!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικά περί Mx-5 > Mx-5 και Internet
Σχολια για αγορές μέσω διαδικτύου
Dimitris n:
παρηγγειλα 29 Δεκεμβρη το dragy απο το .eu σαιτ τους (εχουν uk,us,eu) και μετα στο tracking number ειδα οτι το στελνουν απο αγγλια με royal mail-ελτα .... Επισης ειναι ακομη αγγλια το δεμα
τους εχω στειλει μειλ κτλ απαντηση καμια
τωρα μαλλον πρεπει να ανοιξω κ ενα θεμα στο paypal γιατι θα μου στοιχισει ο κουκος αηδονι
Reverant:
Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων, υπάρχει μία περίπτωση από 1η Ιουλίου, και για δέματα μέχρι 150€, η Ευρώπη να υποχρεώνει τον πωλητή να πληρώνει αυτός τον ΦΠΑ (άρα θα μας τον χρεώνει κατά την πώληση), και έτσι το δέμα να έρχεται εντός Ευρώπης χωρίς διαδικασίες τελωνείου. Αυτό θα ισχύσει για ΚΑΘΕ τρίτη χώρα, πχ Αμερική, Αυστραλία, Κίνα, Ιαπωνία κτλ.
Πχ θέλεις να αγοράσεις ένα ανταλλακτικό από την Αγγλία, κόστους 100€ με τα μεταφορικά. Ο άγγλος θα σε χρεώνει 124€ συνολικά με τον ΦΠΑ, και το δέμα θα έρθει σαν να έχει έρθει μέσα από την Ευρώπη.
Το κακό είναι ότι ο κάθε πωλητής ξεχωριστά θα πρέπει να στήσει "λογαριασμό" με την ΕΕ για να γίνεται αυτό, και υπάρχει πιθανότητα πολλοί μικροί πωλητές να πουν "κάντε μας την χάρη, άντε γεια".
Το καλό είναι ότι θα το κάνουν αυτόματα τα μεγάλα marketplace τύπου amazon, ebay, κτλ.
Επίσης θα καταργηθεί το όριο των 22€ εφόσον υλοποιηθεί το παραπάνω.
jSkyline:
Πάντως εγώ εδώ και μια βδομάδα τσακώνομαι με τα ΕΛΤΑ για ένα δέμα που έχει κρατηθεί στο τελωνείο. Ενώ τους έχω στείλει παραστατικά δεν δέχονται ότι η αξία είναι κάτω από 22€! Σήμερα μου έστειλαν και γράμμα! Το πιθανότερο έτσι όπως το βλέπω είναι ότι το δέμα θα επιστρέψει στον παραλήπτη...
Εντάξει βέβαια όπως πολύ σωστά μου ελεγε και ο @spoums , κάποια στιγμη θα συνέβαινε και αυτό. Τόσα χρόνια έχω σαρώσει όλα τα κινεζομαγαζα, έχω φέρει τα κέρατα μου σε δύο ταξίδια, πολλές φορές είχα φέρει και πράγματα μέσω ενός συνεργάτη μου με κανονική εισαγωγη και δεν έχω πληρώσει τελωνείο. Τώρα ήρθε η ώρα μου! Μάλλον δεν θα παραλάβω ποτέ!
Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
iliasfyntanidis:
Πώς δεν δέχονται την αξία που δηλώνεις? Τι σου λένε δηλαδή?
jSkyline:
Μου λένε ότι αυτοί βλέπουν άλλη τιμή on-line! Ο ίδιος πωλητής έχει αυξήσει την τιμή του προϊόντος. Το οποίο όπως εξηγώ είχε αγοραστεί στο κλασσικό κινεζοevent 11.11
Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version