!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικά περί Mx-5 > Νέα που αφορούν το mx5
Διαφορές ΜΚ1 ΜΚ1,5
jSkyline:
Δεν εχει και πλαινα φλασακια, εχει και το σημα του Eunos...Φαινεται απο μακρια το "αμερικανακι" !!!
option-D:
Όντως.. Αυτό με το τιμόνι που είναι πολύ μπαμ, δεν το σκέφτηκα.. :punish:
Οπότε είναι Γιαπωνέζα απ' το Αμέρικα..
harry2287:
Εγω παντως το Μκ1 ηθελα απο 15 χρονων αλλα τοτε δεν γνωριζα οτι το Μκ1 εχει 115 αλογατα και μπλοκε (limited slip) οπως το ξερω!! διαφορες απο οσο ξερω το Μκ1.5 εχει διαφορετικο airflow εχει : abs,air condition,κατι μπαρες για σταθεροτητα πισω απο τις καρεκλες και 90 αλογατα στα χαρτια! Μαζι με αυτα εχω και μια απορια...το δικο μου σαν Μκ1 (Na6ce) εχει κλιματισμο (a.c) και φωτακι στο πορτμπαγκαζ kai ανοιγει το πορτμπαγκαζ απο την εσωτερικη κονσολα ?? αυτα δεν ειναι εξτρα του Μκ1,5 (na8ce) ???
fotis78:
--- Quote from: harry2287 on September 28, 2010, 10:58:37 PM ---Εγω παντως το Μκ1 ηθελα απο 15 χρονων αλλα τοτε δεν γνωριζα οτι το Μκ1 εχει 115 αλογατα και μπλοκε (limited slip) οπως το ξερω!! διαφορες απο οσο ξερω το Μκ1.5 εχει διαφορετικο airflow εχει : abs,air condition,κατι μπαρες για σταθεροτητα πισω απο τις καρεκλες και 90 αλογατα στα χαρτια! Μαζι με αυτα εχω και μια απορια...το δικο μου σαν Μκ1 (Na6ce) εχει κλιματισμο (a.c) και φωτακι στο πορτμπαγκαζ kai ανοιγει το πορτμπαγκαζ απο την εσωτερικη κονσολα ?? αυτα δεν ειναι εξτρα του Μκ1,5 (na8ce) ???
--- End quote ---
του 90'και του 91'δεν ειχαν ντιζα για να ανοιγει το πορτ μπαγκαζ εσωτερικα.το 92 και μετα ανοιγει απο μεσα με το τραβηγμα του λεβιε στην μεσαια εσωτερικη κονσολα οπως και των μκ2-μκ2,5.το a/c υπηρχε αλλα ηταν στον extra εξοπλισμο!!!!αλλα ποιος εβαζε a/c....ολοι λεγαν ' καμπριο πηρα τι να το κανω το a/c...'τωρα για το λαμπακι του πορτ μπαγκαζ δεν γνωριζω αλλα ισως ο προηγουμενος ιδιοκτητης ισως να προνοησε και να εβαλε...μηπως τι κοστος να εχει ενα λαμπακι στο πορτ μπαγκαζ....
Ξάδελφος:
Μην ψαχνεις να βρεις ακρη με τα στοιχεια του εξοπλισμου οπως πχ λαμπακια ,φωτακια ,μπλιμπλικια,ντιζες στα πορτμπαγαζ κλπ κλπ κλπ γιατι απλα θα χασει τη μπαλα δεν εχει να κανει με τη χρονολογια .Βλεπεις αμαξια ιδιας χρονολογιας και μπορει να ναι απο εξοπλισμο παντελως διαφορετικα.
Το Μκ1.5 ειχε παντως φτωχοτερες εκδοσεις απο μπλιμπλικια κλπ ,εκδοσεις που στο ΜΚ1 δεν υπηρχαν
Τα ΜΚ1.5 σε σχεση με τα ΜΚ1 παντα στα 1600cc
Δεν εχουν μπλοκε αλλα εχουν το μεγαλο καβουκι και ολη τη μεταδοση του 1.8 και περνουν μεσα bolt on το τορσεν .Το Μκ1 ειχε μικρης εμπλοκης δισκατο το οποιο φθειροταν σε βαθος χρονου και επαβε να ειναι μπλοκε.(Το ΜΚ1.5 στα 1800 ειχε μπλοκε τορσεν)
Τα ημιαξονια στο διαφορικο ειναι χωνευτα ενω του ΜΚ1 ειναι βιδωτα.
Οι ζωνες ασφαλειας (τα σταθερα σημεια οχι οι ιμαντες) κατω ειναι διαφορετικες,του ΜΚ1.5 ειναι μικροτερες.
Εχουν μεγαλυτερα φρενα (οσα εχουν ABS)
Exoυν flash to pass λειτουργεια στα φαναρια που πολλα MK1 δεν εχουν.
Ο κεντρικος καθρεπτης ειναι κολλημενος στο παρμπριζ ενω στα Μκ1 στο τελαρο εκει που στα ΜΚ1.5 ειναι το φωτακι καμπινας.
Εχουν πιο ενισχυμενη δομικα καροτσα αλλα δεν εχουν τα εξτρα δεσιματα απο κατω εχουν ομως τις υποδοχες για να μπουν.
Εχουν λιγοτερους ιππους αλλα σε μεγαλυτερη κλιμακα στροφων περισσοτερη αποδιδομενη ροπη.
Οι 14αρες ζαντες ειναι πιο φαρδιες απ τις 14αρες του Μκ1 κι εχουν διαφορετικο σχεδιο.
Εχουν διαφορετικο ταμπλο το οποιο ειναι πολυ συγγενικο με των ΜΚ2 καμια σχεση με το επιπεδο ταμπλο του ΜΚ1 στα προτυπα του 323F της εποχης.
Εχουν καθισματα με προσκεφαλο οπως τα ΜΚ2 ενω τα ΜΚ1 εχουν μονοκομματα.
Εχουν σχεδον τα ιδια ηλεκτρονικα και το ιδιο AFM ,το 1.8 ειναι αυτο που εχει διαφορετικο,εχει ΜΑF.
Εχουν διαφορετικα μοτερ και κατ επεκτασιν αρκετα διαφορετικα αναλωσιμα ανταλλακτικα,πχ τρομπα νερου-καταλυτη κα.
Οσο για το αν μπορεις να ντριφταρεις με τα 89 αλογα του Μκ1.5...
Οπως ειχε πει αλλος... αν δε μπορεις με 90 δε μπορεις ουτε με 900.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version