!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#4]

<< < (26/487) > >>

petermx5g7:

--- Quote from: SchumiMx5 on May 10, 2012, 09:09:08 AM ---
--- Quote from: petermx5g7 on May 09, 2012, 08:33:38 PM ---Η mazda είναι η μόνη εταιρεία αυτοκινητιστική που κατάφερε και τελειοποίησε τον wankel κινητήρα
--- End quote ---

Καλά δεν το τελειοποίησε κιόλας,μη τρελαθούμε όσο και αν γουστάρουμε.Απλά τον εξέλιξε αρκετά :)

--- End quote ---
Καλά ναι δίκιο έχεις λάθος διατύπωση, αλλά σκέψου ότι αγόρασε από την nsu έναν wankel 400cc και δημιούργησε ολόκληρο τμήμα αποκλειστικά για την εξέλιξη του wankel.. Ο πρώτος που έβγαλε σε κυκλοφορία ήταν διρότορος με χωριτικότητα 491cc ανά ρότορα και έβγαζε 110 άλογα, καθόλου άσχημα για την εποχή του (1967)...

--- Quote from: xenos on May 10, 2012, 10:48:23 AM ---
--- Quote from: petermx5g7 on May 09, 2012, 11:48:02 PM ---Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον στον ρότορα... Συγκρίνετε τον ρότορα του σήμερα με το παρελθόν... Η μεγαλύτερη εξέλιξη ήταν η μεταφορά της θυρίδας εξαγωγής από το περιφερειακό κέλυφος

του ρότορα στα δύο πλευρικά, τώρα υπάρχουν 2 θυρίδες εξαγωγής και έτσι μειώθηκε η υποπίεση και μηδενίστηκε η επικάλυψη μεταξύ των θυρίδων εισαγωγής και εξαγωγής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα

την μείωση κατα παααρα πολύ της ακαυτης βενζίνης στην εξαγωγή αφού η ποσότητα που δεν είχε αναφλαγεί,εμενε στον χώρο μεταξύ ρότορα και κελύφους και καιγόταν στον επόμενο κύκλο...

Αυτό εμένα μου δείχνει ότι η μάζντα έχει την τεχνογνωσία και την διάθεση να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τον ρότορα και γιατί όχι να τον εφαρμόσει σε όλα τα μοντέλα της αναλογα με τις απαιτήσεις του κάθε μοντέλου.

--- End quote ---

Ωραία, οπότε με αυτούς τους ρυθμούς σε πόσα χρόνια θα αποτελεί μία καλή, αξιόπιστη, οικονομική λύση? 200? 300?

--- End quote ---

Αν αναλογιστείς ότι ο πρώτος ρότορας βγήκε το 67 και τον συγκρίνεις με τον σημερινό και επίσης σκεφτείς ότι η τεχνογνωσία του ρότορα σήμερα είναι πολύ περισσότερη από τότε, πιστεύω ότι σε πολύ πολύ λιγότερο χρόνο θα έχει γίνει αξιόπιστος και πολύ πιο οικονομικός...

iliasbak:
Εγώ πιστεύω οτι στην επόμενη γενιά του αν ο wankel συνδυαστεί με ηλεκτροκινητήρα που θα δουλεύει αποκλειστικά στα χαμηλά φορτία και με σύστημα που θα σβήνει το μοτέρ  στα φανάρια θα έχει σίγουρα μεγάλο όφελος στην κατανάλωση και στην μακροζωία του μοτέρ.  Σίγουρα το μέλλον κατα την γνώμη μου βρίσκεται στα ηλεκτροκίνητα.  :nono:

andreas_ts:
http://green.autoblog.com/2010/07/16/avl-introduces-its-own-wankel-rotary-ev-range-extender/

Μια διαφορετική εφαρμογή ενός περιστροφικού κινητήρα από την AVL την οποία μας παρουσίασαν σήμερα. Η αποκλειστική και καθολική χρήση ηλεκτροκίνησης για τις μετακινήσεις δεν θα μας απασχολήσει στο πολύ άμεσο μέλλον. Είμαστε σε μια περίοδο εξέλιξης της τεχνολογίας αυτής και υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα που πρέπει να λυθούν. Η κύρια κατεύθυνση της αυτοκινητοβιομηχανίας ακόμη (και για τα επόμενα 10-20 χρόνια όπως υποστηρίζουν οι oem's ) είναι στην βελτιστοποίηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, όπως φαίνεται στο παραπάνω παράδειγμα.

andreas_ts:

--- Quote from: iliasbak on May 10, 2012, 06:54:49 PM ---Εγώ πιστεύω οτι στην επόμενη γενιά του αν ο wankel συνδυαστεί με ηλεκτροκινητήρα που θα δουλεύει αποκλειστικά στα χαμηλά φορτία και με σύστημα που θα σβήνει το μοτέρ  στα φανάρια θα έχει σίγουρα μεγάλο όφελος στην κατανάλωση και στην μακροζωία του μοτέρ.  Σίγουρα το μέλλον κατα την γνώμη μου βρίσκεται στα ηλεκτροκίνητα.  :nono:

--- End quote ---

τα start and stop συστήματα μόνο όφελος στην μακροζωία του κινητήρα δεν έχουν, αντίθετα δημιουργούν πολλά προβλήματα τα οποία καλούνται να λύσουν οι μηχανικοί, στην πλειοψηφία τους έχουν να κάνουν με την λίπανση και την αντοχή των μετάλλων (δεν εννοώ τα πιστόνια λέγοντας μέταλλα!)  σε κόπωση, μειώνοντας τους κύκλους φόρτισης που αντέχουν, επομένως τον χρόνο ζωής του κινητήρα.

SchumiMx5:

--- Quote from: mitsos husky on May 10, 2012, 04:07:31 PM ---Νταξει,ολοι θελουν ενα FD το θεμα ειναι με τι μοτερ το θελει ο καθενας    :exaclty:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bV_UFJF4-7o[/youtube]

:giveheart:

--- End quote ---

Καλά άσε,το συγκεκριμένο αν είχε τον wankel πάνω ίσως να είχε περάσει πολύ λιγότερα :nod:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version