Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες. [#2]  (Read 215734 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

March 19, 2012, 09:53:58 PMReply #30

Offline General_lee

Re: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες. [#2]
« Reply #30 on: March 19, 2012, 09:53:58 PM »
Πλεον δεν αγοραζεις και πουλας ακριβο η φτηνο αυτοκινητο, αλλα δινεις η παιρνεις εξοδα συντηρησης και χρησης σε αλλον η απο αλλον.

Οταν ενα S2000 κανει 7 χιλιαρικα (και στο εγγυς μελλον 5) και για να το κυκλοφορησεις ενα χρονο θες πχ 3 χιλιαρικα (βαλε βενζινες για 15.000 χλμ,ασφαλεια, τελη,  αναλωσιμα, σερβις) ουσιαστικα το αμαξι δεν εχει και πολλη σημασια ποσο κανει.
Οποτε αν καποιος καθεται και ψηριζει το ενα και τα δυο χιλιαρικα σε τετοια αμαξια οταν παει να τα αγορασει κατα πασα πιθανοτητα δεν εχει συναισθηση του τι θα πληρωνει μετα και θα παρει τον π)(*λο.  
Καποτε ηξερες οτι για να το εχεις πρεπει να εχεις 50 χιλιαρικα για καινουριο και 30 για μεταχειρισμενο οποτε οποιος το επαιρνε συνηθως δεν ειχε θεμα με το ετησιο κοστος.

March 19, 2012, 10:07:18 PMReply #31

Offline iNFiNiTy

« Reply #31 on: March 19, 2012, 10:07:18 PM »

Καποτε ηξερες οτι για να το εχεις πρεπει να εχεις 50 χιλιαρικα για καινουριο και 30 για μεταχειρισμενο οποτε οποιος το επαιρνε συνηθως δεν ειχε θεμα με το ετησιο κοστος.
Αυτό είναι σωστό, αλλά πολλοί δεν είχαν δώσει 50 χιλιάρικα, αλλα 50k/70 δόσεις οπότε έπεσε σε λάθος χέρια (όχι από άποψη δυνατοτήτων, αλλά οικονομικών).

March 19, 2012, 10:29:09 PMReply #32

Offline kakwkei

« Reply #32 on: March 19, 2012, 10:29:09 PM »
Πούλα το 2.0, γδύσε το base τελείως, βάλτου μια ανάρτηση και ένα μπλοκέ και θα έχεις ένα υπερ απολαυστικό μιάτα. Το καλοκαίρι μόνο βραδυνές βόλτες.

Κανε τραμπα τα δυο μοτερ, βαλε το 1800 στο διλιτρο και το 2000 στο 1800. Δηλωσε ζημια στο διλιτρο και αλλαγη μοτερ, και κανε υποκιβισμο στην αδεια, οποτε και να σε ελεγξουν θα βρουν το μικρο μοτερ μεσα.
Ετσι 8α εχεις ενα νομιμο 1800 με ολα τα καλουδια του διλιτρου.
θα εχεις ομως και ενα αδιλωτο 2000cc, που κανεις δεν θα το μαθει και δεν μπορει να το μαθει.....

Ειναι δυνατον να προτεινουμε τετοια πραγματα σε δημοσιο φορουμ? Κ ακομα περισσοτερο, οταν η Ελλαδα μας βρισκεται στο σημειο αυτο λογω ακριβως αυτης της νοοτροπιας?  :nono:
Elise S2? Sold....
and now what??

March 19, 2012, 10:41:05 PMReply #33

Offline Akina_DownHill

« Reply #33 on: March 19, 2012, 10:41:05 PM »
Ναι ενω το να φορολογειται το αυτοκινητο αναλογα με τα κυβικα ειναι νοοτροπια που μας πηγαινει μπροστα.

March 19, 2012, 10:46:33 PMReply #34

Offline option-D

« Reply #34 on: March 19, 2012, 10:46:33 PM »
Προτιμάς μήπως να φορολογούνται βάσει ιπποδύναμης;
Γιατί με τις "τιμές" Ελλάδας στα τέλη κυκλοφορίας, θα πλήρωνες (εσύ και όποιος άλλος έχει βάλει χέρι για τα καλά στον κινητήρα του)  το 1,6lt  σου σαν 2,5lt  :nono:
Αλλού είναι το πρόβλημα..
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

March 19, 2012, 10:48:27 PMReply #35

Offline kakwkei

« Reply #35 on: March 19, 2012, 10:48:27 PM »
Προς τον φιλο Αkina:

Πραγματικα θεωρεις οτι η απαντηση αυτη ειναι σχετικη και δικαιολογει την ανωτερω παροτρυνση πλαστης δηλωσης κυβικων? Σκεψου λιγο το ενδεχομενο του να αρχισουν ολοι να παιρνουν τον νομο στα χερια τους και που θα καταληξουμε. Θεωρεις οτι ειναι αδικα τα τελη? Πλαστη δηλωση κυβικων. Θεωρεις οτι οι φοροι ειναι αδικοι? Φοροδιαφυγη. Θεωρεις οτι τα σουπερ μαρκετ ειναι πολυ ακριβα? Κλοπη. Που σταματαει και που οδηγει?? Ας ωριμασουμε ολοι και ας μαθουμε λιγο απο τα λαθη του παρελθοντος.
Elise S2? Sold....
and now what??

March 19, 2012, 10:55:50 PMReply #36

Offline Akina_DownHill

« Reply #36 on: March 19, 2012, 10:55:50 PM »
Ρε Μανο λες και θα εκαναν δυναμομετρηση στο αυτοκινητο μου π.χ
Θα μπορουσαν να τα φορολογουν με βαση την αντικειμενικη  αξια.
Δηλαδη εμεις που εχουμε ενα 2.8 του 97,που η αξια του ειναι μηδαμινη,πρεπει να πληρωσουμε λιγο λιγοτερο απ οσο πληρωνει
καποιος με murcielago.Nice!

Και προς τον φιλο kakwkei δε νομιζω οτι η γενικευση που κανεις ειναι σωστη.
Δεν ειναι το ιδιο να εχεις εισοδημα 400 χιλιαδες το χρονο και να δηλωνεις 20.

March 19, 2012, 11:08:02 PMReply #37

Offline nmwisima

Πολύ φτηνές δικαιολογιες. Θα προτιμουσες γερμανία να μην μπορείς να κανείς βελτιωση η μήπως αγγλία που θα τα δηλωνες ολα και θα πληρωνες 2,5 χιλιάρικα ασφάλεια...

Sent from my Nexus S using Tapatalk

March 19, 2012, 11:19:47 PMReply #38

Offline Akina_DownHill

« Reply #38 on: March 19, 2012, 11:19:47 PM »
Φτηνες δικαιολογιες ως προς τι?Εσυ θεωρεις οτι τα τελη ειναι δικαια δηλαδη?
Γερμανια υπαρχει βελτιωση αλλα με εγκριση και στην Αγγλια η ασφαλεια ειναι ακριβη αμα εισαι νεος και γουσταρεις παλιατζουρες σαν και μενα,
αλλα το κοστος αποκτησης ειναι αστειο.

March 20, 2012, 12:16:11 AMReply #39

Offline giannisnaoussa

« Reply #39 on: March 20, 2012, 12:16:11 AM »
Eπισης 2λιτρο με τεκμηριο και ακριβοτερη συντηρηση... καλα το Porsche αστο.. μηπως ειμαστε λιγο οφ τοπικ..?

Καλως η κακως αυτες ειναι οι τιμες
Με αυτή τη λογική η 911 πρέπει να είναι ακόμη φθηνότερη.

Aυτο τον τροπο σκεψης τον ειπα οχι τοσο για την αγορα... αλλα για συντηρηση-κατοχη.. ειναι το ιδιο να συντηρεις-κυκλοφορεις ενα μιατα κ μια boxter 2,5 λιτρη???
Ειναι και αυτη η λογικη μεσα στη πτωση της τιμης σε ακριβοτερα αυτοκινητα με πιο πολλα κυβικα και κοστος συντηρησης ... αλλα δεν ειναι κ η μονη εξου και οι boxter των 8000€

Σορυ για το off topic

Αντίστοιχα το ίδιο είναι να συντηρείς-κυκλοφορείς ένα mx5 1800cc και το ίδιο ένα smart 800-1000cc;

Πως συνδεσες το θεμα με την boxter κλτ... με το smart ?  Αν εννοεις την ιδια τιμη ... τοτε εξηγειται με τον απλο νομο της αγορας ..
ειναι πολυ πιο οικονομικο το smart (παραδειγμα ειναι το smart) σε ολα του... γι αυτο το ζητανε ολο και πιο πολλοι κ πουλανε τα μεγαλυτερου κυβισμου .. ζητανε πιο πολλοι = ανεβαινει η τιμη     Νομος Προσφορας-Ζητησης

March 20, 2012, 04:59:05 PMReply #40

Offline ELTASSOS

« Reply #40 on: March 20, 2012, 04:59:05 PM »
παντως για να εχουμε και τα νεα απο το μετωπο...μολις με πηρε ενας νεαρος για το 1.8...του τα ειπα ως εχουν τα πραγματα μου ειπε 7500...του λεω κατω απο 8 με τιποτα...μετρητα και ισως 2000 σε 4 δοσεις να τον διευκολυνω...το σκεφτεται και θα ξαναμιλησουμε...για να δουμε.... πλακα εχει...

Σου δινε 7500 στο χερι και δεν τα πηρες ; Α ρε Τασο.. Οσο καθεται αυτο τοση αξια χανει.

Ειναι λαθος, κατα τη γνωμη μου,  να δεχεσαι τιμη πριν ο αλλος δει το αμαξι αν η διαφορα ειναι μικρη (500 ευρω ηταν. Αν μου εδινε 10000 θα τουλεγα ελα παρτο τωρα)...διοτι οταν ερθει να το δει θα αρχισει....7500 μειον τουτο μειον εκεινο, γιατι κανει τσιου εδω,...γιατι κανει τσικ εκει...εαν ερθει να το δει και ειναι σοβαρος ειμαι διατεθειμενος να κοψω οπως και του ειπα...αλλα να το δεις φιλε πρωτα. Αν αυτος δεν κανει τον κοπο απο χαλανδρι να ερθει Κηφησια (να μοιρασουμε αποσταση)...τι να ελεγα...? Του ειπα θα σου κανω δωρο τα ασφαλιστρα 6-μηνων(200 ευρω)+διευκολυνση πιστωσης 2000 ευρω σε 6 μηνες+βιολογικο+λαστιχα με ζαντες επανω καινουργια (οπως το πηρα) και ενα σετ ζαντες μαμα που μου εδωσε ο προηγουμενος, και αρχισε να μου λεει..αααα και ενα καλο σερβις θελω + τα εξοδα μεταβιβασης ειναι 230 ευρω +...και η κουκουλα εχει μπαλωματακι και η καινουργια εχει 1500 ευρω + η πινακιδα κυκλοφοριας ειναι τσαλακωμενη..ας παει να παρει καινουργιο τοτε...ξερει που ειναι η ΕΛΜΑ.

Οταν εδωσα την ΤΤ σε εναν απο Πατρα ειχε ερθει 3 φορες για μενα και καμμια 10-αρια να δει αλλα αμαξια σε εμπορους και ιδιωτες, στυλ 350Ζ,βοχστερ..κλπ και πληρωνε για καθε ελεγχο βενζινες ταξειδιου πανε-ελα+100 το μηχανικο του καθε φορα + το Στατους ρηπορτ καθε φορα...Φιλε του λεω οπως πας θα σου φυγει σιγουρα το 5-χιλιαρο και στο τελος με το ΜΧ5 1.8 θα μεινεις...καλα λες μου λεει και τσιμπησε την ΤΤ.

March 20, 2012, 09:28:22 PMReply #41

Offline kakwkei

« Reply #41 on: March 20, 2012, 09:28:22 PM »
παντως για να εχουμε και τα νεα απο το μετωπο...μολις με πηρε ενας νεαρος για το 1.8...του τα ειπα ως εχουν τα πραγματα μου ειπε 7500...του λεω κατω απο 8 με τιποτα...μετρητα και ισως 2000 σε 4 δοσεις να τον διευκολυνω...το σκεφτεται και θα ξαναμιλησουμε...για να δουμε.... πλακα εχει...

Σου δινε 7500 στο χερι και δεν τα πηρες ; Α ρε Τασο.. Οσο καθεται αυτο τοση αξια χανει.

Ειναι λαθος, κατα τη γνωμη μου,  να δεχεσαι τιμη πριν ο αλλος δει το αμαξι αν η διαφορα ειναι μικρη (500 ευρω ηταν. Αν μου εδινε 10000 θα τουλεγα ελα παρτο τωρα)...διοτι οταν ερθει να το δει θα αρχισει....7500 μειον τουτο μειον εκεινο, γιατι κανει τσιου εδω,...γιατι κανει τσικ εκει...εαν ερθει να το δει και ειναι σοβαρος ειμαι διατεθειμενος να κοψω οπως και του ειπα...αλλα να το δεις φιλε πρωτα. Αν αυτος δεν κανει τον κοπο απο χαλανδρι να ερθει Κηφησια (να μοιρασουμε αποσταση)...τι να ελεγα...? Του ειπα θα σου κανω δωρο τα ασφαλιστρα 6-μηνων(200 ευρω)+διευκολυνση πιστωσης 2000 ευρω σε 6 μηνες+βιολογικο+λαστιχα με ζαντες επανω καινουργια (οπως το πηρα) και ενα σετ ζαντες μαμα που μου εδωσε ο προηγουμενος, και αρχισε να μου λεει..αααα και ενα καλο σερβις θελω + τα εξοδα μεταβιβασης ειναι 230 ευρω +...και η κουκουλα εχει μπαλωματακι και η καινουργια εχει 1500 ευρω + η πινακιδα κυκλοφοριας ειναι τσαλακωμενη..ας παει να παρει καινουργιο τοτε...ξερει που ειναι η ΕΛΜΑ.

Οταν εδωσα την ΤΤ σε εναν απο Πατρα ειχε ερθει 3 φορες για μενα και καμμια 10-αρια να δει αλλα αμαξια σε εμπορους και ιδιωτες, στυλ 350Ζ,βοχστερ..κλπ και πληρωνε για καθε ελεγχο βενζινες ταξειδιου πανε-ελα+100 το μηχανικο του καθε φορα + το Στατους ρηπορτ καθε φορα...Φιλε του λεω οπως πας θα σου φυγει σιγουρα το 5-χιλιαρο και στο τελος με το ΜΧ5 1.8 θα μεινεις...καλα λες μου λεει και τσιμπησε την ΤΤ.
[/b][/u]

Δηλαδη πραγματικα πειστηκες πως κοιταζε Boxster και 350Ζ με τετοια περισσια ανεση, αλλα τελικα επελεξε το 3.2 ΤΤ 1ης γενιας?? Επειδη εχω πουλησει 3 αυτοκινητα σπορ καμπριο, μπορω με σιγουρια να σου πω πως τα επιχειρηματα που εχω ακουσει απο πιθανους αγοραστες ηταν αντιστοιχα κραυγαλεα κ εν τελει δικαιωθηκε ο σοφος λαος που δηλωνε πως 'οπου ακους πολλα κερασια κρατα μικρο καλαθι'..
Elise S2? Sold....
and now what??

March 21, 2012, 04:28:29 PMReply #42

Offline ELTASSOS

« Reply #42 on: March 21, 2012, 04:28:29 PM »

[/b][/u]

Δηλαδη πραγματικα πειστηκες πως κοιταζε Boxster και 350Ζ με τετοια περισσια ανεση, αλλα τελικα επελεξε το 3.2 ΤΤ 1ης γενιας?? Επειδη εχω πουλησει 3 αυτοκινητα σπορ καμπριο, μπορω με σιγουρια να σου πω πως τα επιχειρηματα που εχω ακουσει απο πιθανους αγοραστες ηταν αντιστοιχα κραυγαλεα κ εν τελει δικαιωθηκε ο σοφος λαος που δηλωνε πως 'οπου ακους πολλα κερασια κρατα μικρο καλαθι'..

ετσι μου ειπε ετσι λεω...

αλλα εχω  αλλο θεμα- ερωτηση πιο σοβαρη για να εχουμε το νου μας...

"πες οτι μαιμουδιαζεις, οπως ειπε καποιος παραπανω,  και δηλωνεις πχ 1.8 και εχεις επανω μοτορ το2000 κυβικα...αν πεσεις σε λαμογιο υποψηφιο αγοραστη δεν μπορει να σου πει φιλε κοψε 3,000 αλλοιως τωρα παω και σε καρφωνω..?"..η εφορια θα ασχοληθει η θα το βαλει στο αρχειο?..και αν σε τσακωσουν το ξε-σκισμα ειναι σιγουρο,  πας και για φοροδιαφυγη. Μακρυααα

March 21, 2012, 05:07:24 PMReply #43

Offline Ξάδελφος

« Reply #43 on: March 21, 2012, 05:07:24 PM »
Απειρα αυτοκινητα,ιδιαιτερα ΒΜW 316 πωλουνται με μοτερ μεγαλυτερο.
Μην το τραβαμε απ τα μαλλια,ειναι λιγο υπερβολικο!

March 21, 2012, 08:24:06 PMReply #44

Offline nmwisima

« Reply #44 on: March 21, 2012, 08:24:06 PM »
αλλα εχω  αλλο θεμα- ερωτηση πιο σοβαρη για να εχουμε το νου μας...

"πες οτι μαιμουδιαζεις, οπως ειπε καποιος παραπανω,  και δηλωνεις πχ 1.8 και εχεις επανω μοτορ το2000 κυβικα...αν πεσεις σε λαμογιο υποψηφιο αγοραστη

Το "λαμόγιο" θα είναι αυτός που θα σε καρφώσει;