Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες. [#2]  (Read 215734 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

April 07, 2012, 12:32:29 AMReply #75

Offline Johnmk2

Re: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες. [#2]
« Reply #75 on: April 07, 2012, 12:32:29 AM »
Γεια σας παιδια,

τις περισσοτερες φορες που ρωταω για τα service ενος mx-5 μου λενε ολα εγιναν σε εξουσιοδοτημενα,το μεγαλο το εχει κανει κτλ
αλλα εγω δεν ξερω ακριβως τι πρεπει να κοιταξω στα χαρτια ουτε ακριβως ξερω τι κομπινες μπορει να εχουν γινει και να καταλαβω μια κατασταση.
(πχ να τα χει κανει σε εξουσιοδοτημενο χωρις να γραφει τι δουλειες εγιναν)
θα σας παρακαλουσα να μου πειτε τι πρεπει να διαβασω στα χαρτια για να ξερω περιπου που βρισκεται το αυτοκινητο,τι πρεπει να με κανει να υποψιαστω
οτι κατι δεν παει καλα,γενικοτερα ως προς τη συντηρηση του αυτοκινητου ποιες κινησεις πρεπει να κανω και τι πρεπει να ρωτησω/δω για διαπιστωσω οσο μπορω αν ειναι σε καλη κατασταση το mx 5

Ευχαριστω παρα πολυ.
Γιαννης.

April 07, 2012, 12:41:02 AMReply #76

Offline el loco

« Reply #76 on: April 07, 2012, 12:41:02 AM »
τα χαρτια δεν λενε (σχεδον) τιποτα..πλεον μπορεις να αγορασεις ωιωλιο σερβις.το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να τσεκαρεις μεσω του συστηματος-αρχειου του συνεργειου..

αν και για μενα μην τα φοβασαι τα μαζντακια,δεν μασανε..πρεπει να ναι πολυ τρισαθλιος καπποιος για να το διαλυσει(οχι οτι δεν παιζουν διαλυμενα)..
drift it like u stole it!!!!!
mx-5..
z750...bye bye

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2676747/

April 07, 2012, 08:55:49 AMReply #77

Offline Στέλιος - fess

« Reply #77 on: April 07, 2012, 08:55:49 AM »
Βιβλία συντήρησης με ίδιες σφραγίδες, υπογεγραμμένα με ίδιο στυλό, με ίδιο γραφικό χαρακτήρα, χαρακτηρίζονται ως "ύποπτα".
Στις περισσότερες περιπτώσεις που ένα αυτοκίνητο, είναι νοικοκυρεμένο "οπτικά", η λογική λέει πως έχει τύχει και ανάλογης συντήρησης στα πιο κρυφά σημεία, χωρίς να είναι βέβαια απόλυτο.
Αφού τσεκάρεις ένα αυτοκίνητο με κάποιο άνθρωπο της εμπιστοσύνης σου, για ζημιές (λαμαρίνες που δύσκολα επισκευάζονται) όπως μαρσπιέδες, κολώνες, θόλοι, τσεκάρεις για εμφανείς φθορές (κατάσταση χρώματος, κουκούλα, καθίσματα, μοκέτες, ταπετσαρίες κλπ.) και με έναν οπτικό έλεγχο από κάτω μπορείς να δεις για φθορές σε μηχανικά (ψαλίδια, μπάρες, ημιαξόνια, κρεμαργιέρα κλπ.)
Τέλος πρέπει να οδηγήσεις το αυτοκίνητο, για να δεις αν τραβάει, τρέμει, πατινάρει κλπ.
Το mx5 έχει πανάκριβα ανταλλακτικά, αλλά η αγορά των μεταχειρισμένων - μη γνήσιων (δεν γράφω ιμιτασιον είναι πολύπλοκη η εξήγηση) είναι πλούσια σε "επιλογές".
Το αν έχει αλλάξει ένα αυτοκίνητο λάδια στην ώρα του και τι ποιότητας λάδια έχουν χρησιμοποιηθεί, είναι δυστυχώς δύσκολο να το ανακαλύψεις.
"Παίρνοντας" μια συμπίεση ωστόσο, μπορεί να σου αποκαλυφθούν πολλά.
Σίγουρα πάντως, θα βρεις κάποιο να πληροί τις προδιαγραφές σου μια και η αγορά είναι μεγάλη.
White na 1991

il motorsport authorised dealer

www.hoods.gr    coming soon

https://www.facebook.com/mx5hoods

https://www.facebook.com/hoods.gr

April 07, 2012, 09:33:17 AMReply #78

Offline ELTASSOS

« Reply #78 on: April 07, 2012, 09:33:17 AM »
σωστα αυτα που σου λενε και προσθετω
1 τα συγχρονα ευτοκινητα μαζντα εχουν ηλεκτρονικο αρχειο σερβις.(αν ταχουν κανει σε επισημο). πας σε μια μαζντα
   και    ζητας αντιγραφο με αριθμο πλαισιου και σου λενε χλμ-ποτε-τι σερβις.

2. αν βρεις κατι στα λεφτα σου μη κολλησεις σε επιφανειακα θεματα (γρατζουνιεσ-μπαλωμα κουκουλας κλπ)διοτι θα
    χαλαστεις και θα χασεις την ευκαιρια

3. τσεκαρε μονο μην ειναι στραβο το αμαξι απο στουκα..τις επισκευες λαμαρινας αγνοησε τες αν εχουν γινει σωστα.

4. ψαξε με ασφαλιστη σου αν ειχε εμπλακει σε ατυχημα και το κοστος-ειδος  ζημιας, αν ειχε υπαρξει αποζημιωση

5. παρε στατους ρηπορτ απο μαζντα επισημη,   30 ευρω κανει.

για να μην αγχωνεσαι να εχεις στο μυαλο σου παντα οτι παιρνεις ενα μεταχ., γλυτωνεις ενα σκασμο λεφτα απο καινουργιο και κυτταξε να το απολαυσεις.

Αυτος που θα πρεπει να αγχωνεται ειναι ο πωλητης-αν ειναι νεο σχετικα το αμαξι- διοτι χανει πολλααααα λεφτα

April 07, 2012, 11:48:38 AMReply #79

Offline Johnmk2

« Reply #79 on: April 07, 2012, 11:48:38 AM »
Ευχαριστω παρα πολυ παιδια για τις πληροφοριες!

Εχω βρει μερικα 4-5 nc,και ενα ειναι αυτο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2057029/
εχω μιλησει με τον εμπορο,δεν το εχει δει το αυτοκινητο μηχανικος ακομα γιατι ηθελα πρωτα να γραψω εδω να μου πειτε για τα service.

Να σας πω τι εμαθα.
Μπροστα εχει βαφτει ο προφυλακτηρας,ο εμπορος μου λεει ομως δεν ειναι στουκα καλη.
Και πισω δεν θυμαμαι αν εχει βαφτει αλλα σιγουρα εχει πολλες μικρογρατζουνιες(πηγα χθες το βραδυ μονος μου και ειχε πολυ γρατζουνια πισω).
Μεσα μικρα σκισιματακια στο υφασμα στο καθισμα του οδηγου,δεν με πολυνοιαζει κιολας.(μου λεει αμα θες σε παω εκει που κανω εγω βιολογικο και θα φαινεται σαν καινουργιο,μου το ειπε επειδη ειναι λιγο βρωμικο μεσα).

Κατα τα αλλα εχει  κανει σερβις μεγαλο,λεει,στα 80 χιλ.(εχει και εικονες,οποτε μπορειτε να μου πειτε τη γνωμη σας),και λεει ειναι δυσκολο να ειναι
τα service ψευτικα διοτι τα εχει κανει σε 2 διαφορετικους αλλα ποτε δεν ξερεις και παλι.

Ως προς τη κουκουλα δεν ξερω τι πρεπει να τσεκαρω,αν και μου ειπε πως αν δεν εχει σκιστει με κανα μαιχαιρι κτλ δεν βαζουν νερα.

Ευχαριστω και παλι για τη βοηθεια σας!
Γιαννης.

April 07, 2012, 11:54:14 AMReply #80

Offline petermx5g7

« Reply #80 on: April 07, 2012, 11:54:14 AM »

Ως προς τη κουκουλα δεν ξερω τι πρεπει να τσεκαρω,αν και μου ειπε πως αν δεν εχει σκιστει με κανα μαιχαιρι κτλ δεν βαζουν νερα.

Καλά αυτό δεν παίζει σε καμοία περίπτωση... Πήγαινέ το για ένα πλύσιμο σε ένα car wash και θα καταλάβεις αν μπάζει νερά ή όχι...

Exterior:
nbfl front bumper,front-rear nbfl lights
gt-r white color
HID xenon light kit
black mohair hood
Interior:
black leather nbfl seats
2 din tv-dvd player
I.L. red leather shift boot
red mazda floor mats
led lighting
Engine:
Green air induction
full exhaust 45mm

April 07, 2012, 11:57:39 AMReply #81

Offline sultan

« Reply #81 on: April 07, 2012, 11:57:39 AM »
ωστε εσυ ησουν αυτος που ειδα μεσα στην βδομαδα να το τσεκαρει με τον πωλητη του Δημα ε??? αν θες την παραμικρη βοηθεια επειδη ειναι στην γειτονια μου ριξε ενα πμ να παμε μαζι.

April 07, 2012, 12:31:48 PMReply #82

Offline Johnmk2

« Reply #82 on: April 07, 2012, 12:31:48 PM »
ωστε εσυ ησουν αυτος που ειδα μεσα στην βδομαδα να το τσεκαρει με τον πωλητη του Δημα ε??? αν θες την παραμικρη βοηθεια επειδη ειναι στην γειτονια μου ριξε ενα πμ να παμε μαζι.

;Dναι εγω ειμαι!
Οταν ειναι να παω ξανα θα σου στειλω!

Καλά αυτό δεν παίζει σε καμοία περίπτωση... Πήγαινέ το για ένα πλύσιμο σε ένα car wash και θα καταλάβεις αν μπάζει νερά ή όχι...

δεν ειναι ασφαλισμενο αλλα εχει απο κατω service,θα του ριξω εκει με πιεση.

Γενικα εγω ανησυχω για τις γρατζουνιες που φαινονται μπροστα και πισω,μηπως ειναι τιποτα σοβαρο.

υγ.Τα αλλα που εχω κατα νου ειναι τουτα
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2110244/ εμπορος
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2306968/ ιδιωτης
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1935037/ ιδιωτης

Νομιζω πια πως καποιο απο αυτα τα 4 θα ειναι το δικο μου.

April 07, 2012, 12:37:37 PMReply #83

Offline NiTse

« Reply #83 on: April 07, 2012, 12:37:37 PM »
Είσαι φαν του ανθρακί μάλλον
NCFL 1.8 Brilliant Black (the ex)
Ford Focus MK2 1.6 (now)

April 07, 2012, 12:49:33 PMReply #84

Offline Johnmk2

« Reply #84 on: April 07, 2012, 12:49:33 PM »
Είσαι φαν του ανθρακί μάλλον

ειχα βρει και ενα μαυρο αλλα το πηραν.
δεν ειμαι φαν του ανθρακι απλα δεν ειμαι φαν του μπορντω :P.

April 07, 2012, 12:55:49 PMReply #85

Offline gianic

« Reply #85 on: April 07, 2012, 12:55:49 PM »
Καλα αμα του ριξεις με πιεση το σιγουρο ειναι οτι θα μπαζει. Δεν θελουν πιεση τα miatakia στην κουκουλα.

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod
NA engines - The engines with never-ending lag

April 07, 2012, 01:07:25 PMReply #86

Offline ELTASSOS

« Reply #86 on: April 07, 2012, 01:07:25 PM »

υγ.Τα αλλα που εχω κατα νου ειναι τουτα
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2110244/ εμπορος

Νομιζω πια πως καποιο απο αυτα τα 4 θα ειναι το δικο μου.
[/quote]

ΑΥΤΟ ξεχνα το...κανα χρονο το παλευει και δεν...με τιποτα. Νομιζω εχει και κρακ και στον προφυλακτηρα μπροστα.
Στα λευτα αυτα εχεις πολλες επιλογες...δεν κυττας καi καμμια εκδοση με esp..?

April 07, 2012, 01:36:34 PMReply #87

Offline ELTASSOS

« Reply #87 on: April 07, 2012, 01:36:34 PM »
αν ημουν στη θεση σου με τις υπαρχουσες συνθηκες στην αγορα (τιμες σκοτωμα ) και υποθετω οτι ολα τα υπολογιζεις θα κυτταζα και 2.0 nc

1. βεβαια, αν δεν με πειραζε ενα 300-αρι το χρονο + στα τελη,  που τα εχει ολα (mochair-esp-μπλοκε-
    δεσιματα-ΔΕΡΜΑΤΑ)...και στα ιδια λεφτα περιπου παιρνεις πολυ καλυτερο αυτοκινητο με     (8-9 χιλ)...αρκει την   
     εξτρα δυναμη (εαν τη θελεις) και τα προτερηματα του να τα ηθελα πραγματικα και οχι του      στυλ "καλο
     ειναι να      υπαρχουν"....ΚΑΙ μελλοντικα θα κερδισεις χρηματα-ισως- με το σκεπτικο οτι δεν θα μπεις ευκολα στον
     πειρασμο βελτιωσεων στον κινητηρα διοτι και οκ ειναι,  και οι βελτιωσεις επικινδυνες και τσουζουν

ειχα προσφατα το NC 1.8 15-μερες παραλληλα με NC 2.0 και μπορω να σου πω οτι δεν με χαλασε πουθενα το 1.8...
μια χαρα ηταν. Λιγο πιο αδυναμο αλλα πολυ ΟΚ....

εγω-προσωπικα-αυτη την επιλογη εκανα και προτιμησα τα +300 των τελων για το 2.0 και εδωσα το 1.8.
Νομιζω αξιζει. (συνυπολογιζοντας και οτι το 2.0 θα μου το επαιρναν κοψοχρονια...λεω αντι να χασω 3-χιλιαρικα δινοντας το, καλυτερα να τα δινω στα τελη σιγα σιγα για 10 χρονια και να βγαζω και γουστα + ασφαλεια στο δρομο)

April 07, 2012, 02:05:18 PMReply #88

Offline Johnmk2

« Reply #88 on: April 07, 2012, 02:05:18 PM »
αν ημουν στη θεση σου με τις υπαρχουσες συνθηκες στην αγορα (τιμες σκοτωμα ) και υποθετω οτι ολα τα υπολογιζεις θα κυτταζα και 2.0 nc

1. βεβαια, αν δεν με πειραζε ενα 300-αρι το χρονο + στα τελη,  που τα εχει ολα (mochair-esp-μπλοκε-
    δεσιματα-ΔΕΡΜΑΤΑ)...και στα ιδια λεφτα περιπου παιρνεις πολυ καλυτερο αυτοκινητο με     (8-9 χιλ)...αρκει την  
     εξτρα δυναμη (εαν τη θελεις) και τα προτερηματα του να τα ηθελα πραγματικα και οχι του      στυλ "καλο
     ειναι να      υπαρχουν"....ΚΑΙ μελλοντικα θα κερδισεις χρηματα-ισως- με το σκεπτικο οτι δεν θα μπεις ευκολα στον
     πειρασμο βελτιωσεων στον κινητηρα διοτι και οκ ειναι,  και οι βελτιωσεις επικινδυνες και τσουζουν

ειχα προσφατα το NC 1.8 15-μερες παραλληλα με NC 2.0 και μπορω να σου πω οτι δεν με χαλασε πουθενα το 1.8...
μια χαρα ηταν. Λιγο πιο αδυναμο αλλα πολυ ΟΚ....

εγω-προσωπικα-αυτη την επιλογη εκανα και προτιμησα τα +300 των τελων για το 2.0 και εδωσα το 1.8.

Νομιζω αξιζει. (συνυπολογιζοντας και οτι το 2.0 θα μου το επαιρναν κοψοχρονια...λεω αντι να χασω 3-χιλιαρικα δινοντας το, καλυτερα να τα δινω στα τελη σιγα σιγα για 10 χρονια και να βγαζω και γουστα + ασφαλεια στο δρομο)

Το ανθρακι στον Αγ.στεφανο το απορριπτω λοιπον.
εγω με esp θελω αλλα δεν βρισκω πολλες αγγελιες στα λεφτα αυτα..

April 07, 2012, 02:24:50 PMReply #89

Offline gianic

« Reply #89 on: April 07, 2012, 02:24:50 PM »
Kριμα παντως να μην παρεις ενα καθαρο κι ωραιο miata επειδη δεν εχει esp.

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod