!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#4]
dimsabas:
Σε ευχαριστώ πολύ! Θα το κοιτάξω.
dimsabas:
Το site μου ανανεώθηκε χρωματικά ώστε να γίνει πιο ευκολοδιάβαστο. Ναι, είχαμε πολλά παράπονα, εκατομμύρια αναγνωστών κατέκλυσαν τα email των διαχειριστών. Εντάξει, η παγκόσμια αυτοκινητιστική κοινότητα ανασαίνει πάλι με ανακούφιση:
https://sabasgoeselectric.blogspot.com/
kantetom:
Δημήτρη πολύ ενδιαφέρον τα review. Ευχαριστούμε πολύ!
Κάτι που θα ήθελα να προσθέσω με την εμπειρία μου από ηλεκτρικά είναι ότι το χειμώνα λόγω θερμοκρασιών και προθέρμανσης του αυτοκινήτου, η μπαταρία μπορεί να αποδίδει μέχρι και 25% κάτω από το rated.
Αν υπολογίσεις και το ότι μια μπαταρία λιθίου είναι καλό να την χειρίζεσαι στο 10-80% της χωρητικότητας της για μακροζωοία, όπως επίσης ότι στην εθνική την θερμαίνεις λόγω φορτίου και μετά στους ταχυφορτιστές την θερμαίνεις ακόμα περισσότερο. Θα έλεγα ότι τα ηλεκτρικά κάνουν για ταξίδια εντός Ελλάδας αλλά για ταξίδια που περιλαμβάνουν 170 cruising στην autobahn δεν είναι.
Επίσης τρομερή η επιτάχυνση αν θες να πας γρήγορα αλλά επειδή είσαι με μια ταχύτητα κιβωτίου, αν θες να αισθάνεσαι ότι πας γρήγορα σε στριφτερα κομμάτια δεν σε απορροφά τόσο στην οδήγηση.
Από την άλλη έχεις τρομερή απόκριση στο γκάζι και δεν παίζουν clutch delay valves και αλλά τέτοια μπιχλιμπίδια.
Το σημαντικότερο είναι όμως ότι όσο κανιβαλλος και να είσαι δεν δίνεις δικαιώματα... γιατί αλλιώς είναι να μπεις μπροστά από κάποιον αθόρυβα και αλλιώς να έρχεσαι με τρίτη σπασμένη με typer r. :guns:
Κατά τα αλλά πήρε ένας κολλητός μου ένα type r και είχα την ευκαιρία να το οδηγήσω αρκετά σε στροφοδιαδρομες που ξέρω καλά.
Τρομερό αυτοκίνητο που μπορείς να το φορτώσεις με την οικογένεια και να πας ταξίδι, να το χαίρεσαι σε στροφοδιαδρομες, να το βάζεις σε πίστα... τα κανει όλα και έχει δύο όψεις. Ένα ευκολοδήγητο αυτοκίνητο χαμηλά και όπλο στις τελευταίες 2500 στροφές
Επίσης το κιβώτιο του έχει πολύ χαμηλή κλιμάκωση (κόφτης τρίτης στα 140 αν θυμάμαι καλά) οπότε το χαίρεσαι σε στριφτερες διαδρομές και το turbo συνεχίζει να δίνει χωρίς να πεθαίνει ψηλά.
Ακόμα και το αισθητικό κομμάτι θα μπορούσα να το προσπεράσω...αλλά δεν είναι πισωκίνητο.
Στην Δανία που τον χειμώνα σου προσφέρει οδήγηση με χαμηλή πρόσφυση, δεν θα το έπαιρνα. Για μοναδικό αυτοκίνητο που τα κάνει όλα όμως είναι στο σωστό όριο πολιτισμένου και απολίτιστου.
Ιδανικό setting +R και αναρτήσεις στο μαλακό. Κατανάλωση στα 130 σε ταξίδι είναι στα 7,5
Θα ανεβάσω καμία φωτογραφία από το κινητό αλλά δεν έχω και τίποτα της προκοπής
kantetom:
jSkyline:
@kantetom πραγματικά ενδιαφέρον το ποστ σου. Προφανώς εκεί που βρίσκεσαι έχετε πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από ηλεκτρικά. Μου έκανε εντύπωση αυτό το 25% κάτι που φανταζομουν έτσι και αλλιώς.
Σαν απλή παρατήρηση, το ηλεκτρικό μου ποδήλατο ακόμα και αν το φορτίσω στο 100% το χειμώνα από το κρύο της βεράντας μπορεί να χάσει σε χρονικό διάστημα 2-3 ημερών 5-6% κάτι που σίγουρα δεν συμβαίνει μόλις ανεβαίνει η θερμοκρασία
Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version