Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Μπλα μπλα [#16]  (Read 145654 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

September 02, 2012, 12:52:35 AMReply #690

Offline Manolis

Re: Μπλα μπλα [#16]
« Reply #690 on: September 02, 2012, 12:52:35 AM »
Χρόνια πολλά Α. πολύχρονος και του χρόνου διπλός

September 02, 2012, 04:24:20 AMReply #691

Offline eagle

« Reply #691 on: September 02, 2012, 04:24:20 AM »
για κατοχους na\nb\nbfl ή και nc αλλα δεν ξερω αν τους πιανει το μετρο:

Εκτος απο τα τελη, πληρωνετε και φορο πολυτελειας επειδη ειναι καμπριο το mx ή δεν ισχυει και μου λενε μπαρουφες?  :-\

September 02, 2012, 10:02:26 AMReply #692

Offline ELTASSOS

« Reply #692 on: September 02, 2012, 10:02:26 AM »
για κατοχους na\nb\nbfl ή και nc αλλα δεν ξερω αν τους πιανει το μετρο:

Εκτος απο τα τελη, πληρωνετε και φορο πολυτελειας επειδη ειναι καμπριο το mx ή δεν ισχυει και μου λενε μπαρουφες?  :-\

Αν εννοουν καποια επιβαρυνση κατα την εισαγωγη που πληρωνεται εφ απαξ λογω καμπριο δεν ξερω αν και εχουν πει οτι ο φορος πολυτελειας καταργηθηκε.

αν εννοεις στα ετησια κοστη κατοχης τα τελη ειναι τα ιδια με καθε αυτοκινητο αναλογα τα κυβικα βεβαια,
οποτε μπαρουφες σου λενε...μεχρι στιγμης.

Δεν ξερεις ομως πως θα ξυπνησουν αυριο.

September 02, 2012, 01:03:56 PMReply #693

Offline dimsabas

Re: Το miata μας τελείωσε
« Reply #693 on: September 02, 2012, 01:03:56 PM »
Η μονη λυση ειναι παπι.. ΟΛΟΙ Crypton X 135, 2.2 λιτρα/100χλμ, fuel injection για να μπορουμε να παιζουμε και με προγραμμα.. :P

Άλλες απάτες από εκεί... Άκου 2.2 λίτρα για ένα μάτσο σίδερα και πλαστικά, με αμελητέο βάρος. Τη στιγμή που το Fiesta της γυναίκας μου καίει 6 και αν του έβαζα αέριο, θα έπεφτε κάτω από 4. Το Smart diesel είναι κάπου στα 3.5. Δραματικά πολλά τα 2.2 για αυτό που είναι. Ηλεκτρικό ποδήλατο για γυμναστική ή και σκέτο ποδήλατο, για όποιους αντέχουν. :exaclty:

September 02, 2012, 02:24:31 PMReply #694

Offline king of the road

« Reply #694 on: September 02, 2012, 02:24:31 PM »
Η μονη λυση ειναι παπι.. ΟΛΟΙ Crypton X 135, 2.2 λιτρα/100χλμ, fuel injection για να μπορουμε να παιζουμε και με προγραμμα.. :P

Άλλες απάτες από εκεί... Άκου 2.2 λίτρα για ένα μάτσο σίδερα και πλαστικά, με αμελητέο βάρος. Τη στιγμή που το Fiesta της γυναίκας μου καίει 6 και αν του έβαζα αέριο, θα έπεφτε κάτω από 4. Το Smart diesel είναι κάπου στα 3.5. Δραματικά πολλά τα 2.2 για αυτό που είναι. Ηλεκτρικό ποδήλατο για γυμναστική ή και σκέτο ποδήλατο, για όποιους αντέχουν. :exaclty:
το ηλεκτρικό ποδήλατο σε λίγα χρόνια θα κάνει θραύση...
King of the road says you move too slow!

September 02, 2012, 03:44:55 PMReply #695

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #695 on: September 02, 2012, 03:44:55 PM »
Eμενα παλι μου φαινεται αστειο! Προχθες πετυχα ενα ζευγαρι φιλους των γονιων μου να βολταρουν μεσα στο ΟΑΚΑ με 2 τετοια! 'Νταξει ντρεπομουν να τους πιασω στο δουλεμα, αν και πολυ το ηθελα, εχεις παρει ηλεκτρικο κοβεις και βολτες μεσα στο ΟΑΚΑ γιατι φοβασαι να βγεις στο δρομο!? Τραγικο!

Να αναφερω οτι εγω απλως εκοβα δρομο μεσα απο το ΟΑΚΑ μιας και ημουν με το ΜΤΒ, γιατι κανονικα με την κουρσα παω μονο απο δρομο.

Εκτος αυτου ειναι και θεοβαρα, οποτε χωρις την ηλεκτρικη υποβοηθηση ειναι δυσκολο να βγεις στο δρομο!Στα θετικα των συγκεκριμενων ηταν οτι ηταν σπαστα.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

September 02, 2012, 05:44:58 PMReply #696

Offline xenos

« Reply #696 on: September 02, 2012, 05:44:58 PM »

Τι ακούμε πάλι! Πόσο θέλεις να κάψει δλδ ρε Δημητρη ένα μοτερακι 135 cc με έναν άνθρωπο πάνω; Το 2.2 είναι τπτ!

Για την κατανάλωση 4 που γράφεις, πάλι παραπληροφορεις.  Όταν βάζεις αέριο το αμάξι καίει λίγο περισσότερο, απλα το κόστος είναι μικρότερο.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

September 02, 2012, 08:21:24 PMReply #697

Offline Ξάδελφος

« Reply #697 on: September 02, 2012, 08:21:24 PM »
Eμενα παλι μου φαινεται αστειο! Προχθες πετυχα ενα ζευγαρι φιλους των γονιων μου να βολταρουν μεσα στο ΟΑΚΑ με 2 τετοια! 'Νταξει ντρεπομουν να τους πιασω στο δουλεμα, αν και πολυ το ηθελα, εχεις παρει ηλεκτρικο κοβεις και βολτες μεσα στο ΟΑΚΑ γιατι φοβασαι να βγεις στο δρομο!? Τραγικο!

Να αναφερω οτι εγω απλως εκοβα δρομο μεσα απο το ΟΑΚΑ μιας και ημουν με το ΜΤΒ, γιατι κανονικα με την κουρσα παω μονο απο δρομο.

Εκτος αυτου ειναι και θεοβαρα, οποτε χωρις την ηλεκτρικη υποβοηθηση ειναι δυσκολο να βγεις στο δρομο!Στα θετικα των συγκεκριμενων ηταν οτι ηταν σπαστα.
Aστειοι ,ισως,ηταν οι συγκεκριμενοι που βολταριζαν με τα ηλεκτρικα μεσα στο ΟΑΚΑ.
Απο εκει και περα για εναν ανθρωπο που θελει πραγματικα να κινηθει με το ποδηλατο και δε θελει να παταει τη γλωσσα του λογω μορφολογιας ειναι ιδανικα.
Αν ειχα ενα τετοιο πραγματικα θα καταργουσα τ αμαξι στη διαδρομη Ν Ηρακλειο -Λυκοβρυση.
Με το ποδηλατο δε βγαινει. Το ηλεκτρικο αν το δεις σαν υποβοηθουμενο ποδηλατο ειναι ιδανικο.Αν το δεις σα μηχανακι...ναι ειναι γελοιο.

September 02, 2012, 08:22:53 PMReply #698

Offline Ξάδελφος

« Reply #698 on: September 02, 2012, 08:22:53 PM »

Το αεριο ριχνει το κοστος της καταναλωσης οχι την καταναλωση σε λιτρα.

September 02, 2012, 09:02:43 PMReply #699

Offline king of the road

« Reply #699 on: September 02, 2012, 09:02:43 PM »
με υγραέριο η κατνάλωση είναι +20% (σε λίτρα) -35% σε λεφτά
King of the road says you move too slow!

September 02, 2012, 11:35:48 PMReply #700

Offline dimsabas

« Reply #700 on: September 02, 2012, 11:35:48 PM »
Αυτό εννοούσα, το ισοδύναμο σε χρήματα. Αν μπορώ να έχω Smart diesel και να καίω 3.5 λίτρα (που θα κοστίζουν όσο 3 λίτρα βενζίνης) ή ένα πενταθέσιο σουπερμίνι που θα μου κοστίζει 4 λίτρα βενζίνης, τα 2.2 για ένα παπί είναι παράλογα πολλά. Είναι 135 κ.εκ. και ζυγίζει τίποτα (πόσο; 100 κιλά; ), παρόλα αυτά, καίει το μισό από ένα σουπερμίνι 1.400 κ.εκ. με βάρος πάνω από τόνο. Τρελή απάτη...

Το ότι είναι η οικονομικότερη μορφή τροχοφόρας μετακίνησης (εκτός ποδηλάτων) δε σημαίνει ότι δεν καίει τον άμπακο για αυτό που είναι.

Και ναι, τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν υιοθετηθεί από πολλούς ως καθημερινά μέσα μεταφοράς και θα επεκταθούν ακόμα περισσότερο. Θα ήθελα πολύ να οδηγήσω ένα από δαύτα.
« Last Edit: September 02, 2012, 11:39:55 PM by dimsabas »

September 02, 2012, 11:41:58 PMReply #701

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #701 on: September 02, 2012, 11:41:58 PM »
Αν ειχα ενα τετοιο πραγματικα θα καταργουσα τ αμαξι στη διαδρομη Ν Ηρακλειο -Λυκοβρυση.
Με το ποδηλατο δε βγαινει. Το ηλεκτρικο αν το δεις σαν υποβοηθουμενο ποδηλατο ειναι ιδανικο.Αν το δεις σα μηχανακι...ναι ειναι γελοιο.
Βγαινει απλα ειναι ανηφορικη η Ηρακλειου... Γιωργο εγω πιστευω οτι αν εχεις την ανεση για 25χλμ να πηγαινεις με το μοτερ απλα πας με το μοτερ, δεν κανεις πεταλι. Ειναι τεμπελικο οχημα, αυτη ειναι η αποψη μου.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

September 03, 2012, 12:36:38 AMReply #702

Offline mx5mk1

« Reply #702 on: September 03, 2012, 12:36:38 AM »
Υπάρχουν ηλεκτρικά που βοηθούν όταν βάζεις δύναμη πάνω από ένα όριο.

Για εκείνον που κάνει ποδήλατο για προπόνηση είναι απλά άχρηστα.
ΟΜΩΣ για εκείνον που δεν θα ανέβαινε σε ποδήλατο για να πάει στη δουλειά του και τώρα ακόμα και έστω και λίγο "πεταλάρει", είναι πάρα πολύ καλά....

(Αν κάποιος κάνει κουραστική εργασία και επιπλέον κάνει και 25+25=50χλμ καθημερινά με κλασικό ποδήλατο στο ανάγλυφο της ελλάδας, τότε απλά όταν γυρίζει σπίτι θα είναι dead....)

O αθλητής και ο προχωρημένος χομπίστας είναι άλλη ιστορία.... εκεί θέλει να λιώσει και να δοκιμάσει τα όριά του πάνω στην πανάλαφρη και πανάκριβη ποδηλατάρα του (πχ racingnick)
« Last Edit: September 03, 2012, 12:39:31 AM by mx5mk1 »

September 03, 2012, 09:59:17 AMReply #703

Offline simkoz

« Reply #703 on: September 03, 2012, 09:59:17 AM »
Είναι όντως αρκετά πιο βαριά τα ηλεκτρικά, βέβαια στα 125 κιλά μου τα +10 του ηλεκτρικού δεν κάνουν και μεγάλη διαφορά. όσα έχω νοικιάσει ή δοκιμάσει εδώ (3-4 διαφορετικά) κανένα δεν είχε mode λειτουργίας να πηγαίνει μόνο του με το μοτέρ. Όλα είχαν από 3 έως 7 διαφορετικά επίπεδα υποβοήθησης για την δύναμη που βάζεις εσύ στο πετάλι. Βασικά βοηθάει αρκετά στην ανηφόρα αλλά και πάλι ζορίζεσαι.
Όπως τα είπαν και οι από πάνω, για να πηγαίνεις δουλειά, ειδικά αν είσαι σε γραφείο και δεν έχεις την πολυτέλεια να φτάσεις μούσκεμα στον ιδρώτα και να θες ντους για να σταθείς στο γραφείο είναι πολύ καλή λύση για απόσταση μέχρι 20-25 χλμ θα έλεγα (γιατί θα θες περίπου 45-60 λεπτά). το κόστος του ρεύματος είναι σχεδόν μηδενικό, ειδικά αν το φορτίζεις το βράδυ.
Το πρόβλημα είναι φυσικά το κόστος, από 1000 μέχρι και 3-4000 για ένα πολύ καλό, που αν είναι να το χρησιμοποιείς καθημερινά και για πολλά χλμ, μάλλον έχει νόημα να πάρεις κάτι καλό και αξιόπιστο.
Οικονομικά εκτός από το κόστος μετακίνησης που εκμηδενίζεται, γλιτώνεις και την συνδρομή απ' το γυμναστήριο.
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

September 03, 2012, 10:30:52 AMReply #704

Offline xenos

« Reply #704 on: September 03, 2012, 10:30:52 AM »
To πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι θα σε φάνε λάχανο αν κυκλοφορείς στο δρόμο με αυτό.  :axe:
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...