!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#4]
Skyggedans:
Εμπλουτίζεται η λίστα με τα αυτοκίνητα για το πρώτο του διαδόχου :yeah:
http://www.drive.gr/news/nea-montela/neo-suzuki-swift-sport-tha-zygizei-molis-870-kila
jSkyline:
Oμορφο τώρα αλλά τότε νομίζω ότι θα μοιάζει με καρικατούρα!
Μιας και το θυμήθηκα ας κάνω ένα review στο πιο πρόσφατο μικρό diesel που οδήγησα και ίσως το μοναδικό από τα best seller που δεν είχα οδηγήσει. Παρασκευή μέχρι και χθες είχα στην κατοχή μου το 208 των 100ΗΡ. Το παρέλαβα με 2700 χλμ και το επέστρεψα με 4Κ. Πήγα Θεσσαλονίκη! Ας ξεκινήσω με το εσωτερικό, εντυπωσιακό αλλά με απαράδεκτη εργονομια, μέτρια ποιότητα κατά τη γνώμη μου και πιστεύω ότι τιμόνι και ταμπλό θα έχουν γρήγορα φθορές. Η θέση οδήγησης καλή αλλά από τις χειρότερες στην κατηγορία, αφού όλα πλέον είναι εξαιρετικά. Στο ταξίδι άνετο αφού απλά ρυθμίζεις ταχύτητα και πάει μόνο του. Μόλις το μάθεις ούτε καν φρένο δεν πατάς απλά πατάς το κουμπί και κόβει και μετά απλά πατάς το κουμπί και επιταχύνει. Στην επιστροφή από βλακεία μου και κούραση κάποια στιγμή είχα μαζέψει τα πόδια μακριά από τα πεντάλ (λάθος μου το ξέρω). Μοτέρ πρόθυμο. Από τα πιο δυνατά που έχω οδηγήσει και λόγο κυβισμού φυσικά. Όμως εκτός πόλης δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ οικονομικό κυρίως επειδή μπορείς να πας πιο γρήγορα 10-15 χλμ από τον ανταγωνισμό και αυτό φαίνεται στην κατανάλωση με σχεδόν 6,5 λίτρα/100χλμ (εντάξει τα διόδια σε πονάνε περισσότερο από το καύσιμο!)
Μέσα στην πόλη με κούρασε λίγο κυρίως γιατί δεν το ήξερα και έχει τυφλές γωνίες σε συνδυασμό με το ότι δεν ξέρω και καλά τη Θεσσαλονίκη.
Μπορεί να μην το θεωρώ πάτο της κατηγορίας, αυτο δικαιωματικά ανήκει στο Polo, δεν είναι όμως και τίμιο όπως το I20, αλλά δεν είναι και κοντά στους κορυφαίους Fiesta,Mito. Αναμένω καινούργιο micra αλλά δεν ξέρω αν θα είμαι αντικειμενικός αφού η συμπάθεια δεν κρύβεται και μου αρέσει και πολύ σαν σχήμα.
Στάλθηκε από το HTC One ME dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Skyggedans:
Το μικρό τιμόνι σε σχέση με το ταμπλό και τα όργανα δε σε ξένισαν, τουλάχιστον στην αρχή;
Δεν έχω γνώμη για τις απλές εκδόσεις, αλλά το GTi είναι πολύ κοντά στην κορυφή των σουπερμίνι.
jSkyline:
Ναι Νότη για αυτό μίλησα για την εργονομια. Στο εσωτερικό αλλά αρνητικά είναι ότι δεν έχει ούτε ένα σημείο να αφήσεις το κινητό η γενικά να ακουμπήσεις κάτι. Επειδή είμαι ψηλός τα χέρια μου δεν μπορούσαν να ακουμπήσουν κάπου χωρίς να κουραστούν και αν και το προσκεφαλο έμοιαζε να έχει καλή στήριξη τελικά ο αυχένας πιάστηκε. Δεν μου έχει συμβεί ποτέ σε ταξίδι ούτε με το mito, ούτε με το Fiesta, ούτε με το corsa. Δεν συγκρίνω τις γρήγορες εκδόσεις. Μιλάω μόνο για τα diesel και αυτό επειδή όντως τα έχω οδηγήσει όλα για αρκετά χλμ ώστε να τα κρίνω όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Το μικρό επίσης 208 δεν είναι καθόλου σπορ με μέτρια φρένα και τιμόνι με μηδενική πληροφόρηση. Mito και Fiesta είναι αλλού σε αυτό το κομμάτι, σε κάνουν να ξεχνάς το ΜΧ στο γκαράζ, με το 208 δεν το παθαίνεις αυτό σίγουρα!
Στάλθηκε από το HTC One ME dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
SteliosR:
Συμβιωνω εδω κ 6.000 χλμ με ενα 208 κ θα συμφωνησω σε ολα τα παραπανω. Χωρια που με κακομαθενει με την ανεση που διαθετει κ μολις μπω στο Μιατα ξυνιζω..!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version