Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Car Videos & Multimedia  (Read 241509 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

April 27, 2010, 12:24:49 AMReply #915

Offline simkoz

Re: Car Videos & Multimedia
« Reply #915 on: April 27, 2010, 12:24:49 AM »
Απλά αυτό που λέει ο Μάνος ή μάλλον αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι μπορεί οι ταχύτητα και οι επιδόσεις να ανεβαίνουν αλλά από θέαμα δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακοί οι αγώνες. Δες πχ και την F1 τα προηγούμενα 1-2-3 χρόνια. Τρελλή τεχνολογία, νέα ρεκόρ στα γυρολόγια, και απίστευτος ύπνος για τον θεατή.
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

April 27, 2010, 12:39:09 AMReply #916

Offline nikos.mx

« Reply #916 on: April 27, 2010, 12:39:09 AM »
Άριστο παράδειγμα για το πόσο φλώρικα έχουν γίνει τα σημερινά ραλί λόγω της πολύ ανεπτυγμένης τεχνολογίας..
Το θέαμα που προσφέρει αυτό το μκ2 δεν μπορεί να το πιάσει ΚΑΝΕΝΑ από τα σύγχρονα ραλιτζίδικα.. Οι οδηγοί περνάνε σε δεύτερη μοίρα αφού όλα τα κάνουν τα αυτόματα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα διαφορικά, οι πανάκριβες αναρτήσεις κλπ κλπ...
Εκτος του οτι δε μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να παλευεις με τον χαρο για να θεωρησε οδηγαρα..
νομιζω οτι γιαυτο υπαρχει η τεχνολογια για να πηγαινει καποια "μπροστα"... Τα ηλεκτρονικα ρυθμιζομενα διαφορικα κ οι πανακριβες αναρτησεις εχουν σωσει ζωες, αν αυτο δεν λεει κατι.. τοτε θα επρεπε να ειχαμε μεινει στην εποχη που οι "αγριοι" driftαρανε την ροδα με το ξυλο.

Για τον ιδιο λογο που λενε πολλοι οτι "το μαστορα τον κανουν τα εργαλεια" καλη η τεχνολογια και καλα κανει και παει μπροστα αλλα τη διαφορα την κανει ο οδηγος οσο καλο κ να ειναι το αμξι οτι ηλεκτρονικο/ηλεκτρικο και να εχει για υποβοηθηση αν δεν υπαρχουν χερια και μυαλο δεν γινετε τιποτα (η ταπινη μου γνωμη).

April 27, 2010, 01:03:44 AMReply #917

Offline Basilmx5

« Reply #917 on: April 27, 2010, 01:03:44 AM »
Άριστο παράδειγμα για το πόσο φλώρικα έχουν γίνει τα σημερινά ραλί λόγω της πολύ ανεπτυγμένης τεχνολογίας..
Το θέαμα που προσφέρει αυτό το μκ2 δεν μπορεί να το πιάσει ΚΑΝΕΝΑ από τα σύγχρονα ραλιτζίδικα.. Οι οδηγοί περνάνε σε δεύτερη μοίρα αφού όλα τα κάνουν τα αυτόματα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα διαφορικά, οι πανάκριβες αναρτήσεις κλπ κλπ...
Εκτος του οτι δε μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να παλευεις με τον χαρο για να θεωρησε οδηγαρα..
νομιζω οτι γιαυτο υπαρχει η τεχνολογια για να πηγαινει καποια "μπροστα"... Τα ηλεκτρονικα ρυθμιζομενα διαφορικα κ οι πανακριβες αναρτησεις εχουν σωσει ζωες, αν αυτο δεν λεει κατι.. τοτε θα επρεπε να ειχαμε μεινει στην εποχη που οι "αγριοι" driftαρανε την ροδα με το ξυλο.

Για τον ιδιο λογο που λενε πολλοι οτι "το μαστορα τον κανουν τα εργαλεια" καλη η τεχνολογια και καλα κανει και παει μπροστα αλλα τη διαφορα την κανει ο οδηγος οσο καλο κ να ειναι το αμξι οτι ηλεκτρονικο/ηλεκτρικο και να εχει για υποβοηθηση αν δεν υπαρχουν χερια και μυαλο δεν γινετε τιποτα (η ταπινη μου γνωμη).
Σωστα τα λες παντα ο οδηγος κανει την διαφορα...
Το οτι οι κινητηρες αντεχουν αποδιδουν περισσοτερο απο παλια...
Το οτι οι χρονοι φρεναρισματος εχουν μειωθει απο παλια...
Το οτι καλυτερα λαστιχα υπαρχουν σε σχεση με παλια..
Το οτι οι κινητηρες αποδιδουν καλυτερα εκπεμποντας λιγοτερο κ καιγοντας λιγοτερο σε σχεση με παλια...
Το οτι τα αμαξωματα ειναι πιο στιβαρα, πιο ελαφρυα, πιο σωστα κατασκευασμενα απο παλια... κ αλλα παρα πολλα τετοια...
ολα αυτα εχουν να κανουν με τεχνολογια...

Απλα δεν καταλαβαινω ξαναλεω γιατι πρεπει να κολλαμε στο παρελθον κ να θεωρουμε καλυτερους τους τοτε οδηγους.. ο καθενας "κανει θαυματα" με τα οπλα που εχει σε καθε εποχη...

Απτη μια δεν αρεσει η τεχνολογια αλλα ολοι ζαχαρωνουμε coilover αναρτησεις ακριβες κ αλλα πολλα τετοια "καλουδια" οπως τα εχουμε μαθει να τα λεμε... παλια δεν υπηρχαν αυτα.. μη τα θαβετε τοσο ευκολα ολα.

April 27, 2010, 08:52:58 AMReply #918

Offline option-D

« Reply #918 on: April 27, 2010, 08:52:58 AM »
Γιατί καλέ μου φίλε Βασίλειε (όχι Κωστέτσο) εκεί είναι το θέαμα.. Στο group E και στο Group B..
Δεν θέλω να γίνομαι νοσταλγός του χθες αλλά αυτή είναι η αλήθεια..
Μπορεί τα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια να βοηθάνε στη γρήγορη οδήγηση αλλά τί να το κάνεις αν αυτό σε πάει και τελικά δεν το πας εσύ;
Αναρωτήσου.. Πήρες το σούπερ mx5 με όλα τα ηλεκτρονικά τα οποία λειτουργείς στο φουλ και μετά έρχεσαι και μου λες ότι είσαι χεράς και το στρίβεις τάπα..
Εγώ από την άλλη έχω αυτό που δεν έχει ούτε ηλεκτρικά παράθυρα και το στρίβω εξίσου τάπα..
Το να στρίψεις πιο τάπα από μένα ίσως γίνει.. Το ότι να γίνεις καλύτερος οδηγός από μένα σίγουρα όχι..

(τα παραδείγματα δεν είναι προσωπικά, προς Θεού)
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

April 27, 2010, 09:02:57 AMReply #919

Offline george 1323

« Reply #919 on: April 27, 2010, 09:02:57 AM »
Τα ηλεκτρονικα συστηματα ειναι για τις κουλομαριες..... :finger: :finger:

April 27, 2010, 09:21:52 AMReply #920

Offline lok502

« Reply #920 on: April 27, 2010, 09:21:52 AM »
Συμφωνώ εν πολλοίς με τον Μάνο.

Νομίζω πως το WRC και η F1 δεν θεωρούνται τόσο θεαματικά πλέον λόγω του ότι δεν φαίνεται να πάνε τα αυτοκίνητα στα όρια.
Θα μου πείτε "μα στρίβουν με πιο πολλά g απο παλαιότερα και γράφουν καλύτερους χρόνους".
Σίγουρα όμως αυτά φαίνονται πιο πολύ στην τηλεμετρία και όχι στον θεατή.

Σε πιο παλιούς αγώνες ράλλυ και  F1 έβλεπες οδηγούς και αυτοκίνητα στα όρια.
Τώρα μπορεί να φαίνονται οι οδηγοί ότι πάνε οριακά αλλά τα αυτοκίνητα απλά στρίβουν με την μέγιστη μαθηματικά υπολογισμένη ταχύτητα, την τέλεια αεροδυναμική κλπ.
Δεν είμαι κατά της τεχνολογίας στους αγώνες, κάθε άλλο.
Αλλά δεν μου αρέσει όταν χάνεται το θέαμα.

Δεν θα αναφερθώ στα ράλυ αλλά στην F1, δείτε αυτό το βίντεο και προσπαθήστε να το συγκρίνετε με αντίστοιχο τελευταίας 5ετίας της επιλογής σας.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=APvradRd0Is[/youtube]

Miata NA 1.6 1992

Bilstein Shocks/ Vogtland springs
Carbotech XP10 F/R
Toyo R888 195/50/15
Mythos/FM Frame Rails
    +    

Miata NA 1.8 1996

Tokico Shocks/ FM springs
Advanti Storm 15x8/ BFG Rival 205/50/15
Torsen
Mishimoto aluminum radiator
Boss Frog Clearview SH Rollbar
FM Frame Rails+Butterfly
RB Sways + Brace

April 27, 2010, 12:06:08 PMReply #921

Offline Basilmx5

« Reply #921 on: April 27, 2010, 12:06:08 PM »
Γιατί καλέ μου φίλε Βασίλειε (όχι Κωστέτσο) εκεί είναι το θέαμα.. Στο group E και στο Group B..
Δεν θέλω να γίνομαι νοσταλγός του χθες αλλά αυτή είναι η αλήθεια..
Μπορεί τα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια να βοηθάνε στη γρήγορη οδήγηση αλλά τί να το κάνεις αν αυτό σε πάει και τελικά δεν το πας εσύ;
Αναρωτήσου.. Πήρες το σούπερ mx5 με όλα τα ηλεκτρονικά τα οποία λειτουργείς στο φουλ και μετά έρχεσαι και μου λες ότι είσαι χεράς και το στρίβεις τάπα..
Εγώ από την άλλη έχω αυτό που δεν έχει ούτε ηλεκτρικά παράθυρα και το στρίβω εξίσου τάπα..
Το να στρίψεις πιο τάπα από μένα ίσως γίνει.. Το ότι να γίνεις καλύτερος οδηγός από μένα σίγουρα όχι..

(τα παραδείγματα δεν είναι προσωπικά, προς Θεού)
Μανο απτο μηνυμα σου ξερεις τι βγαινει? οτι εχεις ενα ψυχολογικο θεμα εναντι αυτων που στριβουν σαν κ σενα αλλα με ηλεκτρονικα βοηθηματα...
Τι σε νοιαζει τι κανουν οι αλλοι? Κανε εσυ για την παρτη σου αυτα που σαρεσουν οπως σαρεσουν κ ασε τους αλλους να κανουν τα δικα τους... ή μηπως νιωθεις πιο μειονεκτικα που καποιοι εχουν ηλεκτρονικα βοηθηματα κ εσυ οχι κ δεν μπορεις να πας πιο ταπα απτους αλλους?

Το θεμα δεν ειναι η φιγουρα στα ηλεκτρονικα βοηθηματα Μανο, το θεμα ειναι η ασφαλεια αγορι, τι να το κανω εγω αν σε αγωνα παλια σκοτωνοντουσαν Χ ραλλιστες κ εβλεπα "θεαμα" το πως χτυπαγανε, γιατι κ αυτο εχει το "θεαμα" του(@lok502), ενω σημερα σκοτωνονται Χ-10 επειδη εχουν "βοηθηματα".

Τα βοηθηματα καποια στιγμη ερχονται στα πολιτικα αυτοκινητα αγορινα, αυτοκινητα που τα οδηγανε κ απλοι οδηγοι οχι μονο χεραδες οπως γινεται στα φορουμ.

April 27, 2010, 12:20:10 PMReply #922

Offline option-D

« Reply #922 on: April 27, 2010, 12:20:10 PM »
Κόμπλεξ;
Απλά ένα παράδειγμα ήταν, όχι απαραίτητα απτό..
Είδες που το πήρες προσωπικά; Ξεκόλλα..
Εδώ μιλάμε καθαρά για το θέαμα..
Η ασφάλεια έχει αυξηθεί σίγουρα.. Κι η ταχύτητα επίσης αλλά λόγω εξέλιξης των κινητήρων/τεχνολογίας, όχι λόγω "εξέλιξης" των οδηγών..
Ξαναλέω: ο οδηγός περνάει σε δεύτερη μοίρα πλέον κι αυτό είναι ένα πρόβλημα με τη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία (γι αυτούς που αγαπάνε την οδήγηση)..
Βλέπεις τώρα αυτόματα DSG κιβώτια που σε σχέση με τα απλά κιβώτια είναι ΑΠΙΑΣΤΑ σε ταχύτητα, φρένα με ABS και χίλιες δυο βλακείες για να σε κρατάνε στο σωστό δρόμο, αισθητήρες για να σε κρατάνε στη λωρίδα σου... Αυτά είναι λίγα από αυτά που σε άλλη περίπτωση θα σε κρατούσαν σε εγρήγορση και θα απολάμβανες στο έπακρο μια στροφοδιαδρομή.. Μπορεί αυτός με τα ηλεκτρονικά να το πάει πιο γρήγορα από αυτόν χωρίς τα ηλεκτρονικά αλλά με τίποτα και ποτέ δεν θα αποκτήσει τις ικανότητες του δεύτερου..

April 27, 2010, 12:29:12 PMReply #923

Offline Basilmx5

« Reply #923 on: April 27, 2010, 12:29:12 PM »
Οχι οχι δεν το πηρα προσωπικα, μην το μαμας τωρα... το ελεγα σε σχεση που ειπες οτι καποιος θα κανει ο,τι κανεις εσυ αλλα με βοηθηματα κ θα πει οτι ειναι χερας... αυτο εννοουσα τι σε νοιαζει τι θα πει κ τι θα κανει...

Τεσπα αυτο που λεω ειναι οτι ο,τι πιο δυσκολο κ επικινδυνο δεν σημαινει κ απαραιτητα κ πιο καλο...

Παλια εβλεπες ποδοσφαιρο κ οκ εβλεπες ενα Χ θεαμα... τωρα βλεπεις ποδοσφαιρο κ βλεπεις κουλά να συμβαινουν.. αυτο γιατι πολλα εχουν αλλαξει, απτον εξοπλισμο, μπαλα, παπουτσια μεχρι κ προπονητικη κ τροπος παιχνιδιου... σαυτο βοηθησε κ η τεχνολογια λιγακι...

Ολα τα πραγματα αλλαζουν δεν χρειαζεται να ειμαστε προσκολλημενοι στο παρελθον... αλλο το να μας αρεσει κατι κ αλλο το να το θεωρουμε μοναδικο.

Κ μη ξαναπεις λαλακιες οτι παρεξηγουμε κ αλλα τετοια... :)

April 27, 2010, 12:35:24 PMReply #924

emilmx

• Guest
« Reply #924 on: April 27, 2010, 12:35:24 PM »
γιαυτό υπάρχει το drift
ο κόσμος θέλει θέαμά κάτι που σε ραλι και F1 δεν βλέπεις

April 27, 2010, 12:42:05 PMReply #925

Offline gr8

« Reply #925 on: April 27, 2010, 12:42:05 PM »
εγω πιστεύω οτι υπάρχει θέαμα και τώρα.. αλλες εποχές άλλα ήθη άλλα έθιμα  :llol:
παλια εκτος απο αγώνες ταχύτητας ήταν κ αγώνες επιβίωσης το μονο σίγουρο είναι
οτι οι παλιοι οδηγοί είχαν πιο δύσκολη δουλειά να κάνουν αλλα δεν μπορείς να πας να πεις σε έναν συγχρονο
πχ buton οτι δεν κάνει για τίποτα και οδηγούν τα ηλεκτρονικά γι' αυτόν  ;)
ναι μεν στα πολιτικά αυτοκίνητα αναπαύετε ο οδηγός λόγω των συστημάτων αλλα τα κάνει να είναι και πιο ασφαλή
κάποιες σκόρπιες σκέψεις, ελπίζω να καταλάβατε τι ήθελα να πω  :P

κ για να μην είμαι offtopic ενα τυχαίο video

MITSUBISHI EVO 8 VS TOYOTA CELICA GT4 TIMEATTACK

April 27, 2010, 01:20:23 PMReply #926

Offline spoumi

« Reply #926 on: April 27, 2010, 01:20:23 PM »
Nέο ρεκόρ στο ring:
Ferrari 599XX lap of the nurburgring
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

April 27, 2010, 02:19:05 PMReply #927

Offline Liakos

« Reply #927 on: April 27, 2010, 02:19:05 PM »
To εχει βαλει ο Bill 3-4 μερες τωρα Σπυρο... :moutza: :P

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

April 27, 2010, 05:58:35 PMReply #928

Offline Ξάδελφος

« Reply #928 on: April 27, 2010, 05:58:35 PM »
Aν εχεις την ικανοτητα να πας "ταπα" ενα αμαξι χωρις ηλεκτρονικα βοηθηματα δε θα χεις καθολου προβλημα να πας το ιδιο "ταπα" ενα αμαξι με φουλ ηλεκτρονικα .
Αντιθετα αν εχει ςμαθει να πηγαινεις ταπα στηριζομενος στα μπλιμπλικια,με αμαξι που δεν τα χει ...απλα δε μπορεις...
Τα ηλεκτρονικα βοηθηματα ειναι βοηθηματα οχι πανακεια... οταν ξεπεραστουν αυτα... και δεν εχεις την ικανοτητα να οδηγησεις χωρις αυτα...αντε γεια!.
Τ οτι προχωρησε η τεχνολογια και βγηκαν χιλια δυο καλυτερα συστηματα ειναι σχετικο αφου και παλι γινονται ατυχηματα και δυστυχηματα.Μηπως τ αυτοκινητα με ηλεκτρονικα βοηθηματα ,coil over και ανιχνευτη πορδης που κατεβαζει το παραθυρο δε φευγουν απ το δρομο δεν τρακαρουν?.
Mανο το Mercedes που εχετε ,εχει ηλεκτρονικα βοηθηματα ετσι δεν ειναι?.

April 27, 2010, 06:00:48 PMReply #929

Offline option-D

« Reply #929 on: April 27, 2010, 06:00:48 PM »
 :????: Δεν σε πιάνω..
Ναι, έχει ηλεκτρονικά.. Διάφορα άχρηστα αλλά αυτά πλερώνεις στα merc..