Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δίλημμα: Βελτίωση 2.0 MZR ή αγορά και βελτίωση mk1  (Read 27788 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

November 23, 2012, 06:12:06 PMReply #45

Offline lordin

Θα συμφωνήσω 100% με το Ηλία!

Και στην ακαμψία και στην παραπάνω πρόσφυση.
Για τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω σε αντίθεση με τα ψαλίδια που φόραγαν οι προηγούμενες γενιές δε ξέρω τι να πω.. Μάλλον θα έχει κάποια διαφορά αλλά όταν το nc είναι καλύτερο σε όλα τα άλλα...

Τελικά πολλά έχουν αλλάξει στο mx5 και δε νομίζω ότι είναι χειρότερα.. :good:
1.8 Sunlight Silver Turbo
->TD04-19T Turbocharger
->Tochigi Fuji LSD/4.44 MotorKlasse FGR
->235/40/17 Federal RS-R / EVO 8 Enkei Wheels
->Hawk HP Plus Pads
->BC Coilover : Type RS 7/5
->RX-8 Cosmo Sway Bars

To be continued
YouTube Channel
https://www.youtube.com/user/civikakias

November 23, 2012, 06:26:03 PMReply #46

Offline option-D

Ο Δημήτρης μάλλον συγκρίνει βελτιωμένο ΝΑ με στοκ ΝC, δεν γίνεται αλλιώς..
Όσο για το πρόβλημα του Νίκου, μάλλον οι 18αρες του έκατσαν βαριές  :finger:
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

November 23, 2012, 06:30:26 PMReply #47

Offline vagmann

To nc με βελτιωση στα σημεια (βλ liakos) γινεται οπλο...
Δεν ξερω τι χρειαζεται ενα na να φτασει σε αυτα τα επιπεδα...σιγουρα θα ριξεις πολυυυ χρημα και τρεξιμο...και χωρις κανενα ιδιαιτερο λογο δλδ...
Η λυση γραφτηκε...s2000 μτχ,το αφηνεις στον Σαμπα για διαιτα...τρεηλορ σε ενα μουλαρι και πιστα...ουτε ασφαλειες/τελη τπτ...

November 23, 2012, 07:29:11 PMReply #48

Offline pib

αν συγκρίνεις μκ1 με μκ3 τερμα βελτιωμενα και τα 2 το μκ1 υπερτερει στο ότι είναι εφικτο με μικρότερο budget άρα είναι πιο "εύκολο" να το κανεις !!

ΥΓ: Ηλία εφυγα από την καρέκλα με το σχόλιο για Armstrong :llol: :llol:

November 23, 2012, 07:55:50 PMReply #49

Offline lordin

αν συγκρίνεις μκ1 με μκ3 τερμα βελτιωμενα και τα 2 το μκ1 υπερτερει στο ότι είναι εφικτο με μικρότερο budget άρα είναι πιο "εύκολο" να το κανεις !!

ΥΓ: Ηλία εφυγα από την καρέκλα με το σχόλιο για Armstrong :llol: :llol:

Δε νομίζω ότι μιλάμε για το χρηματικό κομμάτι... αλλά ποίο έχει καλύτερα χαρακτηριστικά..!
->TD04-19T Turbocharger
->Hawk HP Plus Pads
->RX-8 Cosmo Sway Bars

To be continued
YouTube Channel

November 23, 2012, 09:31:05 PMReply #50

Offline dogits

λιακο να κανω μια ερωτηση?
θεωρεις το 1,8 nc μαμα πιο καλο σε πιστα απο 1,8 μκ1 μαμα?
και ξαναλεω μαμα γιατι οταν αρχιζεις και πετας λεφτα για μενα ειναι απλα τι καροτσα θες να εχεις οτι και να εχεις θα την κανεις οπλο αναλογα με το που θα φτασεις απο euro.
DOGITS outworks

Ευχαριστώ το Θεό που δεν με έκανε στοκο να ευχαριστώ κάποιον που πληρώνω αδρά Με τα χρήματα μου να κάνει την δουλειά του σωστά..

November 23, 2012, 09:42:19 PMReply #51

Offline philosopher

Το θέμα είναι πιο απλό από ότι αρχικά φαίνεται.
Υποθέτουμε ότι έχουμε αυτή τη στιγμή 6-7.000 ευρό στη τσέπη και έχουμε στο τραπέζι τη παραπάνω πρόταση, τι κάνεις?
Το να το πουλήσω που λέτε δε το έχω σκεφτεί γιατί απλά δεν έχω σκεφτεί να το χαρίσω ακόμα.
Σχετικά με το S2K, από το 07 και μετά πάιζουν 16Κ+ τα δίλιτρα MX5 του 08 παίζουν στη καλύτερη 13-14.
Ναι οι τιμές σχετικές ναι η αγορά τις θέτει ναι τα ξέρω όλα αυτά αλλά η αναλογία δείχνει ότι θα πρέπει να δώσω το δικό μου (καινούριο, πληρωμένο 30+ ατρακάριστο φροντισμένο κτλπ κτλπ) για να πάρω ένα 1000% κυνηγημένο S2K 5-6ετίας και μάλιστα αρκετά ακριβότερα. Δε το κάνω. Ένα/δυο που είδα και μου φάνηκαν ενδιαφέρουσες αγορές οι τιμές που ζητάνε είναι στη σφαίρα της φαντασίας και η διαπραγμάτευση ανύπαρκτη.
Σχετικά με το Μ3 παίζει άνετα φυλακή λόγω τεκμηρίων/εφορίας.
Και μας μένει το μιατάκι που το φέρνω ακόμα βόλτα άνετα, μου αρέσει απλά θα το ήθελα πιο δυνατό.
Οπότε με δεδομένο το budget έγινε μια πολύ απλή σκέψη και απλά βολιδισκοπώ γιατί δεν έχω ασχοληθεί με βελτίωση (turbo) τόσο πολύ οπότε ψάχνω γνώμες και απόψεις σχετικά.

Επίσης για να ξεκαθαρίσω και κάτι δε θα με ενδιέφερε ποτέ ένα ΝΑ απόλυτο track dat car απλά θα ήθελα να του κάνω αυτό που στο δικό μου δε μπορώ λόγω πρακτικότητας χωρίς άγχος και χωρίς το κόστος που έχει το NC.

Με λίγα λόγια αυτό που λέει ο φίλος pib πιο κάτω:

« Last Edit: November 23, 2012, 09:45:56 PM by philosopher »

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

November 23, 2012, 09:59:08 PMReply #52

Offline Liakos

λιακο να κανω μια ερωτηση?
θεωρεις το 1,8 nc μαμα πιο καλο σε πιστα απο 1,8 μκ1 μαμα?
και ξαναλεω μαμα γιατι οταν αρχιζεις και πετας λεφτα για μενα ειναι απλα τι καροτσα θες να εχεις οτι και να εχεις θα την κανεις οπλο αναλογα με το που θα φτασεις απο euro.
Ποσα 18αρια ΝΑ ξερεις στην Ελλαδα?
Δεν μπορω να ειμαι σιγουρος, για να σου δωσω μια απαντηση. Το πλεονεκτημα του ΝΑ στην προκειμενη περιπτωση ειναι το μπλοκε κ το βαρος.
Το NC απο την αλλη ειναι απειρως πιο ακαμπτο, δε θα μεινει απο φρενα μετα απο 3 γυρους, εχει λαστιχακι μπολικο για να κραταει κ το μοτερ του ειναι αρκετα πιο ροπατο.
Μπορει οι περισσοτεροι να εχουμε στο μυαλο μας οτι τα NC ειναι τραγικα μαλακα απο το εργοστασιο. Αραγε εχει οδηγησει κανεις εργοστασιακο ΝΑ? Γερνει πολυ, ισως οπως ενα NC...

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

November 23, 2012, 10:34:06 PMReply #53

Offline dimsabas

Μα κανείς δε συγκρίνει τα μοντέλα στην εργοστασιακή τους μορφή. Γιατί με τα χρήματα που θες για αξιοπρεπές μεταχειρισμένο Μκ3 (8-9Κ), μπορείς να στήσεις ένα ετοιμοπόλεμο πραγματικά σκληροπυρηνικό Μκ1 (με φουλ κλουβί και ρυθμιζόμενη ανάρτηση), στα 850 κιλά και με 200 αλογάκια. Αυτό το αυτοκίνητο δεν έχει καμία σχέση με το εργοστασιακό Μκ3 που αγοράζεις στα ίδια χρήματα σε:
-Οδηγική απόλαυση
-Γυρολόγιο
-Ντριφτ
-Πρόσφυση και φρενάρισμα, με τέτοιο λάστιχο και φρένο που θα φοράει
-Ακαμψία
-Γκάζι

Άρα, εκεί που στο Μκ1 θες 7-8Κ για να φτάσεις σε ένα πολύ καλό πιστάδικο αποτέλεσμα, στο Μκ3 θες κάνα 20άρικο (μαζί με την αγορά). Άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του Μκ1 είναι ότι το κανιβαλίζεις χωρίς τύψεις, πράγμα που δεν κάνεις (ακόμα) στο Μκ3.

November 23, 2012, 11:00:39 PMReply #54

Offline simkoz

Μου αρέσει αυτό το τοπική και ... μπράβο στον Νίκο που το άνοιξε. Σε δουλειά να βρισκόμαστε, μάλλον για την δουλειά που το θέλει ο Νίκος θα βελτίωνα το ΜΚ3 που έχω ήδη και όχι στα 250, μέχρι τα 210-220 για να μην χρειαστεί να ανοίξω κινητήρα μόνο περιεφεριακά ενα ελαφρύ forced induction και τέρμα. Εκτός του ότι είναι καλύτερη η βάση, δεν χρειάζεται να συντηρείς 2 αμάξια που και τα 2 είναι ίδιας κατηγορίας, παιχνίδια, και ίσως χρειάζεσαι και 3ο στο τέλος. Επίσης εγώ πια με το ζόρι βρήσκω χρόνο να οδηγήσω το ένα. Αν είχα 2 το ένα απ' αυτά θα έπαιρνε μπρος 1 φορά τον μήνα Μαξ. Άρα δεν το φχαριστέμαι. Και βασικά αυτός είναι και ο λόγος που δεν κάνω τπτ απ' τα 2, ούτε να πουσάρω το ΜΚ3 μου, ούτε να κοιτάξω για ένα ακόμα πιο ειδικό και καυλοτικό αμάξι. Έχει ένας γνωστός μου εδώ μια Stratos φοβερή. Ιστορικές πινακίδες 2-3 φορές τον χρόνο την οδηγάει. Ε, να το βράσω, αυτό είναι καλή επένδυση αλλά μέχρι εκεί.

BTW, με 5Κ πιστεύω τον κινητήρα μας πια τον πας στα 220, αξιόπιστα και με εγγύηση. Το υπόλοιπο το αμάξι λίγο πολύ το έχεις ήδη φτιάξει
« Last Edit: November 23, 2012, 11:03:39 PM by simkoz »
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

November 23, 2012, 11:33:25 PMReply #55

Offline Liakos

Δημητρη τι λες? Ο Νικος εχει ηδη NC... Ο προβληματισμος του ειναι να βελτιωσει το NC του ή να αγορασει ΝΑ κ να βελτιωσει αυτο.

Με 7-8Κ μαζι με την αγορα ενος NA, μπορεις να φτιαξεις ενα ενδιαφερον αυτοκινητο με στοκ μοτερ ομως... Το να συμπεριλαβεις κ την υπερτροφοδοτηση στο ποσο αυτο ειναι ουτοπικο. Ενα κατα προσεγγιση ποσο το εβγαλαν σε προηγουμενα ποστ ο Δημητρης με τον Ηλια κ δεν εχει καμια επαφη με τα 7-8Κ.

Αντιθετα με τα 7-8Κ που λες το NC του θα γινει τρομακτικο... :coolio:

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

November 24, 2012, 12:03:32 AMReply #56

Offline mx5silver

αν ξεκινησεις με βαση αυτο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2986565/
εχεις ηδη 1800 μοτερ και μπλοκε και εχεις γλιτωσει ηλεκτρολογους, μηχανικους, εργατικα, και πολυ πολυ χρονο.....
με προυπολογισμο 7000 σου μενουν αλλα 5000.
με 950-1000 αγοραζεις οτι δεσιμο υπαρχει για μκ1(frame rails, μπαρες απο κατω κλπ) και το ρολ μπαρ
με 750-800 παιρνεις μια bc αναρτηση, ή μια μεταχειρισμενη στα μισα λεφτα
με 400-500 ολο και κατι φρενα θα βρεις
οποτε μενουν 2700-3000 για μοτερ....
νομιζω ειναι αρκετα για ενα light turbo με μεταχειρ turbo kit, δισκοπλατο,μπεκ,εγκεφαλο και οτι αλλα αναλωσιμα...... :good:

November 24, 2012, 12:16:12 AMReply #57

Offline Liakos

Το μοτερ του θα ειναι ενταξει? Ιδιαιτερα αν παει κ για τουρμπισμα?
Τα σινεμπλοκ του? Ψυγειο? Βασεις μηχανης κλπ? Oil cooler?
Θα ειναι ενταξει το σασι ή θα εχει σαπακια απο εδω κ απο εκει? Αυτα σε ενα αυτοκινητο βολτας πιθανο να μη φανουν. Σε ενα αυτοκινητο που θα στριψει, θα φανουν με πιθανως ασχημες επιπτωσεις...
Λαστιχα δε θελει? Μια τετραδα ημισλικ πλεον φλερταρει τα 400 ευρω.
Αντιστρεπτικες θα μεινουν οι οδοντογλυφιδες οι εργοστασιακες?
Καθισματα δε θα μπουν? Μονο fun to drive δεν ειναι να οδηγεις με το ενα γονατο να χτυπα στην πορτα κ το αλλο στην κεντρικη κονσολα.
Ζωνες? Χωρις ζωνες παιζεις με την ασφαλεια σου.

Μεταχειρισμενο τουρμπο κιτ, με μεταχειρισμενα περιφερειακα κλπ οχι γυρο στα Μεγαρα δε θα βγαλει, ουτε γυρο του τετραγωνου για να παρκαρει. ;)

Τα λεφτα που λετε για ενα σωστο(=διασκεδαστικο, ασφαλες,αξιοπιστο) αποτελεσμα ειναι λιγα. Πολυ λιγα.

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

November 24, 2012, 01:35:41 AMReply #58

Offline mx5silver

το να δεις αν ειναι τρακαρισμενο ειναι το πιο ευκολο, πας και το βλεπει φανοποιος
το ιδιο και για το μοτερ
170 oil cooler με s plate απο ebay
ημισλικ παιρνει του jason
αντιστρεπτικη μονο την μπροστα
καθισμα, 150 σκαφη με ζωνη
ψυγεια υπαρχουν στις αγγελιες

σινεμπλοκ δυσκολο να δωσεις 600-700 ευρα για πληρες κιτ. δεν εχω δει κανενα na  στο φορουμ να τα φοραει ολα  πολυουρεθανης, ουτε βεβαια και κανενα nc....

τα παραπανω (εκτος απο τα λστιχα)πιστευω χωρανε στα 3000+ του μοτερ με την προυποθεση να ασχοληθεις μονος σου(εκτος απο το δισκοπλατο) και να μην πληρωσεις εργατικα.....

και απο οτι διαβασα στοχος δεν ειναι το απολυτο track day car, αλλα ο ιδιοκτητης να κανει στο na οτι δεν μπορει να κανει στο nc,και προφανως να "δεθει" μαζι του

βεβαια η αληθεια ειναι οτι αν ριξεις 7000 στο nc θα γινει αλλο αυτοκινητο + το οτι θα εχεις λιγοτερα εξοδα συντηρησης, ασφαλειες σηματα αφου θα εχεις μονο ενα αυτοκινητο και θα ειναι και ανθρωπινο με τον κλιματισμο του, τα ηλεκτρικα του κλπ.....
το μονο κακο ειναι οτι δεν θα εχεις αγγιξει βιδα, γιατι θα στο φτιαξουν αλλοι..... :)

November 24, 2012, 02:14:17 AMReply #59

Offline lordin

Και γιατί το DYI Δε μπορεί να γίνει στο nc αλλά μόνο στο na??
->TD04-19T Turbocharger
->Hawk HP Plus Pads
->RX-8 Cosmo Sway Bars

To be continued
YouTube Channel