Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Μπλα μπλα [#16]  (Read 145737 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

August 06, 2012, 04:17:04 PMReply #390

Offline option-D

Re: Μπλα μπλα [#16]
« Reply #390 on: August 06, 2012, 04:17:04 PM »
Σε ευχαριστώ για την πρότασή σου ομορφοδαχτυλάκια  :girlie: αλλά τελικά η σχάρα δεν αξίζει για μένα και πολύ..
Βάζεις τη βαλίτσα κατευθείαν πάνω στο πορτ παγκάζ, τη δένεις σφιχτά με 2 ιμάντες και δεν είσαι κι αναγκασμένος να την κάνεις σουλάτσο στις διακοπές..
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

August 06, 2012, 04:21:34 PMReply #391

Offline saldale

« Reply #391 on: August 06, 2012, 04:21:34 PM »
Και οταν γυρίσεις απο τις διακοπές, κατευθείαν στον φαναρτζή για το πισω καπό...
MY09 - Noisy Combative Exclusive Classy

August 06, 2012, 04:35:35 PMReply #392

Offline Basilmx5

« Reply #392 on: August 06, 2012, 04:35:35 PM »
Δεν χρειαζεται, βαζεις ενα αυτοκολλητο "ouch" και τελειωσε...

August 06, 2012, 04:36:42 PMReply #393

Offline simkoz

« Reply #393 on: August 06, 2012, 04:36:42 PM »
Όχι αν είσαι ο Option-D! Στα @@ σου...
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

August 06, 2012, 04:57:07 PMReply #394

Offline option-D

« Reply #394 on: August 06, 2012, 04:57:07 PM »
Όχι αν είσαι ο Option-D! Στα @@ σου...

That's my man  O0

Μόνος μου το έχω βάψει άλλωστε, άμα χαλάσει το ξαναβάφω κιόλας..
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

August 06, 2012, 06:19:01 PMReply #395

Offline nmwisima

Re: Re: Re: Μπλα μπλα [#16]
« Reply #395 on: August 06, 2012, 06:19:01 PM »
Ενταξει το ηλεκτρονικο μπλοκε αποσο ξερω απλά φρεναρει τροχους επιλεκτικα. (δουλευει δλδ οπως το esp, σε συνδυασμο με το esp)
Bεβαια αυτο μπορει να εχει καποιο κερδος, αλλα δεν στελνει παραπανω ροπη στον εξωτερικο οπως το κανονικο. Ετσι εχω καταλαβει εγω τουλαχιστον.

Σε αντίθεση φυσικά με τα πολύ εξελιγμενα συστήματα των εταιρειων που προανέφερα που ναι μεν εκμεταλλευονται την ίδια αρχή, άλλα οχι μόνο, και  εχουν πολύ πιο ψαγμενα και τελικά αποτελεσματικα λειτουργικα.

Sent from my Nexus S

August 06, 2012, 07:08:32 PMReply #396

Offline SIMOS

« Reply #396 on: August 06, 2012, 07:08:32 PM »
Πείτε καμιά περίεργη ιδέα για φόρτωμα 2 μεγάλων βαλιτσών σε mx5.. Τα ψιλολόγια θα μπουν πορτ παγκάζ..
Δεδομένου ότι πήγα 7 μέρες διακοπές με το samurai και εκεί που το είχα για οικονομικό έβγαλε κατανάλωση ίση με του mx5 αλλά είναι απελπιστικά αργό στην εθνική, σκέφτομαι σοβαρά να κάνω το λάθος να πάω το δεύτερο σετ διακοπών με το καμάρι..
Εχθές βράδυ από Άγιο Κων/νο -> Γαλάτσι (160km απόσταση σύνολο) : 2 ώρες & 15'  :yawn:
Το κακό είναι ότι βαριέμαι απίστευτα να το σηκώνω και μετά να το ξανακατεβάζω, πρόβλημα μικρό ίσως να έχω στο πλοίο αλλά θα τους πω να το αφήσω έξω- έξω, οι παραλίες και οι δρόμοι είναι οκ..

Αν θεωρητικα εβρισκες καποια βαση που μπορουσες να στερεωσεις "απολυτα" σε ρολλ μπαρ και παρμπριζ και πανω σε αυτο εδενες, παλι, πολυ καλα τις βαλιτσες σου.. ισως και να λειτουργουσε.
Αλλα και παλι δεν θα ηταν "σωστο" να τρεχεις.

Μήπως όμως σε καμιά καλή λακούβα κάνει κρακ το παρμπρίζ και κλαίς ?  :-\
Q: Ari, what is the secret to Finnish drivers being so quick?
Ari: I think we all have the same problem, empty head and heavy right foot
Ari Vatanen

August 06, 2012, 07:12:28 PMReply #397

Offline Alex

Re: Re: Μπλα μπλα [#16]
« Reply #397 on: August 06, 2012, 07:12:28 PM »

2 μέρες ακόμη, δε θα περάσουν ποτέ...

Sent from my Nokia 3310 using wifi
2.0 mx-5

August 06, 2012, 07:14:42 PMReply #398

Offline Ξάδελφος

Re: Re: Re: Μπλα μπλα [#16]
« Reply #398 on: August 06, 2012, 07:14:42 PM »
Ενταξει το ηλεκτρονικο μπλοκε αποσο ξερω απλά φρεναρει τροχους επιλεκτικα. (δουλευει δλδ οπως το esp, σε συνδυασμο με το esp)
Bεβαια αυτο μπορει να εχει καποιο κερδος, αλλα δεν στελνει παραπανω ροπη στον εξωτερικο οπως το κανονικο. Ετσι εχω καταλαβει εγω τουλαχιστον.

Σε αντίθεση φυσικά με τα πολύ εξελιγμενα συστήματα των εταιρειων που προανέφερα που ναι μεν εκμεταλλευονται την ίδια αρχή, άλλα οχι μόνο, και  εχουν πολύ πιο ψαγμενα και τελικά αποτελεσματικα λειτουργικα.

Sent from my Nexus S
To ας το πουμε ηλεκτρονικο μπλοκε συτο ειναι ενα συστημα οπως σωστα ειπε ο Αχιλλεας που κανωντας χρεη αντισπιν φρεναρει επιλεκτικα τον τροχο που σπιναρει οχι για να κανει χρεη μπλοκε αλλα για να κανει χρεη αντισπιν.
Το ιδιο ακριβως συστημα ειχαν τα Ford Transit του 1998 σαν εξτρα.Δυο τετοια Transit τυχαια, αναμεσα σε πολλα αλλα ετυχε να βρισκονται στο σταθμο αυτοκινητων του Πολ Ναυτικου και ειχα οδηγησει πολυ το ενα απο τα δυο(ηταν λεωφορειακια)οταν υπηρετουσα τη θητεια μου.
Στο manual μεσα ελεγε οτι σε περιπτωση που ο δρομος ειναι χιονισμενος ή υπαρχει παγος καλο ειναι να απενεργοποιειτε γιατι υπαρχει κινδυνος...υπερθερμανσης των φρενων! :zalistika:
Στη βροχη το λεωφορειακι με αυτο το συστημα ηταν ετη φωτος μπροστα απο εκεινα που δεν ειχαν,μιας και το transit ειδικα αδειο,εχανε πολυ ευκολα την ουρα του και με το απειρων στροφων τιμονι πολυ δυσκολα το μαζευες! Δουλευε πολυ καλα!
Antispin το ελεγε το manual το κουμπακι επισης αντισπιν εγραφε.Ο ορος ηλεκτρονικο μπλοκε εφευρεθηκε μετα.

August 06, 2012, 08:00:50 PMReply #399

Offline Alex

« Reply #399 on: August 06, 2012, 08:00:50 PM »
Νομίζω πως το αντισπίν κόβει και τον κινητήρα ενώ το ηλεκτρομπλοκέ όχι.

Βέβαια μιλάμε για ίδιους αισθητήρες, μονάδα κτλ με μερικές γραμμές κώδικα παραπάνω και στην σειρά προτεραιότητας του καθενός.

Το πόσο χρόνο θα ξοδέψεις ώστε να το εξελίξεις και να το προγραμματίσεις σωστά είναι το σημαντικότερο όπως είπε και ο Αχιλλέας.
2.0 mx-5

August 06, 2012, 08:51:41 PMReply #400

Offline General_lee

« Reply #400 on: August 06, 2012, 08:51:41 PM »
Στο ελευθερο διαφορικό η ροπη που μπορει να μεταφερει το μοτερ στους δυο κινητηριους τροχους ειναι η ιδια.

Οποτε το ποση ροπη θα παρει ο τροχος με την μεγαλυτερη προσφυση (αντισταση στην περιστροφη δλδ) εξαρταται απολυτως απο το ποση ροπη ειναι σε θεση να παρει ο τροχος με την μικροτερη προσφυση (αντισταση στην περιστροφη). τη ροπη δλδ μεχρι να σπιναρει.

Αν ο τροχος με την χαμηλη προσφυση ειναι σε χωμα πχ και μπορει πριν σπιναρει να δεχθει Χ κιλα ροπης απο το μοτερ, τοτε και αλλος μονο με Χ ροπη θα τροφοδοτηθει. Με τον ενα τροχο στον παγο λοιπον ισα ισα προχωρας (δυσκολα ισως και οχι), και με τον ενα τροχο στον αερα δεν προχωρας καθολου.

Εκει εχω μεινει εγω απο αποψη θεωριας.

ΟΜΩΣ

Ανεφερα τη προσφυση ως αντισταση στην περιστροφη. Αυτο δε σημαινει απαραιτητα καλη ασφαλτος,κακη ασφαλτος,παγος κλπ. Μπορει να σημαινει φρεναρισμα απο τη δαγκανα, αν αυτη ειναι σε θεση να φρεναρει ξεχωριστα τον τροχο με την χαμηλη προσφυση (ελαστικου-εδαφους).

Οποτε αν ο αλλος ειναι με τη μια ροδα στον παγο ή στο χωμα, αλλα το συστημα φρεναρει τον τροχο αυτο πολυ, το μοτερ θα στειλει περισσοτερη ροπη στον εξωτερικο (οση μπορει για να υπερνικησει δαγκανα-χωμα) και θα δουλεψει κατα μια εννοια σαν μπλοκε.

Απλά τα τορσεν και αυτα πολλαπλασιαζουν τη ροπη και ισως εχεις σαφως περισσοτερη στον εξωτερικο (αναλογα και με τη ρυθμιση). Θεωρητικα το φρεναρισμα επιλεκτικα τροχου εχει το πλεονεκτημα οτι μπορει να δουλεψει και με τον εσωτερικο στον αερα.(οπως το αντιλαμβανομαι τουλαχιστον)

Θυμαμαι καποιοι που λεγανε οτι χρησιμοποιουσαν με σκοπο να βελτιουσουν την προσφυση αριστερο φρενο (με αριστερο ποδι εννοω) σε καποια προσθιοκινητα την ωρα της εξοδου απο στροφες. Δεν ξερω αν λειτουργει η αν ειναι μαλακια (ακουγεται μαλακια με την εννοια οτι φρεναρουν και οι δυο τροχοι)

Αυτα εχω καταλαβει εγω ως τωρα παντως αποσα εχω δει/διαβασει. Αν κανω λαθος διορθωστε με οσοι ξερετε καλυτερα.

Παντως αυτο που αντιλαμβανομαι εγω ειναι οτι η δυνατοτητα του esp να φρεναρει επιλεκτικα κινητηριο τροχο (εσωτερικο δλδ) εχει μια λειτουργια "μπλοκε". Και μαλλον αυτο ονομαζουν ηλεκτρονικο μπλοκε.(συστημα που φρεναρει τον τροχο που σπιναρει, οχι απλώς για να μη σπιναρει -θα μπορουσε να κοβει γκαζι- αλλα για να στειλει ροπη στον απεναντι)

Με αυτη την εννοια δεν βαφτιζεται απλως ηλεκτρονικο μπλοκε το αντισπιν, αλλα μιλαμε για ενα διαφορετικο συστημα που βοηθαει στο να σταλει επιπλεον ροπη στον εξωτερικο τροχο με την προσφυση (σε σχεση με ανοιχτο).

August 06, 2012, 09:18:17 PMReply #401

Offline nmwisima

« Reply #401 on: August 06, 2012, 09:18:17 PM »
Τα πραγματικά ηλεκτρονικα μπλοκε υπολογιζουν εκατοντάδες παραμετρους για να επεμβουν. Δεν κόβουν άπλα το γκάζι, υπολογιζουν θέση πεταλούδας, στροφές κινητήρα, περιστροφές τροχών ξεχωριστά και  ανά αξονα, γωνιά τιμονιού και ενα κάρο άλλα. Για αυτο είναι αστείο να λέμε οτι έχει ηλεκτρονικο μπλοκε το μαζντα άπλα επειδή κάποιο τζιμανι το έγραψε σε ενα προσπεκτους για να ψαρωνουν οι ανίδεοι.
Sent from my Nexus S

August 06, 2012, 11:13:44 PMReply #402

Offline Reverant

« Reply #402 on: August 06, 2012, 11:13:44 PM »
Τα πραγματικά ηλεκτρονικα μπλοκε υπολογιζουν εκατοντάδες παραμετρους για να επεμβουν. Δεν κόβουν άπλα το γκάζι, υπολογιζουν θέση πεταλούδας, στροφές κινητήρα, περιστροφές τροχών ξεχωριστά και  ανά αξονα, γωνιά τιμονιού και ενα κάρο άλλα. Για αυτο είναι αστείο να λέμε οτι έχει ηλεκτρονικο μπλοκε το μαζντα άπλα επειδή κάποιο τζιμανι το έγραψε σε ενα προσπεκτους για να ψαρωνουν οι ανίδεοι.
Sent from my Nexus S

Τζιμάνι, έχεις υπόψιν ότι όλα αυτά που αναφέρεις παραπάνω τα έχει το 1.8 με DSC;
You can't imagine the power of the Dark Side.

August 06, 2012, 11:27:13 PMReply #403

Offline dimsabas

« Reply #403 on: August 06, 2012, 11:27:13 PM »
... κάποιο τζιμανι το έγραψε σε ενα προσπεκτους για να ψαρωνουν οι ανίδεοι.

Εντάξει, δεν παίζεσαι... Πέρα από την ειρωνεία να μας (όποιους, τον Ηλία και την αφεντιά μου συμπεριλαμβανόμενων) αποκαλείς ανίδεους, δεν αφιέρωσες καν τον ελάχιστο χρόνο να διαβάσεις τα σχετικά σχόλια. Η ανακάλυψη από τον Ηλία και επαλήθευση από εμένα και όποιον άλλον οδήγησε το συγκεκριμένο ESPάτο 18άρι NC της συγκεκριμένης λειτουργίας δεν έγινε διαβάζοντας το προσπέκτους, αλλά μετά από άπειρους γύρους στη βρεγμένη πίστα (της Αγίας Μαρίνας συγκεκριμένα, που έχει πολύ αργές στροφές που έκαναν πολύ εμφανείς τις όποιες διαφορές στο πώς επιτάχυνε το αυτοκίνητο στις εξόδους των στροφών.
Επίσης, δεν έχεις αιτιολογήσει την απέχθειά σου για τα ηλεκτρονικά της Mazda και το πόσα χρήματα διέθεσε για αυτά. Τα μόνα επιχειρήματα μέχρι στιγμη΄ς είναι φράσεις επιπέδου "Αχ Μήτσο μ..."

Αν νομίζεις ότι σε τιμούν αυτά ως συνομιλητή, πάω πάσο.

August 07, 2012, 12:22:46 AMReply #404

Offline nmwisima

« Reply #404 on: August 07, 2012, 12:22:46 AM »
Αχ Μητσομ x2.

Ηλεκτρονικο μπλοκε θέτε; Έχει.
Ο,τι αγαπάει η ψυχούλα σας το έχει.

Α.

Sent from my Nexus S