Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες. [#2]  (Read 216017 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

March 22, 2012, 03:46:30 PMReply #60

Offline iNFiNiTy

Re: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες. [#2]
« Reply #60 on: March 22, 2012, 03:46:30 PM »
@iNFiNiTy

κανείς το χαζό η είσαι ????

όταν είχαν τα τέλη κυκλοφορίας 300€ και μέσα σε 3 χρονιά έχουν πάρει 200% αυτό ποιος το έκανε ??

εγώ?
εσύ?

φυσικά και δεν με υποχρέωσε κανείς να πάρω οτι πήρα αλλά με κατάντησαν να το κανω διακοσμητικό στίχιο σε ένα γκαράζ
γιατί πόλι απλά με κατέστρεψαν οικονομικά
και όχι πες μου τη διαφορά έχει ενα nbfl 1.6 σε συντήρηση και κατανάλωση απο ένα nbfl 1.8 ?
εγώ είχα 1,6 και το πούλησα και πήρα 1,8 γιατί τα τέλη κυκλοφορίας ήταν 168€ αξέχαστα τότε και για τα δυο
γιατί η κατανάλωση δεν είχε καμιά διαφορα
γιατί η βενζίνα αξέχαστα το 2008 στα χάνια ειχε 0,70 η 100αρα
γιατί η μικτή που έκανα τότε είχε για το 1,6 880€ με αξία 14,000€
και για το 1,8 sporty με αξία τότε 17,000 910€

και τη διαφορά έχει ένα nc 1.8 με ενα nc 2.0

γιατί μαλών εγώ είμαι χαζός που εδω και 5 χρονιά εχω βγάλει τα ματιά μου να διαβάζω και να ψαχνω
γιατί μαλών εγώ είμαι χαζός που έχω αμάξι εδω και 15 χρονιά (δικό μου) οχι της μαμάς!!!
μετά λυπών απο 15 χρονια που ήμουν ανέτως και πάλευα οτι μηχανάκι και αμάξι είχα κατάλαβα εχτές σε μια κρίση αυτογνωσίας

οτι τελικά έχω μονό ενα παπάκι 110κυβικά του 2004 με 50,000χιλ και δεν μπορώ ούτε λαδιά να του αλλάξω όταν πρέπει  ..........
και αν έχουν περάσει μηχανάκια απο τα χεριά μου τα τελευταία 18 χρονιά !!

Τα τέλη κυκλοφορίας τα αύξησε αυτός που έστειλες στη βουλή για να κάνει αυτή τη δουλειά.
Όχι τα 1.6 από 1.8 και 1.8 από 2.0 δεν έχουν σοβαρές διαφορές στη συντήρηση, αλλά ΠΡΙΝ αγοράσεις το κάθε αυτοκίνητο ήξερες ότι με βάση τα κυβικά θα φορολογηθείς και συμφώνησες με αυτό, διαφορετικά δεν θα είχες αγοράσει αυτοκίνητο.

March 22, 2012, 03:50:28 PMReply #61

Offline Ξάδελφος

« Reply #61 on: March 22, 2012, 03:50:28 PM »
Παιδες ολοι λεμε τα δικα μας αλλα καταληγουμε στο ιδιο.

Αν τωρα βγει ο υπουργος συγκοινωνιων και πει δωρεαν τελη κυκλοφοριας και επιδοτηση 15000Ε για διλιτρα αυτοκινητα και ανω,θ αγορασει κανεις?
Εγω οχι γιατι θα υποψιαστω οτι υπαρχει φακα και τον επομενο ή μεθεπομενο χρονο θα πληρωσω 5000Ε τελη και 10000Ε εκτακτη εισφορα.
Καταλαβαινετε που θελω να καταληξω.

Αιμιλιε,ο καθενας απο μας καποιον ψηφισε και τον εστειλε στη βουλη και τους νομους συμφωνα με το συνταγμα τους ψηφιζει η βουλη.
Το τι ψηφιζει ο καθενας δυστυχως δεν ειναι παντα με ιδεολογικα κριτηρια αλλα πολλες φορες με αυστηρα ιδιοτελη(πχ διορισμο στο δημοσιο).
Με το να βαυκαλιζομαστε ,ακρη δε βγαινει. Το παθημα να μας γινει μαθημα.

March 22, 2012, 03:50:52 PMReply #62

emilmx

• Guest
« Reply #62 on: March 22, 2012, 03:50:52 PM »

εξακολουθείς να κανείς οτι δεν καταλαβαίνεις η εγώ πραγματικά είμαι χαζός !!!!!

αστό εγώ είμαι χαζός που γράφω ακόμα για αυτό το θέμα και δεν έχω πάει για καφέ !!

March 22, 2012, 03:52:53 PMReply #63

Offline Liakos

« Reply #63 on: March 22, 2012, 03:52:53 PM »
Καλη η συζητηση παιδια, αρκει να υπαρχει σεβασμος προς το συνομιλιτη, τις αποψεις του, οπως και τους υπολοιπους αναγνωστες που δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να παρακολουθησουμε ενα ακομη καβγα.
Αν νομιζετε οτι δε μπορειτε να συμπεριφερθειτε συμφωνα με τις παραπανω υποδειξεις, καντε log out για μερικες ωρες, ωστε να μην υποχρεωσετε το moderation team να το κανει για εσας. Ειναι μια διαδικασια που δεν ευχαριστιομαστε... (τουλαχιστον οχι ολοι  :P)

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

March 22, 2012, 03:55:45 PMReply #64

Offline Ξάδελφος

« Reply #64 on: March 22, 2012, 03:55:45 PM »

εξακολουθείς να κανείς οτι δεν καταλαβαίνεις η εγώ πραγματικά είμαι χαζός !!!!!

αστό εγώ είμαι χαζός που γράφω ακόμα για αυτό το θέμα και δεν έχω πάει για καφέ !!

Εγω δε μπορω να σου απαντησω σ αυτα.
Παντως εγω παω για φραππε με το 1.1 φιατακι γιατι το 1600αρι μιατα ειναι τακαρισμενο.

March 22, 2012, 03:56:28 PMReply #65

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4592
  • "What one man can do, another can do"
« Reply #65 on: March 22, 2012, 03:56:28 PM »
Με ψέματα πάω και εγώ στην βουλή και εσύ.Τέλος πάντων η συζήτηση παίρνει άλλη μορφή και πάει στο κοινωνικό/πολιτικό.Έχεις να πεις κάτι για την αγορά του μεταχειρισμένου μιάτα προς τον υποψήφιο αγοραστή εκτός από τα να δυναμιτίζεις την ατμόσφαιρα με τέτοια σχόλια?
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

March 22, 2012, 04:06:23 PMReply #66

emilmx

• Guest
« Reply #66 on: March 22, 2012, 04:06:23 PM »
Με ψέματα πάω και εγώ στην βουλή και εσύ.Τέλος πάντων η συζήτηση παίρνει άλλη μορφή και πάει στο κοινωνικό/πολιτικό.Έχεις να πεις κάτι για την αγορά του μεταχειρισμένου μιάτα προς τον υποψήφιο αγοραστή εκτός από τα να δυναμιτίζεις την ατμόσφαιρα με τέτοια σχόλια?

το μιατα είναι φτηνό στην αγορά αλλά οχι και στην διατήρηση συντήρηση

αν δεν έχεις μηνιάτικο πάνω απο 800€ σταθερά και μερικά εξτραδακια να μην πάρει μια τα
να πάρει ένα σμαρτ πετρελαίο να μπορεί να το κουνάει κάθε μέρα και να κάνει τη δούλευα του !!!

March 22, 2012, 04:18:03 PMReply #67

Offline philosopher

« Reply #67 on: March 22, 2012, 04:18:03 PM »
Ξαναπέφτουμε σχεδόν όλοι στη ίδια λούπα μόλις πέσει το συγκεκριμένο θέμα στο τραπέζι.
Εμένα πάντως δε μου φαίνονται απαγορευτικά (προσοχή πολλά ναί απαγορευτικά όχι) τα κόστη συντήρησης του δίλιτρου.
Δηλαδή μισό λεπτό μπορώ να σκάσω 30Κ να πάρω αμάξι αλλά δε μπορώ να δώσω 600Ε για τέλη (πριν 3 χρόνια έδινα 400+) ?
Η "αδικία" νομίζω βρίσκεται στο μεταχειρισμένο που η συντήρηση πραγματικά τσακίζει κόκαλα.

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

March 23, 2012, 02:04:08 PMReply #68

Offline ELTASSOS

« Reply #68 on: March 23, 2012, 02:04:08 PM »
αλλα εχω  αλλο θεμα- ερωτηση πιο σοβαρη για να εχουμε το νου μας...

"πες οτι μαιμουδιαζεις, οπως ειπε καποιος παραπανω,  και δηλωνεις πχ 1.8 και εχεις επανω μοτορ το2000 κυβικα...αν πεσεις σε λαμογιο υποψηφιο αγοραστη

Το "λαμόγιο" θα είναι αυτός που θα σε καρφώσει;

και βεβαια το καρφι ειναι το λαμογιο..διαφορετικα ο καθε ενας θα εμπαινε στις αγγελιες και θα εψαχνε τα 2λιτρα δηλωμενα 1600 αρια..θα επαιρνε τηλεφωνο και θα αρχιζε τις απειλες..δωςε μου τοσα η θα σε καταγγειλω...

ο πωλητης που εχει κανει τη μαιμουδια φερει την ευθυνη και δεχεται το ρισκο οταν τον πιασουν να τον ξεσκισουν...
αλλα το καρφωμα ειναι η λαμογια. Βομιζω οτι ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.

Αλλο η παρανομια και αλλο η φουστια.

Αυτη ειναι η αποψη μου.

υ.γ προσωπικα, δεν θα εκανα ουτε το ενα ουτε το αλλο....

March 23, 2012, 04:43:40 PMReply #69

Offline Ξάδελφος

« Reply #69 on: March 23, 2012, 04:43:40 PM »
Αποψη σου,εγω ας πουμε πιστευω οτι και οι δυο ειναι λαμογια και ομοιος στον ομοιο.
Who cares ομως τι πιστευω εγω κι εσυ,ιδιαιτερα σ ενα τοπικ που τιτλο εχει" Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες. [#2]"
Αν διαβασει καποιος προσεκτικα τους κανονες του φορουμ ,θα διαπιστωσει οτι παροτρυνση σε παρανομες-παραβατικες συμπεριφορες και τακτικες δεν συναυδουν με το ηθος και το υφος του φορουμ.
Τουλαχιστον αυτους τους κανονες ας τους τηρουμε.

March 23, 2012, 05:01:14 PMReply #70

Offline kakwkei

« Reply #70 on: March 23, 2012, 05:01:14 PM »
αλλα εχω  αλλο θεμα- ερωτηση πιο σοβαρη για να εχουμε το νου μας...

"πες οτι μαιμουδιαζεις, οπως ειπε καποιος παραπανω,  και δηλωνεις πχ 1.8 και εχεις επανω μοτορ το2000 κυβικα...αν πεσεις σε λαμογιο υποψηφιο αγοραστη

Το "λαμόγιο" θα είναι αυτός που θα σε καρφώσει;

και βεβαια το καρφι ειναι το λαμογιο..διαφορετικα ο καθε ενας θα εμπαινε στις αγγελιες και θα εψαχνε τα 2λιτρα δηλωμενα 1600 αρια..θα επαιρνε τηλεφωνο και θα αρχιζε τις απειλες..δωςε μου τοσα η θα σε καταγγειλω...

ο πωλητης που εχει κανει τη μαιμουδια φερει την ευθυνη και δεχεται το ρισκο οταν τον πιασουν να τον ξεσκισουν...
αλλα το καρφωμα ειναι η λαμογια. Βομιζω οτι ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.

Αλλο η παρανομια και αλλο η φουστια.

Αυτη ειναι η αποψη μου.

υ.γ προσωπικα, δεν θα εκανα ουτε το ενα ουτε το αλλο....

Ας αναλαβουμε ολοι μας τις ευθυνες που μας αναλογουν και ας μην ψαχνουμε για δικαιολογιες για τα παντα :exaclty: Δηλ. το καρφι ειναι το λαμογιο, ενω εσυ αν κανεις την κομπινα και δεν σε πιασουν εισαι ο 'αντρας' που πηρε την ευθυνη πανω του και πρεπει να σου πουμε και συγχαρητηρια που δεχτηκες το ρισκο?
Elise S2? Sold....
and now what??

March 23, 2012, 06:06:08 PMReply #71

Offline aimkara

« Reply #71 on: March 23, 2012, 06:06:08 PM »
Ολα αυτα που συμβαινουν τελευταια στη χωρα μας, κατα εναν περιεργο λογο, μου δημιουργουν μια αγρια χαρα, παρολο που με εχει παρει η μπαλα (οπως τους περισσοτερους, αλλωστε).

Διαβαζοντας τα παραπανω συνειδητοποιω το γιατι  :exaclty:

March 23, 2012, 06:43:03 PMReply #72

Offline giannisnaoussa

« Reply #72 on: March 23, 2012, 06:43:03 PM »
To κυριοτερο ομως ειναι απο ποιους ξεκινανε...

Αν ειχαμε σωστους νομους χωρις παραθυρακια και τους τηρουσαμε ΟΛΟΙ θα ταν αλλιως ολα..

Οταν καθημερινα βλεπεις να βγαζουν νομους ωστε να καλυψουν παλιες στραβες κ ωστε να μην τιμωρηθουν  (οι πολιτικοι κ οσοι εμπλεκονται κ εχουν ευθυνες) τοτε δεν μπορεις να περιμενεις απο το λαο να ειναι σωστος και νομιμος... Ναι εμεις τους ψηφισαμε.. αλλα για να παμε μπροστα.. για να μας προστατευουν απο απατεωνιες.. οχι να μας κανουν αυτοι απατεωνιες!!!

Με απλα λογια δεν γινεται να βγαζουν νομους χωρις να τους τηρουν (κ χωρις να τιμωρουντε) κ να περιμενουν απο τον λαο να τους τηρησει..

March 23, 2012, 10:14:19 PMReply #73

Offline simkoz

« Reply #73 on: March 23, 2012, 10:14:19 PM »
^^^ Δεν έχεις άδικο αλλά ούτε και δίκιο.
Όπως είπαν και τα άλλα παιδιά, δυστηχώς και εγώ πιστεύω ότι αυτή η λογική μας έφτασε σαν χώρα εδώ που φτάσαμε.
Απ΄την στιγμή που αρχίζουμε να κρίνουμε τον νόμο σαν καλό ή κακό, που σίγουρα θα επιρεαστεί η κρίση μας με το αν μας βολεύει ή όχι. Το ότι υπάρχουν τα 100 λαμόγια και απατεώνες γύρω μας δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για να κάνουμε και εμείς τα ίδια.
Βέβαια όταν 10 αμάξια στο φανάρι πάνε απ' το πλάι, το ίδιο έκανα κι εγώ, εδώ που δεν πάει ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πάω, και δεν πάω ούτε στην Αθήνα πια.

Το θέμα για μένα είναι πως θα γίνει οι σωστοί, νόμιμοι να γίνουν κρίσιμη μάζα και να είναι απόκληρος αυτός που παρανομεί, από εκεί που τώρα από πολλούς τώρα θεωρούνται οι 'μάγκες'
« Last Edit: March 23, 2012, 10:17:01 PM by simkoz »
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

March 25, 2012, 01:20:46 PMReply #74

Offline ELTASSOS

« Reply #74 on: March 25, 2012, 01:20:46 PM »
^^^ 

Το θέμα για μένα είναι πως θα γίνει οι σωστοί, νόμιμοι να γίνουν κρίσιμη μάζα και να είναι απόκληρος αυτός που παρανομεί, από εκεί που τώρα από πολλούς τώρα θεωρούνται οι 'μάγκες'

ενας τροπος ειναι ο νομος γινει παρα-νομος.  Τοτε η κρισιμη μαζα θα γινει αυτοματα νομιμη...

δες τι εγινε με τα αυθαιρετα...νομιμοποιηθηκαν οι παρανομοι. Επισης, εισοδημα 20,000 ευρω το μηνα και ΝΟΜΙΜΑ παιρνει καποιος επιδομα αναπηριας η πολυτεκνιας...και ειναι το ιδιο ποσο με καποιον που βγαζει απο την εργασια του 1500 ευρω. Και καποτε οσοι διαβαζαν Ριζοσπαστη ηταν "παρανομοι", σωστα, αυτοι φταινε για ολα....εν τελει παρανομια ειναι να πηγαινει ο πολιτης εναντια στους νομους η η νομοθεσια να πηγαινει εναντια στην κοινη λογικη, να ειναι αναχρονιστικη και να μην ακολουθει τις κοινωνικες εξελιξεις..?... :btp:

και γιατι δηλαδη κατι που θεωρειται νομιμο και δικαιο σε ολο τον πολιτισμενο κοσμο στην ελλαδα να θεωρειται ΠΑΡΑΝΟΜΟ?.... :btp:

Συμπερασμα μου "ολοι ειμαστε παρανομοι σε καποιο βαθμο, μα ακομα πιο πολυ οι νομοι και οι νομιμοι"