Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#4]  (Read 415267 times)

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

January 10, 2013, 10:22:44 AMReply #1050

Offline alfie86

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#4]
« Reply #1050 on: January 10, 2013, 10:22:44 AM »
 Na ε??not bad at all :D.....Εγω δεν θελω να χαθω Χαρουλη αλλα εσεις θα θελετε ενα κουβαδακι αναμεσα στα μιατακια σας????

January 10, 2013, 10:30:17 AMReply #1051

Offline option-D

« Reply #1051 on: January 10, 2013, 10:30:17 AM »
Κάτσε και θα δεις μέσα στο 2013 πόσα miata θα εξαφανιστούν  ::-
Ήδη έχουν ξεκινήσει δηλαδή..
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

January 10, 2013, 10:36:36 AMReply #1052

Offline bill_viper

• pure velocity
  • Total likes: 79
  • In luv with my little κουμπαρά
    • Dedousis.com
« Reply #1052 on: January 10, 2013, 10:36:36 AM »
Όντως, downgrade..
Χαμηλότερη κατανάλωση, πιο οικονομικό καύσιμο, χαμηλότερα τέλη, ολοκαίνουριο, οθόνες-κάμερες κλπ, ωραίο εσωτερικό, πιο άνετο, πιο ευρύχωρο... Κακόπεσες...

Ρε Bill, εντάξει, είπαμε.. Καλό το mx5 αλλά μέχρι εκεί.. Δεν μπορεί να κάνει και τα πάντα.. Είναι απλά το πιο προσιτό sport roadster..
Μάλιστα, φωτιά στους μαλάκες λοιπόν που κοστολογούν το άχρηστο Μιάτα στα 26 χιλιάρικα ενώ με 15 μπορείς να πάρεις ένα Γιάρις πετρέλαιο!

Σπορ, γκάμπριο (sic), διθέσιο (για να μη γίνεσαι ταρίφας), επιδόσεις, πάτημα, fun to drive, εμφάνιση, εσωτερικό, θέση οδήγησης...

Το σέβομαι ότι άλλαξαν οι επιθυμίες του Νίκου, ωστόσο μην προσπαθήσεις Μάνο να μας παρουσιάσεις το Μιάτα ως άχρηστο γιατί πολύ απλά ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δε γίνεται! Αν δεν είχες κανιβαλήσει το δικό σου θα ήταν διαφορετική η γνώμη σου! Τον επόμενο μήνα κλείνω 3 χρόνια που το έχω, ταξίδια έχω πάει, εκδρομές, πίστες έχω μπει, καθημερινό το έχω, το παρκάρω παντού, σε θάλασσες πας, στα βουνά το ίδιο, κάνω την επαρχιακή διαδρομή για τη δουλειά μου άνετα, σουπερ-μαρκετ παω, για ψώνια πάω, ξύλα για το τζάκι μεταφέρω, κι όλα αυτά κάνοντας και την καύλα μου ταυτόχρονα με το σπορ χαρακτήρα του και το θεϊκό πάτημα με τις 9αρες και τα 235! Μήπως τα κάνω τελικά όλα;
Βye-bye my sweet Miata... :(

January 10, 2013, 10:49:05 AMReply #1053

Offline saldale

« Reply #1053 on: January 10, 2013, 10:49:05 AM »
Το τι έχει γραφτεί σε 20 σελίδες του topic (απο την 51 έως την 71) δεν λέγεται.
Έχουν παρελάσει ολοι οι κατασκευαστές και όλες οι απόψεις, για να καταλήξουμε τελικά οτι το yaris είναι καλύτερο απο το miata...

Το δικό σου εξαφανίστηκε Μάνο (κυριολεκτικά). Το δικό μου ή κάποιου άλλου, ίσως να αλλάξει ιδιοκτήτη  ;)
MY09 - Noisy Combative Exclusive Classy

January 10, 2013, 11:25:45 AMReply #1054

Offline Konstantinos

« Reply #1054 on: January 10, 2013, 11:25:45 AM »
Νικόλα καλοτάξιδο με ασφαλή χιλιόμετρα και εύχομαι να σε βολέψει έστω στο 1/3 που με έχει βολέψει το δικό μου (1999, έκδοση sol - καμία σχέση με το υπερσύγχρονο του 2013 με τα νάυλον στο κάθισμα και την καινουργίλα και φυσικά την οικονομία του diesel)  :good: . Περι downgrade-upgrade δεν θα τοποθετηθώ, δεν θα μου άρεσε, εσύ γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα μας εδώ μέσα. Μεγειές!

Το ερώτημα που έθεσα πριν μια σελίδα, απαντήθηκε σήμερα ο πρωί..  :excited: Ο νικητής είναι το Opel Astra GTC 1.4 Turbo (140hp) πλήρως εξοπλισμένο (μπεζ δερμάτινο σαλόνι, πανοραμική οροφή, 17άρες, φιμέ, οθόνη στο εσωτερικό, spoiler δεξιά αριστερά και δεν συμμαζεύεται, led ημέρας, με 0χλμ στο κοντεράκι). Το αμάξι είναι εκθεσιακό στον Kαλτσούνη, στα 19.200 (εργοστασιακής αξίας 22.300€ ). Αυτός ήταν ο ένας λόγος που μας έκανε με τη κοπέλα μου να επισκεφθούμε και σήμερα την αντιπροσωπεία για μια δεύτερη ματιά..Το σημαντικό είναι ότι αγοράζει ο ίδιος το κουβαδάκι της, ένα c1 του 08 με 25Κχλμ, έναντι 5.900€, τιμή κάτι παραπάνω από καλή για τα δεδομένα και όσο και αν έψαχνα μισό χρόνο περίπου δεν έβρισκα να το δώσω τόσο..Οπότε δώσαμε τα χέρια on the spot...Τώρα καλώς- κακώς, θα δείξει ο χρόνος γιατί την opel δεν την έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Τη Τρίτη θα το παραδώσει είπε. Επίσης το Σάββατο μας έκλεισε  2ωρο σεμινάριο χρήσης   :llol: γιατί έχει πολύ sophisticated  συστήματα λέει....lol...Μια φώτο με ένα ίδιο

🔰 2007 Mazda Mx-5 1.8 NC1 Roadster
☘️2012 Alfa Romeo Giulietta 940 1.4TB

January 10, 2013, 11:41:09 AMReply #1055

Offline elefas

« Reply #1055 on: January 10, 2013, 11:41:09 AM »
Νίκο και Κων/νε μεγειά τα καινούρια αποκτήματα και καλοτάξιδα.

Είμαι και εγώ σε αναζήτηση ενός μεταχειρισμένου μικρού πόλης (όχι δεν θα πουλήσω το νισέκο μου) για τη γυναίκα κυρίως. Απαραίτητη προυπόθεση να είναι 4/5πόρτο, αξιόπιστο και φυσικά να μην καίει τα άντερά του :D Οι επιλογές είναι πολλές φαντάζομαι polo, panda, swift, i10, picanto, yaris, corsa, fiesta ουφ... Έχει κανείς πρόσφατη εμπειρία να με προσανατολήσει προς τα κάπου; 5-6 χιλιάρικα περίπου λέμε να διαθέσουμε καθώς θα είναι και το πρώτο της αυτοκίνητο. Ευχαριστώ

January 10, 2013, 11:56:10 AMReply #1056

Offline alfie86

« Reply #1056 on: January 10, 2013, 11:56:10 AM »
Πανο κ Κωνε σας ευχαριστω πολυ κ Κωνε καλοταξιδο ευχομαι κ απροβληματιστο....Παιδια δεν ξερω πως φτασαμε στο συμπερασμα οτι το γιαρις ειναι καλυτερο απο τον μιχο κτλ...Για μενα απλα δν τιθεται συγκριση γτ προκειται για δυο εντελως διαφορετικα αμαξια...Παρολα αυτα ενιωσα πιο ανετα στο yaris...Επιπλεον ειχα πει οτι την απολαυση που πηρα απο τον μιχο δεν θα την ξαναπαρω απο κανενα αλλο αμαξι...Οποτε ηταν μια συνειδητη επιλογη αυτη που εκανα διοτι πολυ απλα αλλαξαν οι αναγκες μου κ το μχ5 ηταν πολυτελεια κ δν βολευε...Μακαρι να ειχα τη δυνατοτητα να το κραταγα αλλα δν γινοταν να εχω δυο αμαξια...

January 10, 2013, 02:01:31 PMReply #1057

Offline homerakos

« Reply #1057 on: January 10, 2013, 02:01:31 PM »
Νικόλα καλοτάξιδο με ασφαλή χιλιόμετρα και εύχομαι να σε βολέψει έστω στο 1/3 που με έχει βολέψει το δικό μου (1999, έκδοση sol - καμία σχέση με το υπερσύγχρονο του 2013 με τα νάυλον στο κάθισμα και την καινουργίλα και φυσικά την οικονομία του diesel)  :good: . Περι downgrade-upgrade δεν θα τοποθετηθώ, δεν θα μου άρεσε, εσύ γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα μας εδώ μέσα. Μεγειές!

Το ερώτημα που έθεσα πριν μια σελίδα, απαντήθηκε σήμερα ο πρωί..  :excited: Ο νικητής είναι το Opel Astra GTC 1.4 Turbo (140hp) πλήρως εξοπλισμένο (μπεζ δερμάτινο σαλόνι, πανοραμική οροφή, 17άρες, φιμέ, οθόνη στο εσωτερικό, spoiler δεξιά αριστερά και δεν συμμαζεύεται, led ημέρας, με 0χλμ στο κοντεράκι). Το αμάξι είναι εκθεσιακό στον Kαλτσούνη, στα 19.200 (εργοστασιακής αξίας 22.300€ ). Αυτός ήταν ο ένας λόγος που μας έκανε με τη κοπέλα μου να επισκεφθούμε και σήμερα την αντιπροσωπεία για μια δεύτερη ματιά..Το σημαντικό είναι ότι αγοράζει ο ίδιος το κουβαδάκι της, ένα c1 του 08 με 25Κχλμ, έναντι 5.900€, τιμή κάτι παραπάνω από καλή για τα δεδομένα και όσο και αν έψαχνα μισό χρόνο περίπου δεν έβρισκα να το δώσω τόσο..Οπότε δώσαμε τα χέρια on the spot...Τώρα καλώς- κακώς, θα δείξει ο χρόνος γιατί την opel δεν την έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Τη Τρίτη θα το παραδώσει είπε. Επίσης το Σάββατο μας έκλεισε  2ωρο σεμινάριο χρήσης   :llol: γιατί έχει πολύ sophisticated  συστήματα λέει....lol...Μια φώτο με ένα ίδιο
προσεχε τωρα κωνσταντινε!κανε κατι στο nc σου γιατι βλεπω την κοπελα σου με το opel να σε περναει απο πανο.. :P καλοριζικο να ειναι και να το χαρειτε ;)
« Last Edit: January 10, 2013, 03:01:21 PM by spoumi »

January 10, 2013, 02:42:26 PMReply #1058

Offline Konstantinos

« Reply #1058 on: January 10, 2013, 02:42:26 PM »
Mόνο τα Gsi και OPC με τσαγιάζουν  :P Ροπή έχει μεγαλύτερη από το 18άρι μου (20.5kgm από 1800rpm), αλλά με βάρος ακριβώς 1.400 κιλά δεν έχει ελπίδες. Στη κατανάλωση με τρώει όμως, στα χαρτιά τουλάχιστον. Γενικά το "GTC" πιο πολύ μάρκετινγκ είναι, ούτε σοβαρά βελτιωμένος κινητήρας όπως το OPC, ούτε όπως το συμβατικό, βαρύ και νωθρό Astra 5θυρο essentia. Σποιλεράκια και λαμπάκια για φιγούρα έχει...και ένα όμορφο hatchback αμάξωμα.

January 10, 2013, 04:00:31 PMReply #1059

Offline lordin

« Reply #1059 on: January 10, 2013, 04:00:31 PM »
Με γεια Νίκο.. Να το χαρείς και εύχομαι ασφαλή χιλιόμετρα.! ;)

Και το opel astra είναι πολύ καλό. Έχει ο αδερφός μου το 1.4 120 άλογα. Τούρμπο και αυτό! Καλή ποιότητα κύλισης, καλά πλαστικά. Αυτό που δε μου άρεσε είναι το πολύ ελαφρύ τιμόνι. Στροφιλίκι λίγο που το πίεσα ήταν αρκετά μαλακό, φταίει και το μεγάλο προφίλ ελαστικού που φορά. Αλλά αμάξι πόλης είναι, όχι πίστας! :P

Για ταξίδια θα είναι αρκετά οικονομικό διότι έχει και 6 ταχύτητα που όντως είναι overdrive.

Με το miata που έχουμε ανοίξει δεν έχει καμία επαφή... μέχρι τα 100 που ανοίξαμε έτσι για πλάκα τον άφησα πίσω 3-4 αυτοκίνητα! :P

1.8 Sunlight Silver Turbo
->TD04-19T Turbocharger
->Tochigi Fuji LSD/4.44 MotorKlasse FGR
->235/40/17 Federal RS-R / EVO 8 Enkei Wheels
->Hawk HP Plus Pads
->BC Coilover : Type RS 7/5
->RX-8 Cosmo Sway Bars

To be continued
YouTube Channel
https://www.youtube.com/user/civikakias

January 10, 2013, 04:20:32 PMReply #1060

Offline option-D

« Reply #1060 on: January 10, 2013, 04:20:32 PM »
Αγαπητοί Αντώνη και Βασίλη, ανέφερα παραπάνω τους λόγους για τους οποίους πιστεύω ότι είναι καλύτερο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ή αλλιώς βολικότερο..
Κι εγώ σε παρόμοια κατηγορία θα πάω..
Πόσοι από εδώ μέσα ενώ έχουν μιάτα παίρνουν άλλα αυτοκίνητα για να κάνουν ταξίδια δηλαδή; Ακόμα και για δύο άτομα να είναι, θα προτιμήσουν ένα πιο άνετο γιατί οριακά θα/δεν θα χωράνε οι βαλίτσες, γιατί θα έχει καλύτερο air-condition, γιατί τους τη σπάει η κουκούλα που ακούγεται με τον αέρα, γιατί θα έχει χαμηλότερη κατανάλωση κλπ κλπ..
Ο μόνος τομέας που δεν μπορεί να καλύψει είναι αυτός της γρήγορης οδήγησης..
Α! Και δεν το βγάζω άχρηστο.. Είπα, καλό είναι..

Κι όταν έγραψα ότι θα εξαφανιστούν, δεν εννοούσα σαν το δικό μου αλλά για το πόσα θα πουληθούν..
Θες να αρχίσω το μέτρημα μήπως;
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

January 10, 2013, 04:22:16 PMReply #1061

Offline Konstantinos

« Reply #1061 on: January 10, 2013, 04:22:16 PM »
Άντε ρε συ...και με αυτά που διαβάζω στο net είχα άλλες προσδοκίες..σε άρθρο στο νετ (highoctane) ο αρθρογράφος λέει " πιστεύω ότι το σύστημα είναι τόσο αποδοτικό που πλησιάζει το καλύτερο μπροστινό σύστημα της κατηγορίας, του Renault Megane. " Αν ισχύει αυτό, τότε  :guns:  Μην με ξενερώνεις τώρα και πρότεινα να το πάμε μια Καλαμάτα για στρώσιμο (από στροφιλίκι Μεγαλούπολης)

January 10, 2013, 04:26:44 PMReply #1062

Offline lordin

« Reply #1062 on: January 10, 2013, 04:26:44 PM »
Δεν έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα για να σου πω στα σίγουρα.. ούτε το έχω πιέσει τρελά!
Ίσως φταίει και το δικό μας που είναι με 16άρες και 55 προφίλ αν θυμάμαι καλά... Αυτό που θυμάμαι είναι ότι σε μια πλατεία που το πίεσα λίγο μου έβγαλε μούτρα. Όταν άφησα το γκάζι τη μάζεψε γρήγορα! ;D

1.8 Sunlight Silver Turbo
->TD04-19T Turbocharger
->Tochigi Fuji LSD/4.44 MotorKlasse FGR
->235/40/17 Federal RS-R / EVO 8 Enkei Wheels
->Hawk HP Plus Pads
->BC Coilover : Type RS 7/5
->RX-8 Cosmo Sway Bars

To be continued
YouTube Channel
https://www.youtube.com/user/civikakias

January 10, 2013, 04:39:06 PMReply #1063

Offline saldale

« Reply #1063 on: January 10, 2013, 04:39:06 PM »
Δεν είναι το ίδιο Μάνο το βολικότερο με το καλύτερο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Βολικότερα είναι και το Jimny και το Cinquecento σε σχέση με το miata (είχα και τα δύο...) και ήταν και τα 2 γτπ..

Εν πάση περιπτώσει, το θέμα είναι οτι ο Νίκος τελικά έψαχνε ένα οικονομικό αυτοκίνητο πόλης και τουλάχιστον εγώ κατάλαβα λάθος.
MY09 - Noisy Combative Exclusive Classy

January 10, 2013, 04:50:02 PMReply #1064

Offline gabi_haros

« Reply #1064 on: January 10, 2013, 04:50:02 PM »
Όντως, downgrade..
Χαμηλότερη κατανάλωση, πιο οικονομικό καύσιμο, χαμηλότερα τέλη, ολοκαίνουριο, οθόνες-κάμερες κλπ, ωραίο εσωτερικό, πιο άνετο, πιο ευρύχωρο... Κακόπεσες...

Ρε Bill, εντάξει, είπαμε.. Καλό το mx5 αλλά μέχρι εκεί.. Δεν μπορεί να κάνει και τα πάντα.. Είναι απλά το πιο προσιτό sport roadster..
Μάλιστα, φωτιά στους μαλάκες λοιπόν που κοστολογούν το άχρηστο Μιάτα στα 26 χιλιάρικα ενώ με 15 μπορείς να πάρεις ένα Γιάρις πετρέλαιο!

Σπορ, γκάμπριο (sic), διθέσιο (για να μη γίνεσαι ταρίφας), επιδόσεις, πάτημα, fun to drive, εμφάνιση, εσωτερικό, θέση οδήγησης...

Το σέβομαι ότι άλλαξαν οι επιθυμίες του Νίκου, ωστόσο μην προσπαθήσεις Μάνο να μας παρουσιάσεις το Μιάτα ως άχρηστο γιατί πολύ απλά ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δε γίνεται! Αν δεν είχες κανιβαλήσει το δικό σου θα ήταν διαφορετική η γνώμη σου! Τον επόμενο μήνα κλείνω 3 χρόνια που το έχω, ταξίδια έχω πάει, εκδρομές, πίστες έχω μπει, καθημερινό το έχω, το παρκάρω παντού, σε θάλασσες πας, στα βουνά το ίδιο, κάνω την επαρχιακή διαδρομή για τη δουλειά μου άνετα, σουπερ-μαρκετ παω, για ψώνια πάω, ξύλα για το τζάκι μεταφέρω, κι όλα αυτά κάνοντας και την καύλα μου ταυτόχρονα με το σπορ χαρακτήρα του και το θεϊκό πάτημα με τις 9αρες και τα 235! Μήπως τα κάνω τελικά όλα;
Και εγώ όλα τα κάνω αν και το λυπάμαι, μακάρι ναχα ένα μικρό yaris σαν αυτά πουχα παλιά και το μιάτα με ιστορικές.  :giveheart:
Ο τέλειος συνδυασμός για μένα.

Αγαπητοί Αντώνη και Βασίλη, ανέφερα παραπάνω τους λόγους για τους οποίους πιστεύω ότι είναι καλύτερο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ή αλλιώς βολικότερο..
Κι εγώ σε παρόμοια κατηγορία θα πάω..
Πόσοι από εδώ μέσα ενώ έχουν μιάτα παίρνουν άλλα αυτοκίνητα για να κάνουν ταξίδια δηλαδή; Ακόμα και για δύο άτομα να είναι, θα προτιμήσουν ένα πιο άνετο γιατί οριακά θα/δεν θα χωράνε οι βαλίτσες, γιατί θα έχει καλύτερο air-condition, γιατί τους τη σπάει η κουκούλα που ακούγεται με τον αέρα, γιατί θα έχει χαμηλότερη κατανάλωση κλπ κλπ..
Ο μόνος τομέας που δεν μπορεί να καλύψει είναι αυτός της γρήγορης οδήγησης..
Α! Και δεν το βγάζω άχρηστο.. Είπα, καλό είναι..

Κι όταν έγραψα ότι θα εξαφανιστούν, δεν εννοούσα σαν το δικό μου αλλά για το πόσα θα πουληθούν..
Θες να αρχίσω το μέτρημα μήπως;

Μόνο για την κατανάλωση έχω απαρνηθεί σε ταξίδι το μιατάκι μου.
Έχοντας οδηγήσει ΠΑΡΑ μα πάρα πολλά αμάξια δεν το αλλάζω με κανένα βαρυκίνητο βολικό.