Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες. [#2]  (Read 215923 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

March 21, 2012, 10:59:43 PMReply #45

Offline simkoz

Re: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες. [#2]
« Reply #45 on: March 21, 2012, 10:59:43 PM »
αλλα εχω  αλλο θεμα- ερωτηση πιο σοβαρη για να εχουμε το νου μας...

"πες οτι μαιμουδιαζεις, οπως ειπε καποιος παραπανω,  και δηλωνεις πχ 1.8 και εχεις επανω μοτορ το2000 κυβικα...αν πεσεις σε λαμογιο υποψηφιο αγοραστη

Το "λαμόγιο" θα είναι αυτός που θα σε καρφώσει;
Έτσι, έτσι λαμόγια είναι μόνο οι άλλοι...
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

March 22, 2012, 01:29:04 PMReply #46

Offline Ξάδελφος

« Reply #46 on: March 22, 2012, 01:29:04 PM »
Το να κρινει ο καθενας συμφωνα με τα δικα του μετρα και σταθμα αν ο νομος ειναι δικαιος ή αδικος και να πραττει κατα το δοκουν και παρανομα δε δικαιολογειτε με τιποτα.
Ειναι καταστασεις που σχεδον γιναν κανονας στο παρελθον ,λειτουργουν συσσωρευτικα και φτασαμε εδω που φτασαμε.
Δε μπορεις αδερφε να πληρωνεις τα τελη για μεγαλο αμαξι...μην το παρεις ,ειναι απλο.
Αν αρχισουμε να το αναγουμε θα φτασει καποιος να πει,καποιος μου τρακαρε το "μωρο" μου κει επειδη ο νομος δε με καλυπτει για τις ποινες που επιβαλει εγω θα παρω ενα φτυαρι και θα σπασω το δικο του.

Καταστασεις που ο καθενας κρινει τους νομους κατα το δοκουν και παρανομει συμφωνα με το συμφερον του σταδιακα μετατρεπουν την κοινωνια σε ζουγκλα.

Στη ζουγλα το μεγαλο δυνατο θηριο τρωει το αδυναμο μικρο...
Ειστε σιγουροι οτι ειστε ή θα συνεχισετε να ειστε παντα το μεγαλο-δυνατο θηριο και οχι το αδυναμο μικρο?

March 22, 2012, 01:48:31 PMReply #47

Offline charchon

« Reply #47 on: March 22, 2012, 01:48:31 PM »
...λειτουργουν συσσωρευτικα και φτασαμε εδω που φτασαμε.
Δε μπορεις αδερφε να πληρωνεις τα τελη για μεγαλο αμαξι...μην το παρεις ,ειναι απλο.

Αγοραζω δίλιτρο αμάξι, το 2006, που δεν ειχε τεκμηριο και τα τελη ηταν 300 ευρω ...Οι Σκατάδες που μονο να βαζουν φορους ξερουν, και τιποτα αλλο, ενω κατακλεβουν το ιδιο τους το κρατος κατ εξακολουθηση, αρχιζουν και ανεβαζουν τα τελη, και βαζουν εκτακτες εισφορες και φορο παλαιωτητας και τεκμηρια και φορους  στις βενζινες και φτανει τελικα να πληρωνεις ενα αστρονομικο ποσο.....
Μπορω να το συντηρησω...Δεν το κανω ομως γιατι προτιμω να τα τρωω τα λεφτα μου οπως εγω οριζω και οχι οπως μου υποβαλλουν......
Βλεπεις ρε ξα οτι δεν ειναι τοσο απλο????
τοπΟΥΛΗΣΑομΑΛΑΚαςΑλλαθαξαναπαΡωΚαποιαΣτιγμηΛευκοFaceliFTNC

March 22, 2012, 02:42:13 PMReply #48

Offline iNFiNiTy

« Reply #48 on: March 22, 2012, 02:42:13 PM »

Αγοραζω δίλιτρο αμάξι, το 2006, που δεν ειχε τεκμηριο και τα τελη ηταν 300 ευρω ...Οι Σκατάδες που μονο να βαζουν φορους ξερουν, και τιποτα αλλο, ενω κατακλεβουν το ιδιο τους το κρατος κατ εξακολουθηση, αρχιζουν και ανεβαζουν τα τελη, και βαζουν εκτακτες εισφορες και φορο παλαιωτητας και τεκμηρια και φορους  στις βενζινες και φτανει τελικα να πληρωνεις ενα αστρονομικο ποσο.....
Μπορω να το συντηρησω...Δεν το κανω ομως γιατι προτιμω να τα τρωω τα λεφτα μου οπως εγω οριζω και οχι οπως μου υποβαλλουν......

Σε υποχρεώνει το κράτος να κυκλοφορείς με 2λιτρο;

March 22, 2012, 02:50:37 PMReply #49

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4592
  • "What one man can do, another can do"
« Reply #49 on: March 22, 2012, 02:50:37 PM »
Ποια είναι η διαφορά του δίλιτρου και του 1.8?Σαν αξιολόγηση φοροεισπρακτικού μετρού,όχι σαν τεχνικά χαρακτηριστικά.Απάντησε σε παρακαλώ.

Και με την ίδια λογική ούτε στην ιδιοκατοίκηση σε υποχρεώνει το κράτος,αλλα σπίτι θες να αγοράσεις διότι θα τα δίνεις στο ενοίκιο...και μπλα,μπλα...μετά έρχεται και σε ξεζουμίζει.

Δλδ θεωρείς λογικές όλες τις παραπάνω εισφορές που ανέφερε ο charchon στα δίλιτρα?
« Last Edit: March 22, 2012, 02:54:49 PM by iliasfyntanidis »
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

March 22, 2012, 02:56:23 PMReply #50

emilmx

• Guest
« Reply #50 on: March 22, 2012, 02:56:23 PM »

είναι σοβαρή απάντηση αυτή ρε φιλέ ???

όταν το πήρε το παλικάρι (και εγώ) ούτε η βενζίνα είχε 2€ ούτε τα τέλη κυκλοφορίας ήταν 700€

πρόσεχε τη λες και τη πετάς

μας βάλανε στο λούκι εδώ και 6-7 χρονιά να αλλάξουμε τα αυτοκίνητα μας και να πάρουμε μεγάλου κυβισμού
και τώρα ήρθαν να μας γ@μισουν από οπού μπορούν γιατί είναι άχρηστη να κάνουν σωστή οικονομική πολιτική λόγω μεγάλων συμφερόντων
5 -7 μεγαλοκαρχαριων Ελληνων που τους χρηματοδοτούν και τους λαδώνουν

March 22, 2012, 03:11:37 PMReply #51

Offline charchon

« Reply #51 on: March 22, 2012, 03:11:37 PM »
Για να μην θιξω οτι πληρωνω ενοικιο στο ΣΠΙΤΙ μου, που ο πατερας μου το εχτισε το 1995 με τις περιουσιες μιας ζωης....και επειδη ειναι μονοκατοικια, σε καλη περιοχη , μπλα μπλα μπλα.....εγω τωρα δινω ΕΝΟΙΚΙΟ στην ΔΕΗ.....

March 22, 2012, 03:14:27 PMReply #52

Offline iNFiNiTy

« Reply #52 on: March 22, 2012, 03:14:27 PM »
Ποια είναι η διαφορά του δίλιτρου και του 1.8?Σαν αξιολόγηση φοροεισπρακτικού μετρού,όχι σαν τεχνικά χαρακτηριστικά.Απάντησε σε παρακαλώ.

Και με την ίδια λογική ούτε στην ιδιοκατοίκηση σε υποχρεώνει το κράτος,αλλα σπίτι θες να αγοράσεις διότι θα τα δίνεις στο ενοίκιο...και μπλα,μπλα...μετά έρχεται και σε ξεζουμίζει.

Δλδ θεωρείς λογικές όλες τις παραπάνω εισφορές που ανέφερε ο charchon στα δίλιτρα?
Η διαφορά είναι ότι το 2λιτρο βρίσκεται σε άλλη φορολογική κλίμακα. Πάντα ίσχυε αυτό. Τώρα βέβαια έχει αλλάξει (σε ό,τι αφορά τα ΤΚ) και η κλίμακα βασίζεται στις εκπομπές.
fyi είμαι κατά της φορολόγησης με βάση τα κυβικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα παρανομήσω.

είναι σοβαρή απάντηση αυτή ρε φιλέ ???

όταν το πήρε το παλικάρι (και εγώ) ούτε η βενζίνα είχε 2€ ούτε τα τέλη κυκλοφορίας ήταν 700€

πρόσεχε τη λες και τη πετάς

μας βάλανε στο λούκι εδώ και 6-7 χρονιά να αλλάξουμε τα αυτοκίνητα μας και να πάρουμε μεγάλου κυβισμού
και τώρα ήρθαν να μας γ@μισουν από οπού μπορούν γιατί είναι άχρηστη να κάνουν σωστή οικονομική πολιτική λόγω μεγάλων συμφερόντων
5 -7 μεγαλοκαρχαριων Ελληνων που τους χρηματοδοτούν και τους λαδώνουν
Δεν καταλαβαίνω ποιος και με ποιόν τρόπο σε έβαλε σε αυτό το λούκι. Μπορείς να μου το εξηγήσεις; Γιατί εμένα δεν ήρθε ΠΟΤΕ κανένας μεγαλοκαρχαρίας ούτε πολιτικός να μου πει να αγοράσω πολλά κυβικά.

March 22, 2012, 03:20:39 PMReply #53

Offline epicWin

« Reply #53 on: March 22, 2012, 03:20:39 PM »
Για να μην θιξω οτι πληρωνω ενοικιο στο ΣΠΙΤΙ μου, που ο πατερας μου το εχτισε το 1995 με τις περιουσιες μιας ζωης....και επειδη ειναι μονοκατοικια, σε καλη περιοχη , μπλα μπλα μπλα.....εγω τωρα δινω ΕΝΟΙΚΙΟ στην ΔΕΗ.....

Έχεις απόλυτο δίκιο. Και όχι μονο στη ΔΕΗ, αλλα το πληρώνεις απο 10 μεριές, όταν θελει ο γονιός να στο μεταβιβάσει, όταν θες να ζεσταθείς (φοροι στο πετρέλαιο) και πολλά άλλα. Η κατάργηση του τεκμηρίου στα αυτοκίνητα ήταν μεγάλη απάτη και παγίδα. Το έχουμε ξαναπεί. Κάποιος που ωραιότατα μπορούσε να πληρώνει το 2.0 αυτοκίνητο και τα τέλη, και τη βενζίνη στα 90 λεπτά, έφαγε το αγγούρι, ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, γιατι ανέβηκαν τέλη, ανέβηκε ο φόρος στη βενζίνη (είναι 1.1 Ευρώ ο φόρος σημερα, το λίτρο έχει ίδια τιμη χρόνια τώρα). Το δέλεαρ ήταν αυτό, προφανώς και για να στηριχθεί η αγορά και να γίνουν χατήρια στους εμπόρους, και πολλοί έπεσαν στη ΣΤΗΜΕΝΗ ΠΑΓΙΔΑ. Για αυτο πια ουτε 2λιτρα ουτε βενζίνες ουτε ευρώ τσακιστό στα πηθίκια.
Titanium Gray 04 Sporty

March 22, 2012, 03:24:12 PMReply #54

Offline Ξάδελφος

« Reply #54 on: March 22, 2012, 03:24:12 PM »
Aπο οταν θυμαμαι τον εαυτο μου ο πατερας μου ειχε διλιτρα ή 2.3L αυτοκινητα.
Ποτε δεν ηταν προσιτα και παντα τα τελη μας ξεσκιζαν.Παντα τα διλιτρα ηταν στην "επομενη" κλιμακα.
Κανεις δεν υποχρεωσε κανεναν. Για μενα προς το παρον και το 1.6 αμαξι μου ειναι ασυμφορο και δυσπροσιτο.Φταινε η βουλη και οι τριακοσιοι?
Οταν το πηρα μπορουσα να παρω και τριλιτρο αλλα δεν το πηρα.Κακως πηρα και 1600αρι οπως αποδειχτηκε.

Σωστα ή λαθος τα κριτηρια που μπαινουν τα τελη,ετσι ειναι και παντα ετσι ηταν. Ας προσεχαμε και να βλεπαμε εκτος απο το τυρι και τη φακα.
C est la vie!
Παντα ετσι ηταν .Οποιο ειδος δεν προσαρμοστηκε ,εξαφανιστηκε.

300Ε τα τελη στα διλιτρα ποσα  χρονια πριν ηταν? Δε νομιζω το 2006,ειχα διλιτρο απο το  2001 μεχρι το 2009 και θυμαμαι μεγαλυτερα ποσα.
 τερα

March 22, 2012, 03:28:29 PMReply #55

Offline epicWin

« Reply #55 on: March 22, 2012, 03:28:29 PM »
Aπο οταν θυμαμαι τον εαυτο μου ο πατερας μου ειχε διλιτρα ή 2.3L αυτοκινητα.
Ποτε δεν ηταν προσιτα και παντα τα τελη μας ξεσκιζαν.Παντα τα διλιτρα ηταν στην "επομενη" κλιμακα.
Κανεις δεν υποχρεωσε κανεναν. Για μενα προς το παρον και το 1.6 αμαξι μου ειναι ασυμφορο και δυσπροσιτο.Φταινε η βουλη και οι τριακοσιοι?
Οταν το πηρα μπορουσα να παρω και τριλιτρο αλλα δεν το πηρα.Κακως πηρα και 1600αρι οπως αποδειχτηκε.

Σωστα ή λαθος τα κριτηρια που μπαινουν τα τελη,ετσι ειναι και παντα ετσι ηταν. Ας προσεχαμε και να βλεπαμε εκτος απο το τυρι και τη φακα.
C est la vie!
Παντα ετσι ηταν .Οποιο ειδος δεν προσαρμοστηκε ,εξαφανιστηκε.

300Ε τα τελη στα διλιτρα ποσα  χρονια πριν ηταν? Δε νομιζω το 2006,ειχα διλιτρο απο το  2001 μεχρι το 2009 και θυμαμαι μεγαλυτερα ποσα.
 τερα

Ρε αδελφέ, (ξάδελφε) 2λιτρα δεν είναι μόνο ζμπόρ κάμπριο, είναι και οικογενειακά στέισιον τα οποία πρέπει να μεταφέρουν οικογένειες των 5 με πράγματα. Όταν αγοράζεις ενα τέτοιο το 2007  ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ (11Κ) με τέλη στα 600 και καυσιμο στα 90-1.00 και φέτος σου γ@μ@νε το σπιτάκι απο 100 μεριές πως δεν είναι παγίδα? Κάνε μας τη χάρη pls
Titanium Gray 04 Sporty

March 22, 2012, 03:31:45 PMReply #56

emilmx

• Guest
« Reply #56 on: March 22, 2012, 03:31:45 PM »
@iNFiNiTy

κανείς το χαζό η είσαι ????

όταν είχαν τα τέλη κυκλοφορίας 300€ και μέσα σε 3 χρονιά έχουν πάρει 200% αυτό ποιος το έκανε ??

εγώ?
εσύ?

φυσικά και δεν με υποχρέωσε κανείς να πάρω οτι πήρα αλλά με κατάντησαν να το κανω διακοσμητικό στίχιο σε ένα γκαράζ
γιατί πόλι απλά με κατέστρεψαν οικονομικά
και όχι πες μου τη διαφορά έχει ενα nbfl 1.6 σε συντήρηση και κατανάλωση απο ένα nbfl 1.8 ?
εγώ είχα 1,6 και το πούλησα και πήρα 1,8 γιατί τα τέλη κυκλοφορίας ήταν 168€ αξέχαστα τότε και για τα δυο
γιατί η κατανάλωση δεν είχε καμιά διαφορα
γιατί η βενζίνα αξέχαστα το 2008 στα χάνια ειχε 0,70 η 100αρα
γιατί η μικτή που έκανα τότε είχε για το 1,6 880€ με αξία 14,000€
και για το 1,8 sporty με αξία τότε 17,000 910€

και τη διαφορά έχει ένα nc 1.8 με ενα nc 2.0

γιατί μαλών εγώ είμαι χαζός που εδω και 5 χρονιά εχω βγάλει τα ματιά μου να διαβάζω και να ψαχνω
γιατί μαλών εγώ είμαι χαζός που έχω αμάξι εδω και 15 χρονιά (δικό μου) οχι της μαμάς!!!
μετά λυπών απο 15 χρονια που ήμουν ανέτως και πάλευα οτι μηχανάκι και αμάξι είχα κατάλαβα εχτές σε μια κρίση αυτογνωσίας

οτι τελικά έχω μονό ενα παπάκι 110κυβικά του 2004 με 50,000χιλ και δεν μπορώ ούτε λαδιά να του αλλάξω όταν πρέπει  ..........
και αν έχουν περάσει μηχανάκια απο τα χεριά μου τα τελευταία 18 χρονιά !!
« Last Edit: March 22, 2012, 03:35:00 PM by emilmx »

March 22, 2012, 03:38:03 PMReply #57

Offline Ξάδελφος

« Reply #57 on: March 22, 2012, 03:38:03 PM »
Ρε επικγουιν ,ξαναλεω,βλεπανε ολοι το τυρι και κανεις τη φακα.
Οταν το αγορασε καποιος φθηνα το διλιτρο μεταχειρισμενο το 2006 ηταν φθηνο γιατι ηταν ΔΙΛΙΤΡΟ και το κρατος εσκιζε και θα συνεχιζε να σκιζει τα βρακια οποιου το εχει.
Κανενας που πουλησε φθηνα το διλιτρο δεν πιαστηκε κοροιδο απο τον αγοραστη που αγορασε ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
Ετσι κλαινε τωρα αυτοι που μ αγορασαν κοψοχρονια τα δυο διλιτρα αμαξια μου και τωρα και οι δυο δεν εχουν να πληρωσουν τα τελη και τα κοιτουν και κλαινε.Τοτε ο ενας ειχε πει σε φιλο οτι με επιασε μαλακ@.
Την οικογενεια των 5 με τα πραγματα και το Scenic 1.6 ή το Picasso ή το Passat 1.8 μια χαρα μεταφερουν.Γιατι να μπλεκει ο οικογενειαρχης που δε μπορει να πληρωσει οτε καν τα τελη,με διλιτρα? Ασε εμενα εγω ημουν αμυαλος νεος και σκορπουσα τα λεφτα μου.
Διλιτρο σπορ-γκαμπριο δεν ειχα ποτε ,παντα οικογενειακα! ΒΜW 3πορτο(δεν εβγαινε στεσιον)-Mazda+Nissan πενταπορτα.
Δε δικαιολογω που το εκαστοτε κρατος μας ξεσκιζει μεσω τον αυτοκινητων αλλα και δε δικαιολογω την παρανομια.

Σορρυ που διαφωνουμε και για να μη φαω και κανα ξυλο,δεν το συνεχιζω!  ;)

March 22, 2012, 03:39:26 PMReply #58

Offline iNFiNiTy

« Reply #58 on: March 22, 2012, 03:39:26 PM »
epicWin μια οικογένεια μπορεί να αγοράσει αυτό και αυτό.
Οικογενειακά με ίδια περίπου τιμή. Είναι δύσκολο να κάνει κάποιος την επιλογή που του ταιριάζει;

March 22, 2012, 03:45:05 PMReply #59

Offline charchon

« Reply #59 on: March 22, 2012, 03:45:05 PM »
iNFINITY, ευκολα διαστρεβλωνεται η πραγματικοτητα μας.....Λεφτα υπαρχουν εξαλλου! Αν θες να μας πεισεις οτι φταιμε για ολα αυτα που τραβαμε, οκ!
Δηλωνω ενοχος, και να με γδυσουν λιγο ακομα..... :yeah: