!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#4]
nmwisima:
Το Mx5 είναι πιο υποστορφικό από το Rx8 στο όριο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το 8άρι ειναι υποστροφικό. Θα έλεγα ότι το 8άρι ειναι εξαιρετικά ουδέτερα στημένο για πισωκίνητο με 200+ άλογα, γι αυτό άλλωστε ειναι και τόσο καλό.
Λογικό ειναι να είναι πιο απότομο το 8άρι, πολύ απλα διότι έχει πολύ ψηλότερα όρια και οι απαιτήσεις της κατασκευής ειναι περισσότερες. Αλλιώς είναι το γλυκό και φιλικό 1.8άρι Μχ5, αφού το 8άρι πρέπει να ξεζουμίσεις για να αποδώσει, και όταν εισαι στις 8.000 rpm μαθηματικά έχεις άλλα χλμ και τα όρια ειναι πολύ διαφορετικά.
achilles:
Ο συνονόματος τα γράφει πολύ σωστά, και μια παρομοίωση, με το RX8 στο ''όριο'' με τις δύο σκάλες του DSC off είναι σαν να οδηγάς το mx5 σε παγοδρόμιο με σλικ, απλώς αν δεν έχεις κατάλληλα χέρια (όπως εγώ και οι περισσότεροι από εμάς) και κάνεις το παραπάνω λάθος θα φας τα χαστούκια της ζωής σου, εγω το έκανα χειμώνα σε δημόσιο δρόμο ο >:- ήρθε πολύ απότομα και απροδοποίητα το έσωσα εν τέλει με ανάποδα στα ανάποδα, λουσμένος με κρύο ιδρώτα και οι υπόλοιποι οδηγοί να με χαιρετούν ανάλογα :moutza: :moutza: :moutza:.
Συμβουλή από τον παππού, αυτοί που ονειρεύονται RX7 πρέπει να ξεκινήσουν με mx5 μετά RX8 και στο τέλος RX7 ή S2000.
dimsabas:
--- Quote from: nmwisima on January 03, 2013, 04:14:10 PM ---Λογικό ειναι να είναι πιο απότομο το 8άρι, πολύ απλα διότι έχει πολύ ψηλότερα όρια και οι απαιτήσεις της κατασκευής ειναι περισσότερες. Αλλιώς είναι το γλυκό και φιλικό 1.8άρι Μχ5, αφού το 8άρι πρέπει να ξεζουμίσεις για να αποδώσει, και όταν εισαι στις 8.000 rpm μαθηματικά έχεις άλλα χλμ και τα όρια ειναι πολύ διαφορετικά.
--- End quote ---
Καλά τα γράφει ο Α., αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι. Είναι και το παραπάνω βάρος, η επιπλέον πρόσφυση που βγάζουν τα 18άρια και που ανεβάζει τα χλμ, αλλά κι η έλλειψη αίσθησης και πληροφόρησης του τι κάνει το αμάξι. Το αναίσθητο τιμόνι και ο επιπλέον όγκος πίσω (δεν κάθεσαι πάνω στον πίσω άξονα, όπως στο Miata) δυσκολεύουν τα πράγματα.
nmwisima:
Καλά, ξέρεις ότι διαφωνούμε απόλυτα σε αυτό. Αν έχει αναίσθητο τιμόνι το 8άρι, το 350Z τι έχει?
Και μιλάμε για δυο από τα καλύτερα πισωκίνητα της εποχής μας, ούτως ή άλλως.
dimsabas:
Δεν ξέρω τι κάνει το 350. Μια βόλτα με είχα κάνει ο Μαρινόπουλος, δεν έχω μπει σε άλλο.
Εννοώ αναίσθητο σε σχέση με του Miata (ειδικά σε χαμηλές ταχύτητες, μέχρι τα 80 ας πούμε), όχι γενικώς.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version