλλά και πολύ πλαστικό :

Μπαίνεις στο παρακάτω και φαίνεται πιο περιποιημένο και κυρίως πιο οδηγοκεντρικό :

Το σίγουρο είναι ότι δεν υπήρξε συνέχεια από γενιά σε γενιά και δεν έμεινε τίποτα το ίδιο εσωτερικά. Το mk2 βγάζει συναίσθημα, το mk3 πρακτικότητα και σύγχρονη αντίληψη με κάποιες αναφορές / ομοιότητες με το RX8 (βλέπε κυκλικό πλαίσιο στο λεβιέ ταχυτήτων κλπ). Κακώς βέβαια καθώς όση ιστορία κουβαλάει το RX άλλη τόση έχει το MX-5 - αρκετή για να δικαιούται ένα δικό του ξεχωριστό εσωτερικό.
NBFL 1.6 High Titanium Grey
JR Intake kit
D2 Coilovers
Goodyear Eagle F1 Asymmetric tyres
Stainless Steel Style Bar
Pioneer source unit with Impact speakers & Signum amplifier

October 07, 2013, 11:59:30 PMReply #516

Offline kostasmito

« Reply #516 on: October 07, 2013, 11:59:30 PM »
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνισω....
Συνέχεια υπάρχει, το nc απλά εχει παρά πολλα στοιχεία, εσωτερικά και εξωτερικά, απο το na

2.0lt sport / Larini Muffler / HKS Airfilter
Exedy lightweight flywheel & stage 1 clutch / Moss short shift
MeisterR CRD+ coils  / AutoExe Tie rod end / Cobalt FSTB / BBS EVO IX 17x8 ET+38 wheels / 215-45-17 AD08R
Wood Interior / Autoexe steering wheel / Honda Jazz antenna

October 08, 2013, 12:24:22 AMReply #517

Offline spoumi

« Reply #517 on: October 08, 2013, 12:24:22 AM »
Πλάκα κάνεις έτσι?
Γιατί όταν εγώ έψαχνα για αυτοκίνητο αυτό που με κέρδισε στο nc τότε ήταν το εσωτερικό και πόσο ανώτερο ήταν από όλα τα άλλα που είχα δει. Και είχα δει και αρκετά.
Επίσης τι έχει το ΝΒ που το κάνει πιο οδηγοκεντρικό? Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι η θέση του χειροφρένου η οποία άλλαξε επειδή οι Ιάπωνες έχουν δεξιά το τιμόνι.
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

October 08, 2013, 12:31:39 AMReply #518

Offline lordin

« Reply #518 on: October 08, 2013, 12:31:39 AM »
Θα συμφωνήσω με τον spoumi. Το εσωτερικό του nc είναι πολύ καλύτερο σε όλα... Και όσο για το χειρόφρενο δε πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που τον δυσκολεύει.
1.8 Sunlight Silver Turbo
->TD04-19T Turbocharger
->Tochigi Fuji LSD/4.44 MotorKlasse FGR
->235/40/17 Federal RS-R / EVO 8 Enkei Wheels
->Hawk HP Plus Pads
->BC Coilover : Type RS 7/5
->RX-8 Cosmo Sway Bars

To be continued
YouTube Channel
https://www.youtube.com/user/civikakias

October 08, 2013, 12:37:11 AMReply #519

Offline Liakos

« Reply #519 on: October 08, 2013, 12:37:11 AM »
To NC εχει πολυ ομορφο εσωτερικο. Απεριττο οπως ταιριαζει σε ενα miata. Αρκετοι βλεπω γκρινιαζουν για τα πλαστικα του. Ναι μπορει να ειναι σκληρα, αλλα τα δικα μου τουλαχιστον μετα απο 7 χρονια ουτε τριζουν, ουτε γυαλιζουν. :coolio:

Το ΝΒFL εχει επισης πολυ ομορφο εσωτερικο, διαχρονικο θα ελεγα αλλα ουτε εγω καταλαβαινω τι κανει πιο οδηγοκεντρικο. Σιγουρα οχι οι διαστασεις του που ειναι περιορισμενες, οχι τα καθισματα του fl που εχουν κακη υποστηριξη του σωματος & με τιποτα η μετρια θεση οδηγησης με το τιμονι που βρισκει στα ποδια...

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

October 08, 2013, 12:40:44 AMReply #520

Offline vagmann

« Reply #520 on: October 08, 2013, 12:40:44 AM »
Το εσωτερικο του NBFL,ειναι πιο κοντα στον ορο του roadster,επειδη ειναι πιο κλασσικο ισως...ποιοτικα sorry NCguys αλλα ειναι αλλη κλαση... :P

October 08, 2013, 10:18:47 AMReply #521

Offline charchon

« Reply #521 on: October 08, 2013, 10:18:47 AM »
Μπαινω σε NB και νιωθω σαν να καθομαι σε ενα καλαμι με ροδες...ψηλα με τιμονι σε ευθεια και ελαχιστο χωρο.
Μπαινω σε NC και νιωθω οτι φοραω ενα γαντι... με αγκαλιαζει, με αγαπη κ τρυφεροτητα... καλα τα παλια ρε παιδια, αλλα για την εποχη τους, το NC δεν συγκρίνεται...το ιδιο θα γινει κ με το ND... παλι μπροστα θα ειναι απο τις παλαιοτερες γενιες!
τοπΟΥΛΗΣΑομΑΛΑΚαςΑλλαθαξαναπαΡωΚαποιαΣτιγμηΛευκοFaceliFTNC

October 08, 2013, 10:45:10 AMReply #522

Offline sotos

• 300 km/h
  • Total likes: 177
  • still in love but no miata at the time
« Reply #522 on: October 08, 2013, 10:45:10 AM »
Ε,οχι και γαντι το NC...
Datsun Sunny '80
Toyota Starlet KP60 4door '84
Toyota Starlet KP60 2door '82
Mazda MX5 NB '00
BMW 318is E36 '95
Mazda MX5 NAfl '97
Accord 2.0i CB3
BMW 318I E30
Terios 1.3(ο οικογενειαρχης!!)

October 08, 2013, 10:55:24 AMReply #523

Offline philosopher

« Reply #523 on: October 08, 2013, 10:55:24 AM »
Και εγώ πάντως πριν καταλήξω στο NC μπήκα και σε NB+NBFL στο NC κούμπωσα πολύ καλύτερα  ;D έτσι και το προτίμησα.
Πολύ πιο σύγχρονο, πιο στιβαρό και πιο ολοκληρωμένο από τις προηγούμενες γενιές.

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

October 08, 2013, 11:06:18 AMReply #524

Offline vagmann

« Reply #524 on: October 08, 2013, 11:06:18 AM »
Πολύ πιο σύγχρονο, πιο στιβαρό και πιο ολοκληρωμένο από τις προηγούμενες γενιές.
Και το λογικο αυτο ειναι ρε παιδια,η ποιοτητα κυλισης του NC,ειναι σε αλλα επιπεδα,κακα τα ψεματα...βεβαιως μεις ειμαστε και λιγο αρχαιολαγνοι...
Ωστοσο η ποιοτητα ολης της κατασκευης στα NBFL ειναι κορυφαια...